Last news in Fakti

2 Април, 2018 10:00 3 085 35

Фукнята на мотористите - не в центъра на София (ВИДЕО)

  • мотористи-
  • мото сезон-
  • мотори-
  • софия

Но откриването на сезона на две колела не е ценност, на която се крепи обществото, а е начин на живот, харесван и избран само от някои

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 31 март, беше де факто първата истински пролетна събота. Ден, в който най-после да излезеш по къс ръкав навън. Ден, в който да се порадваш на слънцето, да се разходиш, да посъбудиш все още дремещото си тяло с малко спорт – въобще да си спомниш защо е хубаво да си жив.

Това коментира главният редактор на сайта „Актуално“ Ивайло Ачев.

Точно в този ден обаче около 1000 души и тяхното удоволствие се оказаха по-важни, отколкото това на останалите жители на най-пренаселения град в България – София. Точно в този ден, точно по обяд, стотици мотористи бяха допуснати да преминат в центъра на града, създавайки задръстване – такова като в най-натоварените делнични дни. Точно в този ден, който със сигурност беше чакан от мнозина като възможност да изхвърлят от душата си напрежението на изпълнените с напрежение делници – в този ден беше натрупано още напрежение. Онова, гадното напрежение, което ни гони и обсебва във всеки "задръстен" работен ден.

Уважаеми мотористи, мотоциклетисти, моторетки и всякакви хвъртолетки на две колела. Когато празнувате откриване на сезон, вашето място НЕ Е в центъра на най-големия град в България. Вашето място е там, където Вашето удоволствие няма да пречи на удоволствието на другите. В България все още има достатъчно оцеляла пътна републиканска мрежа, по която да карате. Все още има достатъчно големи поляни, където да се съберете. Но явно има и все по-малко акъл, за да го сторите.

И в случая не обвинявам толкова Вас, любителите на две колела. Защото Вие сте получили разрешение да се изфукате в центъра на София. А това разрешение някой Ви го е дал – някой с мозък като на една гъска! Този някой, който толкова години с "блага" усмивка прикрива множеството срамни проблеми на София. Усмивка, която става все по-крива ...

Защото сега мотошествието предизвика масово нетърпимост. Изкара псувни и нерви на бял свят – в първия истински пролетен ден. И напомни за пореден път, че в България удоволствието и кефа на едни вечно идват за сметка на други.

п.п. Драгите мотористи нека не сравняват блокадата на София, която спретнаха, с протестите за Пирин или дори ДАНСwithme.

Тези протести бяха и се провеждат в защита на каузи, в защита на това да бъдем общество, което пази основите си и не позволява да бъдат окончателно разрушени, с което да се превърнем в скотове! И в тези протести има неосъзнатост и може би липса на смелост – блокадите трябва да се правят там, където биха засегнали виновниците въобще да се стигне до протест.

Но откриването на сезона на две колела не е ценност, на която се крепи обществото, а е начин на живот, харесван и избран само от някои. Чудесно е, че тези някои имат забавление, но изобщо не е чудесно, че е за сметка на душевния мир на други!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    41 51 Отговор
    Чичо ви Йвайло е ГОЛЯМ хейтър
    Аз не видях напрежение или хора да псуват. На всички им беше много интересно. Само на чичо Ивайло развалихте безличния ден.

    Коментиран от #13, #16

  • 2 Илиян

    34 36 Отговор
    И на мен не ми харесва че София е препълнена със "селяни",но това е положението........като искате в НА ГОЛЕМИО град ще търпите негативите,който иска спокоствие...обратно на село!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 3 фен на танас

    41 30 Отговор
    В Стара Загора имаше маратон и това блокира голяма част от града и какво от това. Има Рали в Стара Загора и пак блокира една част от града и какво от това. Толкова тъпа статия написана от хейтър не бях чел скоро. Скъпа писателко ако не искаш задръстване продавам вила в с. Боздуганово област Раднево там задръстване няма. Решили да направят едно шествие платили са на полицията за да ги пазят платили са си и на общината и имат изрядни документи провели са го. Ако вече са нарушили закона да карат без каски да правят изпълнения които са забранени нека ги накажат, ама просто да се хейтва е доста тъпо. Къде спа като избира оправа на София следващия път искайте от кандидата да забрани шествията на мотористи и всичко ще е точно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Еко

