Last news in Fakti

5 Август, 2020 17:03 6 110 27

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

  • елон мъск-
  • пирамидите-
  • египет-
  • извънземни-
  • египетски пирамиди-
  • построени-
  • илон мъск

Преди дни милиардерът заяви, че строителите на гробниците на фараоните не са древните египтяни, а извънземни

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни - 1
Снимка: shutterstock

Египет покани милиардера Илон Мъск да посети страната и да се убеди, че известните пирамиди не са били построени от извънземни.

Преди дни шефът на SpaceX сподели в Twitter странна публикация, която изглежда като подкрепа за теоретиците на конспирацията, които вярват, че извънземните са участвали в колосалните строителни усилия за изграждане на египетските пирамиди.

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

Но министърът на международното сътрудничество на Египет определено няма намерение да споделя заслугите за създаването на величествените гробници с извънземните.Тя заяви, че ако Мъск види гробниците на строителите на пирамидите, то те са достатъчно доказатество срещу думите му.

Според експертите, откритите през 90-те години гробници са окончателно доказателство, че великолепните структури наистина са били изградени от древните египтяни.

В петък технологичният магнат написа в Twitter: „Извънземните са построили пирамидите, очевидно“, като публикацията му беше споделена повече от 84 000 пъти.

Министърът на международното сътрудничество на Египет Рания ал Машат отговори на написаото от Мъск в Twitter. Тя заяви, че следи и се възхищава на работата му, но го призова да проучи по-добре доказателства за изграждането на структурите, построени за фараоните на Египет.

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

Египетският археолог Захи Хавас също отговори в кратко видео на арабски език, публикувано в социалните мрежи, в което заяви, че аргументът на Мъск е "пълна халюцинация".

"Намерих гробниците на строителите на пирамиди, които казват на всички, че строителите на пирамидите са египтяни и не са били роби", заявява той, цитиран от EgyptToday.

По-късно Мъск туитира връзка към сайта на BBC History с публикация за живота на строителите на пирамиди и написа: „Тази статия на BBC дава разумно обобщение за това как са били направени (пирамидите)".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    27 5 Отговор
    Човека е бил напушен!
  • 2 Новобранец

    13 2 Отговор
    Че постоянно говори глупости и ясно, но трябва да привлича внимание върху себе си, за да продължава да осигурява финасиране.

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Анонимен

    13 3 Отговор
    Никоя от двете страни не е права. Най-старите пирамиди са поставени с голяма точност на блоковете от предишен народ, а в тях няма и гробници, също така не се знае как са наричани владетели на древен Египет, но фараон е съвремененно понятие.
  • 4 1719

    24 4 Отговор
    И двете страни не са прави. Всички знаят, че пирамидите са построени от македонците, веднага след като украинците са изкопали и напълнили Черно море.

    Коментиран от #10

  • 5 Те пък

    10 1 Отговор
    тръгнали ,с гущера да спорят!
  • 6 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Новобранец":

    😂 Оффф не е смешно, но демокрацията на простолюдието точно това ни докара, хората които не спират да дрънкат глупости са най добре финансирани....
  • 7 Aliens Lives Matter

    12 3 Отговор
    Да го кажем така египтяни и др. са ги построили под вещото ръководство и планировка на извънземните!
  • 8 Бай Айлън

    8 2 Отговор
    Е ясен, той и атмосфера на Марс мисли да направи, само дето нищо не каза за магнитно поле, пък и транплина работи ама с Руски двигател
  • 9 2233

    17 5 Отговор
    Да, камиларите се събрали и построили пирамидите, а после забравили как се строят.
  • 10 Историята

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "1719":

    Нямаш си и на идея колко си прав, по една случайност когато се е отворил Босфора, предшествениците на Прабългарите са живеели наблизо и са се качили по планините, а след много години са съосновали Киевска Рус
  • 11 Дааа

    17 6 Отговор
    Само да ви споделя,че основата на пирамидата е 231м и тя е нивелирано до отклонение по малко от сантиметър.Без нивелир преди три а те са поне на десет хиляди години говорим специално за Хеопсовата,не за ония разкривените,тези египтяни ще излезе,че трябва да им се даде Нобелова награда.А може би са имали мастара 231метра?

    Коментиран от #19, #22

  • 12 Лунен патрул

    1 5 Отговор
    Та тоя напушен смешник ли, дето вярва на глупостите за извънземни, ще закара хора на Марс?! 😂 Нама по-големи лъжци и смешници от краварите - ФАКТ!
  • 13 Румен

    1 4 Отговор
    Мъск е луд човек. Създава коли които са проектирани още по времето на Тесла. Да почне да прави електрически самолети, танкове,и др, и ще видим тогава колко е велика Америка.Кат дадеш на луд задача,то той не е способен да разбере че неможе да стане.Електриката в колите е до време.запомнете
  • 14 Давид

    4 2 Отговор
    Много ясно , че арабите ще отричат . Иначе ще трябва някой от международната банда да обясни всичко ;) аз задавам следния въпрос : защо пирамидите са се пълнели с вода и къде е лъскавия камък с който са били покрити ? И дали ако обходим новия Кайро няма да го видим по фасадите на сградите . ;) Тръмп и Мъск са голям екип .

