12 Март, 2014 18:16 3 149 1

Агресивен котарак взе стопаните си за заложници

  • агресивен-
  • котарак-
  • полиция

Семейството повикало полиция, за да ги спаси от разярения домашен любимец

Агресивна 10-килограмова домашна котка нападна малко дете, след което принуди цялото семейство заедно с кучето да се барикадира в спалнята на жилището си в град Портланд в американския щат Орегон, съобщи „Ройтерс“. След сигнал по телефона „заложниците“ били спасени от притеклата се на помощ полиция. 

Според пресаташето на службата – сержант Пийт Симпсън, главата на семейството Лий Палмър ритнал черно-белия котарак хималайска порода, след като четириногото нападнало 7-месечния му син Джеси и издрал лицето му.

Тогава животното изпаднало в ярост, свило ушите и започнало злобно да съска. Родителите и бебето били принудени да се спасяват зад вратата на спалнята, а заедно с тях в помещението се вмъкнало и уплашеното куче на семейството.

Тъй като котаракът продължавал да издава заплашителни звуци от другата страна на вратата, горките хора решили, че няма да могат да се справят със ситуацията сами и позвънили на 911. Мъжът съобщил на оператора, че любимецът им и друг път е проявявал свиреп нрав и е атакувал хора.

Когато полицаите влезли в дома, нападателят се втурнал към кухнята. Те обаче го хванали и обезвредили, като го затворили в специална клетка. Засега обаче агресивният звяр ще остане под грижите на семейството, като не се знае какви са намеренията на стопаните му относно неговата по-нататъшна съдба.

Симпсън заявил, че многократно се е сблъсквал с подобно поведение при кучетата, но за 20 години служба не може да си спомни такъм случай, свързан с участието на котка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Димитров

    0 1 Отговор
    shte go obesja s tel na njakoi klon