22 Май, 2017 09:25 6 910 13

Панов при Борисов. Е, и?!

  • лозан панов-
  • бойко борисов-
  • съдебна система-
  • цацаров
Панов при Борисов. Е, и?! - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е странно, че премиерът Борисов неглижира скандалите в съдебната сфера, принизявайки ги до лични конфликти. Правил го е неведнъж и това сработва пред масовата публика. Така стана и със скандалния запис на съдийките Янева и Ченалова, окачествен с пренебрежителното "две каки си говорили нещо". Така бе и със стрелбата срещу Митьо Очите в Слънчев бряг, определена като махленска свада и спор за паркоместа.

Нормално е председателят на ВКС Лозан Панов да се дразни от това, но едва ли може да стори нещо повече по въпроса, освен упорито, но безпомощно да го отрича. Главният прокурор Сотир Цацаров се поокопити след посещението си в Брюксел и роди идеята, да се създаде регламент за подобни срещи, като онази в ЦУМ. Който да определя, коя е редна и коя нередна. Защото сега нямало такива критерии и трудно би се отсякло категорично, сгафил ли е той или кафенцето със Сашо Дончев при Георги Гергов си е било в реда на нещата.

След изпълнената с прекомерни очаквания среща между премиера и радетеля за съдебна реформа Панов, Борисов скорострелно се озова в Хитрино, където сложи начало на възраждането на взривеното село. А на стълбите в МС за нещо като съвместна пресконференция се появиха шефът на Върховния касационен съд и министрите Екатерина Захариева и Цецка Цачева. Панов се оплака, че предишното управление е извършило "мимикрия" на съдебна рефарома, а дамите вкупом отрекоха това. След миг репортерското братство, окрилено от отсъствието на Борисов, успя да зададе едновременно 128 въпроса, след което Панов и любезните му домакини втрещени се изнизаха всеки по пътя си. След кратката трагикомедия на стълбите Цацаров също сподели, че определението "мимикрия" не му допада и обвини в същото Панов.

Борисов обаче е прав за едно. Конфликтът в съдебната система продължи твърде дълго и дори в началото да е бил поставен на принципна основа, вече, освен всичко останало, е и личен. А атмосферата във Висшия съдебен съвет, разделен между "бунтарите" на Панов и лоялните на Цацаров магистрати, е меко казано тягостна. За членовете на съвета. И няма никакви индикации, че при смяната на състава наесен, това ще се промени. Както и усещането, че двете страни са наемници в чужда война, намерила бойно поле в съдебната система.

А какво да си каже обикновеният човек? Някой мерил ли е скоро доверието в съдебната система или уредът вече не го лови...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Случаен

    25 6 Отговор
    Всички знаем, че Цацаров е на Борисов човек. И да не се прави на малоумен като говори, че "какво от това, просто среща?!"
    Да каже малкият хамстер защо заплашва Сашо Дончев?!
    А не защо са пили кафе.

    Коментиран от #5

  • 2 Обикновен човек

    17 8 Отговор
    Всички сте като вав един цирк само да ви гледа човек и да ви се смее сега е маи искараите лиатната ваканциа пак на есен ште го решите а даржавата си потава ли потава

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Варна

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Обикновен човек":

    Пич имаш сериозни проблеми с правописа!
    - За другото съм съгласен, но незнанието ти е отчайващо! - Рядко съм срещал толкова много грешки в едно изречение!
  • 4 Телевизора на Елвис

    13 2 Отговор
    Докато се лигавят тия пръдльовци ще инге пукне пуканката, тоест държавата ще земе да фалирне. Тогаз като нема кинти ще ги видя тия как ще ми гъзареят по кафенетата. За съжаление нещата отиват към примитивизми от типа на "народен съд" и прочее линчове. Щат не щат дотам ще я докарат тъпаците, щото умен народ в тая държава остава все по-малко, а първосигналните примати освен да набият-пребият-наебат друго не знаят. Айде сполай и на цацата и на боцата и на оня със сбръчканото носле.

