Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 15:28 3 616 20

Защо премахват най-важния химичен елемент от Менделеевата таблица?

  • химия-
  • химичен елемент-
  • ефир-
  • менделеева таблица-
  • дмитрий менделеев

Защо учените не изследват т. нар. "ефир"?

Защо премахват най-важния химичен елемент от Менделеевата таблица? - 1
Снимка: Shutterstock

През 2019 г. се отбелязват 185 г. от рождението на Дмитрий Менделеев. От време на време трансценденталисти и сериозни учени се връщат към Дмитрий Менделеев и свързаната с него „теория на забранената физика“. Според застъпниците ѝ тя разкрива най-голямото престъпление във фундаменталната наука за последните 100 години – фалшифицирането на Менделеевата таблица.

Не става дума за подмяна или невярно подреждане на химичните групи, а за заличаването на един-единствен, но много важен неизучен и нарочно пазен в тайна химичен елемент наречен „ефир“.

"Ефирът" е най-малката съставна част на всички други елементи, по-малък от молекулите - „първотухличката“, от която произлизат атомите. Оригинала на периодичната система руският учен публикува през 1905 г. в учебника „Основи на химията“.

Там в нулева група наред с познатите ни инертни газове хелий, неон, криптон и ксенон Менделеев поставя и ефир. Нарича го „нютоний“ в чест на великия Исак Нютон. Именно той твърдял: „Цялото пространство на Вселената се състои от неуловим газ, без който е невъзможно съществуването на каквото и да е.“

Менделеев също смята, че ефирът е свързващото химията и физиката звено и основен градивен елемент на всемира. В края на ХIХ век руснакът е един от последните световноизвестни учени, отстояващи идеята, че нютоният (ефир, етер) е субстанцията, от която се гради Вселената, и в нея е ключът към разгадаването ѝ.

След преждевременната му смърт таблицата с химичните елементи, носеща неговото име, бива умишлено „редактирана“ от световната академична наука. Премахването на ефира налага и промяната, при която инертните газове се обединяват с елементите от осмата група и таблицата придобива вида, в който се изучава сега.

В наши дни академик Алексей Юриевич Золоторев се залавя със задачата да реабилитира оригинала на Менделеевата таблица, пише Блиц. Неволно има подкрепата на много силен съюзник. Самият Сталин разпорежда „първородният“ вариант на таблицата да се изобрази като стенна мозайка в музея на Ленинград. Това се случва през 1935 г. и там нулевата група е налице. По същото време обаче в учебниците троцкистите я изрязват.

Откритията на Тесла

За съществуването на ефира Золоторев се позовава и на откритията на гениалния сръбски учен Никола Тесла. През 1892 г. той конструира резонансен трансформатор, като получава на изхода енергия, многократно по голяма от тази на входа. Когато журналисти го питат как е възможно това, отговаря: „Аз улавям енергията от ефира и я трансформирам в електричество.“

Тесла стига и по-далеч, откривайки начин как да пренася ел. енергията без проводници, т.е. директно чрез самия ефир. След като вестниците по онова време „гръмват“ от сензационните му опити, изведнъж практиките на откривателя биват "замъглени" и името му става табу за медиите. Създал повече от 1000 изобретения и над 800 патента, Никола Тесла умира в хотелска стая, сам, беден, без наследници, потънал в дългове.

Според „теория на конспирацията“ неговите записки са иззети и засекретени, защото във времето, когато петролът се превръща в основна суровина за бурно развиващите се икономики, създаването на евтина алтернатива би разрушило зараждащия се световен ред.

Това по никакъв начин не се приема както от традиционната академична общност, така и от финансиращия я финансов елит. В крайна сметка понятието „ефир“ бива заличено от физиката, а науката тласната в друга посока чрез услужливата Теория на относителността, в която се смесват пространство и време.

Големите загадки около променената Менделеева таблица дават храна и на изследователите на трансценденталното и окултното. Според тях ефир е енергията, която тялото освобождава след смъртта си.

Американският психолог Джон Качуба в книгата си „Ловци на привидения“ използва законите на физиката, за да изтъкне, че енергията във Вселената е константна и не може да бъде унищожена, но цялото пространство е запълнено с невидимото вещество наречено ефир.

