Last news in Fakti

26 Юни, 2014 16:00 1 535 0

Експерт от РЗИ подкрепи медицинската марихуана

  • експерти-
  • рзи-
  • подкрепи-
  • медицинската-
  • марихуана

Изказването е било по време на четвъртия Национален конгрес на пациентските организации

Д-р Ана Ангелова, главен експерт Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ от Регинална здравна инспекция – Велико Търново, заяви позицията за използване на канабис в медицината.

„Аз съм човек, който обучава млади хора да не употребяват наркотици, но когато това растение има позитивен ефект за лечение, когато даде много позитивни резултати, насочени към медицината и към лечението на хората, когато не се използва като наркотик, а като лекарство – тогава съм съгласна!”, това каза д-р Ангелова.

Изказването е било по време на четвъртия Национален конгрес на пациентските организации, съобщават от портала „Медицинска Марихуана България“ с уточнението, че все повече български лекари призовават за разумна регулация на канабиса.

„Мисля, че ще има много добри резултати от употребата на канабиса и неговите производни”, казва още доктор Ангелова. „Предполагам, че когато нещата се случат на национално ниво – хора, като моят съпруг ще имат шанс за по-добър живот.”
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА