Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 20:49 3 127 1

Борислав Цеков: Това е профанизация на публичността

  • бойко борисов-
  • радан кънев-
  • политика
Борислав Цеков: Това е профанизация на публичността - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Четох, че Кънев от ДСБ бил ръсил махленски цинизми по телевизията. Това е отвратителна профанизация на публичността. Да си позволиш да говориш така от позицията на депутат и то по отношение на министър-председателя (абстрахирайте се от конкретните персони, важни са институциите), е проява не просто на малокултурие и селяндурщина. Това е тотално самозабравяне и неуважение към държавността.

Това коментира във Фейсбук Борислав Цеков.

 Присъствието на този тип хора в политиката и публичния живот е проклятие за България!

Факти.бг припомня, че лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви в сутрешния блок на Нова телевизия по повод петъчния трус в коалицията: "Абе, бай Х.й ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

Малко по-късно Кънев се извини в социалните медии: „Публикувано във факти.бг:

Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен). Това заявява Радан Кънев във връзка с по-раншното си изказване, в което коментира  премиера Бойко Борисов, който в петък свика срещата на правителството с подкрепящите го партии,така: "Абе, бай Х.й ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.

Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Много правилно се изрази човека. Има моменти, когато ти писва да говориш, така както не те разбират. Що се отнася до децата, не е необходимо да се оправдават с тях, че не трябва да се говори така. Идете в което и да било основно училище и ще разберете как се говори!