Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 08:15 5 393 9

Помощ! Крадат ни пенсиите!

  • милен ганев-
  • крадат-
  • пенсии
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това не е вопъл на старци, обрани от телефонни измамници. Просто безумието вече изби черчеветата на всякакъв разум и благоприличие. Политическата класа простена: Крадат ни обещанията! Партиите взаимно си копирали и пействали в платформите най-апетитните идеи на опонентите си. Фантастични пенсии, минимална и средна заплата, всеобхватна грижа за всяка живинка, щъкаща между Дунава и Родопите. Всичко, което се оказа невъзможно и немислимо преди месеци, вече е смехотворно и напудрено в пъти. Патриотите скочиха на ГЕРБ и БСП, че присвоили най-съблазнителните им хрумвания. От ГЕРБ пък обвиниха БСП, че обещанията им се опирали на финансовите успехи на тяхното правителство. Сякаш всеки заминаващ си кабинет трябва да занули хазната, преди да затвори вратата.

Нека първо осъществят обещанията си, пък тогава да се карат за бащинството на идеите. Половината да изпълнят, ние ще им платим ДНК-експертизата. Политиците ни трябва да се молят всеки ден на всички популярни богове, включително Амон Ра и Один, търпението на българския народ да остане в същите покъртителни размери. За да преглъща смирено цирковете им.

А след избори винаги е едно и също - лошо наследство, подводни камъни, скелети в гардероба...

Какво запомнихме от политическата ни класа за повече от четвърт век. От президентите ни останаха следните фрази: "Най-добре е танковете да дойдат" и "Иване, кажи си". От премиерите остана "За бога, братя, не купувайте", "Вервайте ми" и "Вие сте прости и аз съм прост". Един главен прокурор обещаваше да върне Огнян Дойнов в чувал, а приемникът му твърдеше, че не е той, а ..."Плод и зеленчук". И населението трябва да се моли и курбан да прави всяка седмица. Ако има с какво. Курбан за това, че държавата ни някак се крепи на магия.

Но в село Бисер вече не вярват и на това. За първа година след трагедията не направиха курбан. Минаха пет години, откакто наводнението отнесе близо 60 къщи и уби шестима. Стана безпощадно ясно, че виновни няма да има и никой няма да понесе и минимална персонална отговорност. А местните искат да знаят кой е виновен. Просто да им го посочат. Не за да го линчуват, а само да се уверят, че все още логиката управлява този свят и за всичко си има конкретна причина. Но на тях им подхвърлят причина, формулирана като "Божа работа". Имало да става, както се казва.

Не е трудно да разбереш тези хора. По-добре да знаят, че някой им е причинил това с действията си, макар и неумишлено, отколкото да си мислят, че съдбата те е нарочила и им готви още изпитания. А селото допълнително е отровено от възникналите вражди - на едни вдигнаха нови къщи, а други си останаха във фургони. Защо така? Бисерци вдигат рамене, псуват и плачат.

Няма нищо случайно, че в такава абсурдна среда Митьо Пищова се чувства в свои води. Тези дни колоритният кандидат за президент постави ултиматум към депутатите, веднага да започвали работа. Иначе щял да докара цял отбор манекенки, барабар с джакузито си пред Парламента. Откъде да знае човекът, че Парламентът е затворен. Нямаме си депутати и това ни хвърля в печал.

Борисов пък заяви следното: "Не знам от кого загубихме. Това ми е големия проблем. Още не знаем, кой предложи Радев". Както се казва, да му имаме проблема. И аз искам да съм пак на 25, когато героите на деня бяха знакови имена като Шиляшки и Чичибаба, ама няма как...

Много непрофесионално се държат и българските журналисти. Григор Димитров им дойде на крака, а никой не го попита за машинното гласуване. Поне да призоват населението, ако при пролетното почистване изскочи някоя и друга машина за гласуване, да я занесат в Общинската избирателна комисия. Нека облекчим бюджета, за да остане някой лев и за обещанията.

Новата формация "Да! България" пък бе пробита отвътре. Жалби от учредители спънаха регистрацията на партията, а така саботираха и подаването на документите за участие в изборите. Какво толкова могат да жалят учредителите. Та нали залата в мола бе във възторг?! Дали не ни поднасят поредния гениален стратегически ход. Хем ни го поднасят, хем ни поднасят. Усетили са се, че четирите процента са мираж, а не върви да паднеш още при дебюта си. Отрязаха и мераклиите за коалиция. Идеално. Симулираме вътрешен проблем, пропускаме изборите и спокойно си градим структури по места. Защото гласовете на учредителите не стигат. А Христо Иванов накрая излиза и призовава своите да гласуват за "Нова Република" на Радан Кънев. Да не са съвсем капо старите приятели.

