Last news in Fakti

16 Март, 2018 10:31 3 272 9

БСП пак пренави пружината

  • чез-
  • бсп-
  • комисия-
  • борисов

Анкетната комисия за ЧЕЗ няма да открие нищо скандално

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Точно когато социалистите за пореден път бяха притиснали Борисов в ъгъла, отново допуснаха груба тактическа грешка. И пропиляха аванса си, както на предните парламентарни избори. Настояването на БСП за анкетна комисия, която да рови в документацията по продажбата на ЧЕЗ, неочаквано за мнозина бе удовлетворено от управляващите. И то с охота. В това няма нищо случайно.

Разбира се, че Борисов няма да има нищо против някаква комисия да обърне с хастара всичко по темата. Има ли разумен човек, който би допуснал, че някъде из папките кротко се гуши документът, на който пише че "Гинка е Бойко". Разбира се, че няма такъв, няма и да има, независимо как стоят нещата. Някой да е виждал документ за подставени лица?! Или за комисионни?! Или за собственост в сянка?!

Борисов умело използва в своя полза изпуснатата фраза на чешката страна - "премиерът ви не иска ЧЕЗ в България". Усетил, че примката се отпуска, спокойно излезе и заяви - "ЧЕЗ казват, че не ги обичам, как тогава мога да имам нещо общо с тях". Той такива топки отиграва с рутина. Погали ухото и на данъкоплатеца с припомнянето, че през годините и трите ЕРП-та са глобявани многократно, когато не са си изпълнявали ангажиментите. Друг въпрос е, къде беше проблемът Борисов да дойде в парламента и да си каже приказката още преди седмица-две? Неговите хора в НС напълно безсмислено осуетиха появата му на парламентарната трибуна. Но те така правят винаги - да не разкарваме излишно министър-председателя "за дреболии". Че той нали вече, освен България, оправя и Европата.

Сега Жельо Бойчев гордо ще кръстосва кулоарите, като председател на коскоджамити анкетна комисия, обявена удивително наивно за "победа на БСП". Каква победа? Управляващите им се подиграха с нея, но БСП са си виновни сами. Създадоха измамното усещане у привържениците си и други недолюбващи Борисов, че там някъде из папките е истината за Гинкагейт и водещата роля на Борисов в сделката. По-добре да бяха настояли за създаване на комисия по посрещането на Халеевата комета. Поне нямаше да посеят напразни очаквания и сигурно разочарование...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    42 6 Отговор
    Червените толкова си могат, не им се сърдете...
  • 2 Пеньо

    35 1 Отговор
    Още едо време имаше приказка: искаш ли да провалиш нещо - направи комисия. По този начин дементната столетница само укрепи позициите на управляващите. Наистина кризата за мислещи хора в България е жестока!
  • 3 ОИА

    24 2 Отговор
    Анкетна комисия се прави за да не се нищо прави.Сапунени историйки за публиката - електората.
  • 4 ПЕЕВ

    21 3 Отговор
    ТОЗИ НА СНИМКАТА КАТО ГО ВИДЯ ЗАЩО ВИНАГИ ПРАВЯ АНАЛОГИЯ С ДИВА СВИНЯ.

    Коментиран от #8

  • 5 факт

    13 0 Отговор
    БСП показаха, че не са лява партия, когато въведоха плоския данък. После го потвърдиха на последните парламентарни избори, като се отказаха да предложат прогресивен данък.
  • 6 Николай

    4 0 Отговор
    Няма Гинкагейт. Всичко е точно.
  • 7 БСП не е алтернатива

    5 0 Отговор
    БСП не вижда много по-далеч от ГЕРБ. ГЕРБ са арогантни и безпардонни към народа. Това обаче БСП не го отхвърля те бяха същите и няма дадежда да са се променили.
  • 8 Има нещо да

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    По-скоро кръстоска между язовец и лисица, е ..... и малко генетика от дива свиня има да, типичен български комунист - най-калпавият материал след 44г станаха управници и това са техните деца ила както ти им казваш
  • 9 Митко

    1 0 Отговор
    В България лява партия няма от 30 години.Факт.Всички партии са ориентирани към бизнеса и то към едрия.Не може да участваш в масовата приватизация и да си шеф на "лява" партия!?