10 Януари, 2019 11:29 6 817 102

С багери срещу насилието - върховна глупост

  • цигани-
  • багери-
  • войводиново-
  • насилие

След 20 години Руанда може да ни се види песен

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Четох веднъж за един мъж, който се прибрал от работа и заварил жена си с друг в семейното ложе. Толкова бил сащисан от гледката, че реагирал по най-неадекватния начин. Запял някаква песен...

В ролята на унизения и неадекватен съпруг влязоха и родните власти с най-слабоумното от всички възможни решения на света, което можеше да се вземе след побоя над командоса в село Войводиново. Пуснаха багери срещу циганските къщи в махалата, незаконно построени преди...30 години. В онзи исторически период, когато равните социалистически люде почнаха да се будят, кой политик, кой бизнесмен, а за циганите въобще не беше време да се говори и мисли.

Експресен отговор на властта с багери срещу насилието. Първично, първосигнално, безумно. Събарянето на къщи винаги е израз на безсилие и безхаберие под общия знаменател на провала. Провал във всяка една възможна политика, насочена към капсулирания етнос. Бутнаха къщите на циганите, за да потушат частично породеното недоволство и ужас от бъдещото съжителство на българи и роми. С ясното съзнание, че това ще се хареса на част от хората. И с напълно размътеното съзнание, за да осъзнаят последиците от всичко това.

Най-малкият проблем е, че ще бъдем съдени по всички параграфи от всевъзможни организации за оставянето на хора без подслон на 9 януари. По-тревожно, дори страшно, е това, което един приятел сподели след случая. В главата на всеки представител на това малцинство, от детето до стареца, ще се загнезди мисълта, че къщата му е била съборена, не защото е незаконно построена, а защото "двама от нашите набиха един от техните".

И след 20 години Руанда ще ни се види песен...

Припомняме, че ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    152 22 Отговор
    Предполагам, че "адекватното", според афторченцето е да се раздаде вазелин на специалните части. А, на "ромите" да се построят, нови, хубави, големи къщи, с по една кола, нова, от общината.

    Коментиран от #43

  • 2 Смотаняци 33

    153 13 Отговор
    Таке е не трябваше с багери а с танкове по лесно ще е. Харесвам ромите, но когато работят на равно с нас.
  • 3 Сталинчук

    75 9 Отговор
    ПРЕДИЗБОРНО ОТ ПАТРИОТИТЕ И ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ 30 ГОДИНИ ОТ ВЛАСТИМАЩИТЕ...
  • 4 Гост

    47 93 Отговор
    Абсолютно точно и вярно написано! Точно с тази реакция се показа безсилието /менталното/ на управляващите да предприемат адекватни мерки срещу беззаконието. Едното беззаконие го решават с друго беззаконие! На това се казва АНАРХИЯ!

    Коментиран от #27

  • 5 ванката

    115 16 Отговор
    можеби трябваше да им ги санират а не да ги събарят така ще е по-правилно според автора нали...?!?!?
  • 6 гост

    76 4 Отговор
    Късно се сетихме. Това е неадекватно.
    Тъмно-зелените само от това разбират. Не са виновни - толкова са им възможностите да възприемат.
  • 7 жжж

    50 8 Отговор
    чета заглавието и се чудя името на лобиста! милен е . друг такъв няма!
  • 8 До редактора

    98 3 Отговор
    Да почнем тогава и Българите, да искаме и да настояваме за земя,къщи,помощи,и ако бъдат отказани, да съдим до дупка за расизъм? Ние си плащаме данъци в тая държава,и ако не го правим,държавата ни съди!
  • 9 реалист

    16 61 Отговор
    МНОГО ТОЧНА И ВЯРНА СТАТИЯ...,НО И НАЧАЛО НА КАМПАНИЯТА НА ВМРО...
  • 10 Авторът е напълно прав

    19 94 Отговор
    Нямат право да посягат ,на жилища, през зимния период! Управниците ни се самозабравиха! Къде е Прокуратурата? Как следи за законност? Защо не спря разрушаването? А случаят е бърз и неотложен!

