Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:58 1 917 5

Ваня Щерева пусна първа песен след 15 години пауза (ВИДЕО)

  • ваня щерева-
  • певица-
  • песен-
  • завръщане-
  • музика-
  • музикална сцена-
  • restart

Креативната Щерева се завърна към музикалната сцена

“Никога не е късно да се върнеш към нещо, което толкова обичаш. С музиката сме в „отворена“ връзка от дълги години. Все ѝ бягам, а тя все ме застига. Тази песен е моето завръщане. Моето неспазено обещание към мен си преди 15 години, че спирам с музиката. Моето пътуване от безсмислието към смисъла.”, споделя Ваня Щерева, която издаде песен 15 години след последните си музикални изяви.

„RESTART" е песен, в която ще се разпознае всеки. Песен за момента, в който губиш любовта и тогава осъзнаваш колко глупави грешки си допуснал, за да стигнеш до тази загуба. Колко безсмислени битки си водил. Текстът се ражда на летището в Бодрум. Тогава Ваня Щерева работи във втория сезон на „Ергенът“ и ѝ се налага за кратко да отиде на участие в Лондон. „ Самолетът имаше 3 часа закъснение. Лежах на седалките, слушах „I will survive” и плачех. Усещах погледите на околните върху себе си. Не исках да хвана самолета, но се налагаше да го дочакам. Сетих се за всички нежелано хванати самолети. И за всеки вик към Вселената да рестартира любовта. Отворих празен файл на телефона си и започнах да описвам тъгата си.“, допълва изпълнителката.

Музиката се излива по-късно, когато Ваня Щерева хваща китарата. По аранжимента на песента работи с Kamen, който стои зад много от успешните проекти на Мила Роберт и Молец. Относно записа, смесването и мастерирането на песента Ваня се доверява на Pavell.

По видеото към песента Ваня Щерева избира да работи с театралния режисьор Стайко Мурджев, който има над 50 театрални представления в страната и е носител на две награди Икар и един Аскеер.

„Ваня е магия. Тя е човек-чудо, артист-стихия, многопластова и разноцветна. И е чест и привилегия да бъдеш до нея, да имаш щастието да се докоснеш и съпреживееш поне за миг онова красиво приключение, какъвто всъщност е животът ѝ. Когато ме покани да снимаме заедно клипа на “Restart”, бях едновременно поласкан и ужасѐн, защото усещах и разбирах какво доверие и чест за мен е тази покана, но и каква отговорност. Но приех веднага, разбира се, защото това щеше да бъде за мен една сбъдната мечта.“, споделя Стайко Мурджев.

Видеото е заснето на летище София, а оператор е Виктор Милушев. Монтажът е дело на Митко Балабанов.

В главната роля до Ваня Щерева влиза Кире Гьоревски, актьор от Народния театър („Отдел Издирване“, „Пътят на честта“, „Войната на буквите“), с когото двамата пресъздават една истинска любовна история.

Освен тях във видеото участват Виктор Калев и Александра Богданска, които са ключови персонажи в сюжета на любовната история.

След „RESTART” идва „Къси дози допамин“ – песен, чийто текст Ваня Щерева прочита в подкаста си „НАОБРАТНО“. Феновете на изпълнителката веднага я засипват с желания да слушат тази песен и тя се превръща в естественото продължение на „RESTART”. Песента е вече записана, предстоят снимки за видеоклипа ѝ. В „Къси дози допамин“ участва и наш популярен дует, който засега остава в тайна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    Навремето се шиеше за пари

    Коментиран от #2

  • 2 Вече

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Се шие без пари !
  • 3 Климактеричка

    6 1 Отговор
    Пауза, да тя е в мено-пауза.
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Нищо особенно.
  • 5 Псевдоним

    1 0 Отговор
    Обзалагам се, че гласува за ППДБ.