Кардиолози горещо препоръчвали на хипертоници предаването "Панорама", като подходящо за здравословното им състояние. В него нямало какво да ги ядоса, разгневи и въобще развълнува. А отегчението стабилизирало показанията на кръвното налягане и държало границите му на безопасно разстояние.

БНР пък продължава своята битка с "Мюзикаутор". Докато бойните действия не са затихнали, данъкоплатецът получава класика, джаз и критичен анализ на постурбанистични творби. Човек може да си създаде доста превратна представа за културния облик на средния българин, съдейки по програмата на издържаните от бюджета национални радио и телевизия. Вярно, мисията им е такава - да бъдат некомерсиални будители. Но усещането, че наливат ум и разум в каца без дъно си остава, за което вината не е само у тях, въпреки упреците, че са твърде елитарни. Поне част от предаванията им. Ако се проведе допитване сред народа, кое радио и телевизия бихте искали да е национално и да се издържа от данъците ви, отговорите ще обърнат наопаки настоящата ситуация. Да те титулуват като "звезда" при настоящето културно ниво у нас, може и да е комично. Но да се изживяваш като сноб в същата околна среда, си е направо перверзия, на която мнозина са подвластни.

Като се замисля обаче, всеки несретник в "Съдебен спор" върти няколко любовници, а ние с какви глупости си губим времето...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 политолог

    17 3 Отговор
    Всички власти ни крадат пенсиите-няма разлика между БСП или ГЕРБ Не знам дали има избор за тези избори
  • 2 Димитрова

    18 2 Отговор
    Крадат ни и законно и незаконно. Попадна ми една информация от в. "Ретро" от 16.11.2016г., подадена от президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов, че месечната заплата на шефката на пенсионен фонд " Доверие" Даниела Петкова е ПРЕДСТАВЕТЕ СИ 200 000 лева. т.е. 1075 мои учителски пенсии. И за да получа сумата от една такава месечна заплата/200 000лв./, аз пенсионираната учителска с 30години стаж, трябва да живея още 90 години!!! Алармирах БТВ и Нова телевизия за проверка на тази" новина", но явно темата е доста " дребна" и "маловажна", макар, че пресметнете - 200 000лв. х 12 месеца са 2 400 000лева. Вижте и преценете и вие бъдещи пенсионери. Повъздишайте и вие сегашни" щастливи" пенсионери. На колко пенсионери са изядени така наречените " ЩЕДРИ" увеличения на пенсиите ни с 3-4 лева?

    Коментиран от #3

  • 3 ЗавистаУбива

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Димитрова":

    Чула недочула си бабче, това 200 бона и е годишната заплата, каква месечна?!

    Коментиран от #9

  • 4 goni

    3 2 Отговор
    Боже! Обхвана ме носталгия!:) Шиляшки и Чичибаба!:) А, пък другите! Милене!:) Много си опасен!:) Трябва да ти забранят да публикуваш!:) Таман бяхме забравили и ти ни припомни!:)
  • 5 Димитрова

    13 1 Отговор
    Скъпи приятелю, не завистта, а алчността убива. Ако си толкова грамотен, колкото си отворен, отвори вестника, който цитирам и ще видиш, че пише месечна заплата 200 000 лева./ в.ж. вестник "Ретро"от 16.11.2016г./ Колкото до израза "бабка" не смятам, че е обидно да си възрастен. По- добре стар и почтен, вместо млад и злобен.
  • 6 Нека ви

    11 0 Отговор
    Докато има овце,ще има и вълна.
    Заспалия народ заслужава съдбата си.
  • 7 Роман дизел

    2 3 Отговор
    Те пенсиите се крадат преди получаването им .НОИ така контролира осигуровките със заеманата длъжност че току виж съм се пенсионирал като професионална маймуна
  • 8 Гостенче

    1 5 Отговор
    Димитрова, спри да четеш вестници за идиоти. Освен ако не ти пасват на интелекта.
  • 9 незнайко

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЗавистаУбива":

    Даже и годишна да е, 17 000 месечна заплата кой получава ? Този фонд е държавен, освем ако не е поредната пирамида. Защо не можем да си вземем натрупаните пари ако искаме ? Това е истината и върху това помислете.