26 Октомври, 2018 20:22 1 881 4

Тръмп ли наистина да виним за бомбите?

  • сащ-
  • бомба-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Критиците на президента побързаха да го обвинят за изпращаните по пощата бомби

Тръмп ли наистина да виним за бомбите? - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Критиците на Тръмп побързаха да го обвинят за изпращаните по пощата бомби. Но отговорен може да е само извършителят, а не неговият вдъхновител, та бил той и американският президент, пише Андреас Рос във ФАЦ.

Всичко стана много бързо: макар и да не знаем още почти нищо за това кой и защо праща бомби по пощата, много коментатори побързаха да посочат Доналд Тръмп за истинския виновник. Но отговорен за това престъпно деяние е единствено извършителят, т.е. човекът, който изпраща бомбите по пощата, а не неговият вдъхновител, та дори той да е президентът на САЩ.

"Сган"?

Жалко е, че в този случай много критици отново отиват твърде далеч. Тъй като самият Тръмп е изключително краен, всеки, който иска да го съди вярно, трябва да се въздържа от крайности. Още през 2016 г. - по време на предизборната кампания - Тръмп насъскваше своите поддръжници да бият протестиращите смутители от противниковия лагер. По сходен заобиколен начин преди няколко дни той поздрави един републикански депутат за това, че миналата година е сритал репортер. Наскоро Тръмп нарече демократите "сган" - термин, който се оказва много по-подходящ за поддръжниците на Тръмп, особено по време на митинги, когато скандират гръмко лозунги като "Затворете ги" или "Постройте стената".

Зле прикрито лицемерие

Всички получатели на пратките с бомби се оказват сред любимите вербални мишени на Тръмп. Но някои от тях също прекалиха с критиките си към Тръмп. Президентът не може директно да бъде обвиняван за терора с пратките-бомби, защото той официално го осъжда. По-скоро можем да го виним за друго - за зле прикритото му лицемерие, с което Тръмп свали маската на помирител. Призивът му към политиците да не омаловажават неговите опоненти като "морално увредени" звучи цинично. И колкото повече някои медии губят всякакво чувство за мярка в стремежа си да отразят най-гнусните ругатни на американския президент, толкова по-фатално се затвърждава обвинението на Тръмп, че пресата е "враг на народа".

Това подобие на политик бе избрано да влезе в Белия дом преди две години от близо 63 милиона американци. И почти нищо не подсказва, че много от тях биха се разграничили от него на предстоящите междинни избори в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    7 6 Отговор
    Америка не е имала и няма да има по- велик президент от Тръмп!

    Коментиран от #4

  • 2 Ставри Ставрев

    2 3 Отговор
    НА МЕНЕ НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ МИНИ И СНАРЯДИ ОТ КОМУНИЗМА СЕ ИЗПРАТИХА В СИРИЯ. ДРУГОТО Е ЗАЩО ПРОДАВАМЕ ОРЪЖИЕ В РЕГИОНА, ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ НЯМА КРИТЕРИИ ЗА КУПУВАЧА - КОЙТО ПЛАЩА КУПУВА
  • 3 балама

    8 1 Отговор
    Абе, да не би Сорос да ги праща, за да могат дойчевелето и побратимите от сороските медии, да обвинят Тръмп, а?
  • 4 Пеньо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Едно време така са мислели и за Хитлер, но...