29 Август, 2024 14:45 1 588 11

Терористи планирали да убият десетки хиляди души на концерт на Тейлър Суифт във Виена

  • тейлър суифт-
  • концерт-
  • виена-
  • терористична атака-
  • цру

Това съобщи заместник-генералният директор на ЦРУ Дейвид Коен

Терористи планирали да убият десетки хиляди души на концерт на Тейлър Суифт във Виена - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е предоставило на австрийските власти разузнавателна информация за плановете на терористичната организация "Ислямска държава" да извърши терористична атака на концерта на американската певица Тейлър Суифт във Виена през август . Това съобщи заместник-генералният директор на ЦРУ Дейвид Коен, пише The New York Times.

Според него терористите са възнамерявали "да убият огромен брой хора, десетки хиляди хора“.

Клането е планирано от четирима души, свързани с ИД. Информацията, получена от служителите на разузнаването, помага на австрийските сили за сигурност да арестуват заподозрените, пише "Фокус". При обиски в някои от тях са открити компоненти за бомби. Освен това тези хора са имали достъп до стадиона където трябваше да се проведе концертът.

Коен отбеляза, че предупрежденията за възможни терористични атаки обикновено не се оповестяват пред обществеността, но инцидентът с концерта в Австрия е различен.

Арестите на заподозрените в планирането на терористичната атака започнаха на 7 август, а от 8 август бяха планирани три концерта на американската певица на стадион "Ернст Хапел" в австрийската столица. Продадени са 200 хиляди билета. След предупреждение от властите концертите бяха отменени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 5 Отговор
    Тази певица е толкова посредствена и бездарна.С нищо не се отличава.С какво ги дразни?

    Коментиран от #3, #7, #8

  • 2 Галигео Галигей

    8 6 Отговор
    Ауууу,а не са ле планирали да убия5бт стотици милиони?🙉🐷🐂🐷🙉
  • 3 Раданч Татлъту

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пяла ле е в твоя ресторантъ?🙉💋👧💋🙉
  • 4 НИКО

    9 4 Отговор
    А ВИЕ КАК МИСЛИТЕ ЧЕ АРАБИТЕ ЩЕ ВИ ПРОСТЯТ ОТСЕГА НАТАТАЪК ЕВРОПЕИЦИ И АМЕРИКАНЦИ ТРЯБВА ДА СВИКВАТ ДА ЖИВЕЯТ В СТРАХ, АРАБИТЕ ЗАБАВЯТ НО НЕ ЗАБРАВЯТ, ОТМЪСТИТЕЛНИ СА

    Коментиран от #11

  • 5 Артилерист

    8 2 Отговор
    Американците имат опит във взаимодействие с Ислямска държава от самото й създаване. Най-категорично това се проявява в подкрепата на ислямските главорези в Сирия. Тяхното взаимодействие е доказано и в организацията на убийството на повече от 100 невинни хора, отишли на концерт в Крокус в подмосковието...
  • 6 правим нещо: с атомна бомба от Русия ли?

    2 3 Отговор
    Терористи планирали да убият десетки хиляди души
  • 7 Край

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Направо е чудо как медиите, хващат едно политкоректно и бездарно същество и правят от него "звезда" по която истерясват милиони хора. Да не кажа милиарди.
  • 8 Боруна Лом

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С ТОВА,ЧЕ СЕ МЪЧИ ДА ПЕЕ!
  • 9 Мадоната

    7 1 Отговор
    По-скоро десетки хиляди са щели да се самоубият като почне да пее тая ...
  • 10 Дядо ти

    0 0 Отговор
    Тези така наречени терористи не разбират от нищо....будали са си и такива ще останат.Абе аланколу иди влез в булгариан парламейшънс и виж какви сладури има там,народа ще ви величае,40 девици бонус ще ви се даде.Човек когато не си разбира от работата и господ не му помага
  • 11 Аарон

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "НИКО":

    Много си прав така е. И не само на теб ще отмъщават на семейството ти и най вече на деца и внуци. Нека простия европеец да ги приема и гали. Това са спящи клетки които чакат активизиране. После плюйте евреите, че ги трепят. Заслужават си го да бъдат затрити.