Last news in Fakti

15 Януари, 2024 11:15 3 170 23

Интересни факти за Мария Илиева, които може би не знаете

  • мария илиева-
  • интересни факти-
  • певица

Ето 10 факта за живота на певицата

Мария Илиева, която е една от най-популярните ни певици, изпрати изключително успешна 2023 г. През това време тя успя да регистрира в актива си национално турне, голям концерт в зала 1 на НДК, участие в журито на „Гласът на България“ по bTV, като в същото време добави и няколко награди към богатата си колекция от отличия.

Певицата е родена на 1.12.1977 г., има син и дъщеря и щастлива връзка с бизнесмена Александър Междуречки.

Факт №1: Като бебе е отглеждана в общежитие

Родителите на Мария Илиева са много млади – когато тя се появява на бял свят, те все още са студенти в Музикалната академия и живеят в общежитие на „Студентски град“. Майка ѝ – известната хорова диригентка Ваня Монева не прекъсва образованието си заради раждането на Мария. Бабата на певицата също е млада по онова време и все още не се е пенсионирала. Налага се младото семейство да разчита за помощ на прабабата по майчина линия, която често пътува от Велико Търново до София за бебето, докато родителите на бъдещата звезда се подготвят спокойно за изпитите си в академията.

Факт№2: Израснала е в Казанлък

За Мария Илиева е известно, че е родена в родния град на майка си – Велико Търново, и е прекарала тийнейджърските си години в София, където и днес е постоянният ѝ адрес. Рядко обаче се споменава, че голяма част от детството ѝ е минало в Казанлък. Родителите ѝ се развеждат още когато е в детската градина. Майка ѝ работи в Казанлък цели 10 години. Там ръководи няколко хора, включително детски, в който бъдещата звезда започва да пее като малка. Тя учи в Казанлък и там първоначално я приемат в Математическа гимназия. Когато майка ѝ спечелва конкурс за ръководител на женски фолклорен хор в Българското национално радио, двете се местят в София и момичето се записва в Софийската математическа гимназия, която и завършва.

Факт№3: Не искала да се занимава с музика

Като дете категорично обявила на роднините си, че не иска да се занимава с музика, когато порасне, въпреки че двамата ѝ родители са музиканти – хоровият диригент Ваня Монева и покойният вече виртуозен кларинетист Красимир Илиев. Бъдещата звезда искала да има сериозна професия и твърдо работно време. Не ѝ харесвало да работи вечер като майка си, която след концерти се прибирала късно и редовно я заварвала заспала на дивана. Затова след Математическата гимназия решила да учи икономика. Приета е в УНСС в София, където по онова време се влиза изключително трудно и конкуренцията е огромна. Завършва специалност „Застрахователен бизнес“, а след това и магистратура по международни отношения.

Факт№4: Учила се от Надка Караджова

Въпреки че упорито твърди, че не иска да става певица, Мария Илиева непрекъснато пее, учейки се сама, като подражава на големите световни музикални звезди, както и от утвърдените народни певици в хора, който майка ѝ ръководи. Една от тях е и Надка Караджова. Тогавашната ученичка често я моли да ѝ покаже как пее определени фолклорни мотиви, а след това се старае да ги повтори. С времето увлечението по поп музиката се оказва по-силно от това към фолклора, но и до днес звездата понякога излиза на сцената заедно с хор „Ваня Монева”, ръководен от нейната майка.

Факт№5: Била е тв водеща

След уроците по солфеж, които взима като дете, Мария Илиева стъпва на сцената за първи път като вокал на група с името "Високо". Това става когато е студентка във втори курс. Пианистът на бандата я чува на студентски купон и я кани на прослушване. По това време бъдещата звезда не знае дори как се държи микрофон. Въпреки това я взимат в групата, която няма собствени парчета. Музикантите, свирят музика на други групи по клубове из цялата страна. Стилът е рок. „Покрай група „Високо“ бях поканена да водя две музикални предавания: Едното е в БНТ, а другото – в кабелна телевизия“, спомня си Мария. Предаването в БНТ се казва „По вълните на музиката“, излъчва се веднъж седмично и негов фокус е класическата музика. Името на другото предаване е "Само за теб".

Факт№6: Освен певица е и бизнесдама

Макар да е популярна като певица, Мария е и бизнесдама. Тя развива две продуцентски компании. Едната се занимава със собствените ѝ проекти – албуми, участия и концерти. Другата е свързана с менажиране и продуциране на млади изпълнители. Певицата я създава преди 17 години. Първата изпълнителка, която влиза в нея, е Криста. Тя печели национален конкурс, в който участие взимат 180 души. Артист в същата компания е била Мона Гочев, преди да стане снаха на режисьора Димитър Гочев, както и рапърът Атанас Колев, който след напускането си обяви, че е имал връзка със своята шефка.

Факт№7: Години наред живеела в „Люлин“

В момента звездата е горда обитателка на луксозен дом в елитен столичен квартал, но невинаги е било така. Основната част от живота и в София още от тийнейджърските ѝ години тя е прекарала в панелен апартамент в работническия квартал Люлин", на който огромна част от българите гледат като на гето. Там Мария продължава да живее с майка си и дори когато вече е утвърдена звезда на българската сцена и печели най-големите награди с изпълненията си. Дълги години няма желание да сменя адреса си, защото заради постоянните пътувания за участия рядко се прибира вкъщи. Предпочита, когато има тази възможност, да е в дома на майка си в „Люлин", с която имат много силна връзка.

