Last news in Fakti

5 Септември, 2019 14:04 33 051 37

Гърците пуснаха оферти за море без пари

  • гърция-
  • море-
  • пари-
  • евтино-
  • плаж-
  • цена

3 дни на море в Гърция могат да ни струват 250 лв. през септември

Гърците пуснаха оферти за море без пари - 1
Снимка: Shutterstock

Около 250 лева биха ни стрували 3 дни на море на някои от гръцките острови през септември, показа проверка на в. „Монитор“. Хотелиерите в южната ни съседка започнаха да привличат чуждите туристи не само с ниски цени и добри условия, но и с безплатна отмяна на направена резервация.

Родните туроператори казват, че българите обичат да запазват стаи в последния момент, но това може да бъде от полза, тъй като от началото на месеца започнаха и големите намаления по гръцките курорти. В момента почивка с 2 нощувки за двама в южната ни съседка излиза между 200-500 лв. в най-търсените дестинации и места за отдих. Повечето предлагат намаления до 20%, а другаде има и двойно по-големи отстъпки.

Остров Крит е една от по-евтините дестинации с цени под 200 лв., предлагани от 3-звездни хотели. Така целият ни престой струва 239 лв. с включена закуска, а предварително заплащане не се изисква. Друг тризвезден хотел изкушава с цени от 309 лв. за апартамент, намиращ се в близост до центъра, а за резервация не се заплаща такса. Пътуването със самолет обаче до Хания, главният град на острова би ни струвало 130 евро на човек в двете посоки.

На остров Корфу, намиращ се в Йонийско море, който също е далеч от България, цените за две нощувки са 300 лв. На места се предлагат намаления между 30-40% и вместо 316 лв. на вечер ще платим малко над 200 лв. за целия си престой в тризвезден хотел. Безплатната отмяна на резервацията е валидна само ако е направена преди 4 септември или до 5 дни преди датата на настаняване. Билетите за полет до острова и до столицата Атина обаче за края на тази седмица вече са свършили и за това трябва да изберем друг вариант да стигнем до там.

Тризвезден хотел в Закинтос, който също е на Йонийско море, излиза 182 лв. на вечер или 364 лв. за 2 нощувки. Хотелите, които предлагат 23% отстъпка, разполагат със стаи от по 99 лв. или 198 лв. за две вечери. Безплатната закуска отново е включена заедно с паркинг, климатик и интернет връзка.

На остров Родос, четиризвезден хотел през септември струва 136 лв. на вечер или общо 273 лв. отново с включена закуска. Намалението е 41% и така спестяваме близо 100 лв. от цената. Стаите с по-малко звезди пък са по 80-90 лв. на вечер като така 2 нощувки ни струват 200 лв. благодарение на отстъпки от 28%. Не навсякъде обаче е включена закуска, но безплатният паркинг е налице заедно с интернет връзка. За Деня на независимостта до Родос пътуването със самолет излиза 264 евро на човек, а за края на тази седмица билетите вече са изчерпани.

В Миконос излиза значително по-скъпо като за една вечер даваме между 500-600 лв. или около 626 лв. за целия престой със закуска. На Санторини 2 нощувки в тризвезден хотел излизат до 400 лв., но при по-висока категория на хотела може само едната вечер да е 400 лв. въпреки намалението от 30%. Островът е известен с избухването в древността на неговия вулкан, станало причина за рязка промяна в климата (студени лета и слаба реколта), довело до изчезването на Минойската цивилизация на остров Крит.

На остров Самотраки, който е много близо до България, през септември престоят струва 60-80 лв. на вечер, а две нощувки са малко над 100 лв. Например къща там, в близост до центъра на града, предлага цени от 119 лв. за двойна стая. За две вечери в Тасос ще хвърлим пет стотарки, но ще сме близо до плажа. При голяма част от офертите обаче има предупреждение към туристите, че останалите стаи често са не повече от три и трябва бързо да резервираме, за да не изпуснем намалението.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма статия!

    78 13 Отговор
    Четеш оферти и ги преразказваш! Я вземете идете, постойте седмица и ни кажете колко сте изхарчили! Да видим тогава, колко е “евтино”!

    Коментиран от #30

  • 2 Бързо да резервираме..