    27 20 Отговор
    Това е чудесно,пролетта беше посрещната от неколкократно завишение на замърсяването на въздуха тръгващо от центъра на столицата и разпространило се към покрайнините,вероятно на самата пролет и се е доповръщало
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Решението

    51 11 Отговор
    Моточалгарите да бъдат спирани от КАТ с измервателна техника за шум (звукомери) и ако е превишена нормата ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ СЪГЛАСНО ЗАКОНА!!! Нека си платят за разходката! Това е ЗАКОН и ако са го нарушили, нека си понесат последствията по Наредба №6 показателите за шум и вредните ефекти от шума върху здравето на населението /ДВ, бр. 58 от 2006г. /
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 те са като таралеж в гащите

    35 22 Отговор
    Прав е човека, и вие вътрешно сте убедени в това, но не искате да си признаете. С много или малко думи факта си е факт, група келеши тормозят населението и то организирано с разрешение. Значи силна музика в и извън заведенията не може, но стадо бръмкащи возила може. Нещо много се взеха за нагорно тези мотористи ? Едно законче да спретнем и за тях , време е !
  • 11 Илиян

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "древен селянин":

    От кометара ти виждам кой избива комплекси...........малчо!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гфхфг

    26 13 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Не си видял щото си от мотористите, и повечето от коментиралите също. Цяла София блокираха заради вас, стотици хиляди шофьори си късахме нервите, губихме време и гориво. Ами на тези които им е дотрябвала бърза помощ в събота, със сигурност е имало. Линейките са били безполезни понеже беше задръстено всичко. Ние шофьорите на коли защо не си откриваме сезона? Не може да карате мотор без откриване ли? Защо в София излезте извън София. Не се ядосвам на вас защото приказката за баница е много вярна. Наистина е мозък на гъска тази овца, дано на следващите избори се появи някой кадърен човек
  • 14 древен селянин

    13 16 Отговор

    До коментар #11 от "Илиян":

    Малчо или великан, факт е, че само в Кенефистан гражданите на столицата проявяват липса на търпимост и толерантност по отношение на другите граждани на тяхната държава, даже стигат и до проява на дискриминация и сегрегация, това само при българите го има вЕрвай ми.
    В Лондон е пълно с всякаква паплач, но никой англичанин не е казал, че мрази пришълците, щото много му натоварвали трафика, а онези са чужденци, а ти лаеш по собствените си сънародници.
    За това ни е смотана държавата, щото хората са такива.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Я КАЖИ СПОРЕД ТЕБЕ КОЛКО МЛАДЕЖИ СА СЕ ЗАРИБИЛИ ПО МОТОРИТЕ ДНЕС - 200-300 ?? От тях колко ще загинат в катастрофи - 20-30 ??

    Коментиран от #30

  • 17 Илиян

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "древен селянин":

    А задаваш ли си въпроса защо отношението ми е такова,няма против никого,свят голям има място за всички,имам против наглото,нахлно и безпардонно отношение на пришълците...съжалявам,но каквото повикало такова се обадило

    Коментиран от #18, #19

  • 18 древен селянин

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Илиян":

    Е, тук бъркаш понятията, в България, апропо София има всякакви хора, като мнозинството от тях са точно такива, които си описал, голяма част от тях обаче са родени в София!
    Простака си е простак, независимо, къде е роден, а в България е пълно с такива и то определено не се дължи на местожителството им, а на други фактори.
    Време е да спрем да се делим и да видим, какво може д анаправим заедно, защото в България само организираната престъпност е обединена и колкото и да се карат в парламента, в далаверата са винаги единодушни.
  • 19 древен селянин

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Илиян":

