20 Септември, 2024 14:58 499 5

Готвят продължение на "Страстите Христови" на Мел Гибсън, Джим Кавийзъл се завръща в ролята на Исус

  • страстите христови-
  • мел гибсън-
  • джим кавийзъл-
  • актьор-
  • продължение-
  • режисьор-
  • исус христос-
  • християнство

Мел Гибсън сподели подробности за продължението на филмовия хит от 2004 г.

Готвят продължение на "Страстите Христови" на Мел Гибсън, Джим Кавийзъл се завръща в ролята на Исус - 1

"Страстите Христови" ще възкръсне за продължение съвсем скоро.

Блокбъстърът на Мел Гибсън от 2004 г., разказващ за последните 12 часа от живота на Исус Христос, е вторият най-касов филм с рейтинг R в Северна Америка за всички времена след като постижението беше отмъкнато от "Дедпул и Върколака" тази година, а сега продължението изглежда по-близо от всякога до осъществяване.

Джим Кавийзъл ще се завърне в ролята на Исус във "Възкресение", чието заглавие е условно, а снимките ще започнат в началото на 2025 г.

През годините Мел Гибсън е говорил само бегло за дългоочакваното продължение, като през 2016 г. каза на Стивън Колбърт: "Това е нещо повече от събитието [което се споменава в заглавието], това е невероятно събитие... И да го подкрепим с нещата около него, това е истинската история. Да разясним какво означава това."

Наскоро Джим Кавийзъл изрази предположение, че филмът ще бъде разделен на две части.

"Това ще бъде най-големият филм в историята. Може би ще бъдат два филма. Може да са три, но мисля, че ще са два," той заяви през юли 2023 г.

Ето и всичко, което знаем за продължението на "Страстите Христови" на Мел Гибсън.

Продължението на "Страстите Христови", разбира се, ще обхване възкресението на Исус, но Гибсън е казал, че има да се разнищва много повече от това просто Божият син да възкръсне от мъртвите.

"Това е огромна тема и тя не е линейно повествование. Трябва да съпоставиш централното събитие, което се опитвам да разкажа, с всичко останало около него в бъдещето, в миналото и в други сфери, а това е нещо като научна фантастика," каза той на Реймънд Арройо, водещ на предаването The World Over по EWTN, през 2022 г.

По-късно същата година Гибсън разговаря с Джени Фалконър за проекта.

"Имам два сценария. Единият е много структуриран, а в другият се чувстваш като "дрогиран", защото навлизаш в други светове. Попадаш в ада. Гледаш как ангелите падат. Това е лудост," той споделя.

През 2018 г. Джим Кавийзъл обяви, че ще се превъплъти отново в ролята на Исус.

“Има неща, които не мога да кажа и които ще шокират публиката", каза той пред USA Today. "Това е страхотно. Филмът ще бъде най-големият филм в историята. Толкова е добър."

Според IMDB, Майя Моргенщерн, която изигра майката на Исус в "Страстите Христови", и Франческо де Вито, който представи Петър, също са подписали договор за продължението.

Според слуховете Гибсън ще бъде готов да започне продукцията на "Възкресение" в началото на 2025 г.

През септември 2024 г. Italpress съобщава, че режисьорът е прекарал пет дни в разузнаване на местата за снимане в Малта. Според изданието филмът ще бъде заснет и в Израел, Мароко и Италия. Скоро след това публицистът на Гибсън потвърди, че режисьорът е разузнавал локации в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Пак добре, че не са слижили еди мърфи да играе Христос или скалата!
  • 2 Браво Мел, само така

    6 1 Отговор
    Очакваме още един звучен шамар по кривите евреиски сурати !
  • 3 Един

    1 3 Отговор
    Ицо трябва да е азиятец и гей задължително. Може и афро-хамериканец гей в краен случай.

    Коментиран от #4

  • 4 така ли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Не искаш ли да е путинист?
  • 5 Идън

    0 0 Отговор
    С какви големи букви е написана думата Passion и какви дребни името на Христос... Страсти- означава страдания- не страст... Та нали акцентът в този филм е на страданията на Христос.. Дано поне резурекшъна не го напишат като ийстър... или райзинг...