Last news in Fakti

6 Януари, 2024 12:22 2 996 20

Ди Каприо, Брус Уилис, Анджелина Джоли и още 170 знаменитости са споменати в документите за Джефри Епщайн

  • джефри епщайн-
  • джефри епстийн-
  • докумети-
  • разсекретяване-
  • известни личности-
  • знаменитости-
  • звезди-
  • холивуд-
  • президенти

Милиардерът Джефри Епщайн, за който официално се смята, че се е самоубил в ареста, беше обвинен в трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни, а в схемите му са замесени десетки известни личности

Ди Каприо, Брус Уилис, Анджелина Джоли и още 170 знаменитости са споменати в документите за Джефри Епщайн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Имената на близо 170 холивудски звезди фигурират в съдебните документи по делото на американския финансист милиардер, обвинен в сексуални престъпления и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, който през 2019 г. се самоуби, докато очакваше да стартира процесът срещу него, съобщава segabg.com, позовавайки се на Daily Express.

"Списъка на Епщайн"

В сряда започна разсекретяването на имената в „списъка на Епщайн“ и от него се появиха тези на Леонардо ди Каприо, Брус Уилис, Камерън Диас, Кевин Спейси, Бен Афлек, Анджелина Джоли и десетки още. По данни на следствието всички те са се познавали с Епщайн и са имали достъп до организираните от него оргии с участието на непълнолетни. Засега обаче няма причина да се твърди, че изброените лица са знаели за престъпленията на Епщайн или са участвали в тях, пише изданието. Включването им в списъка не предполага никакви неправомерни действия, а просто показва, че по някакъв начин са били „част от разговора“.

Информацията по делото на Епщайн беше публикувана след граждански иск, заведен от една от жертвите на магната.

Нюйоркският съдия Лорета Преска нареди да бъдат разпечатани стотици файлове, включително резюме от 30 страници на свидетелствата на основната обвинителка Джоана Сьоберг от 2015 г. В разкритите материали фигурират имена на актьори като Джон Траволта, Кейт Бланшет, Том Ханкс, Чарлийз Терон, Джордж Клуни, Краля на попмузиката Майкъл Джексън, певиците Мадона и Риана, илюзиониста Дейвид Копърфийлд, предприемача Бил Гейтс, дори астрофизикът Стивън Хокинг и др.

В съдебните документи се споменават и гръмки политически имена като бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Доналд Тръмп, британския принц Андрю и т.н.

Най-добрият приятел на известните

Милиардерът Епщайн бе известен със склонността си да общува със всички значими имена в Холивуд. Документите по делото му, обхващащи две десетилетия, включват статии във вестници, документални записи, интервюта и книги за скандала. Те ясно показват, че Епщайн е имал приятели на високи позиции, като често се е обграждал и с холивудски звезди. Списъкът включва жертви на сексуално насилие, свидетели, бивши служители на магната и др.

За пръв път той бе арестуван през 2005 г. във Флорида по обвинение, че е платил за секс с 14-годишно момиче. По-късно аналогични показания са били получени от десетки непълнолетни девойки. През 2008 г. на Епщайн се удава да избегне наказателно преследване за насилие над непълнолетни, но го осъждат на 18 месеца зад решетките за организирането на мрежа за проституция. Държан е обаче в частното крило на затвора в Палм Бийч, разрешено му е да излиза в града и да работи по 12 часа 6 дни седмично. След 13 месеца е освободен за изпитателен срок, по време на който му е позволено дори да ползва частен самолет.

След осъждането на Епщайн някои от влиятелните му приятели, включително Бил Клинтън и Доналд Тръмп, се дистанцираха от него. Мнозина обаче не го направиха и Епщайн продължи да общува с богатите и известните, често и чрез благотворителна дейност.

Подозрителната смърт на Епщайн

През 2019-а той беше открит мъртъв в килията си, докато очаква процес по последвали обвинения, припомня изданието. Официалната позиция на разследващите бе самоубийство, но много подробности около деянието, както и солидните връзки с влиятелни фигури, накараха мнозина да се съмняват дали Епщайн сам е отнел живота си.