    46 6 Отговор
    Да помогнем на съседите, че те са по зле от нас...!
  • 3 Valio

    21 6 Отговор
    Има и по изгодни оферти....
    От 20.9. 5 дни за 370.00 лв.за двама със закуска и вечеря.
  • 4 е кое му е евтиното на Гърция

    53 8 Отговор
    У нас за 80лв на вечер, а от септември и за 60лв, може да нощуваш на ол инклузив на 5× хотел на златнитесъс запазени безплатни шезлонги на плажа. Да не говорим за Банско където, освен декември и януари, е още по евтино.

    Коментиран от #10

  • 5 Приятел

    41 25 Отговор
    На тия няма да им дам 1 лев.По-добре да се къпя на Панчаревското езеро.

    Коментиран от #8, #32

  • 6 Владо

    47 3 Отговор
    Край. След обявяването на тези оферти, българските пенсионери вече са по автогарите и летищата.При тази евтиния можем да ги очакваме обратно някъде към Коледа.
  • 7 Туриста с хладилната чанта

    12 11 Отговор
    (цитат)...дoбри уcлoвия, нo и c бeзплaтнa oтмянa нa нaпрaвeнa рeзeрвaция. Хахахаха...нещо нормално като практика от всеки уважаващ себе си хотелиер тук се представя като ''екстра'' ...умрех от смех. А статията е показателна с това, че всеки може да открие това , което търси, съобразено с джоба му.И така..а тук лятото е в разгара си, сега са най-хубавите дни -чудесно море-топло и чисто, храната-фантастична, а хората са дружелюбни и гостоприемни...е , за някои гроздето е кисело и расте на високо, но и за тях има решение-барата край село или язовира, а сламките за ''Горнобанска''- та на родното Черноморие са безплатни (все още).
  • 8 гост

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Приятел":

    Така,така...и аз там се къпах миналата година ,та после 6 месеца не могат ме отърва дофторите от краста...

    Коментиран от #9

  • 9 Приятел

    13 9 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Айде сега,кой знае коя си барал за марулята па после Панчарево...Аз пък съм се къпал цел живот там и няма проблеми.На Коралите за 5лв

    Коментиран от #11

  • 10 дедо Гого

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "е кое му е евтиното на Гърция":

    Ми то сега е септември бре...браво,браво...а минералната водичка как е, падна ли на 5л/литъра, че язе само минерална вОда пием...ако не , да си носим от минералната на Централна баня...а, чекай че щех да забраим-а легионерите прибраха ли се или са още на учения тамо,а..???

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Приятел":

    Публикувано във факти.бг: ..Аз пък съм се къпал цел живот там и няма проблеми...Вервам ти..ама ти си явно от местните и си имаш имунитет от Панчаревската краста...па мен като ме не познава и веднага ме лепна...дофторите във военната в чудо се видеха с мене.

    Коментиран от #12, #34

  • 12 Приятел

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Гадно е,знам,и едно мазане пада...Хубаво,че си се оправил.
  • 13 чиче

    17 8 Отговор

    До коментар #10 от "дедо Гого":

    на ол инклузива и минералната вода е без пари, както и всичко останало в хотела. Тъй че си носи вода от София за Гърция да се хвалиш, че ти е излезло евтино на палатка. А, и да не забравиш салама, джобното ножче и вестника за покривка.

    Коментиран от #14, #26

  • 14 дедо Гого

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "чиче":

    Къв салам бе, чичовото, па я като си отворим вестнико на плажо пред ''Журналисто'' , па като извадим една убава сланинка , па като си я нарежем тънко-тънко и с един убав воден лучец...гледам го Хотелиерчето , обикаля от далече и като му текат едни лиги.Па му викам ''Ела бе, мОмче ,земи да апнеш'' па то ,,като не видело бе, гаче ли е излезло от Сталинградското обкръжение....Та , такива ми ти, чичовото...ти па ча у Гръция ма пращаш.
  • 15 Ввв

    11 11 Отговор
    Истината е,че ако искате да ви е хубаво,няма да е изобщо “тънко”,а доста добре платено,но в Гърция получавате каквото трябва за тези пари,а тук...ясно е!!!
  • 16 На 29 отивам

