Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 10:57 2 330 3

30-годишният Боби е най-старото куче на света (ВИДЕО)

  • рекорд-
  • рекорд на гинес-
  • най-възрастно куче-
  • възраст-
  • куче

Боби живее във ферма в Португалия, където тича на свобода по цял ден и е заобиколен непрекъснато от животни и природа

Португалското куче Боби е най-старото куче в света, обявиха от Световните рекорди на Гинес. Рекордьорът Боби е на 30 години и 266 дни, уточнява trafficnews.bg.

Гинес заявиха още, че португалското куче е взело рекорда от 23-годишно куче на име Спайк, което беше обявено за най-старото живо куче в света през януари.

По този начин Боби е счупил почти вековния рекорд за най-старо куче. Той задмина и кучето Блуи от Австралия, което живя 29 години и 5 месеца между 1910 и 1939 г.

„Боби е на 30 години и 266 дни към 1 февруари 2023 г. Той е живял целия си живот със семейство Коста в провинциалното село Конкейрос, в Лейрия, Португалия“, се казва в изявлението на Гинес. Боби никога не е бил връзван и винаги е ходил свободно на територията на фермата, на която живее сред десетки други животни. Рекордьорът е собственост на Леонел Коста, който приютява кучето като пале, когато самият той е на 8 години. От тогава насам двамата са най-верни приятели и Боби се храни само с човешка храна, но без подправки.

„Боби е чистокръвен Rafeiro do Alentejo, който е порода куче пазач на добитък със средна продължителност на живота 12-14 години.“

Възрастта на Боби е потвърдена чрез регистрация от 1992 г. във Ветеринарната медицинска служба на община Лейрия.

Според Гинес възрастта на Боби е потвърдена и от португалската база данни за домашни любимци SIAC.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    14 0 Отговор
    31 х 7... Малее.
  • 2 Куче

    2 0 Отговор
    Джедай.Силата е с него.
  • 3 Иво

    1 0 Отговор
    Около блока в квКрасна Поляна където живея се мотаеше едно бездомно куче което за пръв път видях през 2001г а и в момента продължава да се мотае наоколо.Интересното е,че за всичките тези години това куче надживя безброй такива гледани от хора в домашни условия а за него реално некой не е полагал грижи.