Last news in Fakti

6 Март, 2018 15:34 6 065 65

Случаят с Плъха свали маските

  • плъха-
  • д-р иван димитров-
  • убийство-
  • маски-
  • цигани

Когато властта е бутафорна, народът оскотява

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дума срещу дума. Думата на д-р Димитров срещу думата на близките на убития Жоро Плъха. Народът прие безусловно версията на рентгенолога и се присмя на безкнижните оправдания на вдовицата за "малка нужда" и "чишкане". Па излезе по улиците в най-големите градове на страната с копривщенски дух и панагюрски плам.

Защо протестиращите приеха без съмнения версията на доктора? Защото не неговата съдба ги изведе на улицата. Арестът му бе единствено повод да излеят душите си. Разбра се, че им е дошло до гуша да са сами в страховете си. Хората са уплашени да не ги споходи нещо подобно, дори без да са наясно какво се е случило в конкретната драма. Наясно са, че властта е стъписващо безпомощна, а за съжаление висшите й представители будят присмех, а не респект. А когато властта е бутафорна, народът оскотява. И търси своята правда по най-бързия начин. Защото усеща, че е сам. Напълно сам.

Българите се страхуват от циганите, защото на всички е ясно, че по демографски и икономически причини сблъсъците между двата етноса ще зачестяват. Неочакваният за мнозинството обрат на случая "Плъх" навява и печалния извод, че когато българският народ е единен по някой въпрос, най-често се е подвел. Или някой го е манипулирал успешно. Една от причините е изгубеният навик за самостоятелно мислене, преди да извършим каквото и да било. Първосигналността, която би трябвало да сме изоставили в процеса на еволюцията, продължава да ни напомня за живота в джунглата и да ни тегли назад. Защото така и не успяхме да подредим държавата си и тя си остава територия, подвластна на закона на джунглата.

Протестите и острите реакции препотвърдиха и други два факта:

Народът може да се надигне на национален протест, само когато чувства заплаха за децата си и при абсолютно никакви други обстоятелства, поводи или причини. Никакви цени, ГМО-храни, Гинки и Суджуци. Само децата.

Другият извод - българите недолюбват циганите. Меко казано. Най-вече от страх. И заради убеждението, че живеят на гърба им. Хайде да не се лъжем - има го и чисто расисткият елемент. Отсрещната страна отвръща на чувствата. Хубаво е в нещо да срещаме взаимност. И няма рецепта за оправия. Изпусната работа е циганският въпрос. Много години минаха, много пари се прахосаха за интеграция. Онази трогателна "декада на ромското включване", звучаща по-авторитетно и от адронния колайдер...

Всичко се оказа напразно. Поне паднаха маските. Мразим се. И никакво лицемерие не може да го прикрие. Жална ни майка оттук натам. Картите са свалени. А фитилът е запален...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    4 41 Отговор
    Така ако сме единни наи вероятнятно са ни заблудили
    много тояно казано
  • 2 Будалата

    109 9 Отговор
    Един ЦИГАНИН по малко един хляб повече. Те тва е положението.
  • 3 балама

    104 2 Отговор
    И как народът е "оскотял"!?!? Че иска ред и законност в тази държава и защита на собствеността и семейството си, може би!? И с какво е "подведен", че тариката миленчо, ще му отваря очите!?!? И на какво се дължи "убеждението", че циганите живеят на гърба му!?!?

    Опити за внушения, много по-гнусни и долни от цялата дейност на всички пловдиски плъшоци.

    След "право"съдната ни система, в т.нар. "медии" се въдят най-мазните, гнусни и долни морални чудовища, осигуряващи промиване на мозъците в полза и в съучастие на престъпната банда управляваща България под прикритие на "българска" политическа "класа".
  • 4 кавказ

    113 3 Отговор
    стрелба за всеки непоканен в дома колата мазата ни стига вече търпяхме убитите ни баби дядовци за по 3 лева от роми крещят от гроба

    Коментиран от #49

  • 5 българинъ

    107 5 Отговор
    Милене,не е вярно,че сме расисти!През последните почти 30 години търпяхме циганското беззаконие и престъпност,като през това време по-най различни поводи властимащите ги защитаваха в името на интеграцията.Някой да защити българите?Ние също търпяхме,като мислехме,че тия маймуни ще станат хора.Но търпението на обикновените хора се изчерпа и недей да ми говориш,че когато сме единни,сме подведени!Или и ти си от тия сороски елементи,които унищожават България?Или ще кажеш,че не е така?Огледай се наоколо,не само в София.Българите в България изчезват и останаха съвсем малко.А ти какво предлагаш-да продължаваме да си мълчим.Срам ме е да се наричам твой сънародник!Пък и ти не си сънародник-ти жевееш в София.

