9 Януари, 2019 16:00 2 847 6

Оставам в лодката на критиците, г-н кмете!

  • божана апостолова-
  • пловдив-
  • култура-
  • иван тотев

Дано всеки си тръгне щастлив от възрожденската атмосфера на Пловдив въпреки вас...

Оставам в лодката на критиците, г-н кмете! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Скъпи ми приятели, във връзка с Европейска столица на културата нашият кмет Иван Тотев написа: „Лодката на критиците потъва рязко и видимо. Всички, които са в нея, да минат от другата страна.“ (цитирам по памет)

Никъде няма да минавам, уважаеми кмете, ще си остана в лодката на критиците, защото ме боли, много ме боли. Боли ме за недовършения площад, боли ме за полуистините, които казвате във всяко Ваше интервю.

Имали сме зали. Зала „Сила“, която и да е тя и където и да се намира… Залата на Драматичния театър. Скапаната, гадна, мръсна, полугодна за ползване Концертна зала. А защо не кажете, уважаеми г-н кмете, че примерно театърът има плътна месечна програма, както и в Камерна зала, така и в голямата им зрителна зала? Защо не ме питате колко пъти моля директора Кръстьо Кръстев за по-големите ми, по-представителни автори, да ми даде Камерна зала? А знаете ли колко ѝ е наемът? 800 лева.

Съжалявам, но аз не продавам домати, аз се мъча да популяризирам българска литература, да създавам имена с моя великолепен колектив. И тези имена да са лицето българско, да са душата му.
Ако в нещо Ви обвинявам, то е, че за няколко години, откакто сме обявени за Европейска столица на културата, Вие не прозряхте колко много имаме нужда от зали, тези, които работим в името на културата. Да бяхте направили кино „Космос“, да бяхте направили Концертна зала, а не да ми препоръчвате залата на ДНА, която е на военните и аз да се чудя как да плащам високия ѝ наем.

Пловдив е велик град, от създаването си до днес той е истинската духовна столица на България и е задължително да облекчите труда на лудички като мен, които искат да правят за града си, да правят за пловдивчани, да правят, въпреки вашето неразбиране и отношението на управляващите към културата.

Да бяхте ни помогнали, да се бяхте опитали да внушите на управляващите да намалят ДДС-то на книгите. Да бяхте направили няколко зали, които да са лицето на този град. И само това ли? Да проумеете най-сетне, че не изграждането на кв. „Каменица“ или разкопания ни до безумие град, и то преди откриването на това важно събитие – са нещата с предимство, които трябва да свършите. И не в 17 тира да влачите 30-метрова кула, а с парите, които плащате, за да я докарате в България, да свършите важни дела, безкрайно необходими на вашите съграждани.

Не е време за критика, защото откриването предстои. Затова ще пожелая на всеки пловдивчанин, на всеки българин, на всеки, дошъл в нашия град – добре дошли в Пловдив, новата Европейска столица на културата, нека усетят духа на града и си тръгнат щастливи от възрожденската, въпреки Вас кмете, атмосфера на нашия град, от усмивката и от откритите лица на пловдивчани, както и от гостоприемството им.

Бъдете благословени, скъпи приятели, и дайте колкото можете от себе си, заради нашия Пловдив!

Автор: Божана Апостолова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Емил

    14 3 Отговор
    Пловдивският кмет учуди дори колегите си от ГЕРБ с апашкитш си изпълнения, но явно се отчита където трябва! За съжаление, Божанка е от същото тесто, но боядисано с друга боя! Тъжно, но истина!
  • 4 Наместопроишествието

    9 4 Отговор
    Ако, не сте видели ,кмет крадец, от ПП ГЕРБ ,как бърка, с големия черпак в казана, ето ви го, Тотев, окраде милиони, и пак управлява!
  • 5 народ

    7 2 Отговор
    Тоя кмет освен цигански гета нищо друго не построи в Пловдив!И питайте го,защо беше това грандиозно шоу и защо пръсна милиони наши пари,за да покаже колко е велик?!Нима парите не можеха да се използват за благоустрояването и озеленяването на града?!Улиците и особено тротоарите са в плачевно състояние,фасадите на блоковете са ужасни и отдавна се нуждаят от ремонт,мръсотията е ужасна навсякъде,а той тръгнал да прави празници и да се хвали,че всичко било чудесно!
  • 6 АНТИПРОКУРАТУРА

    3 2 Отговор
    От момента, в който този Тотев ,започна да тараши Община Пловдив, и съсипа, предприемачите на града и бизнеса,
    по този , толкова грозен ,Гербаджийски маниер, сърцето ми спря, да бие за Филибето!?
    Там където, управлява ПП ГЕРБ, РАСТАТ САМО,КАЛИНКИ ,И ЛЮТИВ , ЧЕРЕН ПИПЕР!