Last news in Fakti

26 Януари, 2024 10:32 916 2

Мадона се защити за закъснението на концерт, заради което я съдят

  • мадона-
  • закъснение-
  • концерт-
  • иск-
  • дело-
  • съд-
  • защита

Двойка заведе иск срещу Мадона за 2-часовото закъснение на концерта ѝ в Ню Йорк

Мадона се защити за закъснението на концерт, заради което я съдят - 1
Снимка: Shutterstock

Мадона енергично се защитава за двучасовото закъснение на концерт, заради което фенове заведоха съдебен иск, съобщи Би Би Си.

Певицата е съдена от двама фенове, които са присъствали на неин концерт миналия месец в Ню Йорк. В иска се казва, че двойката „не би платила за билети“, ако е знаела, че шоуто ще приключи толкова късно.

Представителите на американската певица и промоутърът „Лайв Нейшън“ заявиха, че технически проблем е причинил закъснението. Съвместното изявление гласи:

„Концертите в Северна Америка започнаха в зала „Барклис Сентър“ в Бруклин, както беше планирано, с изключение на технически проблем на 13 декември по време на саундчека. Това доведе до забавяне, което беше добре документирано в съобщенията в пресата по това време. Възнамеряваме да защитаваме този случай енергично“.

В изявлението се добавя, че неотдавнашната европейска част на турнето е „получила възторжени отзиви“.

В иска, заведен от Майкъл Фелоуз и Джонатан Хадън, се посочва, че „много притежатели на билети, които са посетили концерта в делничната вечер, е трябвало да станат рано на следващия ден, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден“.

Двамата съдят „Лайв Нейшън“ и „Барклис Сентър“ за „безразсъдно упражняване на фалшива реклама, небрежно въвеждане в заблуждение и нелоялни и измамни търговски практики”. От „Барклис Сентър“ все още не са отговорили на иска.

Фелоуз и Хадън са гледали шоуто в сряда, 13 декември 2023 г., и са заявили, че то е трябвало да започне в 20:30 ч., но е стартирало едва след 22:30 ч. и е приключило около 01:00 ч.

В иска се твърди, че другите вечерни концерти на Мадона, на 14 и 16 декември, също уж започнали с повече от два часа закъснение.

„Ответниците не са уведомили притежателите на билети, че концертите ще започнат много по-късно от началния час, отпечатан на билета, и както е било рекламирано, в резултат на което притежателите на билети са чакали с часове“, завиха представители на ищците.

В съдебните документи също така се твърди, че Мадона „има дълга история на пристигане и започване на концертите си със закъснение, понякога с няколко часа“, като се посочват примери, включително „турнето ѝ Rebel Heart 2016, турнето ѝ Madame X 2019-2020 и предишни турнета, при които Мадона непрекъснато е започвала концертите си с над два часа закъснение“

Концертът ѝ на Националния стадион в София през август 2009 г. също закъсня с два часа, припомня БТА.

Това не е първият случай, в който фенове възразяват срещу закъсненията на певицата за нейните концерти, а през 2019 г. един фен заведе дело заради закъснение за концерт в САЩ, но месец по-късно той доброволно прекрати делото.

„Има нещо, което всички вие трябва да разберете, каза Мадона за свое оправдание по време на концерт в Лас Вегас преди пет години - и то е, че думата „закъснявам“ не важи за една кралица“.

Ищците предявяват иска за неуточнени вреди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор
    Когато си бил достатъчно глупав да дадеш пари за концерт на това недоразумение, дето нито може да пее, нито прилича на човек вече, тогава няма защо да се оплакваш...
  • 2 Лоши хора

    0 0 Отговор
    Тя е възрастна и може да е забравила, че ще пее. Оставете я на спокойствие.