Обвинителката на Епщайн – Джоана Сьоберг, по-рано разказа, че и певецът Майкъл Джексън е посещавал имението на най-скъпо платения сутеньор във Флорида. Публикуваните съдебни документи потвърждават, че и Джако е в „списъка на Епщайн“. Сьоберг е дала показания срещу него още през май 2016 г., отбелязвайки обаче, че не е имала никакви взаимоотношения с Майкъл Джексън по време на срещите. Жената също така твърди, че през март 2001-ва, когато е била 21-годишна, принц Андрю се е възползвал от нея в имение на Епщайн в Ню Йорк.

Във втората част от публикуваните документи са разкрити показанията на няколко анонимни непълнолетни момичета. Те разказват, че на партитата са били събличани, след което Епщайн извършвал с тях действия от сексуален характер. След време бивали карани да доведат свои приятелки и съученички за „свежа плът“, а те самите били прехвърляни на други мъже. Тук за пръв път се появяват и свидетелства за шантаж на влиятелни хора. Друга предполагаема пострадала в делото на финансиста – Вирджиния Джефри, признава, че е била „продавана“ на принц Андрю, както и на бизнесмена Глен Дубин – близък приятел на Бил Гейтс и един от главните дарители на Bill Gates Foundation и Демократическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Отец Дионисий

    39 1 Отговор
    Сатанистите го убиха да замълчи.
  • 3 глоги

    8 2 Отговор
    НюйоркскАТА съдиЙКА- Лорета Преска
  • 4 Българин

    52 17 Отговор
    Ето срещу тези ционисти и педофили-сатанисти водят война Православна Русия и Путин,затова е дълг на всеки нормален човек по сета да застанем на страната на 🇷🇺,Бог,светлината и доброто.

    Коментиран от #10, #11, #13, #15

  • 5 Последния Софиянец

    33 0 Отговор
    Тези дето ги няма в списъка са го убили да не ги издаде.Бай Дън, Папата и Макрон .

    Коментиран от #17

  • 6 Язе

    41 0 Отговор
    Кажете за сенаторите и президентите, които са му клиенти, не за холивудските гъзета. Тях отдавана ги знаем що за стока са

    Коментиран от #7

  • 7 Последния Софиянец

    26 0 Отговор

    До коментар #6 от "Язе":

    Точно тези които ги няма в списъка са го убили.
  • 8 Където царуват парите,

    33 0 Отговор
    там вирее и развратът.
  • 9 Констатираща

    33 1 Отговор
    Нормално - дори и без да ни споменавате тези имена, на всички ни е известно, че пропадналият и покварен свят принадлежи на най-богатите и известни личности, чийто живот и безплатно да ни предлагат, не бихме пожелали! Жалко е това, че тези хора участват в управлението на голяма част от света и са точно от там, от където започват всички злини по света и се стремят да се разпространяват навсякъде.
  • 10 Констатираща

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Абсолютно точно! Щеше да е чудно, ако бяха от другаде. Дано повече млади хора прочетат това!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аз...

    9 0 Отговор
    Камерън Диаз, Анджелина Джоли , Мадона и др. С малки момченца ли са били ?
  • 15 Еми

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    То на всякъде по света има педофили. Не само в US. Но понеже тези хора са известни, за това знаем за скандалното дело.
  • 16 Идън

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Констатираща":

    Младите хора трябва да внимават защото всички тези са богати- но няма нито един щастлив от тях. Всеки един от тях има проблеми в живота си и парите са безсилни да ги разрешат тези проблеми.
  • 17 Верно ли бе

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Макарон не го слагай тука - той си пада по бабички. Няма как да е замесен.

    Коментиран от #18

  • 18 Да той е 90 плюс

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Верно ли бе":

    Или напълно истинало, прав си

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.