Last news in Fakti

19 Април, 2018 07:14 2 169 14

Борисов "рева", но пак се скри от майките

  • борисов-
  • майки-
  • деца-
  • увреждания

Премиерът за пореден път се направи на паднал от небето

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Майка на дете с увреждания "разрева" премиера Борисов. Бойко видял репортаж по телевизията, в който жената заяви, че напуска България, за да осигури достоен живот на детето си. Майката разказа за чиновническото бездушие, с което се сблъсква покрай заболяването на детето и административното размотаване, което й прилага чиновническият апарат.

"Ревах като ги гледах", заяви Борисов на заседание на парвителството. Дали от съчувствие към драмата на семейството или от обида, че някой напуска "съвършената" Му държава, без да оцени постиженията и растежа?!

"Няма ли човечност?", запита премиерът. И в характерен стил разпореди "всичко да се изчисти и да се назначат нови хора".

А под прозорците на властта минаваше шествието на онеправданите от съдбата с красноречиви лозунги - "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата", "Стоп на геноцида на децата с увреждания" и "Искаме достоен живот за нашите деца".

Ден по-рано друга майка директно заяви: "За поредна година Борисов отказва да ни приеме. Той не желае какъвто и да е диалог с нас".

Ами той не е знаел за драмата ви, скъпи майки. Някой е скрил от него поканите ви за срещи. И като научи за какво става въпрос, се разплака. Разчувства се добрият човек. Помните ли старата мантра за Тодор Живков - не знаел как живее народът, защото "ония под него" му рисували розови картинки. И за лагерите не знаел, абе - за нищо лошо не знаел. Само за успехите. И спокойно и гордо си откриваше заводи за полупроводници и се целуваше с генералните секретари на братските партии.

Стига глупости, както се казва в една реклама за бързи кредити/б.а. между другото - браншът с най-висок ръст у нас/. Точно Борисов, новият човек от народа, пораснал с филии с мас, гонил бос топката?! И още: три пъти премиер, кмет на София и главен секретар на МВР, с плътно присъствие в родния политически живот от 2001 г. Точно на него не му отива да се прави на паднал от небето. Ама никак, но явно говорим за утвърден стил. Макар че има хора, които ще се умилят от премиерските сълзи и той го знае. Това, което на едни се струва възмутително, за други е трогателно.

Разпоредената чистка сред онези, дето не проявявали човечност, няма да промени нищо. А майките на болните деца не вярват на премиерски сълзи, г-н Борисов. Това е последното, с което можете да ги спечелите на ваша страна. Защо отказахте да ги приемете и вчера?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    41 3 Отговор
    Та нали от него идва всичко ... нали той си управлява държавата еднолично и спуска заповеди на министри и депутати какво трябва да се направи.
    Седнал да ми лее крокодилски сълзи?
  • 2 НЯМА ДА СТАНЕ

    34 3 Отговор
    ТЕЗИ ДЕТО СА НА ВЛАСТ, НЯМА ДА СМЕНЯТ СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА. ТЯ Е СЪЗДАДЕНА ДА РАБОТИ ЗА ТЯХ. ВЪОБЩЕ НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ ЧЕПРОТЕСТА ЩЕ ИЗМЕНИ СИСТЕМАТА
  • 3 Варна

    34 3 Отговор
    Е никой не може да му отрече, че е за номинация в категория "Народен Артист"!
  • 4 Коментар

    35 2 Отговор
    Ако Една Държава Започне да Пести от Децата си в неравностойнно положение.
    А в Същото време Гинки Плескат на Масата Стотици Милиони
    Кметове се возят с Хиляди € Подкупи
    Държавата Прибира Милярди от нас като Данаци Такси ДОД Осигуровки 20%ДДС ВИНЕТКИ Още Измислени Такси и т.н.
    И Ако за Бедните Болни Деца
    - НЯА ПАРИ
    ЗНАЧИ ВСИЧКИ ЦЕННОСТИ Изградени стотици хиляди години ЕВОЛЮЦИЯ на Човека
    Тук на това парче Земя Ще РУХНАТ
    И да Добавя Олеснете ИМ ЖИВОТА НА ТЕЗЕ ХОРА ТЕ НЕ ВИ ИЗКАТ МИЛИОНИТЕ НЕ ВИ ИЗКАТ ОСТАВКИТЕ НЕ СЕ КАРАТ ОТ ДЖИПОВЕ С ХОРАТА НЕ СИ "БЕРАТ" Неща от Българи НЕ ЗЛОРАДСТВАТ НЕ ЗАВИЖДАТ НЕ ЛИЦЕМЕРНИЧАТ НЕ ИНТРИГАНСТВАТ.ИЗКАТ СПОКОЙНО ДА СИ ГЛЕДАТ БОЛНИТЕ ДЕЦА
    А НЕ ДА ГИ ТОРМОЗИ ДЪРЖАВАТА САМО И САМО ДА СПЕСТИ 5лв. ОТ НЯКОЕ БОЛНО СЕТЕ И НЕГОВИЯТ РОДИТЕЛ.
  • 5 Щом купи ЧЕЗ

    30 2 Отговор
    Щом ЧЕЗ бъде купено от правилните хора, Борисов ще подаде оставка. На него не му пука за нищо и никого в България. "Искаме достоен живот за нашите деца" - това трябва да го кажат всички в България и да се наредят до тези майки, допълнително засегнати от съдбата.
  • 6 Западните Балкани

    19 3 Отговор
    Има по-важни държавни деле. Западните Балкани на него разчитат. Ето една Албания се страхува от Русия и моли САЩ да я пази, а ние как да ги уверим, че Русия не ги заплашва? Как да спасим другите страни. Борисов е готов 50% от народа да жертва, но не и да свърши своите задължения като примиер.
  • 7 Хайл

    22 1 Отговор
    Значи за циганите има,а за децата с увреждания не...?Готов си да затриеш собствения си народ , заради едни орки с право на глас.Това вярно си е геноцид!!!
  • 8 анонимен

    8 0 Отговор
    Хубава реформа би била да се намали майчинството на една година и да се дигнат социалните пакети за майките :) Наред с това би било добре да се извърши пълна ревизия на издадените медицински помощи на деца с увреждания, след което може би ще се стигне до вдигане на медицинските помощи на деца с увреждания :)
  • 9 Дааа

    11 1 Отговор
    Политиците реват от смях като видят изкривените и болни хора, за тях това е комедия. Наистина много сълзи са пуснали от смях и подигравки към изкривените муцуни и тела на болните
  • 10 Иванов

    6 1 Отговор
    Лицето на ЕС плаче!
    Това трябва да им е достатъчно на протестиращите. Защото можеше и да не заплаче, както обикновено.
  • 11 патриотъ

    7 1 Отговор
    Боко го интересуват само избирателите,братята роми,ама както върви,този път и те няма да му помогнат да го изринем от столчето,на което смята,че ще седи до живот!
  • 12 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    КУРНЕЛИЯ ДАЖЕ И НЕ ПЛАЧЕ-АКО И СЕ ОТНЕМЕ ОТКРАДНАТОТО БЪЛГАРИЯ ЩЕЕ С ЕДНА ИДЕЯ ПО ДОБРЕ.
  • 13 Калоян Асенов

    2 0 Отговор
    Уважаеми народни представители, време е ритуално да се самоубиете като една секта. Всички вътре барабар с шиши, така ще дадете шанс нещо, съвсем малко да се промени....
  • 14 Гого

    1 0 Отговор
    По скоро е ревал от преяждане със суджук!