    Коментиран от #16, #78, #93, #94

  • 11 Емил

    91 3 Отговор
    Държавата трябва да спре да развъжда циганите - те не ѝ трябват! Кой идиот, все още не разбира, че системата на "помощи", фактически, стимулира циганите да се размножават, и то от детска възраст! Ако не ти стигат парите от помощи - раждаш дете, ако пак не стигат - две и т.н.
  • 12 Пеньо

    92 2 Отговор
    Багерите няма да решат проблема, те са малка част от решението. Генералното решение според мен се нарича "равенство пред закона". Остава да се намери някой да го приложи.
  • 13 Хайл

    76 5 Отговор
    Това трябваше да се случи отдавна,но нали сте подлоги на някакви европейски съюзи и сте срещу всичко българско...не са преставали циганските набези,побои,грабежи,изнасилвания...всички неправителствени организации и бхк трябва да се забранят със закон и разследване на дейността им от прокуратурата като антибългарси и заплаха за националната сигурност.присъдите за "ръководителите" да бъдат от 20+ години строг тъмничен затвор и конфискация на имущество...а циганите да след като си изкарат разрешителни за строеж,плащат данъци и се спрат помощите защото са гласоподаватели няма да се чустват недосегаеми....но на първо място ТОТАЛНА ВЛАСТ НА ПОЛИЦИЯТА И ЖАНДАРМЕРИЯТА И ЗАБРАНА НА НПО И БХК

    Коментиран от #91

  • 14 Тридесет години, а били незаконни

    9 18 Отговор
    По кой закон?
  • 15 Иван

    61 9 Отговор
    Този път абсолютно евтина откъм логика статия.
    Дай да ги оставим, защото ще ни осъдят.
    Ами нали като не ги бутат ще се появат все повече и повече незаконни. Напротив сега е момента когато и всички цигани гледат, за да знаят какво ги чака и с техните незаконни коптури на други места. Точно даже правилно беше и ще има достатъчно превантивен ефект!
    А Вие г-н Ганев с тази статийка нищо не казахте. Като не ви идва на ум нищо свястно не пишете, защото правите точно това, в което обвинявате властта, в тази статийка. Без да съм им фен, но точно с такава статия вие показвате, че си вършите работат през пръсти или нарочно пишете тези неща. Най-лесно е да се пише нещо укорително, да заклеймяваш нещо, но без да даваш алтернативни решения.

    Коментиран от #46

  • 16 Хайл

    42 4 Отговор

    До коментар #10 от "Авторът е напълно прав":

    С какво ще докажат циганите че това е жилище и е тяхно след като нямат документи-правилно действа власта в момента,на това място след изравняване на неравностите /незаконни постройки/ ще се строят паркове и детски площадки...и един стадион може да се направи

    Коментиран от #23, #33

  • 17 Хасан

    9 53 Отговор
    Прав е човека....все пак какво са виновни ромските семейства с деца !!!!?

    Коментиран от #19, #30

  • 18 goni

    47 4 Отговор
    Милене! Не бъркай Родезия с Руанда! Мислех си че си по-добър по география и най-вече по политикономика!:) Примера ти с така наречената вече Зимбабве е впечатляващ!:) Надявам се родината ми никога да не бъде застигната от подобна съдба, а даже и от тази на ЮАР дето не съвсем, ама почти им се разказа играта! Ако, искаш да помогнеш отивай и лягай пред багерите!:) Ще си първият цигански светец!:) Даже и преди Банго Васил!:) Няма да посмеят да те смачкат!:) Нали сме Либерална демокрация!:)
  • 19 Хайл

    45 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    А какво е виновен военния,какво са виновни българите че циганина е мързелив,крадлив и убиец...

    Коментиран от #28

  • 20 pun4o

    57 7 Отговор
    Господин Ганев, ако ти прибирайки се в къщи намериш някой, влязъл по незнаен начин у вас, проснал се на дивана с калните обувки, извадил от хладилника каквото има и да те праща да му купиш пиене, защото той е социално слаб и няма пари за това - как би реагирал. Може би от толерантност ще му предложиш и съпругата си?
  • 21 крум

    45 1 Отговор
    Не става с багери,а със ЗАКОНИ! Глоби и събаряне за тяхна сметка на незаконно строителство върху общинска земя, ако се закупува земята -по пазарни цени,но след събарянето...новото строителство с архитектурен проект одобрен от общината и всички държавни и общински такси внесени.Създаване на затвори за длъжници както е било навремето.Никакви детски помощи за майки под 16год. ,които нямат осигуровки и законен брак. Глоби и затвор за всякакви кражби-ток,вода,имущество. приравняване към параграф-ТЕРОРИЗЪМ:-кражбата на съоръжения и метали от пътища,жп линии,ел.проводници, нападение над военни,полицаи,държ.служители. ЗАКОНИ за всички граждани на БЪЛГАРИЯ! Никакви програми за интегриране и привилегии на етническа основа.Въвеждане на смъртното наказание за тежки случаи на убийства и тероризъм!

    Коментиран от #48

  • 22 име

    33 6 Отговор
    Г-н главен редактор, предополагам Вие ще сте първият, който ще съди институциите, предвид позицията Ви. Въпросът е, че с бутането на къщите се замазват очите с безобразията на ВиК и ЕВН, които продават услуги на незаконни къщи. Освен това как Община Марица продава терени без търг? Нали разбирате, че всеки един може да почне да води дела?
  • 23 Знаеш ли колко години

    4 21 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Като владееш един имот, недвижим, ставаш собственик ?

    Коментиран от #80, #82

  • 24 редник

    39 1 Отговор
    Нима никой не вижда и не надига глас ,че в България върлува хибридна гражданска война? Не от вчера-Катуница,захарна фабрика,столипиново,Максуда,БДЖ-пътуването с влак вече е геройство...българското село-живеенето на село вече е геройство,,Финансирана от западни НПО,комитети и т.н.една прослойка от населението дерибейства,взема социални помощи,краде,бие и убива безнаказано,а мълчанието на агнетата само усилва тяхната позиция .ДОКОГА?Българино събуди се!Ножът опря у кокъла!
  • 25 патриотъ

    27 8 Отговор
    Умилението от нещастните и бедни циганси същества на разни НПО-та американски и европейски организации,а главно безхаберието на нашите управници ни докараха това нещастие-циганските орди-на главите.Ние разбираме и знаем,че този проблем рано или късно ще ескалира, ще се обърне в нерешим проблем и ще доведе до гражданска война,но на нашите политици им трябват техните гласове в името на тяхното безкрайно властване и крадене и те не искат да решат този проблем,защото така им е по-изгодно.И този проблем няма да се реши,докато народа сам не го реши.А Боко и Цоко мълчат като обидени девственици,все едно,че не се отнася за тях.Само Каракачанов се осмели да каже,че циганите са станали много нагли и веднага изпълзяха всякакви защитници да го карат да се извинява на приматите,защото те не били такива лоши и не трябвало да се говори така за тях,защото това подкопавало авторитета им-каза бат Сали!Но трябваше ли да пребият зверски военния във Войводиново,за да се види целия ужас на циганската наглост и нежеланието на нашите политици да се оправят с циганското беззаконие?!И тука някои ни убеждават,че не трябвало да пускаме багерите,а трябва с добро и с преговори да се борим с този проблем.С добро ли?Къде е Чочоолу,да ви покаже пътя на доброто?!Тези полусъщества не са хора и не разбират от добро,те разбират само от сила и мачкане,те не могат да имат права и не могат да се интегрират,защото не са човеци!Те трябва да се вкарат в клетки в зоопарковете и да се показват на хор

    Коментиран от #32

  • 26 Синдикат на Ало Измамниците

    18 5 Отговор
    Господин Ганев, няма нужда да слагате тоя текст под статията. Въпросите отдавна са в кошчето,а премиера си го е преместил в другия крачол. Отидете на пресконференция и му задайте въпросите лично. Или не ви стиска може би?
  • 27 регулировчик

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    "Анархия", означава "безвластие". А, в България, днес, имаме власт на коалиция бандити+цигани.

    Коментиран от #31

  • 28 Български турчин

    10 45 Отговор

    До коментар #19 от "Хайл":

    Адвоката вече изясни. Децата са нападнати и са се защитавали. Този натрениран военен се е връщал от хорото на Йордановден на което всички пият. Взети са проби. Не можпри неизяснени обстоятелства да взимате позиция. Колко е нелепо да бутате къщи за да уплашите ромите. Те са кораво племе и го доказаха. Благодаря на Факти за форума. Прочетете коментарите си и се засрамете.

