Last news in Fakti

25 Декември, 2023 07:29 2 231 10

Любов и щастие ви очакват, ако спазвате тези правила

  • любов-
  • щастие-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • правила-
  • съвети

Няколко съвета, които могат да ви помогнат да подобрите живота си и да укрепите взаимното доверие

Любов и щастие ви очакват, ако спазвате тези правила - 1
Снимкa: Shutterstock

Срещате подходящия човек, влизате в сериозна връзка и решавате да заживеете заедно, за да видите дали сте подходящи един за друг. Възможно е да се изправите пред известни трудности, преди да свикнете да живеете заедно. И това е нормално. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да подобрите живота си и да укрепите взаимното доверие.

Не крийте вашите очаквания

Важно е да разрешите конфликта, преди да е назрял. От съществено значение е да комуникирате открито относно очакванията и да поставите ясни граници.

Трябва недвусмислено да обясните на партньора си какво очаквате от него.

Ето някои съвети за успешни преговори:

  • Изберете време, което е удобно и за двама ви. Избягвайте да водите сериозният разговор, когато сте уморени, прекалено заети или стресирани.
  • Помислете какво искате да кажете, преди да започнете разговора.
  • Уверете се, че и двамата имате време да споделяте мисли и да задавате въпроси.
  • Когато е ред на партньора ви да говори, слушайте внимателно и поискайте обяснение за всичко, което не разбирате.

Съвместим живот

Ако партньорът ви мрази да готви, но няма нищо против да пазарува, делегирайте му отговорността за покупките.

Ако се местите в дома на партньора си, спазвайте неговите правила. Например, не носете обувки вътре и не забравяйте да спуснете капака на тоалетната.

Може да отнеме известно време, за да свикнете с рутината на вашия партньор. Може би никога не измивате чиниите веднага след вечеря или сте свикнали да перете, когато ви свършат чистите дрехи, а не на всеки няколко дни.

Опитайте се да уважавате навиците на партньора си, доколкото е възможно.

Ако това е вашият дом, опитайте се да помогнете на любимия човек да се чувства комфортно. Партньорът ви може да се притеснява да не направи нещо нередно, точно както вие се тревожите дали на него всичко му харесва.

Всеки има нужда от време да остане сам

Намирането на пространство и уединение не е лесна задача, особено ако вашият дом е със скромни размери. Но създаването на лично пространство ще допринесе за успеха на съжителството.

Можете да опитате да редувате да правите дълги разходки или да излизате от къщата за известно време.

Препоръчително е да работите в различни стаи. Трудно е да се концентрирате върху работата, когато партньорът ви е наблизо. Планирайте да правите почивки и обяд заедно и след това да работите в отделни стаи.

Когато вашият партньор разговаря по телефона със семейството или приятели, най-добре е да напуснете стаята.

Фокусирането върху пасивно-агресивната комуникация обикновено влошава ситуацията. Фрази като: „Вече всичко ми е ясно“ или „Можех и сам/а да се досетя“ не бива да се използват.

Но пък ясно формулирайте конкретни проблеми, като се позовавате на вашите нужди. Например: „Радвам се, че прекарваме толкова много време заедно, но имам нужда и от лично пространство.“

Физическа дейност

Ако и двамата обичате спорта, но предпочитате различни видове спортове, това също може да е причина за неразбиране. Например, вие харесвате йога, а партньорът ви - сутрешния джогинг. Поканете го си да се присъедини към вас, но не го притискайте, ако откаже.

Диета

Вероятно обичате да се храните заедно. Но готвенето и храненето заедно са различни неща. Може би вашият партньор хапва лека закуска сутрин или я пропуска напълно, а вие обичате да се храните обилно. Или пък той е вегетарианец, а вие ядете всичко. Алергиите също могат да усложнят ситуацията.

Започнете с тестване на конкретни нужди и предпочитания и бъдете креативни в кухнята.

Нужда от комуникация

Да бъдете заедно през цялото време може да създаде известни проблеми, когато връзката е все още в ранен етап, но добрата комуникация ще ви помогне да преодолеете тези предизвикателства.

Откровените разговори са предпоставка за изграждането на доверени отношения. Разказването на истории от детството е чудесен начин да научите повече един за друг.

Запомнете един важен факт: вашият партньор не може да чете мислите ви. Ако се чувствате раздразнителни, тревожни, уплашени или каквото и друго да било, той няма как да разбере, освен ако не му кажете.

Много проблеми във връзката започват с малко, но се разрастват, ако не бъдат стопирани навреме.

Признайте различията в мненията, когато е необходимо. Алтернативно слушайте и отговаряйте. Правете почивки, когато конфликтът тлее и се върнете към проблема, когато и двамата сте спокойни.

Физическа интимност

В началото на съвместният живот тя е на отлично ниво. Но несигурността, стресът и напрежението могат да подтиснат сексуалното желание. Така че независимо колко често сте били интимни преди, нещата може да се променят.

Ако вашият любим човек се отвърне или се раздразни, когато го/я целунете, оставете го за малко сам.

Винаги тествайте границите. Ако разбирате, че вече не искате някой да нарушава вашите граници, не критикувайте личните навици на партньора си, а просто му кажете, че не сте доволни от тях. Така ще си гарантирате щастливата връзка!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно като бял ден

    9 4 Отговор
    Почне ли жената да излиза за известно време, значи и други поливат градината. Почне ли мъжа да излиза, значи е станал градинар и обръща и друга градина.
  • 2 само питам

    3 2 Отговор
    къде е онова шашавото от козлодуй да благодари за статията?
  • 3 лекуващ лекар

    5 5 Отговор
    Любов и щастие ви очакват, ако НЕ СЕ ЖЕНИТЕ !!! Стани БОГАТ, като останеш ЕРГЕН !!!

    Коментиран от #8

  • 4 айлайклолипоп

    1 1 Отговор
    Срещате диворастящия човек,правите си връзка дръзка,която ще ви кара д-то и п-то да пръска,и гооооол! Тъй ли?!
  • 5 оценка

    5 1 Отговор
    Ако си останеш ерген,няма да имаш деца. От там обществото ни, като бройка още ще намалее. Така,че и това не е решение. В територията Газа сега имало 50 хиляди бременни жени,а живеещите там хора са малко над милион и двеста хиляди. Какво ни говори това? Че в България нещата вървят още по-зле.
  • 6 СТАМАТ MAГАPETO

    3 1 Отговор
    Козлодуйски! девет часa стана,пладне е, още не си благодарил! Стига опъва увисналия инструмент!
  • 7 ИСТИНАТА

    2 2 Отговор
    Животът се обезсмисля от правото , правоприлагането и правовия ред наречен семеен кодекс . Идете в съдилищата и ще се убедите в истинноста на тези думи . Каквото и да пишете - на края всичко завършва там ! И самозалъгването за щастлив живот !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.