Last news in Fakti

10 Март, 2022 13:45 7 822 52

Съпругата на Зеленски с трогателна реч към света

  • олена зеленска-
  • отворено писмо-
  • трогателно писмо-
  • украйна-
  • руска инвазия-
  • война

Часове след публикуването на отвореното си писмо, Зеленска сподели Instagram снимки на млади пациенти с рак, които се отправят на лечение в Полша

Съпругата на Зеленски с трогателна реч към света - 1
Снимка: Shutterstock

Първата дама на Украйна, Олена Зеленска, има изключително важна роля – да бъде опора на съпруга си, Володимир Зеленски, да успокоява украинския народ, да вдъхва кураж, да бъде майка и закрилница – на собствените си деца, и на цяла една нация. Ето нейното трогателно обръщение към света:

"Напоследък огромен брой медии от цял свят се обърнаха към мен с молби за интервюта. Това писмо служи като мой отговор на тези искания.

Това, което се случи преди малко повече от седмица, беше невъзможно за вярване. Страната ни беше спокойна, нашите градове и села бяха пълни с живот.

На 24 февруари всички се събудихме от съобщението за руска инвазия. Танкове преминаха украинската граница, самолети влязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обстрелваха градовете ни. Въпреки уверенията на Кремъл, че това е "специална операция", това всъщност е масово убийство на украински цивилни.

Може би най-ужасяващите и опустошителни жертви са тези на децата. Осемгодишната Алис, която загина по улиците на Охтирка, докато дядо ѝ се опитваше да я защити. Или Полина от Киев, която загина при обстрел, заедно с родителите си. 14-годишният Арсений, който беше ударен от отломки и не можа да бъде спасен, тъй като линейка не успя да стигне до него навреме заради въздушна атака. Когато Русия казва, че „не води война срещу цивилни“, аз казвам имената на тези убити деца.

Нашите жени и деца сега живеят в бомбоубежища и мазета. Вероятно всички сте виждали тези снимки от метростанциите в Киев и Харков, където хората лежат на пода с децата и домашните си любимци. За милиони украинци сега това е ужасяващата реалност. В някои градове семействата дори не могат да излязат от бомбоубежищата заради безразборните и умишлени бомбардировки по гражданската инфраструктура.

Първото новородено по време на войната, видя бетонния таван на мазето, първият му дъх беше застоялия въздух на подземието. В този хаос се появиха много деца, които не са видели мир в живота си.

Някои хора се нуждаят от интензивни грижи и непрекъснато лечение, но не могат да ги получат сега. Колко лесно е да се инжектира инсулин в мазето? Или да получите лекарства за астма под силен обстрел? Да не говорим за хилядите пациенти с рак, чийто основен достъп до химиотерапия и лъчетерапия сега е отложен за неопределено време. Местните общности в социалните мрежи са пълни с отчаяние. Войната срещу тези невинни хора е двойно престъпление.

Пътищата ни са наводнени с бежанци. Погледнете в очите на тези уморени жени и деца, които носят със себе си болката от изоставянето на близките и живота такъв, какъвто са го познавали. Мъжете, които ги водят до границите, леят сълзи, разбивайки семействата си, но смело се връщат, за да се борят за нашата свобода. В крайна сметка, въпреки целия този ужас, украинците не се предават. Украинците, независимо от политически възгледи, роден език, вярвания и националности, са единни.

Докато пропагандистите на Кремъл се хвалеха, че украинците ще ги посрещнат с цветя като спасители, те бяха замеряни с коктейли Молотов. Благодаря на гражданите на атакуваните градове, които се организираха, за да помогнат на нуждаещите се. Тези, които продължават да работят – в аптеки, магазини, обществен транспорт и социални услуги – показват, че в Украйна животът печели.

Изразявам признателност на тези, които предоставиха хуманитарна помощ на нашите граждани и ви благодаря за продължаващата подкрепа. И на нашите съседи, които щедро отвориха границите си, за да осигурят подслон на нашите жени и деца - благодаря, че ги пазихте, когато агресорът ни направи неспособни да го направим ние.

На всички хора по света, които се обединяват в подкрепа на Украйна. Виждаме ви! Ние сме тук, гледаме и оценяваме вашата подкрепа.

Украйна иска мир. Но Украйна ще защитава границите си. Ще защити своята идентичност! Затворете небето и ние сами ще се справим с войната на земята.

Обръщам се към вас, скъпи медии: Продължавайте да показвате какво се случва тук и продължавайте да показвате истината. В информационната война, водена от Руската федерация, всяко доказателство е от решаващо значение.