    Коментиран от #39

  • 6 goni

    73 3 Отговор
    Абе, Милене! Умен човек си! Аз, съм българин и ти си! Как мислиш? Защо циганите са оцелели в България?! Дали има цигани в Турция?! Не съм расист! Ти също не си! Па зе ми попитай в некое турско село в България какво мислят за циганите! И не само за тях! Между другото българи и турци можем да съжителстваме без проблем стига ние българите да не бяхме твърде толерантни към ...! Ти знаеш кои! Направи си справка! И ако все още изпитващ съмнение! Обади се! Ще те разведа по интересни места и ще те срещна с интересни хора!

    Коментиран от #7, #20

  • 7 етно граф

    62 6 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Ти пък как си сигурен, че миленчо е българин. Щото носи българско име и пише на български, като серГея, например, като "цар Кир", Издислав, оня от берлинското метро... има много гад под прикритие на български имена.

    Коментиран от #10

  • 8 толерантен

    72 3 Отговор
    Абе, който не си затваря очите пред факта, че 80% от т.нар. "битова" престъпност е циганска, е "расист".

    Коментиран от #22

  • 9 345

    10 23 Отговор
    Само да не става, че нищо добро не ни чака?
    Най-големите националисти-родолюбци първи ще избягат!!!?
  • 10 goni

    17 11 Отговор

    До коментар #7 от "етно граф":

    Абе, българин е! Не е въпрос до името! То, лесно се сменя! Ама, начина на мислене не мож го смени! Човека е свестен! Просто е заблуден! Ще се оправи!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 етно граф

    14 7 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Балама си като 80% от българите - престъпно наивни.
  • 12 Прост българин

    13 22 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Не е заблуден, а балансира. В случая хората бяха подведени- оказа се, че циганинът е убит извън двора, четете новините.
    Прав е. Оскотяхме васово заради безпаричие и чувство на беззащитност.
  • 13 име

    51 2 Отговор
    Ако българите бяхме расисти в България нямаше да има цигани бе, ако бяхме расисти защо им плащаме помощи? Ако им спрем социалните няма да имат 2 лева за хляб и ще ровят по кофите.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Прост българин

    31 1 Отговор

    До коментар #13 от "име":

    Спрете им помощите хайде, какво чакате! Искате помощи ли да им плащате? Хайде излезте на пратест срещу помощите!
  • 16 EUстандарт

    49 4 Отговор
    Относно манталитета на "братята" цигани,отдавна има отговор и всички го знаем,някой би казал ама чакай те всички не са такива,е да ама 85 %.Един човек ,роден в Австрия,преди около 70 г. е сложил черта на този манталитет.Вие, апропо ние виждали ли сме циганин да излезне на протест че, няма работа че, водата и тока му са скъпи че,здравните осигоровки и те че,правата на човека към етноса им не се спазват и т.н. и т.н..Аз не съм виждал поне последните 30 г.,значи този живот им харесва. ДА, НО НА МЕН, НЕ!!!
    И друго, за да не посегне към телефона д-р Димитров и пойска помощ от полиция и правораздаване затова че някой "разчиства"гаража му,този за мен интелигентен човек е сметнал че, не може да се има доверие на по горе споменатите!
    И после, този плъх бил в гаража му ,а не в дома му,нима гаража не е част от имота!? Още един бонус за "братята"............
    И последно,ако не се вземем в ръце следващите 1-2 години........жална ни майка. Подкрепям свободната продажба на оръжие и нов закон за абсолютна неприкосновенност на частната собственност!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Прост българин

    10 11 Отговор

    До коментар #19 от "Един Българин":

    Някои от вас дори култура на четене нямат. "Озъбени, свирепи псета." Избирате си 30 години управници такива! Няма ред и законност в държавата! Не протестирате за големите кражбии на управниците, търкате билети по лавките на шишо и не отсявате истината. Истината е, че не гласуваге масово, затова ви управлява мафия.