    Причината да идват в столицата множество отрепки и лузъри е, че който става на материал си работи, откъдето си е, има обаче хора, повечето, които нямат умения, квалификация и реално няма, какво да губят, за това се засилват към столицата, тук изключвам висококвалифицираните мигранти, които отиват заради по високите заплати в тяхната сфера.
    Аз имам апартамент в София, но не живея в София и ми е много по спокойно и комфортно. Живял съм дълги години в столицата, но като започна да става тегаво се махнах и си ми е много по-добре.
  • 20 ГОУСТ

    11 13 Отговор
    Скъпи ми Лисугер-тип гражданин.Идеята е не да се "изфукат" а да покажат че сезона започва и че ще са по често на пътя,да не ги забравят другите шофьори,така да се каже.Ако на теб ти е пречило за два часа малко шум оди там от каде си дошъл,Смотаняк-тип гражданин.Цървул.Дошъл вчера в големия град и вече се мисли за големия човек.Мишка.

    Коментиран от #22, #29

  • 21 донори без мозък

    11 11 Отговор
    донори без мозък са 99% от тия !
    да застанат на светофара да си надуват моторите и да се гонят по улиците като малоумници е най голямото им постижение в живота - за това пък им е кратък !!!

    да се пазят те от мен - джипа ми е голям и тежък - имам и законно притежаван пистолет и не се страхувам да ги използвам и двете !
  • 22 КОД

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГОУСТ":

    Големите градове,особено столиците имат съответната инфраструктура.В софия пътната мрежа е от времето когато автомобилите са били 10/100 от населението,не са виновни моторджиите. Целият градоустройствен принцип е сбъркан,навсякъде се започва от инфраструктура т.е. вик,ток,газ,пътна мрежа и чак тогава се застроява с блокове,къщи и тн.Града се разширява но продължава порочната практика от 90-те в нивите да се строи,а инфраструктурата в последствие...

    Коментиран от #24

  • 23 Ники

    6 2 Отговор
    Имаше проблеми .. с трафика ... и беше шумно ... по принцип не е нещо дето да не може да се преживее 1 ден в годината ... Може би трябва по внимателно да определят маршрутите ..
  • 24 браво

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "КОД":

    Най-точния коментар!
    Види някоя мутра или другар свободно петно и веднага забива един блок и започва бизнеса с апартаментите, тая простотия я няма никъде другаде в ЕС.
  • 25 НАДЕЖДА

    11 9 Отговор
    СУПЕР СА!!!!

    къде видяхте фукня те са неразличими - носят чудесно настроение - за всички тях вятър в косите и слънце в очите!
  • 26 post

    4 6 Отговор
    мотористите винаги са два вида едните дето са падали идругите дето ще падат
  • 27 Гост

    15 4 Отговор
    Леле майко, колко омраза, колко нещо! После, нека някой ми говори, че българинът бил толерантен! Толерантен - дръжки! Омраза и завист в душите на поне 80% от живущите на този територия! Уважеми съграждани, става дума за ЕДИН ДЕН, за НЯКОЛКО ЧАСА! Ами вместо да седите в София, излезте на въздух в планината или извън София. Все пак за това мероприятие бяхме предупредени една седмица преди това! Останете си със здраве, но не очаквам да се промените, за жалост! Същото важи и за автора на статията!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аврам

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "ГОУСТ":

    Те самите не се пазят а искат другите дати пазят.
  • 30 недоволен

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ":

    Моторите вън от градовете
  • 31 месара

    1 5 Отговор
    за фукнята чухме, трима умрели от фукане!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Симпатизант

    2 4 Отговор
    Тия рокери са толкова досадни ,че чак ми се драйфа. Тъпо стадо.
  • 34 VTX

    4 0 Отговор
    От статията и коментарите към нея разбрах, че освен мотосезона се откри сезона за лов на мотористи. Много злобен народ. За това колеги задължителна екипировка, ролбари, защита и някоя отбранителна тръба на удобно място, например на десния рог.
  • 35 comment

    5 0 Отговор
    ИвайлЬо, значи за гей-паради може, а за мотористи не може?!? Странна ми е логиката ти и след като не си от вторите, остава да си от първите...