    Коментиран от #39, #83

  • 29 Ако се намери един пробивен

    14 8 Отговор
    Циганин, държавата ни ще бъде осъдена за много хиляди евра! Да плащат виновните! Ама ще платим всички! За малоумниците!
  • 30 pun4o

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Как с какво! С това че образованието, работата, планиране на семейство въобще не са приоритет за този етнос. Обратно - майки на 15 години, баби на 30 са със самочувствието че изпълняват дълга си към рода, а нататък - държавата е длъжна за всичко останало.
  • 31 Анархията съвсем не

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "регулировчик":

    Значи безвластие! Употребяваш дума, която има друго съдържание, не клишето: безвластие .
  • 32 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "патриотъ":

    Много бъркаш! Грубата сила е присъща на ментално изостаналите! Сила може да бъде приложена облечена в законови норми, стига властимащите да имат воля и компетентност /познаване на законите/, за да го направят. Предвид действията им /при това с десетилетия/ - доказано неадекватни!
  • 33 ДоказвА се с

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Обстоятелствена проверка! Консултантацийка! Длъжник си!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 патриотъ

    12 2 Отговор
    Те трябва да се вкарат в клетки в зоопарковете и да се показват на хората срещу пари за тяхното изхранване!Друг начин за справяне с проблема не съществува!В противен случай ние българите ще се окажем в клетките!
  • 36 Много е глупаво

    11 14 Отговор
    Да се радва, човек, на чуждо нещастие! Наивници, това е много лош прецедент! Утре Вас някой ЧСИ може да ви изхвърли през зимата!

    Коментиран от #53

  • 37 патриотъ

    17 3 Отговор
    Госте,30 години като спазвахме закона и интегрирахме циганите с добро,до къде я докарахме?!Не прави тъпи изявления!

    Коментиран от #41

  • 38 Крум

    15 2 Отговор
    Нека да събарят, за назидание на всички останали като тея решили да пребиват хора по улиците.Иначе оправия няма.

    Коментиран от #44

  • 39 goni

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Български турчин":

    Голям майтап! Да ти светна! Ти как мислиш, дали в Турция има цигани?! На скоро мой много добър приятел турчин сподели: " Как ги траете тия?! Ако, не бяхте вие досега кьорав циганин да не е останал в България! Толкова са нагли! Качиха ни са на главата! Само не ни пречете! Ние ще се оправим! Споделелено от пандизчия:" В една килия-българин и турчин може. Българин и циганин може.Ама, турчин и циганин не може! Ще се избият взаимно!
  • 40 Законът е за Кон,

    5 2 Отговор
    Не за лъв, разбирай управниците, а и е врата, в полето, която властта заобикаля!
  • 41 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "патриотъ":

    Не, не е спазван закона и затова са тези проблеми сега! Абдикацията на задълженията от страна на държавата, институциите и хората, които "работят" в тези институции води до ескалиране на проблемите и съответно напрежението. Ако продължаваме така нищо хубаво не ни чака и автора е прав - Руанда ще ни се стори песен!
  • 42 Morgoth

    25 1 Отговор
    Интеграцията е очевидно провалена. Дали в главата на циглето ще се запази, че са им съборили къщите заради двама които са набили един "техен" или че да набиеш "техен" е напълно в реда на нещата няма особена разлика. Тези хора и в момента биха ни избили до крак стига да имаха тази възможност. Гледаме провала на моркова вече десетилетия, може би е време да пробваме и тоягата. Както се казваше в казармата - гонка по устав. Правиш всичко за да им вгорчиш живота, но без да прекрачваш границите на закона. Всички незаконни постройки да се съборят и след като отидат на ново място, ако пак строят незаконно - пак събаряне. Може пък да им хрумне след 2-3 цикъла да си построят незаконните къщи в чужбина. Запада като ни изтегли най-кадърната работна ръка да вземе и малко от отпадъка, защото тук вече се задъхваме.

    Коментиран от #45

  • 43 бесният язовец на оня с коня

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "евродебил":

    Абсолютно безсилие на властта!!! До сега къде бяха, че не събориха незаконните къщи??? Защо сега??? За да замажат очите на българите, че прилагат закона!!! В същото време всички българи ще плащат глобите за съборените къщи посред зима!!! Не циганите, а българите ще плащат заради избраните от циганите управляващи, понеже българите дъпускат циганите да избират- най-твърдите гласоподаватели!!!
    Управляващите знаят, че не можеш да изгониш никого посред зима, при минусови температури! И знат, че ще трябва да плащат глоби за това! Именно с тези действия замазват очите на българите!!!
    ЗАЩО не ги събориха миналата година, по-миналата, преди десет??? Е, как защо, бе братя, защото това са им гласоподаветелите!!!
    А бървосигналните българи викат- събаряй!
    То хубуу, ама не посред зима! Що не викат "събаряй" по избори???

