Last news in Fakti

27 Март, 2023 13:32 3 232 3

"Опенхаймер" ще бъде най-дългият филм на Кристофър Нолън

  • опенхаймер-
  • кристофър нолан-
  • филм-
  • продължителност-
  • биографичен филм-
  • атомна бомба

Лентата със забележителен актьорски състав ще бъде пусната по кината тази година

Нов блокбъстър на Кристофър Нолан ще се появи в кината по-късно тази година - дълго чаканият "Опенхаймер" ще дебютира през юли.

Според представител на Puck News, предстоящият военен епос с Kилиан Мърфи в ролята на бащата на атомната бомба - и базиран на наградената с Пулицър книга "Американският Прометей: Робърт Опенхаймер" на Кай Бърд и Мартин Шервин - в момента е с очаквана продължителност около три часа.

Още през януари Кори Атад от Esquire заяви, че сред IMAX общността се носят слухове, че "Опенхаймер" ще бъде по-дълъг от "Интерстелар".

Ето за справка времетраенето на другите филми на Нолан:

"Интерстелар" (2014 г.): 2 часа и 49 минути
"Възходът на тъмния рицар" (2012): 2 часа и 44 минути
"Тъмният рицар" (2008): 2 часа и 32 минути
'Tenet' (2020 г.): 2 часа и 30 минути
Началото" (2010): 2 часа 28 минути
"Батман започва" (2005 г.): 2 часа и 20 минути
"Престижът" (2006 г.): 2 часа и 10 минути
"Безсъние" (2002 г.): 1 час и 58 минути
"Мементо" (1999 г.): 1 час и 53 минути
"Дюнкерк" (2017 г.): 1 час и 46 минути
'Following' (1998): 1 час и 9 минути

"Опенхаймер" проследява живота на физика-теоретик Дж. Робърт Опенхаймер, директор на лабораторията в Лос Аламос по време на проекта "Манхатън", и неговия принос, довел до създаването на атомната бомба.

Във филма ще участват Килиан Мърфи в ролята на Дж. Робърт Опенхаймер, Емили Блънт в ролята на Катрин "Кити" Опенхаймер, Мат Деймън в ролята на Лесли Гроувс, Робърт Дауни джуниър в ролята на Люис Щраус, Флорънс Пю в ролята на Джийн Татлок, Бени Сафди в ролята на Едуард Телър, Майкъл Ангарано в ролята на Робърт Сербер, Джош Хартнет в ролята на Ърнест Лоурънс, Дилън Арнолд в ролята на Франк Опенхаймер, Дейвид Крумхолц в ролята на Изидор Исаак Раби, Матю Модин в ролята на Ваневар Буш, Джош Пек в ролята на Кенет Бейнбридж, Девон Бостик като Сет Недърмайер, Матиас Швайгьофер като Вернер Хайзенберг, Кристофър Денъм като Клаус Фукс, Гай Бърнет като Джордж Елтънтън, Дани Дефери като Енрико Ферми, Ема Дюмон като Джаки Опенхаймер, Густав Скарсгард като Ханс Бете, Тронд Фауса Аурваг като Джордж Кистяковски и Гари Олдман като Хари С. Труман.

Премиерата на "Опенхаймер" в кината е на 21 юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    3 11 Отговор
    Тоя кон може да се кандидатира за трета секретарка на Лавров,стига Киря да го одобри..
  • 2 честен ционист

    4 4 Отговор
    В България ли ще го снимат?
  • 3 Гзт

    7 0 Отговор
    Ще се чака с нетърпение .