    Коментиран от #6

  • 5 Дик сти жълтите

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Случаен":

    Не че не си прав, обаче има много неивестни.
    Дали Цацаров заплашва Дончев, или обратното? Каква е връзката на Дончев с бившите реформатори? Колко пари изгуби откакто Бойко премахна посредниците на търговията с газ? Иска ли да му отмасти?
    Защо Бойко посочи Цацаров за гл. Прокурор, а малко по-късно през 2013 Цажаров и по-едрото момче му вчерниха живота? Кой е Лозан Панов? Защо Волен, средния пръст на БСП , ДПС управлението вече не такъв русофил и иска да управлява с ГЕРБ? Защо Кирил Добрев доведе радев като кандит президент ,а по-късно Корнелия го избута от 7 на първа позиция?
    Защо се оъърва от Гергов?
    Дали всичко това е политика или е нещо повече? На такива въпроси трябва да си отговорим.
  • 6 Варна

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Телевизора на Елвис":

    Имаш 1 + от мен :-))
    - Така е! Вървим към фалит, а онези там все повече си мислят, че страната е някаква тяхна губерня...
    - Ще трябва сурвакане и то вече не подлежи на коментар! - Въпросът е кога! Лично моето мнение, че вече сме закъснели и трябваше да ги набием, но и за утре съм готов! - Сурвакницата е готова, излъскана и чака денят в който ще влезе в употреба!
  • 7 Кибик

    10 4 Отговор
    Улчудващо е че Борисов не изтърси някоя поредна глупост от рода на "две каки", например "батки пият кафе, къф е проблема". Истината е че европарите скоро ще секнат и държавата ще фалира, но управляващите са спокойни защото матр'яла е тъп.
  • 8 ГЕРБ

    1 9 Отговор
    Винаги само Герб😉

    Коментиран от #12

  • 9 фил

    1 3 Отговор
    Г-н депутат, щом като не сте фашист, как така сте част от политическа коалиция, която проповядва омраза към другите етноси, към различните, смята да решава обществените проблеми с насилие, извънредно законодателство за определени групи от обществото, затварянето им в гета, лагери, използването на принудителен труд като вменяване на колективна вина на тези групи и пр. и пр. Това че сте евреин, не ви дава индулгенции да отричате и прикривате същността на тези, които днес се опитвате да оправдавате. И днес има евреи като Вас, които се впрегнаха в услуга на фалшификаторите на историята. А как съжителствате с колегата си депутат Волен Сидеров, автор на книгата "Бумерангът на злото", в която отрича Холокоста и вини евреите за всички световни беди?! Не се съмнявам, че познавате историята и начина, по който започна преследването и опита за унищожение на еврейския народ, нали?! А нещо да кажете за т. нар. Луков марш, в който участват много от Вашите политически поддръжници?!
  • 10 До коментар 3

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Обикновен човек":

    До коментар 3 на. Теб ли да ти дам обиаснение кога и как сам бил в движение и как сам писал от каде да предполагам ти пак на кои отдел сатрудничиш штом пак се хвашташ за това я. Виш колегите колко правописни грешки имат ас на латиница пиша по хубаво за това се баркам
  • 11 ГЕРБ

    2 7 Отговор
    Герб и само Герб!
  • 12 Бук

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Отиди на психиятър
  • 13 БАБА ГЕНА

    2 0 Отговор
    Държавата е обсебена от трите прасенца.Досещате се кои са,като едното дебело ,ама много Дебело прасе ги върти на пръстта си останалите две по слабички такива.Избират си подходящия човек за главен прокурор и чрез него си въртят далаверите.А някои хора толкова са заблудени по тях,че непрекъснато ги лъскат пред тв .Купуват гласовете на бедните хора,купуват всичко за жълти стотинки чрез поставени пак от тях хора на специалните главни инстанции.Така ,че скоро няма отърване от тези три прасенца.Ще си живеем просто както досега,а може и по-зле в тая животинска ферма,където управлява най-дебелото прасе.