30 Август, 2024 14:44 1 567 14

"Кой уби Даяна": Нов документален сериал търси причината за смъртта ѝ

  • принцеса даяна-
  • документален сериал-
  • катастрофа-
  • причини

Фаталната катастрофа в Париж се случи на 31 август 1997 година

"Кой уби Даяна": Нов документален сериал търси причината за смъртта ѝ - 1
Снимка: Shutterstock

Ден преди годишнината от смъртта на принцеса Даяна на 31 август, беше обявен нов документален сериал, който ще разгледа автомобилната катастрофа в Париж през 1997 г., сложила край на живота на 36-годишната принцеса.

Поредицата, наречена "Кой уби Даяна?", ще изследва обстоятелствата около смъртта на принцесата на Уелс преди 27 години. Тя ще включва редки, а в някои случаи и първи по рода си интервюта с няколко ключови източника, съобщава Deadlinereported, и ще има за цел да хвърли нова светлина върху случая, който прикова вниманието на света през 1997 г. и го задържа вече близо три десетилетия.

"Кой уби Даяна?" ще отбележи първата серия от по-широк франчайз, който ще изследва “шокиращите смъртни случаи на емблематични личности, надявайки се да разкрие нова информация за обстоятелствата“, съобщи Deadline. Франчайзът също така ще разгледа “човешките истории и историческия контекст в центъра на тези случаи,” продължава изданието.

Екипът, който стои зад "Кой уби Даяна?", стои и зад изданието на Netflix "Кой уби Джил Дандо?" през 2023 г., както и зад други предложения на Netflix като "Деп срещу Хърд" и "Тайната на Мерилин Монро".

Ема Купър, която е режисьор и изпълнителен продуцент на "Кой уби Даяна?", заяви пред Deadline за принцеса Даяна “Ангажирана съм да подходим към историята на тази обичана и емблематична жена със свежи гледни точки, нови гласове и непоказвана досега информация”, каза тя.

Покойната принцеса Даяна загина заедно с още двама души - Доди Ал Файед и шофьора Анри Пол, при инцидент във френската столица. “Има много малко моменти като тези в историята”, заяви по-рано пред PEOPLE кралската биографка Ингрид Сюард, която познаваше лично кралската особа. “Спомням си къде бях във всяка малка подробност, когато чух за Даяна. Това засегна всички."

Въпреки че все още не е съобщена дата на излизане, "Кой уби Даяна?" ще бъде документален сериал в три части.

Източник: people.com


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    16 5 Отговор
    Нерептил влезе в семейството на рептили , като ритуал за предупреждение те му показват истинският си облик. Обикновено това поразява от страх всички , и те мълчат и се подчиняват. Даяна реши че има шанс да се пребори , и сгреши. Дори могъщия Ал Файет не посмя да мъцне !

    Коментиран от #2

  • 2 Така е!

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Когато":

    Тя няколко пъти казвала пред близки приятелки: "Те не са хора, не са хора!"
  • 3 цербер

    5 4 Отговор
    Ема Купър, която е режисьорка и изпълнителна продуцентка на "Кой уби Даяна?"
  • 4 То си пише

    10 6 Отговор
    Начина и на живот!
  • 5 хммм

    9 4 Отговор
    Френските фашисти! Кой друг?!?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 млък , бе

    9 3 Отговор
    Божидаро, нямали други неща ами ни занимавате с тия рептили от много време тука?.
  • 9 те се караха с камила и чарли

    4 6 Отговор
    Доди къркаше и беше богаташ и постоянно караше с 200 . И шумахер не може да мине през тунела с 200 . колата е била добра . но не за хипер скорост . не е суперкола . та кара губи контрол и удря колона . завърта се 4 пъти . Много тежка катастрофа . не е вярно заслепили го та се пребил , или бягал от папараци - може да ги бие .
  • 10 Е добре де

    8 2 Отговор
    Едва ли е толкова чудно точно "КОЙ", след като тя сама провокира кралското семейство, създавайки интимни отношения с мъж от арабски произход. Не очаквах чак убийство, но бях сигурен, че щем има някакъв вид отмъщение.
  • 11 що за въпрос

    9 2 Отговор
    е как кой? дъртата кикимора дето скоро уж се гътна …!
  • 12 Хей

    7 1 Отговор
    Ми5 или ми6 - тук е загадката....
  • 13 Я го знам!

    1 3 Отговор
    Дъртата я уби.
  • 14 Kaлпазанин

    6 1 Отговор
    Кой да я убие ,малкия прилича на коняра ,направо му е одрал кожата ,любовника и египтянин и бременна от него та кой може да я убие законно и демократично ако не оня пък дето си има за жена камила ,хвани единия удари другия иначе много стабилно семейство нема що ,малкия неслучайно го натириха от Англия .