Last news in Fakti

22 Март, 2018 13:00 18 952 29

Те победиха!

  • владо вутов-
  • шампанско-
  • алпи-
  • шампанско

Пълното поражение е за бунаците, които все още си въобразяват, че с предприемчивост и талант можеш да постигнеш нещо

Те победиха! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Родни простаци пръскат (буквално!) 40 хиляди евро в най-скъпия ски курорт в Европа с благозвучното име Куршевел. И не просто разливат литри от шампанско Moët, всяка бутилка от което струва 350 евро, ами за спомен заснемат и видео. За музикален фон служи парчето „Шушана“, а в центъра на разхищението е Владо Вутов, син на един от най-богатите българи.

Баща му Цоло Вутов, управител и съсобственик на групата „Геотехмин“, участва в изграждането на много инфраструктурни проекти, сред които е и вечно довършващата се магистрала „Струма“. През 2010 г. той беше обявен за богаташ №1 в специалното издание „100-те най-богати българи“ с авоари от 438.2 млн. лв. И към днешна дата това все още е факт, въпреки че през октомври миналата година кметът на София Йорданка Фандъкова прекрати договора с фирмата му „Пътища и съоръжения“ и я глоби с близо половин милион лева. Но като се има предвид, че поетата от нея „рехабилитация“ на булевардите „Шипченски проход“ и „Искърско шосе“ струваше близо 8 млн. лв., а офертата беше най-скъпата, очевидно глобата ни най-малко не е засегнала финансовото благосъстояние на фамилия Вутови.

Данъкоплатците, следователно, веднъж са платили за некачествено пътно строителство, втори път – за некачествения му ремонт, трети път – за комисионите по възлагането на обществените поръчки, и четвърти път – за шампанското на богаташкия син в Куршевел. Според жълтите сайтове по едно време последният имал връзка с манекенката Цеци Красимирова и даже се пренесъл да живее с нея в Барселона, пилеейки значителни суми за някогашната любима на Косьо Самоковеца. За протокола: на 7 декември 2003 г. Самоковеца беше застрелян в Амстердам, а куршум, минал през тялото му, прониза Цеци в главата. Тя обаче оцеля! И за малко да стане Красимирова – Вутова, ако междувременно любовта между нея и Владимир не била изтляла – повод за празненството, твърди се, с въпросните бутилки Moët.

Впрочем интересно е да се забележи, че просперитетът на семейство Вутови съвпада с управлението на ГЕРБ. Публично известно е, че бащата е приятел от казармата с ген. Румен Миланов, началник на Националната служба за охрана от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 г. – съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов и шеф на прословутата БОРКОР. Когато напуска НСО, бъдещият борец срещу корупцията отива на работа при Цоло Вутов, в чиято империя намират подслон и други бивши висши антимафиоти. А като стана дума за империя, това не бива да звучи преувеличено – освен в минната промишленост, Вутов има сериозно участие в строителството на вецове в Искърското дефиле, новата писта на летище София, метростанции и т.н. Отделно притежава хотели и, по-важното, негови са и „Пътища и съоръжения“ – София, и столичното „Улично осветление“ ЕАД и СКГТ „Трансремонтстрой“ АД – фирмата, която поддържа техническото състояние на трамваите, тролеите и автобусите в столицата.

Самият Владимир развива му строителния бизнес, макар че „развива“ този път наистина звучи преувеличено…
На този фон е обяснимо откъде са се намерили онези 40 000 евро за новобогаташкия разгул, логично озвучен от „Ой, шушо, Шушана, моя единствена, чуй мойта песен, чуй моя глас.“ И един любопитен факт: песента не е нито на Наско Ментата, нито на Преслава, а е кавър на известна и много стара еврейска песен – „Erev Shel Shoshanim.“ Текстът й е включен в молитвите по време на Шабат, което ще рече, че нейната българска версия е едновременно плагиатство, т.е. кражба, и подигравка. Едно просташко изплезване след грабежа – също като разливането на шампанско в скъпарски курорт.

Лишено от въображение тържество на победилата разпасаност и банална демонстрация на чувството за недостижимост и безнаказаност у виделия се с пари и власт примитив. Производителите на дупки и ями, срещу които премиерът обяви война, празнуват погрома, осъществен с любезното съдействие на самия премиер. И те отдавна я спечелиха, те победиха, след като надраскаха „к.р“ върху цялата т.нар. държава и се изнесоха на банкет в Куршевел.