Американецът смята, че именно това е енергията, която се освобождава от тялото след смъртта на човека. Джери Василатос в „Изгубените открития“ се занимава с викторианските учени, искали да докажат, че съществува субстанция, изпълваща цялото пространство и материя. Наричали я „ефир“, за която смятали, че е с божествен произход.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 4 Отговор
    Най-важният химичен елемент от Менделеевата е Таллий
  • 2 Град Симитли

    11 13 Отговор
    ".. Вечен двигател (като синоним често се използва латинският израз Perpetuum mobile – „вечно движение“) е устройство, при което изходящата енергия е равна или по-голяма от входящата.

    Според съвременните закони на термодинамиката такова устройство е невъзможно, защото противоречи на закона за запазване на енергията. С други думи, това е устройство, при което коефициентът на полезно действие (кпд) е равен на 100% или е по-голям... "
    ....
    ".. Никола Тесла. През 1892 г. той конструира резонансен трансформатор, като получава на изхода енергия, многократно по голяма от тази на входа.... "
    Глупости.
  • 3 ха ха

    7 4 Отговор
    Абе, то и философски камък са търсили... Давос все повече ни връща в Средновековието. Съвсем като куманизите, ама зелен, а не червени.

    Коментиран от #18

  • 4 Каквото

    7 2 Отговор
    Горе , това и долу ! Който знае какво е това , знае и какво е ефира !

    Коментиран от #9

  • 5 !!!?

    4 0 Отговор
    Хайде..е..е, отново "философския камък" който всеки може да го сложи в чушкопека и да си добива злато !!!?
  • 6 А в кемтрейлс ли е този ефир,

    6 11 Отговор
    или само по БНР в предаванията на Волгата???

    Смех и мистика...
  • 7 Ко речи?

    16 1 Отговор
    Как хем ще е елемент, хем от него ще произлизат атомите, които са градивните частици на елементите?!?
    Хапчетата...
  • 8 Най-важният елемент

    11 0 Отговор
    Е Байганий, среща се предимно по нашите ширини
  • 9 Идън

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Каквото":

    As Above So Below е израз за тайнственото и непознатото. И си прав. Ефирът е наречен от Платон- етерр Менделеев го нарича Нютоний, а Дънов го нарича прана..

    Коментиран от #11

  • 10 Aлфа Bълкът

    5 2 Отговор
    Докато четях, бях сигурен, че туй ще излезе, че е тъмната материя, а то било душата.
  • 11 Всъщност

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Идън":

    " Прана " е концепция на индийските мистици. А , "Verum, sine mendacio, certum et verissimum.
    Quod est inferius est sicut quod est superius; et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius." , е за усвояване на основите на магията. Ефира е само една малка частица от това познание !

    Коментиран от #12

  • 12 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Всъщност":

    Благодаря. Carpe Diem.
  • 13 Между звезди планети и

    4 3 Отговор
    Сателити и в атомите с електроните няма нищо щото нямаше да се въртят свободно доказателство за това са телескопите и микроскопите на които не им пречи междузвездното пространство и виждат светлина от милиарди галактики

    Коментиран от #15

  • 14 Защо не се пише че водорода е

    4 1 Отговор
    Само с един протон в ядрото и един електрон в орбитата и няма неутрон в ядрото
  • 15 00014

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Между звезди планети и":

    По твоята "логика" и прозрачното стъкло не съществува. Че и сам си сложи плюс. Ха-ха!
  • 16 Глупости на търкалета, Събинке.

    7 0 Отговор
    Менделеев не е открил таблицата, а периодичния закон. Същността му е, че свойствата на елементите, подредени по атомна маса, се повтарят през период от 7 елемента. Поради тази проста причина пред водорода не може да се вмести никакъв елемент - познат или непознат. Поради същата причина новооткритите елементи се появяват в края на тази периодична редица.

    Таблицата е един от видовете графично представяне на периодичния закон. В днешно време за подредбата не се ползват атомните маси, а броят на протоните в ядрото на атома.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Днес го наричат

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Либерален комунизъм. Вече е установен в фащ. Сега го втъкват на Европа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.