    Коментиран от #24, #50

  • 22 куку руку ку

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "толерантен":

    Каква беше приказката? Мразя расизма и циганите?
  • 23 Иванов

    36 1 Отговор
    Милене, ако живееше в някое от загиващите ни села, нямаше да я напишеш тази статия. Народът ни не е оскотял, той просто издивя, защото циганските престъпления са нашето ежедневие и еженощие. И всичко това стана под неолибералния терор на САЩ, който принуди нашите лакеи политици да създадат и вкарат в действие механизъм, който доведе до бурното размножаване на циганите. Говоря за т.нар. професия Самотна майка. Така се оформи една маса, която реално съществува като паразит върху гърба на българите, а гласува платено срещу тях винаги в полза на сили, от които нищо добро не сме видели, а няма и да видим.
  • 24 умен българин

    35 1 Отговор

    До коментар #21 от "Прост българин":

    Ако изборите можеха да промянят нещо, щяха да ги забранят.

    Всъщност, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #26

  • 25 българинъ

    34 1 Отговор
    Настоявам за незабавна всенародна подписка за спиране на каквито и да били помощи за циганите!Няма да казвам референдум,за да не товаря финансово държавата.Достатъчно е някой патриот от партиите да се ангажира с това.Крайно време е това да се направи,защото те се размножават за наша сметка и на наш гръб и ни се присмиват отгоре на всичко.Държавата няма пари за инвалидите и за обикновените хора,но за тях винаги има.Трябва да им се забрани да гласуват-те не могат да определят статута на държавата.Българите трябва да се насърчават да раждат повече,а не да храним цигански тумбаци!България трябва да стане добро място за живеене за българите,а не за маймуните и кучетата!Какво ни интересува нас,че циганката ражда по 10 деца-да си ги храни!Защо ние трябва да ги храним,господа управници?Време е вече,не разбирате ли?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Андрей

    26 0 Отговор
    Не знам какво точно ни казва статията, но ако автора и главен редактор твърди че трябва да се обичаме с цигани, просто защото се водим по документи българи, се е объркал жестоко.

    Няма никакво значение дали Доктора е застрелял този в гаража или в спалнята си.. Всеки един от нас вече е стратал от абсолютната безнаказаност и наглост на "ромите", подклаждана от такива като хелзинския комитет и благи приказки за толератност..

    На нормалния българин отдавна му писна..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Uflaf

    25 1 Отговор
    1.Премахване на явлението " Самотна майка " с три деца и мъж до нея ,но по "техния " си обичай. Не може да правиш бизнес професия от раждането на деца заради пари .Това е подмяна на народността и хвърлени средства на вятъра. След 14 години всичко започва да се повтаря и ни следа от промяна в мисленето им .
    2 . Съд за всички членове на така нареченото тяхно "Мешере" което си е държава в държавата. Членовете му са известни и с публични изяви деклариращи ,че държавата България и нейните институции не важат за тях. Сиреч са против държавата и Българите . Ако Българи не спазват организирано закона и заявят това публично ги наричаме " Мафия " или "Терористи".
    3. Навлизане на държавността във всичките и форми-данъчни,екология / канални води и изпражнения текат от махалите им по селата , автомобилни паркове за разфасоване на коли на уличите и поляните пред къщите им и каруците с крадено от всякъде където минат / ,полиция ,миграция, строителен надзор и малките населени места. Политиците скъсаха връзката с действителността извън София и това дава възможност за своеволия дори и на собствените им кметове превърнали се във феодали . Всички партии имат вина за това.Те не контролират хората си на долу по веригата. Интересува ги само собственото им благополучие.
    4. Спрете да си мислите за циганина като човек ровещ в боклуците. Не. Масово са по-добре от "Работещите бедни " защото не плащат нищо и като се започне от нелегалната работа тук и в чужбина
  • 30 Валя

    23 1 Отговор
    А бе как да ги харесвам тия хора като им знам задните мисли бе брат,благодарение на тия хора цяла Европа знае що е това българин,те буквално ни подкопаха и окупираха същността,е какво да им благодаря ли?-не се самозаблуждавайте цяла Европа ни мисли за просто циганско племе,срам и позор,тия ни оклепаха тотално,окончателно и безвъзвратно истински ужас
  • 31 Ссс

