Last news in Fakti

29 Март, 2017 16:09 1 736 4

Голяма коалиция в български условия

  • герб-
  • бсп-
  • коалиция-
  • правителство

България не е Германия и консенсуалното управление тук не се възприема по начина, по който го възприемат немците

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Валери Симеонов иска "голяма коалиция" на ГЕРБ, БСП и Патриотичния фронт - с 202 депутати, за да се "спасяла България". Нека да е ясно - демокрацията си има някои правила и закони, които се различават от патриотичните копнежи.

Това коментира в профила си във Фейсбук Огнян Минчев.

Така както гоненето на бабички по границата не намалява опасността от нео-османизъм, така и "голямата коалиция" не води към спасение, а към съсипване на България. Оставям настрана какво се случва на страната когато БСП има дял в управлението й. Проблемът е в това, че когато двете големи политически партии направят обща коалиция - че даже вземат в нея и третата партия на последните избори - ефектът върху възприятията на избирателите е еднозначен: елитът, партиите - се обединиха срещу народа.

България не е Германия и консенсуалното управление тук не се възприема по начина, по който го възприемат немците. Обединението на ГЕРБ и БСП в едно правителство ще доведе до бурно израстване на поредна популистка алтернатива - в настоящия период, най-вероятно социално-демагогска, ксенофобско-националистическа и евразийско-еврофобска. Тази алтернатива може да се класира като победител на следващите избори - по каквато и система да се проведат те. Валери Симеонов може би си въобразява, че патриотите ще бъдат тази алтернатива. Йок, аркадаш, дето викат нео-османистите.

Много си набъркан вече във властта, че да се класираш за алтернатива. Ще те подгонят и тебе "истинските патриоти". ГЕРБ си е спечелил изборите - ГЕРБ да управлява, ГЕРБ да си реди коалицията. Ако иска - ако може. Ако на Валери Симеонов така не му харесва - да ходи на нови избори. На които вече може и да не влезе в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    8 0 Отговор
    Да паднат вече маските и цялата мафия открито вече да работи против народа .
  • 2 БайХой

    5 1 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875 ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ
  • 3 Красота от до

    8 0 Отговор
    Шоково поскъпване на стоки и услуги ни очаква! Хлябът става 1.20 лв.
    Токът поскъпва с 40%, ако Брюксел ни спре тецовете
    На Валерката децата в САЩ, на Каракачана в Лондон, на Разбойко в САЩ, Нинов, Цачева - САЩ, Петър Стоянович - тоже, Плугчиева - Германия, Софиянски - Лондон, Дянков - САЩ и незаконното в Лондон. Да продължавам ли? Голяма сволоч сте дегенератите дето гласувате за всички тези.
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Ми, не е прав! Гоненето на бабички до някъде предотврява влизането на открито протурска/османистка партия гаДОСТ в парламента ни. Щяхме да си кмаме много ядове с тези боклуци и дано сега службите започнат да си вършат работата и гонят редовно всички турски агенти, а защо не и да ги пращаме в затвора!
    Приказките за БСП са едни голословения, достатъчно е да се сверят даните по години. И за широката коалиция изхожда от презумпцията че тя ще работи за себе си. Да, ако е така, хората ще си помислят че се убединяват срещу тях, но всъшност ако започнат да провеждат реални реформи политика за развиване на бизнеса и конкуренцията, това ще се забележи от народа и няма да се надтроят срещу управляващите. Разбира се, малко вероятно е.