6 Септември, 2024 11:14 4 945 4

Шакира се споразумяла с испанските данъчни за 7 млн. долара, само за да защити децата си

  • шакира-
  • писмо-
  • деца-
  • испания-
  • данъци-
  • споразумение-
  • укриване на данъци

Певицата обвини властите в Испания, че са я "изгорили на клада"

Шакира се споразумяла с испанските данъчни за 7 млн. долара, само за да защити децата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преди близо една година Шакира сключи солидна сделка с испанското правителство по време на съдебния процес за данъчни измами в Барселона през ноември 2023 г.. Към днешна дата певицата заявява, че е направила това само за да защити децата си.

“Искам да оставя на децата си наследството на една жена, която обяснява причините си спокойно и в собственото си време, когато смята за необходимо, а не когато е принудена да го направи”, написа изпълнителката на хита “Waka Waka” в писмо, публикувано в испанския вестник el Mundo в четвъртък.

“Трябва да знаят, че съм взела решенията, които взех, за да ги защитя, да бъда до тях и да продължа живота си. Не от малодушие или вина.", пише още тя.

На първия ден от съдебния процес 47-годишната Шакира избегна риска да влезе в затвора, като се съгласи да изплати 7,6 млн. долара на испанското правителство за това, че между 2012 и 2014 г. е пропуснала да плати данъци в размер на 15,8 млн. долара. Преди това тя твърдеше, че е невинна в продължение на почти пет години.

В есето си за el Mundo Шакира пише, че “държавната институция изглежда е била по-заинтересована да изгори публично нея на клада, отколкото да изслуша причините ѝ.”

Тя също така обвини правителството, че е съчинило история, за да изглежда, че тя го е измамила с милиони, след като официално се е преместила в Испания.

“През 2011 г. исках да процъфтяват отношенията ми с Жерар Пике“, който по това време беше обвързан с Испания по служебни причини,” припомни тя.

Футболистът Жерар Пике играе за ФК Барселона между 2008 г. и оттеглянето си през 2022 г. Двойката се среща между 2011 и 2022 г. и има двама сина: Милан, на 11 г., и Саша, на 9 г.

Шакира продължи: “Пътуването до Испания ми създаде много усложнения, защото ме принуди да бъда далеч от работните си центрове. Всеки път, когато се връщах, го правех, за да процъфтява връзката ни, а не заради призвание да остана.”

Тя също така заяви, че през 2011 г. е прекарала 73 дни в Испания. Минималният брой дни, за да се считате за данъчен резидент, е 183, както е обявено от испанското правителство. Тя твърди, че когато официално се преместила в Испания през 2015 г., данъчната служба се опитала да я таксува за данъци на стойност десет години.

Носителката на "Грами" добави, че “винаги е изпълнявала” данъчните си задължения и дори е била изчистена, когато данъчната служба я е разследвала. Тя също така твърди, че е платила “много повече”, отколкото е трябвало, защото се е съгласила на няколко “несъстоятелни” глоби.

Завършвайки есето си, Шакира пише: “Никой не може да напише моята история вместо мен. Точно както с моите песни, аз пея, за да живея отново спокойно, за да обърна страницата."

С подобно чувство тя сподели и за споразумението с Испания през ноември 2023 г.

“Взех решение най-накрая да разреша този въпрос с оглед на най-добрия интерес на децата ми, които не искат да виждат как майка им жертва личното си благополучие в тази битка,” каза тя в изявление тогава.

“Трябва да преодолея стреса и емоционалния товар от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам - децата ми и всички възможности, които предстоят в кариерата ми.", завършва Шакира.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 15 Отговор
    Ходих в НАП да се отпиша от една стара фирма и да се запиша управител на друга фирма.Не ми поискаха нито лична карта нито подпис.Ами аз така мога да се пиша управител на Сараите и да изгонят Доган и Пеевски оттам.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хейт

    2 2 Отговор
    Никой не се интересува от тая латино чалгарка . И щом иска клада да дойде и ще я изгорим.
  • 4 ИСПАНСКИЯ КРАЛ Е ВЕЧНО ГЛАДЕН

    0 0 Отговор
    АКО ИМАШ НАДЛЕДСТВЕН ИМОТ В ИСПАНИЯ ДАНЪКА ЗА КРСЛЯ ЗА ЗДА СИ ПОЛУЧИШ НАСКЕДСТВОТО Е90 ПРОЦЕНТА?;?!?!?!?! А ПРОПО В ЗАОАДАШИЯ ЗАПАД САМО ФРАНЦИЯ НЕ Е КРАЛСТВО........