    2 11 Отговор
    Половината история която се учи в училище беше , колко са лоши турците и "турско" а не османско "робство". Робство което никога не е имало. Какво посееш това жънеш. ФАКТ
  • 32 ivan

    8 0 Отговор
    Прост народ - слаба Държава
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да де

    8 10 Отговор
    ама снощи като писах, че доктора може и да е виновен се съдрахте да ми трещите минуси. Повтарям, в правовите държави никой няма право да правораздава, особено пък със смърт. Иначе ще станем джунгла, в който силните и въоръжените винаги ще са прави. Всички престъпници трябва да са в затвора - и доктори, и цигани.

    Коментиран от #46

  • 35 Терминал 1/2

    6 4 Отговор
    Добра статия.Добри разсъждения и изводи.Положението е изтървано отдавна.Бг. е запустяваща територия в която стои само лошия и прост материал.Бедни,прости,груби,завистливи и крадливи.Докато се разтягат локуми,държавата се циганизира.Докато българите се правят на философи по форумите,циганите се множат и утре държавата ще тяхна.Ще е срамно да си български гражданин защото основното население на Бг. ще са цигани.Мъка,мъкааа
  • 36 JPower

    9 5 Отговор
    Писна ми някой да ми обяснява, че съм заблуден. Дали Милен или Мустафа, все ми е тая. Циганите крадливи убиват хората. Ся, доктора що гледал 30мин. Що не се обадил на полицията и всякакви брътвежи...целта е , да вкарват всички български граждани на, които им е писнало да са жертви на умствено изостанали цигани. Ако българина е расист, нямаше да спасим евреите от Хитлер и да ни убият царя....Аааа, какво направиха евреите на българския народ,след 1989год., всички знаем. Ако живееш в България, няма как да не си расист. Това е естествената защита на един поробен народ.

    Коментиран от #38, #40, #43, #44

  • 37 Гост

    3 6 Отговор
    Всички сте расисти за това не може да се оправите. Харчили много пари за интеграция. Кой е харчил??? Циганите не са харчили. Аз съм Циганин, получавал сам само детски около 70 лева на месец, за две деца. И нищо друго..
    Това че Циганите вземат по 600 лева детски са глупости. Комшията стар ерген получаваше 35-40 на месец като безработен. За новородено се получаваше 180-200лева. Но всеки месец както вие мислите не се ражда.
  • 38 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #36 от "JPower":

    Вие къде видяхте робство, чухте но не видяхте.
    И това не е причина да мразите циганите. Окей може крадливите и аз ги мразя. Аз съм циганин но мразя крадливите грозни цигани. Ся и между другото Циганите са разделени на над 100 различни етноса. Нещо като калайджии, бургуджии, калдешари, уста милети, дървари, копанари и др. Просто трябва да се съди виновния циганин ане всички. Един българин ако краде не са виновни всичките българи.

    Коментиран от #41, #42, #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Galia

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да де":

    Бълг вече е джунгла.... с огладнели, жестоки лъвове...
  • 47 кольо

    6 2 Отговор
    Статияа си е един вид провокация. Аз лично както и почти всеки има приятел циганин. в случая ако плъха беше бгарин аз рак бих застанал задд доктора. за да си мизерен боклук и крадец не е задължително да си циганин. така че не преувеличавай...
  • 48 Знаещ

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хората откачиха от тоя Фейсбук! Побърка ги тоя сайт! Зукърбърг си лапа парата и хич не му пука, а хората вече пренебрегват и разследване и всичко! Седят пред тъпите си телефони и компютри и съдят без да са правили нито разследване нито нищо! За тях разследващите органи не важат! Нито е важно разследване нито нищо - Фейсбукарските съдници са прави и това е!
    Не ми се мисли как човечеството ще се измъкне от тая адска машина и наркотик - Фейсбук! Прав беше ония човек, като казваше - интернет лумпени! Фейсбук ще погребе света, помнете ми думата!
  • 49 Знаещ

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "кавказ":

    Глупако, утре съседа ми или твоя ще те покани у тях за по бира, ще те гръмне и ще каже, че си го нападнал! Ти луд ли си или да?????