Факт№8: Била пред брак с министър

За личния живот на Мария Илиева е писано какво ли не. Тя има няколко публични връзки, като една от най-неизвестните за широката публика е любовта ѝ с Красен Кралев, два пъти министър на спорта в правителствата на Бойко Борисов. Връзката им продължила година и половина. Разделят се малко след като Кралев става министър, тъй като установяват, че са много различни, въпреки че са сгодени и всички очакват сватба. След това Красен се залюбва с тв водещата Виктория Петрова, с която също се раздели през миналата пролет.

Факт№9: Измества Анелия от „Гласът на България“

Според упорити слухове Мария Илиева е влязла в журито на „Гласът на България” по Би Ти Ви в последния момент, измествайки от мястото фолк звездата Анелия. Изпълнителката на „Погледни ме в очите” била избрана за треньор в последния излъчен до момента сезон на предаването. Тя трябвало да заеме мястото на напусналата Галена и била договорила всички условия по участието си. Точно преди подписването на договора обаче на хоризонта се появила Мария Илиева и в телевизията предпочели нея пред Анелия. Това 6ила причината в журито на шоуто за първи път от съществуването му в България да няма представител на стила попфолк. Анелия обаче взе участие във финалния концерт на „Гласът“.

Факт№10: Плакала цяла нощ след първото раждане

Макар че усмивката не слиза от лицето и при публични изяви, звездата изживяла много тежка криза, след като родила сина си Александър, който скоро става на б години. Известно е, че таткото не е присъствал на изписването на детето от болницата, а връзката му с певицата е много кратка. Прибирайки се в дома си от родилния дом, младата майка се чувствала дебела, грозна и отблъскваща. Цяла нощ плакала от отчаяние и мъка. После обаче си казала, че приключва с черните мисли и че занапред няма да мисли за това, което и липсва, а ще се радва на детето си и ще го отгледа с любов, независимо че баща му го няма. Днес споделя, че е щастлива с малкия Алек, с половинката си Александър Междуречки, който по случайност носи същото име като момчето, и с дъщеричката си София, която е плод на връзката с бизнесмена.

Източник: Уикенд

 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    22 2 Отговор
    Хич не ме интересува тая .............
  • 2 Пфуууууу

    14 5 Отговор
    Освен да се изплюя, друго не ми идва отвътре.

    Коментиран от #4

  • 3 Интерес факт № 1

    15 4 Отговор
    Обича го повече от леба. Не може го гледа навън

    Коментиран от #5

  • 4 да знаеш

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пфуууууу":

    Пий 2-3-4-5-6 ракии и ще ти мине, да не забравиш и туршийката.

    Коментиран от #12

  • 5 не завиждай

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Интерес факт № 1":

    И ти можеш да ГО поемаш често, даже ще си модерен така.
  • 6 Един

    14 2 Отговор
    Аз знам още по интересни факти , които съм сигурен , че вие незнаете !

    Коментиран от #10

  • 7 Хохо Бохо

    4 3 Отговор
    Бих яопънал ма ся няам време
  • 8 а останалите

    16 1 Отговор
    10 факта защо ги премълчахте, за времената когато беше момиче на В.Б., караше Бентли, и правеше чудеса от храброст за него.

    Коментиран от #16

  • 9 0123

    11 1 Отговор
    Консумира само ; крехко агнешко; .
  • 10 дзверо

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Е сподели де!
  • 11 Благодаря

    12 0 Отговор
    на Факти, тези 10 неща преобърнаха на 180° живота ми.Благодаря ви още веднъж,това е невероятно....
  • 12 Пфуууууу

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "да знаеш":

    Там е работата, че не пия и нещо пак не моа да я давам за пример на децата си.

    Коментиран от #19

  • 13 Жмуц

    13 1 Отговор
    Само не знам лекото й поведение дали е от азиатските й гени или от селския й манталитет?
  • 14 Още един факт

    7 1 Отговор
    Хванала е само от двама , въпреки многобройните си осеменители!
  • 15 Страхотен

    7 2 Отговор
    Глас. Сценично поведение и дотам. Хитове 1-2 . Разправят ,че е палава ,което е закономерно за жени с име Мария!
  • 16 Кой

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "а останалите":

    Беше В..Б. ?

    Коментиран от #18

  • 17 ха, ха

    9 2 Отговор
    Мария Илиева е набедена певица,също като Влади Ампов-Графа.Няма специфичен хубав тембър,неразличаема е от всички днешни певици на които им модифицират семплите гласови данни. Умишлено се премълчават (интересни) факти от живота и които са публична тайна,само горкия Кралев го изтапанихте на мегдана
  • 18 Кой

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кой":

    Сетих се. Черепухин...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хуахуа

    1 0 Отговор
    аз знам един -два факта - докато е в София гза й е в Севлиево, обича да я клатят малолетни...
  • 22 знаеме добре

    1 0 Отговор
    божков ги беше пудпукал всичките ни "поп"-""певици"" - лайнна , тая оная - сите буклуци
  • 23 555

    0 0 Отговор
    Ей че интересно ми станаааа…