9 Март, 2021 19:57 5 863 15

Коментари от Опра и бившият прессекретар на Елизабет II

  • мегън маркъл-
  • принц хари-
  • британско кралско семейство-
  • расизъм-
  • опра уинфри-
  • коментари

В кралското семейство няма расизъм и нито Кралицата, нито съпругът ѝ са участвали в разговори за цвета на кожата на сина на Меган

Коментари от Опра и бившият прессекретар на Елизабет II - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Нито кралица Елизабет Втора, нито съпругът ѝ принц Филип, са участвали в разговори в кралското семейство, в които се е обсъждал цветът на кожата на сина на Меган Маркъл, изрично уточни американската тв водеща Опра Уинфри, цитирана от международните информационни агенции.

Принц Хари не пожела да уточни кой точно от кралското семейство е повдигнал въпроса. Но по думите на Уинфри, принцът е държал да изясни пред нея, че "не ставало въпрос нито за Нейно Величество, нито за нейния съпруг". Това заяви Опра Уинфри в предаването на телевизионния канал CBS "Тази сутрин".

Меган Маркъл, която е метиска, заяви по-рано в интервю пред американската телевизионна водеща, че от кралското британско семейство били изразени притеснения относно възможния тъмен цвят на кожата на бебето ѝ още по време на бременността ѝ с Арчи, който ще навърши 2 години през май.

Същевременно бившият прессекретар на британската кралица Елизабет Втора отрече в кралското семейство да има расизъм и каза, че дискриминационно отношение съществува основно в социалните медии, съобщи ДПА.

Чарлз Ансън, който работи за кралицата от 1990 г. до 1997 г. се изказа по темата, след като херцогинята на Съсекс Меган заяви в интервю за Опра Уинфри, че имало „тревоги и няколко разговора” на тема „колко тъмна би била кожата на Арчи, когато се роди”.

Мeган отказа да каже кой е разговарял със съпруга ѝ Хари за цвета на кожата на Арчи, защото това би „навредило много” на тези хора.

„Не мисля, че има и следа от расизъм в кралското семейство”, каза Ансън пред BBC. „Смятам, че той се проявява много повече не толкова в основните печатни и електронни медии, смятам, че такива проява на расизъм са най-активни в социалните медии”.

Когато водещата Марта Кърни отбеляза, че съпрузите нямат предвид това, той добави: „Имам го предвид и очевидно трябва да се обърне внимание”.

В експлозивното си интервю, излъчено от американския телевизионен канал CBS в неделя, Меган разкри, че страдала много по времето, когато била високопоставен член на британското кралско семейство и заяви: „вече не исках да съм жива”. Тя сподели още, че дори търсила помощ от други членове на кралското семейство, но никой не се отзовал.

Ансън обясни, че има медицинска служба в структурата на двореца, за която той си спомня как се отзовавала винаги при нужда на членовете на кралското семейство и на служители на двореца.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zrock

    21 2 Отговор
    Тия изведнъж нещо много обяснителни станаха. Да не повярваш направо.
  • 2 Врачка

    6 1 Отговор
    Жените по принцип се делят на събокожи и други.99.9% са от първата категория.
  • 3 Оцеола

    32 3 Отговор
    Булката е мулатка, а не метиска!
  • 4 Гост

    29 4 Отговор
    Английските изроди да бяха мислили преди да пуснат змията мелез в курника. Рижият ясно, че е прост като галош, ама дъртата вещица и тя явно съвсем е изкуфяла, та му се върза на кухата кратуна да се жени за тази. Да сърбат сега всички на злтотърсачката помийката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боклук

    8 5 Отговор
    Боклука си е Боклук.!!!!!!!! Кухата Лейка си е Куха Лейка. А Абсолютно Кухата Лейка ( кралицата ) си е Абсолютно Куха Лейка. Нищо ново под Слънцето, след Римската Империя.
  • 7 The white house

    11 0 Отговор
    Много расисктки звучи, Белия дом! the white house. Що не вземете да го боядисате в кафяво и да го кръстите. The brown house Само като чуя white и се комплексирам. тези лоши бели расисти. Новата раса свръх хора е вече на земята, така че ...

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Сатъра на Хана

    14 1 Отговор
    Ако имахме в нашето семейство подобен случай ,
    .................... ...................... ............................... И Ние щяхме да обсъждаме цвета на кожата :)))
    .......................... ... Знаете ли че Риана , Майкъл Джаксън , Опра и куп Негри се избелват за да са шоколадени , а не черни ????
  • 9 Расисти

    16 0 Отговор
    Само ако някой ми каже как така раси няма но има расисти ?!!!!!
  • 10 Диверсант

    23 1 Отговор
    Как ни спретнаха сигански сериал за два дена
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сън

    2 0 Отговор
    Се притеснява, за,, слънцето,,...!
  • 13 4499

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "The white house":

    Верно бе,как досега не са се сетили црънчовците !!!!
  • 14 Аз Негодника

    14 1 Отговор
    Всеки който е бил,дори и за малко в Англия със ръка на сърцето си,ще ви каже че там РАСИЗЪМ не съществува,нито можеш да го срешнеш,нито можеш да го усетиш,по простата причина че хората не знаят,какво е определението и смисъла на думата РАСИЗЪМ...Хората там са в 31 век...МУЛТИ КУЛТУРНО общество...Индийци.Азиатци.Африканци. Европейци.Араби...Американците се държът като пълни боклуци,във всичко.Честно на тия,не им давам много... СВЕТЪТ Е ВЕЧЕ ОТВРАТЕН ОТ ТЯХ. И ТЯХНАТА ДЕМОНО КРАЦИЯ.
  • 15 кочо

    0 0 Отговор
    сащ-белият дом прекали със обвиненията към кралското семейство на великобритания.