    Коментиран от #52

  • 50 Все мафия

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Прост българин":

    Тоест искаш да гласуваме масово пак за мафията?
  • 51 некойси

    2 0 Отговор
    Пускането на доктора не било видите ли повлияно от протестиращите и скандиращите :)
    Ама друг път.
    Нашите така го карат по инерция, че дори и всички обстоятелства да бяха на страната на доктора, пак щяха да го оставят да лежи.
    Сами сме, сами сме срещу държавата.
  • 52 кавказ

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Знаещ":

    не ходя на гости пък и докато сме живи все има риск да умрем но трябва и да се защитим не искам хората да живеят в страх

    Коментиран от #54

  • 53 Макето

    2 0 Отговор
    А бе мамин златен, с боклуците само бой и на торището.Били цигани, българи гърци,албанци или други.Дори самите работещи цигани се гнусят от пасмина като "Плъха". Дали доктора ще го застреля или някой друг, той си го е търсел.Теб акоте атакува маймуна с нож, няма ли да я гръмнеш?
  • 54 Знаещ

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "кавказ":

    Абе вие съвсем откачихте! Значи ако съм в чужд дом собственика има право да ме застреля, да ме заколи и какво ли не вие добре ли сте наистина. Вие всичките дето протестирате не сте добре наистина! Фейсбука ви е е**л майката на психиката! Не знаете ли, че и в момента си има закони и то много хубави, че когато се отбраняваш за живота си - самозащита даже и да не си си в къщи можеш да утрепеш нападателя без после да те накажат! За това си има разследващи органи и всичко останало, които разследват и се вижда какво точно е станало и кой е виновен! Вие всичките изперкахте от тоя фейсбук, честно! Наистина не сте добре да съдите или да оправдавате някой без да сте правили подробно разследване с доказателства, свидетели и всичко останало, а само от две думи казани от някъв си лекар по телевизията решихте че той е невинен! Вие всичките дето протестирате не сте добре наистина! Ами, ако оправдавате убиец? а? Ок онзи е крадец, ама ако лекаря е убиец наистина кво правиме??? Пускате на свобода убиец! Абе вие наистина замисляте ли се какви ги вършите и къде от хола в къщи пред телевизора с телефон с фейсбук в ръка знаете всичко и се мешате в съдебната система без да сте правили разследване и от две казани думи на некакъв си лекар! Вие наистина откачихте вече всичките , честно!!!! Станахте съдници, кой прав кой крив без да знаете нищо!!! Ненормални сте еййй!!! Всичките!!!! Фейсбук ви е**ва майката на психиката!!! Осъзнайте се!

    Коментиран от #55, #64

  • 55 Costelo

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Знаещ":

    Интересно, какво ще правиш непоканен в чужд дом?Аз у нас каня само близки, приятели и хора с които ми е приятно да бъда. С тези, които се виждам по задължение или още не се познавам добре се срещам навън - кафе, ресторант, бар - според както го изисква случая. По твоята логика трябва целия народ да се превърне в мутри от по 200 кила мускули, защото правилната според тъпия закон самоотбрана е тази, при която "оръжието за защита да е реципрочно на това с което си нападнат". Другия вариант е да те пребиват като куче всеки път и ти да си траеш като мишка. ИСКАМ ОРЪЖИЕ ВКЪЩИ!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Lubov

