Last news in Fakti

4 Юни, 2022 09:51 7 071 7

Коронясаха Царица Роза 2022

  • казанлък-
  • царица роза-
  • белослава желева-
  • титла-
  • конкурс за красота

Белослава Желева е новата носителка на короната

Тържествена церемония по случай коронясването на тазгодишната Царица Роза в Казанлък се състоя на площад "Севтополис".

Официален гост на събитието беше вицепрезидентът Илияна Йотова, която короняса Белослава Желева и поздрави нея и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова. Събитието е част от програмата на 119-ите Празници на розата в Казанлък и от днешната програма по случай празника на града, предава novini.bg.

На церемонията присъстваха кметът на града Галина Стоянова, кметовете на побратимени на Казанлък градове, народни представители и представители на общински, областни и държавни структури, както и стотици жители и гости на града.

,,Европейска райска долина – така наричат Казанлъшката долина'', заяви Илияна Йотова.

Коронясаха Царица Роза 2022
Снимка: Kazanluk.com

Тя определи града като магическо място, на което се събират не само цветята, а и историята и философията на един народ. Вицепрезидентът благодари на казанлъчани за това, че поколения наред съхраняват тази чудесна българска традиция и че прославят страната с българската роза.

Нека душите ни да останат чисти както са онези малки капчици брилянтна роса всяка сутрин върху листенцата на майските рози, пожела Йотова.

Кметът на града Галина Стоянова поздрави присъстващите.

"Тази вечер ще изпълним един свещен ритуал по коронясване на най-младата Царица Роза на Казанлък", заяви тя и напомни, че традициите на празника са вече на почти 120 години.

Коронясаха Царица Роза 2022
Снимка: Kazanluk.com

Музикален поздрав към гостите на церемонията отправиха струнен квартет „Интро“ и ансамбъл „Елика“. Специално за Царица Роза 2022 Белослава Желева небето над площад "Севтополис" беше озарено от светлинното шоу с дронове "Небето на Царица Роза", а тържествата завършиха с празнична заря и с концерт на Владимир Ампов – Графа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    7 3 Отговор
    ЧЕСТИТО
  • 2 Витанов

    9 6 Отговор
    "КОРОНЯСОХА..."...въъххх, как ужасТно звучи само ...Горките ,мили, свежи ЦВЕТЕНЦА на чичо...Дано не е в този смисъл ,който ми навява близки спомени и дано да са ги "вакса"нирали вече ...
  • 3 ИВАН

    16 3 Отговор
    Тереза, Габриела, Михаела, Илайда .... де отидоха тия българки, царете ни велика държава са създали, а ние я предаваме без бой дори щото сме мнооо умни щом държим интернет играчки в ръцете си
  • 4 Коко

    23 2 Отговор
    Няма кой да бере рози, булки! Розите остават необрани заради ниските изкупни цени и липсата на работна ръка. Те царици на розата избират. Че то там хора вече не останаха - царици без поданици. Смехория. Карайте хората да учат, да усвояват професии. Че много затъпя българската нация. Това трябва да ни безпокои.
  • 5 изоставаме

    3 0 Отговор
    Сега беше момента да коронясат Цар Ица Роза.
  • 6 Роза

    8 2 Отговор
    Безсмъртната песен,която пееше Паша Христова "-Една българска роза"!Никога няма да остарее тази песен!
  • 7 Абе

    5 2 Отговор
    Червената вице-резидент п a ч а за чий се е курдисала там? Нея ли коронясаха?