Last news in Fakti

14 Март, 2022 13:45 2 743 7

Златните правила на брака

  • брак-
  • правила-
  • щастие-
  • разбирателство-
  • семейство-
  • хармония

Ако ги следвате, ще се радвате на хармония и разбирателство

Златните правила на брака - 1
Снимка: Shutterstock

Бракът е крехък съюз, който не може да се скрепи единствено с подпис. Разрушаването на отношенията може да е също толкова лесно, колкото и полагането на този подпис върху хартията. Ето защо, за да се запази бракът щастлив за дълго време, е важно двойките да спазват някои златни правила.

Те са общовалидни и могат да помогнат за увеличаване на усещането за щастие в брака, да го направят по-здрав и по-дълготраен. Някои обикновени жестове могат да бъдат в основата на вашата тайна за щастлив брак, пише Флагман.

Кои са златните правила на брака? Ето 10 от тях:

1. Внимавайте с маниерите си

Не забравяйте да благодарите, да се извините, да похвалите, когато е нужно. Всички тези прояви на добри маниери и положително отношение към половинката ви имат голямо значение, дори по-голямо, отколкото мислите.

2. Разнообразието е подправката на живота

Не допускайте да скучаете. Предизвиквайте се непрекъснато. Правете нови неща заедно. Бъдете спонтанни и не се оставяйте на коловоза.

3. Ако играете заедно, ще останете заедно

Бракът е не само отговорност. Той е и забавление. Отношенията ви трябва да са едновременно сериозни и забавни. Ако намирате повече поводи да играете заедно буквално, това ще повиши усещането за щастие в брака ви. Намирайте си общи хобита, с които да се забавлявате. Вариантите са много и включват и спортове, пътешествия, бягства през уикенда. Колкото повече забавни неща правите заедно, толкова по-силни стават отношенията ви в брака.

4. Карайте се честно

Конфликтите и сблъсъците са неизбежни не само в брака, но и в която и да е връзка. Важно е не дали ги има, а как се справяте с тях. Можете да се карате по честен начин, в който не си нанасяте удари под кръста, не използвате квалификации, не вадите демони от миналото, които да използвате като оръжие един срещу друг.

5. Компромисите

Правилата са важни за един брак. Но и компромисите имат своето специално място в изграждането на хармонични отношения. За да ти се даде трябва да дадеш от себе си. Това важи не само за отношенията в брака, а във всички аспекти от живота.

6. Мислете заедно

Две глави мислят по-добре от една. Това е едно от златните правила на брака, в което се има предвид, че всеки проблем, всяка пречка, всяко решение трябва да взимате заедно. Ако го правите поотделно, това ще натрупа напрежение между вас и ще удължи дистанцията помежду ви. Действането заедно като отбор, един екип, ще окаже благотворно влияние на усещането за щастие, заедност и хармония в брака.

7. Давайте си време и пространство

Едно от златните правила на щастливия брак е самостоятелното време. То е важно, за да може дистанцията между вас да ви накара да се чувствате още по-привлечени от партньора си, за да може той да ви липсва. Връзката ви няма да пострада, ако не сте постоянно залепени един за друг, дори напротив.

8. Общувайте активно

Озвучавайте чувствата си. Казвайте какво изпитвате към партньора си. Не се страхувайте. Общувайте активно, защото комуникацията е една от най-важните основи за брака.

9. Смехът е най-доброто лекарство

Смехът заедно сплотява. Той ви прави по-близки. Още по-добре би било, ако се научите да се надсмивате над глупавите ви кавги, спречкванията за безсмислени неща, грешките ви, всички онези злободневни битовизми, заради които понякога се карате. Смейте се винаги, когато има за какво. Това ще ви направи по-силни заедно.

10. Който отстъпва, никога не печели

Ако самите вие се откажете от брака си, той ще приключи. Затова, ако намирате смисъл да продължите, борете се за връзката си. Помнете, че губи само онзи, който се отказва и отстъпва. Никое предизвикателство не може да срине отношенията ви, освен ако вие самите не го позволите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    3 2 Отговор
    Гуд компромис и гуд хард ! Това е най- важно!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 едно правило

    6 0 Отговор
    правило 11:преди брака си отваряйте очите,а ако сте сглупили и бракосъчетани, вече си затваряйте очите!
  • 4 Луд

    7 1 Отговор
    Важно е да не питате защо си прави интимна прическа като ще излиза с приятелки и брака ще е песен.
  • 5 Мисля

    4 1 Отговор
    Да не се следим,защото ще се хванем!
  • 6 Rock

    3 1 Отговор
    Компромис- да,сервилност- не!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.