Last news in Fakti

20 Май, 2014 15:40 1 816 1

Олигарх олекна с $ 4.5 млрд след развод

  • риболовлев-
  • монако-
  • развод

Това може да се окаже най-скъпият развод в историята

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев бе осъден да изплати на бившата си жена сума в размер на $ 4.5 млрд., съобщи Би Би Си.

Риболовлев и съпругата му Елена водят шестгодишна съдебна война по своя развод. Руснакът е натрупал богатството си  чрез производство на торове, използвани в селското стопанство. Той нашумя през последната година, след като стана собственик на футболния клуб Монако.

Решението на съда в Женева е на първа инстанция. Ако то бъде потвърдено от второинстанционния съд, Риболовлев ще загуби 50% от своето състояние.

Елена е получила и попечителството над 13-годишната дъщеря на двойката - Анна. Риболовлеви имат и по-голяма 25-годишна дъщеря Екатерина. Адвокатът на Елена обяви процеса като най-скъпия развод в света.

Семейство Риоболовлеви са се оженили преди 23 години, като състоянието на съпруга се оценява на $ 8.8 млрд.

Милиардерът се е установил в Монако, но притежава имоти на редица места по света. Риболовлев притежава имоти в Сен Тропе, къща в Маями, вила на Хаваите, както и гръцки остров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Повече от половината пари му е взела! А стига бе! Много скъпо му е излязла тази ............