    3 7 Отговор
    На мармарисссс
  • 17 BBB

    7 1 Отговор
    Аз отивам за 5 дена в Гърция => 750 кинта нощувките нормален хотел (3 звезди), в БГ като ходих беше малко по евтино на Слънчава и на Созопол
  • 18 някой

    24 3 Отговор
    От бик се пази отзад, от кон - отпред, а от грък - отвсякъде.
    Тва римлянЕ са го казали
  • 19 емо 73 канар

    14 6 Отговор
    Вече резервирах на Тасос. Три нощувки, за 323 лв. Апартамент. А пък който си иска да ходи да дава пари на мутрите на "нашето" черноморие. Между другото колко се харчи в момента вода 1.5 л. и шизлонг???
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Крали марко

    7 0 Отговор
    Ще пиете вода от чешмата! Каква е таз минерална вода дето пиете постоянно? Че и пари давате!
    Дядо ви все минерална е пиел?!
    За яденв глава лук/сугань/ и хляб се яде, манджата е враг на кесията
  • 22 Някой от тълпата

    4 1 Отговор
    Юруш на маслините
  • 23 Бате

    5 2 Отговор
    Така се прави туризъм бате, а по нашето черноморие и цялата кожа да ти смъкнат пак и ем малко, за обслужването няма да говорим(с изключение на някой е и друго малко семейно хотелче) все им недостига персонал, сезона им пропадал всяка година, А нови комплекси никнат като гъби. Е те това с комплекси те и хотели те може ли да ми го обясни някой как става бате???
  • 24 Не лъжете хората

    3 1 Отговор
    септември по 40 лева на вечер, има навсякъде да отседнете! И най -важното, септември е пусто в Гърция, няма ги буйните туристи, и човек наистина може да си почине! Отбягвайте усамотените плажове, за да не ви изненадат мигранти!
  • 25 Гост

    3 2 Отговор
    миналата седмица бях в Северна Гърция,останах доволен има апартаменти с нощувка между 30-60 евро за четирима един от най-хубавите плажове чадър и шезлонг срещу консумация 4-5 евро безплатен паркинг в закусвалнята баничка 2.2 евро кафе 1.5 за обяд гирос 4-5 евро

    Коментиран от #33

  • 26 Айде ся

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "чиче":

    Сега се върнах от Гърция. Водата кристал, топла, няма мъртво вълнение, няма опасни вълни. На таверна обяда ни излизаше 25 евро, вечерята 40. Ама с ципурата, салатата, октоподите, с тихата гръцка музика, да до чуваш разговора, със страхотните им десерти, които се предлагат безплатно, както и водата и хляба.

    Коментиран от #28

  • 27 Nona

    6 3 Отговор
    Напред летовници гърците да ви изтръскат джобчетата. В Лидъл има специална промоция за туристи за Гърция. Кафе 5 евро, цигари 7евро, евтина вечеря за трима в ресорант под 35евро няма и хотел - легло под 30 евро също няма. Ха сметнете колко стават разходите на ден, стягайте багажа и заминавайте.

    Коментиран от #31

  • 28 Стига лъга

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Айде ся":

    хората бе. Нали и аз бях там на почивка. Ти правиш ли разлика между таверна и някое малко квартално ресторантче. За таверна си трябват минимум едни 80 евро за двама човека и то с ограничения в поръчката. За двама човека за три дни си трябват едни 700 евро, за да разбереш, че си бил на почивка. Забелязах и, че доста българи спят на плажа и в автомобилите си. Така съм съгласен, че излиза по-евтино, а ако си на консерви направо е без пари.
  • 29 Anton

    5 2 Отговор
    Много красиво и евтино е в Гърция, ама като се върнеш и удариш чертата остава само красивото. Кеф цена няма и в живота втора серия също няма.

    Коментиран от #35

  • 30 РИВИЕРА БЕЛУЧИ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма статия!":

    Там е скъпо в повечето случай ,без качесто!...
  • 31 РИВИЕРА БЕЛУЧИ

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Nona":

    И накрай и мухите да ви хапят.Не благодаря!
  • 32 Nik

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Приятел":

    Нека ходят идиотите да пълнят гушите на гърчолята
  • 33 Nik

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Е и???
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    2 4 Отговор
    И кое му е евтино то. Ние караме 10 дни на палатка и храна от ресторантите за 600-700 лв. Ай сиктир и Гърция.