    0 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ,МИЛИ ХОРА,ПОТЪРПЕВШИ КАТО НАШЕТО СЕМЕЙСТВО,ПИСНА НИ ВСИЧКО ! НИЕ НЯМАМЕ ГРАМ СПОКОЙСТВИЕ ,НИТО НА УЛИЦАТА,НИТО НА РАБОТА,НИТО НА СЕЛО,НИТО У ДОМА,НИТО НА ПОЧИВКА ,ВИНАГИ СМЕ ПОД СТРЕС,ТОВА ЖИВОТ ЛИ Е,ПИТАМ АЗ ???? НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА ВЕЧЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА НИКОЙ, ХОРАТА СЕ ИЗМОРИХА ОТ ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ ! АЗ СЕ РАДВАМ ,ЧЕ МОГА ДА СИ ИЗКАЖА МНЕНИЕТО СВОБОДНО ,СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ МЪЛЧАНИЕ ! ДЪРЖАВАТА НИ Е ТАКАВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ , НАПРАВИ ТАКА С НЕГОВИЯ НАРОД ,ЧЕ ДА СЕ САМООТБРАНЯВАМЕ САМИ И БЕЗПОМОЩНИ ! НИЕ НЯМАМЕ ВЯРА В НИКОЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА И ПОЛИТИЦИТЕ И ОХРАНИТЕЛИТЕ,ВСЕКИ СИ ВЪРТИ НЕГОВИТЕ ДАЛАВЕРИ ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА , НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЗА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ И ЗА НЕГОВИТЕ ПРАВА ,КАТО РАВНОПРАВЕН БЪЛГАРИН НА ТАЗИ ЗЕМЯ ! ТО НЕ БЯХА ИЗНАСИЛЕНИ БАБИ ,МАЙКИ , БАЩИ, ДЯДОВЦИ, ДЕЦА, В ДОМОВЕТЕ ИМ ,ПО УЧИЛИЩАТА ,УЛИЦИТЕ,НА РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА УБИТИ БЯХА , МЛАДИ, СТАРИ ,ХОРА И ДЕЦА ,ОБИРАНИ И ОСКВЕРНЯВАНИ, ХВАЩАТ ГИ И ПУСКАТ ,ДРУГИ ВЪОБЩЕ НЕ СИ ПРАВЕХА ТРУДА ДА ГИ ТЪРСЯТ ! НЯМА НАКАЗАНИ И В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ,ТОВА Е САМО В БЪЛГАРИЯ МИЛАТА НИ РОДИНА,КОЯТО ВСЕ ПОВЕЧЕ НАМАЛЯ ,ЗАЩОТО НЯМА СПОКОЕН ЖИВОТ И РАБОТА ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНА , РАБОТНИ МЕСТА И РАЗВИТА ИКОНОМИКА, ЗА ЕДНО НОРМАЛНО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО ! СЛЕД ВРЕМЕ МИЛИ ХОРА , ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ, ТЕЖКО И СТРАШНО , ЦИГАНИТЕ,НАРКОМАНИТЕ И НОВИТЕ МУТРИ, ЩЕ ВЛИЗАТ ВЪВ ВСЯКА КЪЩА И ВЪВ ВСЕКИ ДОМ СВОБОДНО, И НИЕ НИЩО НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ИМ НАПРАВИМ ,ЩЕ СМЕ БЕЗПОМОЩНИ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ , КАКВО ЩЕ ПРАВИМ НИЕ ТОГАВА ???? ЗА
  • 61 Lubov

