Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 16:39 13 224 17

Брайън Мей каза какво е можело да спаси Фреди

  • queen-
  • фреди меркюри-
  • брайън мей-
  • хив-
  • спин

Журналистът Дейвид Уи, разказва кога за първи път е забелязал признаци на ХИВ при Фреди Меркюри

Брайън Мей каза какво е можело да спаси Фреди - 1
Снимка: Shutterstock

Китаристът на легендарната група Queen Брайън Мей разказва пред ВВС, че медицината през 1991 година е била много близо до това да спаси починалия от СПИН вокалист на групата Фреди Меркюри.

„Може би всички винаги сме мислили, че това (ХИВ) няма да ни засегне, това е нещо, което се случва на другите. И се оказа, че Фреди го хвана много рано - казва Мей. - Ако се беше заразил няколко месеца по-късно, можеше да оцелее, тъй като се появи такъв прекрасен коктейл от препарати, който по същество се справя със симптомите и позволява на хората с ХИВ да живеят нормален живот. Фреди не получи всичко това. Той се ползваше от най-добрите специалисти във Великобритания и света, но по това време те не знаеха как да го спасят."

В документален филм на ВВС, заснет за 30-годишнината от смъртта на певеца, неговият близък приятел, журналистът Дейвид Уиг, разказва кога за първи път е забелязал признаци на заболяване при Фреди Меркюри – през 1987 година на почивка в Ибиса.

„Седяхме до басейна и изведнъж ме побиха тръпки – на бузата на Фреди имаше лилаво петно, а аз знаех, че ако хората имат такива петна по цялото тяло, това е признак, че може да имат ХИВ“, разказва той. Уиг добавя, че тогава е взел интервю от певеца, а след като изключил микрофона, певецът признал за своята диагноза, като поискал обещание това да не бъде включвано в статията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Педи Меркюри

    22 40 Отговор
    Нищо не можеше да ме спаси

    Коментиран от #14

  • 2 Само съсетката...!

    47 4 Отговор
    Забравих, имал е жена в живота си, но защо е преминал на другия бряг, така и не се сещам.. талант, като него, не мислят, когато не пеят,,, хаосен живот,, който води до,, крах,,..... на всичко...!
  • 3 СПОРЕД ХАРТАТА НА ЧОВЕКА И ГОСПОД БОГ😀

    18 76 Отговор
    МУЗИКАЛНО И ЧОВЕШКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ

    Коментиран от #13, #16

  • 4 жнец

    17 37 Отговор
    това чака содомитите
  • 5 Обичам те

    31 16 Отговор
    ОБИЧАМ ТЕ,ФРЕДИ!
  • 6 Queen

    33 21 Отговор
    Аз ли съм параноик вече, но ми се струва, че с всяка статия, пряко или косвено, се опитват да ти въздействат да ходиш да се надупчиш?
  • 7 Чичо Гошо

    28 16 Отговор
    Нещото, което можеше да го спаси бе същото, което спаси Меджик Джонсън- да спре да приема "лечението" на Фаучи! Ако не го бяха убили, изобретателя на PCR технологията щеше да го разобличи в публично интервю. Фаучи и ГЕЙтс са в центъра на всичко случващо се от края на 2019 насам.
  • 8 ААА СМЯХ

    21 2 Отговор
    КОЛКО БЛИЗО, че не са го спасили... поне не заблуждавайте
    почитателите му
  • 9 грамФона

    20 3 Отговор
    Нищо не можеше да го спаси, защото го е хванало много рано - още в края на 70-те или началото на 80-те. И с неговият стил на живот пада много бързо имунната система. От носител на ХИВ към заболял от СПИН преходът е станал 85-86 г. щом Мей е забелязал петната по кожата му 1987г. Меджик Джонсън се зарази 1987-1988 и го поддъдържат на ниво ХИВ
  • 10 Breakthru

    30 6 Отговор
    Кампанията ХИВ СПИН не беше особено успешна в ограничаване на популацията, но все пак позволи в болниците да се убиват хомосексуалисти и наркомани, напълно легално и напълно безнаказано.
    След неуспешните опити с пандемия от птичи и свински грип, тази със SARS COV 1, успя донякъде. Последствията ще бъдат ужасяващи, особено за тези, които я предизвикаха.

    Коментиран от #11

  • 11 Идейки

    11 31 Отговор

    До коментар #10 от "Breakthru":

    Ковид убива предимно антиваксъри, но за съжаление КПД му е много под желаната стойност. Хибрид между Ковид и Ебола би бил много добър за тази цел.

    Коментиран от #12

  • 12 Бананарама

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "Идейки":

    Ебола убива прекалено бързо, което пречи на разпространението му. Заразените умират преди да са успели да заразят достатъчно на брой други реципиенти. Целта е маймуните да са уплашени и да спрат да се развъждат толкова бързо, а не да се изтребят веднага, до крак.
  • 13 Фен

    42 5 Отговор

    До коментар #3 от "СПОРЕД ХАРТАТА НА ЧОВЕКА И ГОСПОД БОГ😀":

    Фреди е велик и обичан от милиони фенове, а ти си човешкото недоразумение! Господин Никой!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 vasik atanasova

    21 3 Отговор
    ФРЕДИ И МАЙКЪЛ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МУЗИКАНТИ В МОЯ ЖИВОТ !
  • 16 Вили

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "СПОРЕД ХАРТАТА НА ЧОВЕКА И ГОСПОД БОГ😀":

    Никога не е парадирал с ориентацията си, много скромен и добър човек е бил Меркюри за да бъде обиждан по този начин..

    Коментиран от #17

  • 17 Bili

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вили":

    Най- великия от всички.Изключителен талант и много добър като човек.