    Коментиран от #18

  • 15 Смешен човечец

    4 1 Отговор
    Със смешни изводи,не го харесвам...!
  • 16 цербер

    1 0 Отговор
    МинистърКАТА на международното сътрудничество на Египет Рания ал Машат.
  • 17 кастроли

    2 0 Отговор
    „Тази статия на BBC" СТАТИЯТА Е НА БИБИСИ,А НЕ НА ВЕВЕЕС.
  • 18 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Давид":

    АКО си Давид ,би трябвало да зНАЕШ!!!!И да не плещиш простотиии...Ерго,ПРОСТАК СИ>>>>защото СВЕТЪТ не започва от ...мъск.....
  • 19 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дааа":

    бил съм там и съм влизал вътре. Занимавам се с вътрешни и външни ремонти от 20г. и сериозно заявявам, че няма абсолютно никакъв шанс, поврарям никакъв пирамидите да са проектирани от хора, които току-що са излязли от каменната ера. Не стига всичко дето е факт за тях, но също така 4те стени на хеопсовата пирамида са всъщност 8, защото се свиват и в центъра навътре, което я прави дори още по сложна фигура. Преди 50 години когато откриха лазера, установиха колко точно е направена пирамидата, а това е свръх прецизност дори за наши дни, да не говорим за хора, дето още не са открили колелото. Уникални са!
  • 20 РЗС

    4 0 Отговор
    всеки един каменоделец, който е ходил във националния музей в Кайро и е видял камъни от пирамидата по 5-10 тона отрязани абсолютно перфектно като с лазер и видял гранитните съркофази гравирани от горе до долу абсолютно перфектно, ще ви каже, че няма как хора от преди 5000 години да са го направили това на ръка. Да не говорим за факта, че главата на свинкса(в диаметър колкото автобус) едва преди няколко години с лазери и 3д симетрия установиха, че двете части на лицето му са абсолютно симетрични, което няма как да се направи в такъв мащаб на ръка. Да не говорим, че в хеопсовата пирамида има над 8000 тона гранит изсечен до съвършенство, блокове от по няколко тона поставени един до друг, между които не може да влезе кредитна карта. Няма абсолютно никакви доказателства, че пирамидите са проектирани от хора, или че са били гробници. Миналата година посредством нова технология, октриха неизследвана кухина в пирамидата и още се чешат от къде до проникнат там.

    Коментиран от #24

  • 21 любопитен

    0 1 Отговор
    Замисълът е гениален - Мъск ще акостира със совалката си в пустинята и ще убеди египтяните , че : КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА ...........следователно - Мъск е ПРАВ , а археолога и министъра НЕ
  • 22 е х оооооооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дааа":

    Канапа , мога да ти опъна на 500 метра с отклонение 0.0000
  • 23 даскала

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Новобранец":

    Мъск е собственник на ПЕЙ-ПАЛ , ежедневно в сметките му ностъпват 5-6 милиона долара и не се нуждае от спонсори . Затова и му хлопа дюшемето .
  • 24 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    Но , къде са следите от тези ИЗВЪНЗЕМНИ СТРОИТЕЛИ ? Освен това , защо именно там , в пустинята са издигнали творенията си ......

    Коментиран от #26

  • 25 ФАРАОНИ ФАРАОНИ

    0 0 Отговор
    нека поканят бойко ДА ВЗЕМЕ РАЗМЕРИТЕ , ДА МУ НАПРАВИМ И НА НЕГО И НА ГЕШЕФ ПО ЕДНА !
  • 26 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "любопитен":

    всички доказателства за извънземни се крият, защото простолюдието на Земята няма да може да приеме този факт. А най-малкото доказателство за това, че за пирамидите сме имали чужда помощ е лепилото ползвано за залепване на блоковете в хеопсовата пирамида. Лепилото е дори по-здраво от самите блокове, анализирано е напълно и всички съставни са известни освен една, която нито я знаем каква е, нито е от нашата планета. Хеопсовата пирамида е построена в абсолютния център на земната повърхност, като четирите й страни сочат абсолютно перфектно 4те посоки със отклонение от 1 градус(като се допуска, че е имало разместване на земните пластове за толкова хилядолетия) и е била центрирана абсолютно перфектно до сантиметър, което може да не е възможно дори в днешни дни. Това само по себе си доказва, че сме имали помощ от другоземци.
  • 27 Мойсей ФЕН

    0 0 Отговор
    Ето това е нещо забавно ! : )