Last news in Fakti

3 Юли, 2012 17:52 1 183 2

Здравната комисия в парламента подкрепи "Пирогов"

  • пирогов-
  • здравна комисия
Здравната комисия в парламента подкрепи "Пирогов" - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарната здравна комисия предлага здравният министър да спре санкцията срещу лекарите в болница "Пирогов". Това стана ясно след среща с депутати и представители на Лекарския съюз, поискана от ръководството на Спешния институт.

Депутатите от Здравната комисия изразиха своята подкрепа за лекарите в "Пирогов". Мая Манолова от БСП и Ваньо Шарков от СДС заявиха, че лекарите са прави да се притесняват за това, че кампанията срещу "Пирогов" е тенденциозна, че е масирана и най-притеснителното е, че се води от министъра на здравеопазването. Хората, които работят в "Пирогов", трябва да усетят по някакъв начин подкрепата на институциите, за да могат да си вършат по нормален начин работата, а не да бъдат поставяни под непрекъснато напрежение.

"Отнемането на нивата на компетентност на "Пирогов", което се анонсира, трябва да се забави във времето, защото може да се окаже, че това не се налага, тъй като нивата и медицинските стандарти ще се променят", коментира председателят на Здравната комисия д-р Даниела Дариткова. Тук наистина може да не се достигне определен обем дейност за това ниво, но пък са прегледани повече пациенти.

Председателят на Лекарския съюз д-р Цветан Райчинов изрази своите съмнения за направената проверка: "Дълбоко се съмнявам в компетентността на органите, извършили проверката. Защо болните да не получават книги? Какво огромно нарушение се е случило? И че са дадени по 200-300 лева примерно на месец за такава дейност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор

    0 0 Отговор
    Както и очаквахме,Миланов и Радков се идентифицират с "лекарите" в Пирогов.Доведоха Райчинов да се "съмнява" в "органите"...А някой сети ли се да ги попита ,колко кадърни хора бяха принудени да напуснат заради тях...Попита ли някой,какво точно работи М.Миланов последните 15 години... професор по анестезиология..?колко анестезии е дал..?И добре,че не е,защото не може!Колко операции е направил Раденовски, като професор по хирургия..?!Абсурдна държава!!!Колкото по-посредствени,толкова по-шумни.Сега,когато ги спират да крадат,станаха "лекарите" от Пирогов.Да,кампанията срещу тях е тенденциозна и масирана...Да си ходят!!!
  • 2 Не може да бъде

    0 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади.Бандити.

    Премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС, пред металурзите от ОЦК - Кърджали
    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"