Пълното поражение е за бунаците, които все още си въобразяват, че с предприемчивост и талант можеш да постигнеш нещо. Или че приватизаторите на държавни предприятия един ден ще станат като братята Христо и Евлоги Георгиеви, за да оставят след себе си не празни бутилки, а университет. Ние обаче не просто сме обречени – ние, да повторя, вече сме загубили войната. При това усърдно работейки и плащайки данъци за целите на собственото си унищожение. И по-лошото – гигантско самоунижение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Робот

    110 1 Отговор
    Всичките ни олигарси общо, надали са прочели и една книга. Това не им пречи ежедневно да измислят схеми, как да крадат. Покровители са им всички управляващи, без изключение, които прибират тлъст пай.
  • 3 ПЕЕВ

    99 17 Отговор
    ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ С КРАДЕНИТЕ ПАРИ НА ДЯДО.

    Коментиран от #14

  • 4 WarLord

    82 3 Отговор
    За съжаление простотията и чалгията побеждават. Никога няма да бъдем ИСТИНСКИ Европейци, културата и манталитета ни е на ниско ниво...
  • 5 ДДД

    42 8 Отговор
    ама те не са виновни
    и на мен да ми дават пари бонаците
    и аз ще харча:)
    да може да ме гризе съвеста:(
    ма пак ще харча
  • 6 Дани

    80 4 Отговор
    Да сте живи и здрави и да не забравите да си купите винетки :)
  • 7 Промяна няма

    74 12 Отговор
    Всъщност абсолютно нищо не се е променило в България.На времето синчетата на партийните"величия"ходеха с правителствения самолет да пият кафе в Париж.Сега същото се прави от тяхните синове и внуци.Парите пак са от едно и също място.Къде тук е новината?Просто тогава нямаше интернет и смартфони!
  • 8 Примати

    82 2 Отговор
    Някъде дори се говореше, че Цоло селяндура и синове щели да си сложат джобове на ковчезите, за да могат да си приберат крадените пари вътре. Къде ще отидете бе? Всичко ще си платите, спокойно. Някое болно дете очакващо операция и лечение вече няма шансове, защото родителите му не са успели да съберат 35 хил евро...
  • 9 ИШЖ

    52 2 Отговор
    Пълна национализация на крадците на прехода. На честният частник ако има такъв чест и почест.

    Коментиран от #13

  • 10 Диоген

    53 5 Отговор
    През 1947г.комунистите-утописти вземат всичко на успелите хора. След 45г.комунистите- неутописти(прагматици) си раздават на избрани от себе си хора държавното имущество. Първото действие е революционно, а второто -криминално. Никъде няма еволюционно! Това е моята истина!

    Коментиран от #24, #25

  • 11 Хаха

    60 2 Отговор
    Изключителна статия!! Автора заслужава медал, но в демокрацията би получил куршум!! В демокрацията са важни ВЛАСТИМАЩИТЕ, а останалите хора са за фон - както при повечето портрети се слага фон, на който снимания да изглежда по-величествено. Така ВЛАСТИМАЩИТЕ изглеждат по-величествено на фона на бедния и смазан народ. Демокрацията е създадена и въведена от Английския и Холандския кралски двор плюс няколко свръх богати бизнес династии. Според вас тези хора са въвели демокрацията за изгода на бедните или за изгода на властимащите??? В демокрацията народа се възприема като обслужващ персонал, на който трябва да се опитваш да даваш колкото се може по-малко пари и почивки, освен ако много не се противят и застрашават сигурността ти, тогава може да им отпуснеш малко повече. Това се случи с Гърция, на които искаха да им смъкнат заплати и пенсии, но те се противиха и донякъде се спасиха. Властимащите в тази система се възприемат като Богове, които имат правото да им се угажда. Затова се създадоха офшорни зони да се укриват данъци, създадоха се по-ниски наказания за корпоративни шефове-бандити, създадоха се биткойни и борсови игрички, частни армии и прочие. Най-коварната система за обикновенния човек е демокрацията!!! В БГ цялата власт е в ръцете на мафията и не може да се очаква нищо добро!!!! Мафиотите не зачитат човешкото право, освен мафиотското такова. Ще става все по-лошо за обикновенния човек

    Коментиран от #16

  • 12 Един БАЛЪК

    43 0 Отговор
    Точно де Приватизацията кой я направи ????? Още са живи. : НА СТАДИОНА. трепане с КАМЪМИ . На тия тарикати конфискация в полза на Държавата , с други думи просто да си върне заема богаташа ( това което са живяли им остава какво повече ) Тогава да видим като са умни и кадърни дали ще направят бизнес от Нищо ?

