Last news in Fakti

18 Октомври, 2012 13:02 37 960 9

Почина "Емануела"

  • силвия кристел-
  • емануела

Силвия Кристел дори беше гост на 15-ия София филм фест

На 60-годишна възраст почина холандската актриса Силвия Кристел, предаде АФП. Тя се прочу след като изигра Емануела от едноименния еротичен бестселър.

Тя е умряла в съня си тази нощ след продължително боледуване от рак, съобщи нейният агент Марике Верхарен. "Тя е починала през нощта, докато е спяла", каза Марике Верхарен, без да уточнява дали е умряла в дома си или в болница.

Кристел е била намерена от своя син Артур. той е роден от брака и с актьора и писател Хюго Клаус. Тя ще бъде погребана в семеен кръг.

Силивя Кристел участва в седем филма от серията "Емануела" в периода 1974-1992 г. Тези филми, които тогава са били смятани за порнографски, днес изглеждат доста безобидно в сравнение със съвременните сюжети в порноиндустрията.

Силвия Кристел дори беше гост на 15-ия "София филм фест". Тогава тя сподели, че през 1974 г. когато била на 22 години, приела ролята, защото била сигурна, че цензурата ще спре филма. Година преди това през 1973 г. тя печели конкурса за модели Miss TV Europe.

През 2009 г. британският в. „Индипендт“ обяви Силвия Кристел за най-известната порнозвезда за всички времена. Малко известен факт е, че Силвия Кристел е холандка, въпреки че става известна във френски филм. Тя говори свободно холандски, немски, френски, италиански и английски езици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тутурутка

    2 0 Отговор
    лека й пръст! като бях тийнейджър колко злобарки съм си правил на снимките й...
  • 2 Стефан Милков

    2 0 Отговор
    Поправка... Силвия Кристел никога не е била порно актриса! ТЯ беше еротична актриса и в това има голяма разлика, филмите с нейно участие за пример за изтънчена еротика без излишна вулгарност и носеха много повече заряд и емоции от днешното порно... Лека й пръст и Бог да утеши душата й!
  • 3 хъш

    2 0 Отговор
    Блъскахме чек.. на такива филми н казармата!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 njakoi si

    0 1 Отговор
    tova mi be6e parvija porno film koito sam gledal
  • 5 Дядо поп

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъш":

    Блъскал си приятел ,но трябва да прозреш голямата истина.Човек рано или късно умира.И да е блъскал и да не биологията е много точна наука.Идва ти смъртния час изпъваш краката шпиц риташ два пъти и отиваш в отвъдното.Един поп ми казваше навремето.Човек стане ли на 70г трябва да си е приготвил бохчата за сетния път.
  • 6 Явор Кръстев

    2 0 Отговор
    Моля сменете заглавието "порно актриса " е доста грубо.
  • 7 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Благодаря
  • 8 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъш":

    xaxa
  • 9 Дядо поп

    0 2 Отговор
    По точното е К..ВА. И то е грубо но е вярно.