И с това писмо искам да кажа на света: Войната в Украйна не е война "някъде там". Това е война в Европа, близо до границите на ЕС. Ако не спрем Путин, който заплашва да започне ядрена война, няма да има безопасно място в света за никой от нас.

Ние ще спечелим. Заради единството ни. Единство към любовта към Украйна.

Слава на Украйна!"

Часове след публикуването на отвореното си писмо, Зеленска сподели Instagram снимки на млади пациенти с рак, които се отправят на лечение в Полша.

"Това са млади пациенти с рак от Украйна. Вчера те се криеха от обстрелите в мазетата на клиниките. Сега те пресичат полската граница, за да намерят безопасност, и най-важното - да продължат лечението си. Никой агресор в света не може да им попречи да спечелят битката срещу болестта!", пише Първата дама.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    107 30 Отговор
    ауууууу разревах се от лицемерието на тая кукла

    Коментиран от #24, #41, #48

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тома

    106 29 Отговор
    Zеленски е американска подлога и ще си унищожи народа за пари
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Интересно

    51 12 Отговор
    Хохолите като на всички имена слагат О как ли ще звучи Бойко Евгени Киро или Гергана
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Адолф Путин

    26 97 Отговор
    Светът е с Украйна.Зеленски може да е всякакъв,но се превърна в знаме срещу агресорите.И ще победи Злото.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 слагай памперса

    70 12 Отговор

    До коментар #7 от "Адолф Путин":

    че миризмата на попикано сороско мушкато е воняща
  • 9 Марионетката всеки

    74 12 Отговор
    ден скимти сега и жена му. Съборите си държавата за кефа на евреите.
  • 10 АХ НЕДЕЙ

    83 10 Отговор
    Защо не отидеш в Донбас да си излееш мъката
  • 11 Да бе , да !

    87 12 Отговор
    Мда . Украйна преди конфликта с Русия била рай Особено с масовите гробове на руснаци убити от киевската хунта през последните осем години . Голям "рай".
  • 12 Лейка

    62 8 Отговор

    До коментар #7 от "Адолф Путин":

    С придворен Шут какво може да се прави? Сам си отговори.
  • 13 Ziган

    65 7 Отговор
    ...искам да се трогна но нещо не ми идва от вътре...като се сетя за аушвиц и бухенвалд...

    Коментиран от #31

  • 14 Факт

    51 10 Отговор
    Бъдеща вдовица?

    Коментиран от #47

  • 15 Терминатор Две

    48 6 Отговор
    Трогнах се рева и ръждясвам
  • 16 ИВАН

    57 6 Отговор
    Заради такива зеленски и пембенски страдат обикновените и мирни хора - докараха я до там - братя да се бият и убиват
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сух

    49 4 Отговор
    Много загрижена, като е много загрижена да отива да помага в болниците на ранените, не да си пий кафенцето в тоалетната, докато гледа телевизия..
  • 19 SH BG

    49 6 Отговор
    Ако тези бандеровци искаха да се погрижат и да предпазят гражданите на Крайна, нямаше да раздават оръжие на престъпници, които веднага почнаха да мародерстват с него...

    Нямаше да се крият като зад щит между обикновените хора, а щяха да ги крият и предпазват далече от бойните действия...!!!

    Дааа...!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чук и Гек

    27 5 Отговор
    А 100 - те жени на Аслан Кадиров кога ще се включат с позиция по въпроса по медиите?
  • 22 Кочо

    54 7 Отговор
    Докато избиваха мирните украинци в Донецк и Луганск защо не рива?! Или си била на козметик и маникюр, а Клоуна Зеленски е танцувал дибидюс на пилона!!
  • 23 Теодоро

    47 7 Отговор
    Долу бандеровците. Да живее Русия

    Коментиран от #44

  • 24 Гост

    38 4 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Не е лицемерна, жената. Просто не е наясно, че онези, които моли за помощ, са знаели много добре какво ще стане, но сега си гледат изгодата от това.
  • 25 мнение

    30 3 Отговор
    ако няма пост в инстаграм с калашник по бельо значи е фейк новината....
  • 26 Най-важното от обръщението е

    39 3 Отговор
    Затворете небето и ние сами ще се справим с войната на земята.