    Коментиран от #15

  • 13 Гост 7

    39 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИШЖ":

    Приятельо,честния частник го задушиха.Няма такъв вече.Виждаш какво е около нас.Глад мори добитъка.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Inog

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Пеев, подозирах за уникалната ти простотия, но ти ме смая. Ти откри нови хоризонти, и доказа максимата - само Вселената и простотията нямат граници.
    Предполагам, че си бил треторазряден комунист, който и тогава е писал доноси , срещу другарите си, но понеже наистина си ограничен умствено, не са те избрали в Шайката на Бойко.
  • 15 Бате СЕР ГЕИ

    25 0 Отговор

    До коментар #12 от "Един БАЛЪК":

    A кой е тоя който ще ги изкара на стадион бе пич ,това може да стане но не и в БГ ,поздравявам автора на статията ,така се харчат гепени пари,за сметка на дебелия и качествен асфалт, и за това ще ни натискат за винетки и на колелетата и каруците, за да може тия пичове да се мият гъзовете с още по скъпо шампанско.ДОКАТО ИМА ГОВЕДА ИМА И КАСАПИ.
  • 16 Учуден

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Учуден съм от това тълкуване на ситуацията.Стига вече сме бъркали понятията демокрация и пазарна икономика. Ако нямаше демокрация, Радев щеше ли да е президент? Проблемът е , че пазарната ни икономика е доста псевдопазарна и неефективна донякъде. Защото нейното раждане беше криминално. То не бяха смесени дружества(На БКП), то не бяха псевдочастни банки( перачници), то не бяха офшорки и т.н.
  • 17 Stefko88

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост 7":

    Ми да аз за това съм в сивия сектор иначе ще храня някой със своя труд.
  • 18 Stefko88

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост 7":

    Ми да аз за това съм в сивия сектор иначе ще храня някой със своя труд.
  • 19 впечатлен

    14 8 Отговор
    Родните простаци като сина на Цоло Вутов са навсякъде. За тях ние знаем. Но родните простаци не са само олигарсите и техните отрочета. Те, родните простаци, заемат доста голямо пространство в ежедневието ни. Тровят ни с отвратителни новини, като вечно търсят виновни не там където трябва, вечно плачат как били плащали данъци, пък им ги били харчели, вечно има една-единствена виновна партия и по-точно един-единствен виновен човек. Всички други са невинни. Просташкото поведение на синковците като този на Цоло Вутов и подобни веднага се свързва не с кого да е, а с хора, които нямат нищо общо. Така се ангажира общественото мнение и разни хиени започват да вият, да се хилят и пишат неграмотни глупости, от което ти идва никога да не си се раждал в тази държава. Не се лъжете, простащината властва навсякъде, не само в олигархията, тя е на всяка крачка! Което е ужасяващо!
  • 20 дедо Шишарко

    18 2 Отговор
    Бесепарите ни клецаха ама ни раздаваха лубриканти, герберастите ни ибът и раздават пясък ,вместо да опесъчават с него в това време!Народе ибаха ни мамата до 10-то коляно,СТИГА СПА!
  • 21 чавдар

    19 0 Отговор
    на снимката се вижда ,че хората отстрани го гледат ,такова нещо не са виждали явно ,див балкански субект
  • 22 от Пътното

    10 0 Отговор
    Браво за статията Михайлов мое да питаш тия дето качиха клипа в нета кво стана че изчезна от всякъде че аз ги питах ама ЦЪ
  • 23 Хаджи Папурко

    9 0 Отговор
    Современний Ганьо Балкански.
    Мамин златен...
  • 24 Патриот

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Диоген":

    Ако са забогатели като Тиквата, Гинка, Цецо, Делян, Сотир, Роско .утката, Мишо Бирата и другите подобни същества...
    То национализацията е най-доброто нещо, което са направили комунистите
  • 25 Сибирь

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диоген":

    Ако беше поне малко по-грамотен и беше прочел поне една книга ,щеше да знаеш,че преди девети е било като сега - корупция ,кражби и присвоявания. Примерно как стамболовистите пребиват Капитан Петко войвода и му крадат всичките спестявания ,как присвояват земи и т.н.т. После как стртаната плаща на търговците вместо нацистите и т.н.т.

    Коментиран от #28

  • 26 Сибирь

    4 3 Отговор
    "Ой Шушана,Шушана....." и "Винетката трябва да е поне 150 лева..." Къде е оная свиня да коментира!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Диоген

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Сибирь":

    Приятелю, прочел съм само няколко книги през живота си. Споделям най- важните:" Златото на Партията"- Игор Бунич, "Вторият етаж"-Костадин Чакъров, "Утопията на власт"- Гелер и Некрич, "Ленин", "Сталин" и "Троцки"- Дмитрий Волкогонов," Номенклатурата"- Михаил Восленски, " Власт, пари, комунизъм"-Кирил Лалов и Валерия Велева, "Пари и дестабилизация в България"-Румен Аврамов, "НРБ-от началото до края-Ивайло Знеполски, "Българският външен дълг(1944-1989).Банкрутът на комунистическата икономика"-Даниел Вачков и Мартин Иванов.Стига толкова!
  • 29 Дон Балон

    0 5 Отговор
    Абе коментатори какво искате, Вие като имате поводи не празнуватели, има възможност човека направил си е кефа. Евала му права