Last news in Fakti

22 Януари, 2022 20:02 5 499 11

Българите в Холивуд, за които не знаем

  • българи-
  • холивуд-
  • реализирани

Сънародниците ни успешно са се реализирали с таланта си отвъд океана

Всички се гордеем със световно известни български актьори като Нина Добрев, Мария Бакалова и Станислав Яневски. Родните таланти в Холивуд обаче далеч не се изчерпват само с лицата от екрана, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето кои са българите, превзели развлекателната индустрия зад кулисите:

Георги Сандев

Негов редовен клиент е Мадона, от Victoria’s Secret искат да работи за новата им кампания, а сестрите Бела и Джиджи Хадид го канят да ги гримира за червения килим... За повечето гримьори подобен сценарий звучи като мечта, но за българина Георги Сандев това е просто ежедневие. Освен изброените знаменитости в списъка му със звездни клиенти фигурират и имена като Барбара Палвин, Ирина Шайк и Нина Добрев.

Георги Боршуков

Всички помним култовата сцена от “Матрицата”, в която Нео забавя хода на летящ към него куршум. Това, което много от нас не знаят обаче е, че специалните ефекти в кадъра са дело не на друг, а на българина Георги Боршуков – всъщност, хитовата поредица дори му носи Оскар.

Тодор Лазаров

Каскадьорът Тодор Лазаров е замесен в над сто и двадесет филма, сред които хитови продукции като “Игра на тронове” и “Троя”. Най-добрата част? Лазаров има приятелски отношения с Дуейн Джонсън – Скалата, и споделя, че актьорът е “страшен пич”!

Невена Николова

Дизайнерката Невена Николова може да е родена в Пазарджик, но успехът ѝ превзема цял свят – от Холивуд до филмовия фестивал в Кан. Роклите ѝ са носени от звезди като Никол Шерцингер, Елизабет Хърли и Мили Макинтош. Освен тях, талантливата българка облича и много членове на английския кралски двор, сред които Пипа Мидълтън и Елиз Тевенет.

Кирил Василев

Когато пристига в Милано през 2007, Кирил Василев е просто обикновено момче с любов към фризьорството. След години усърдна работа обаче, късметът му се усмихва и той бива ангажиран да фризира не друг, а... самата Донатела Версаче. Българинът толкова впечатлява модната икона, че тя го наема като свой личен коафьор. Предполагаме, че се справил добре със задачата, тъй като вече десет години изпълнява тази длъжност!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 налюдател

    10 3 Отговор
    Е този последния от италианския Холивуд ли е?
  • 3 Гост

    14 5 Отговор
    А най-успелият анадолец в Холивуд е Махмуд дюнерджията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Неймлес

    13 3 Отговор
    Не мога да определя с кого се гордея повече - с канадката или Мара с нацапаните гащи. Нинчето поне е хубавка ако не друго.
  • 6 Кольо,

    7 0 Отговор
    Дреме ми на сайдера, който има здрави гащи на пук на всичко може и тук да успее стига да има пипе в главата си!!!
    Аз можах макар и скромно,въпреки че ми костваше много усилия и упоритост да се преборя с бюрокрацията!!!
  • 7 сам шепърд

    12 2 Отговор
    Мария Бакалова е най известната българска сифилистичка в Холивуд,наравно с джендъра Чембърлейн!!!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Журналята прости пак са ни на гости

    9 0 Отговор
    Някой знаем, другите не, защото за Георги Боршуков журналята предпочетоха да пишат за убийството на бандита Поли Пантев! Това убийство съвпадна с връчването на Оскара за Георги и колектив за анимациите на Филма Матрицата. Но журналята, верни на принципа, че новина е когато човек ухапе куче, а не обратното, писаха за бандита! Толкова могат, така са ги учили!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Texas

    13 1 Отговор
    а за миньори,дизелови механици и заварчици нищо,само за гримьори,коафьори.
    един колега заварчик,които е работил на космическата площадка в Флорида,Кайп канаверал,,обичаше да казва,че ако в момента всички заварки се разпаднат,,светът би се разпаднал също,,само си помислете колко неща се крепят на заварката.
    без грим може,без заварка не.