    Цялото трогателно обръщение очевидно е написано от някои военни защото тази жена не може да знае как ще повлияе и защо затварянето на небето на Украйна


    Тя дава ли си сметка че последствията от това ако бъде послушана ще бъде трета световна война
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 3 Отговор
    А троганхте ли се когато това го каза Порошенко ‼️ " Нашите деца ще ходят на училище , а техните ще живеят под земята в бомбоубежища и мазета ..."
  • 28 Иванушка  🇷🇺

    31 5 Отговор
    "...нашите градове и села бяха .." - пълна Кочина.
    Това е Истинската ситуация в Украйна ограбена от Фа шисткия режим на Комика и Комичката ✌Z✌
  • 29 Аман

    23 3 Отговор
    ОТ ТИЯ ЗЕЛЕНИЩА !!!
  • 30 Баш психиатър

    29 5 Отговор
    Лиценерко,защо не казваш имената на хилядуте убити деца,жени и старци в Донбас и Луганск?Къде беше досега?В дълбока кома ли?
  • 31 Един

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ziган":

    Земи да се сетиш и за ГУЛАГ.
  • 32 Баш психиатър

    23 5 Отговор
    Лиценерко,защо не казваш имената на хилядуте убити деца,жени и старци в Донбас и Луганск?Къде беше досега?В дълбока кома ли?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Един

    24 3 Отговор
    Нещо не им вярвам на тези артисти!
  • 35 Речта започва така

    22 3 Отговор
    Моя е п€дал и се държи като такъв. Моля да бъдете мили с него.
  • 36 Опаа

    8 8 Отговор
    Хилядите убити в двете измислени кочини са само в мокрите ви сънища примитиви недни.
  • 37 Gucci x Balenciaga

    28 2 Отговор
    Каква Слава на Украйна бе жено лицемерна за първи път те виждам ти къде се криеш ?Защо не помислихте за болните хора и родилките с малки бебета да ги скриете в бункери и стари хора ,деца а хукнахте като луди цяла Украйна да бяга в Европа без визи тези които сега са мигранти можеха да се бият във войната колко мъже видях здрави корави хванали пътя Европа ще ви направи бизнесмени ще ви даде даром палати ?От една година съм гледала видеа много борбени много силни 3 месеца преди тази война си пускахте видеа с автомати жени ,деца ,мъже ко става сега бе ?
  • 38 Валентин

    22 3 Отговор
    Още един активиран бот. Ако беше изредила имената на всички деца убити от украинските сили в източна Украйна през последните 8 години, нямаше да и стигне мастилото.
  • 39 Йорданка

    23 7 Отговор
    Хората бягат от украйна само с дрехите на гърба заради мъжа и , а тя се накиприла като примадона. Обаче после май ще ходи само в черно.
  • 40 123456

    4 14 Отговор
    Е красива жена е , както и повечето украинки
  • 41 Ники

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Твоят ЗЕЛЕН Е ВИНОВЕН за всичко това защото послуша американците и сега страдат невинни хора заради него не заради ПУТИН кой би пуснал врага си в двора.ИСКА НАТО ЗЕЛЕНИЯ .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иван

    11 3 Отговор
    Не е кой знае колко хубава. У нас има по-хубави жени. Българките са по-топли жени.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 АМИ ДОБРЕ

    9 2 Отговор
    Ама , плащате ли редовно заплатите на обслужващият персонал из имотите ви...
    На твое място бих си мълчала и оставила всичко в ръцете на по-умните
  • 46 Вестоносец😡

    6 5 Отговор
    Кукунделник
  • 47 ???

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Факт":

    Бъдеща весела такава?
  • 48 1917

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Мъжът ѝ може да посвири благотворително на ппиано със свалени ггащички, както го е правил вече!
  • 49 12321

    3 2 Отговор
    ЗЗеленото клоуннче е виновно за всичко, ако напусне и остави Окрайна на разумни и независими от Големия Брат - нещата ще се оправят веднага. Зеленото да напуска Окрайна-та.
  • 50 1917

    3 2 Отговор
    Тази убавелка знае ли, че в България идват украински семейства с най-скъпи джипове, харчат луди пари по морето, а искат да бъдат настаняване безплатно, защото били бежанци. Някой може ли да каже дали са бежанци или са бягащи неоннацисти, страхуващи се за последствията от жестокостите, които са извършвали 8 години срещу малки деца и жени, обявили се за руснаци в Донецк.
  • 51 ПОМОГНЕТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ

    4 2 Отговор
    С ПАРИ И КОКАИН !
  • 52 ЗНАЕ ЛИ ТАЯ ЧИ МЪЖЪТ И Е УБИЕЦ

    4 2 Отговор
    И ФАШИСТ ? ИЛИ СЕ ПРАВИ НА УЛАВА ?