    0 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ , АКО НЕ СЕ ВДИГНЕМ НАРОДА, ЗА НОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ,ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА ПО МАЛКО , ВСЕКИ ЧАС ,ВСЕКИ ДЕН ,ДЕЦАТА НИ ,РОДИТЕЛИТЕ НИ НАПУСКАТ СТРАНАТА , ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ ПО СВЕТА ПРЪСНАТИ !!!! НИЕ СЪЩО СМЕ ПОТЪРПЕВШИ ОТ НЕСПРАВЕДЛИВИЯ ЖИВОТ ОТ НЯКОГАШНИТЕ ЗАКОНИ, РЕКЕТИРАНИ БЯХМЕ, ПОД СТРЕС ЖИВЯХМЕ С ГОДИНИ ,ЗАПЛАШВАНИ БЯХМЕ ,ОБИРАНИ НЯКОЛКО ПЪТИ КОЛИТЕ НИ ,КОИТО СМЕ СМЕНЯЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, ПОРАДИ КАТАСТРОФА ,АПАРТАМЕНТА НИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН, БЕШЕ ОБРАН , НА СКОРО БЯХА РАЗБИЛИ И ОБРАЛИ ПАК КОЛАТА НИ ,НИЕ СМЕ СЪВСЕМ ОБИКНОВЕННИ ХОРА С ДВЕ ДЕЦА, ДОРИ НЕ СМЕ БОГАТИ ,НО СЛУЧАИТЕ СА БИЛИ ВИНАГИ ПОТУЛЕНИ И ПРЕКРАТЕНИ, ИЛИ ОТ СТРАХ МЪЛЧАХМЕ ,ДА НЕ НИ НАПРАВЯТ НЕЩО НА СЕМЕЙСТВОТО НИ, ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПАРИ ДА СЕ ЗАЩИТИМ ПРАВАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ВСЕКИ ИМА В ДОМА СИ НОЖОВЕ, КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК ВЕДНАГА, НИЕ ВЪВ ВСЯКА СТАЯ ИМАМЕ,ДОРИ ДЕЦАТА МИ ЖИВЕЯТ В СТРАХ ,КОГАТО СМЕ НА РАБОТА И НЯКОЙ ЗВЪННЕ У ДОМА ,ТЕ ИЗЛИЗАТ С НОЖ ДО ВРАТАТА, ДА ПИТАТ КОЙ Е , А НА ВРАТА СЕ МЪЛЧИ , ТОВА ЛИ Е ТЕХНИЯ ДЕТСКИ ЖИВОТ , ЗА ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ, ПИТАМ АЗ ,ЕДНА МАЙКА ???? ДА ЖИВЕЯТ В СТРАХ И НЕСИГУРНОСТ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ,ТА ТЕ СА ОЩЕ ДЕЦА,ТЕ СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ , АКО СЕ СЛУЧИ НЕЩО С ДЕЦАТА МИ ,ГИ КОЛЯ ДО ДВЕ ,БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ , ТОВА Е СТРЕС ,ТРАВМА И ОСКВЕРНЯВАНЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ НА ЧОВЕКА ! ВСЕКИ БИ ГО НАПРАВИЛ ,АКО СЕ НАЛОЖИ, ВЪВ ВСЯКА КЪЩА И ДОМ , НЯМА ОРЪЖИЕ ОГНЕСТРЕЛНО ,НО АЗ ПЪРВОТО ЗА, КОЕТО СЕ СЕЩАМ, ЧЕ ИМАМ В КЪЩИ Е В ШКАФА, СА
  • 62 Lubov

    0 0 Отговор
    В ШКАФА, СА НОЖОВЕТЕ И БИХ ЗАЩИТИЛА СЕМЕЙСТВОТО СИ С ТОВА ОРЪЖИЕ, ДОРИ ДА СМЕ ПО - СТРАХЛИВИ ЖЕНИТЕ ,НИЕ ДЕЙСТВАМЕ ПО - ИМПУЛСИВНО И НЕ СЕ ЗАМИСЛЯМЕ , А МЪЖЕТЕ ИМАТ ДРУГИ ОРЪЖИЯ , ТЕ МОГАТ ДА ГИ СЪБОРЯТ, БИЯТ, ВЪРЖАТ И СЛЕД ТОВА ДА ГИ УБИЯТ ,ТЕ СА ПО - БЕЗСТРАШНИ И СИЛНИ ПО- ПРИРОДА, НИЕ СМЕ ПО - СЛАБИ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА ПО- СТРАХЛИВИ ! ОБАЧЕ ,АКО Е НЕЩО ЗАСТРАШАВАЩО ЖИВОТА НА СЕМЕЙСТВОТО ИМ ,ТОГАВА ЧОВЕК НЕ МИСЛИ КАКВО ВЪРШИ ,ТОЙ ПРАВИ ТОВА ,КОЕТО ЩЕ СПАСИ СЕМЕЙСТВОТО МУ, ЗА ПОСЛЕ НЕ МИСЛИ И ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ НИКОЙ, А И ТАКА ТРЯБВА, НА ПЪРВО МЯСТО Е ЗАКОН ДА СЕ СПАСИШ КАКТО МОЖЕШ И ДА СЕ БОРИШ ДО ПОСЛЕДНО С КАКВОТО МОЖЕШ ЗА СЕБЕ СИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ ,ПОСЛЕ Е ДРУГИЯ ЗАКОН, КАКТО СЕ ИЗКАЗА СЛАВИ ТРИФОНОВ ! ЩОМ ДЪРЖАВАТА НЕ НИ ЗАЩИТАВА ПРАВАТА И НЕ НИ ПАЗИ ,ЗА ДА СПИМ СПОКОЙНИ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ ,СЛЕД КАТО СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ ,ДРУГ ИЗБОР НЯМАМЕ, НИТО ВРЕМЕ ПОВЕЧЕ ! ПЪРВО ЩЕ ДЕЙСТВАМЕ ,ПОСЛЕ ЩЕ МИСЛИМ ! БЪЛГАРИТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ СЪЮЗИМ И ДА ИСКАМЕ НОВИ ЗАКОНИ И НОВИ ХОРА В ПРАВИТЕЛСТВОТО ,КОИТО ЩЕ МИЛЕЯТ ЗА НАРОДА СИ, НЕ САМО ПО- МИТИНГИ И ДУМИ, А ПО- ДЕЛА ,СТИГА ВЕЧЕ УНИЖЕНИЕ И БОЛКА ,ДО КОГА ???? САМО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ, АКО НА ЦИГАНИН ВЛЕЗЕ БЪЛГАРИН В ДОМА МУ , ДА КРАДЕ И ИЗНАСИЛИ ЖЕНА МУ , ДЕТЕТО МУ ИЛИ БЛИЗКИТЕ МУ , ДАЛИ ЩЕ ГО ПУСНЕ ДА СИ ОТИДЕ СПОКОЙНО ,БЕЗ ДА ГО ОСЪДИ ИЛИ СИ ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕТО ДО ЖИВОТ , НЕ ТЕ СА ЗВЕРОВЕ И ЩЕ СИ ЗАЩИТЯТ СВОЕТО ,ЗНАЧИ ТЕ МОГАТ А НИЕ НЕ,ТАКА ЛИ ??? ЦИГАНИНА, ЩЕ ЗАКОЛИ ВСЕКИ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО, ЗАЩОТО В УТРЕШНИЯ ДЕН ВСИЧКИ ЦИГАНИ ,
  • 63 Lubov

