31 Декември, 2021 17:45 2 754 3

5 неща, които да направите в новогодишния ден

  • мотивация-
  • навици-
  • нова година-
  • промяна

Подходете малко по-различно към празника и направете тези 5 мотивиращи неща

5 неща, които да направите в новогодишния ден - 1
Снимка: Shutterstock

Нека си признаем - Нова година е един от най-разочароващите празници. Имаме големи очаквания към отбелязването на настъпването на следващата година и често оставаме разочаровани, похарчили сме твърде много пари за излишни вещи и вечери, а вътрешно усещаме празнота и липса.

За това ви предлагаме тази година да подходите малко по-различно към празника и да направите тези 5 мотивиращи неща, които оставят спомени за дълго:

1. Отбележете в календара си всички дни от новата година, които очаквате с нетърпение

Свикнали сме да посвещаваме последните дни от отиващата си година на новогодишните обещания, ако обаче не сте в такова настроение, имате и друг вариант. Разгледайте календара си и отбележете в него датите, които очаквате с нетърпение - рождените дни на любимите ви хора, настъпването на първа пролет, новолунието във вашата зодия и разбира се - дългоочакваната лятна почивка.

2. Започнете нова традиция

Последните две години бяха изключително необичайни и непредвидими, което ни кара да смятаме, че и идната ще бъде такава. За това е чудесна идея да започнете нова традиция като в новогодишния ден напишете писмо до себе си, което да отворите в края на 2022-ра. Тази мини капсула на времето ще ви даде възможност по-ясно да видите къде сте били през 2021-ва, как сте се чувствали тогава и докъде сте стигнали.

3. Съставете си бъкет лист

Съставете си списък с нещата, които искате да постигнете през идната година, в него включете и местата, които имате желание да посетите, новите навици, които искате да си създадете или пък разнообразните активности, които смятате да опитате. Чудесна идея е да окачите списъка на видимо място у дома, за да можете да си отбелязвате изпълненото през цялата година.

4. Започнете ново предизвикателство

Предизвикателствата са изключително мотивиращ начин да постигнете нещо, което силно желаете, но ви се изплъзва или пък да си създадете нов навик, към който ви е трудно да привикнете. В новогодишния ден разгледайте различни предизвикателства и усетете, кое е това от което имате най-силна нужда. Може да е 30 дни без захар, да тренирате всеки ден в рамките на един месец или пък да упражнявате дадено умение, което ви доставя удоволствие, като рисуване, готвене, а защо не и изработване на декорации за дома.

5. Започнете нова книга

Замислете се какъв бихте искали да бъде акцентът на идната година и изберете книга, която да ви вдъхнови да го поставите. Тя може да бъде такава за личностно развитие, за смяна на попрището или пък за промяна в хранителния режим. Ако пък не стe сигурни в плановете си за следващите 12 месеца, винаги е добра идея да се спрете на едно от заглавията в списъка с най-търсените книги за годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 име

    1 0 Отговор
    Малки стъпки всеки ден, вместо грандомански цели.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.