    0 0 Отговор
    ЩЕ СКОЧАТ НА ПРОТЕСТ ДА ГО ЗАЩИТЯТ, И НЯМА ДА ГО АРЕСТУВАТ , ЗАЩОТО Е ПРИ САМОЗАЩИТА, А БЪЛГАРИНА НЯМА ПРАВА ПРИ САМОЗАЩИТА, ТАКА ЛИ, ПЪЛНА ПУМАЩИНА И АНАРХИЯ ???!!! ТРЯБВА БЪЛГАРСКИ ХИТЛЕР В ТАЯ ДЪРЖАВА, ДА ИМА СУРОВИ ЗАКОНИ И ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ,НЯКОЙ ЩЕ ПОСМЕЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО НА ДРУГИЯ ЧОВЕК ,ЗА ТОВА НИЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД, НЕ САМО В ПЛОВДИВ ,ЗАЩОТО НА ВСЕКИ НЕЩО ,НЯКОГА СЕ Е СЛУЧВАЛО ! ТРЯБВАТ ЗА БЪЛГАРИЯ НА ВСЯКА ЦЕНА НОВИ , СУРОВИ ЗАКОНИ И ТО ВЕДНАГА, ДОКАТО ЖЕЛЯЗОТО Е ГОРЕЩО СЕ КОВЕ ,ИМА ТАКАВА ПОГОВОРКА , И ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ В ИМЕТО НА НАРОДА НИ !!!! НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ,ЕДИН ЗА ВСИЧКИ ВСИЧКИ ЗА ЕДИН, КАКТО Е КАЗАЛ АЛЕКСАНДЪР ДЮМА , Хората заедно могат да направят това, което не е в силите на един; единството на умове и ръце, съсредоточването на силите им може да стане почти всемогъщо. - Даниел Уебстър

    Чувството за единство с нацията е невъзможно без уважение на себе си, което от своя страна е невъзможно без свобода. - Хариет Бичър Стоу
  • 64 За българия

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Знаещ":

    Прегледай се
    Ако ти влезне в дома неканен да няма да викаш (чакаи ще те черпя).Стреляш после питаш нали
    После ми обяснявай какви закони има или няма
  • 65 Знаещ

    0 1 Отговор
    Утре, като ви покани съседа на по чашка или уж да му оправите нещо или каквото и да е и ви заколи и после каже, че сте искали да го ограбите ша ви видя тогава Глупаци къде ша протестирате! В момента си има прекрасни закони - прави се разследване и се вижда кой е виновника и се осъжда! Излезте от фейсбук!!!