    Коментиран от #49, #98

  • 44 бесният язовец на оня с коня

    9 5 Отговор

    До коментар #38 от "Крум":

    Да събарят, ама навреме, а не след дъжд качулка!!! Плащайте сега за безхаберието си!!!
  • 45 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #42 от "Morgoth":

    А, точно това имам предвид! Гонене по устав и никой не може да ти каже "копче"! Но това се прави с акъл и компетентност! Мокров и тояга - това е изходът! Няма българи, няма цигани, няма турци, няма евреи, няма арменци... Идват избори, сега е моментът да се натиснат управниците!
  • 46 бесният язовец на оня с коня

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Ти си слепец, бе братко!!! Къщите ги събарят само като стане някой такъв инцидент и то не всички!!! Пускат багера и снимат една-две бутнати къщи, другото циган си остава и така десетки години. Преди инцидент не ти ли пречат, а? Че са на общинска земя, че енергото и вик слагат измервателни уреди на незаконни постройки? Явно не ти пречат!

    Коментиран от #67

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мармалад

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "крум":

    Абсолютно...
    Ясно, точно и кратко!
    Само да има кой да го приложи във властта!
  • 49 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #43 от "бесният язовец на оня с коня":

    Абсолютно прав си! И това много умело се играе от управляващите, защото знаят късата ни памет, т.е. "ще им хвърлим един кокал и ще млъкнат." Ние сме си за бой и медиите, че не поставят и напомнят на управляващите истинските проблеми!
  • 50 антигербер

    12 1 Отговор
    герберите така действат- храс-прас, хахаха, после да плащаме! боко нещо мълчи, що така?!

    Коментиран от #90

  • 51 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Batushka":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++....+

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 goni

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Много е глупаво":

    Да! Може! Ама, тях не може! Те не съществуват! По документи! Не ЧСИ, а и извънземните не могат!:) Единствено потърпевши са тези, които имат нещастието да са наблизо до тях! Ама, тях:" Кучета ги яли"! Стара Българска поговорка.

    Коментиран от #58

  • 54 Зорлем

    21 1 Отговор
    А дали пък след като се загнезди мисълта, че къщата им е съборена, защото "двама от нашите набиха един от техните", това няма да спре следващите двама, които тръгват да бият? Все пак дори и такива примитивни индвиди вероятно могат да направят причинно-следствената връзка, "Набиваш някого, разрушават ти къщата".
  • 55 Batushka

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Кви са тез плюсови бе тупан прост ...и ти ли си неграмотен циганин?

    Коментиран от #57

  • 56 Byg

    0 1 Отговор
    Глупак
  • 57 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Batushka":

    Не е като да си много умен! Означават, че съм съгласен с мнението ти, въпреки че ти го изтриха. Понеже няма как да ти дам повече от един плюс, ги написах тук. Май ще трябва да ги оттегля, като гледам нивото ти...
  • 58 Глупости пишеш

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "goni":

    Всички големи партии нееднократно обещаваха, че ще узаконят циганските коптори и те за това гласуваха, за лъжците! Трябваше кметствата да свършат тази работа! А знаеш ли защо не го правят, плюс изброените причини? За да няма прецедент! Заради квартала с най-хубавото изложение и чист въздух в София! Заради кв. “ Факултета”! Още преди 30 години са му мераклии комунетата! Имаше един Митьо Виденов, баш мераклията! Погнаха и циганите по “ Татарли”, ама бяха спрени от батковците!

    Коментиран от #72

  • 59 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #52 от "патриотъ":

    Все още може да се направи и със силата на закона! Колкото до властимащите, да, те нямат желание да направят каквото и да било и правилно си го отбелязал. От нас зависи да ги притиснем и да заработят, но не за ден, два, три, четири... Постоянно, непрекъснато! Лошото е, че някак свикнахме с абдикацията на институциите от задълженията им...
  • 60 НАТО ВЕЦ

    15 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С багери срещу насилието - върховна глупост - Вярно. С тежка бронирана техника ще е резонно.
  • 61 сан докан

    13 1 Отговор
    комунистическата Милиция само в едно мога да я призная любовта към сиганите Мангала като видеше милиционер замръзваше като вода във фризер и песнички ще пее и кючек ще играе каквото му кажеха а на бой носеха най много и го помнеха за цял живот
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 xyz

    8 0 Отговор
    Г-н Ганев, двама са били само в началото, моля прочетете това преди да лобирате!:

    Не бих написала всичко това, ако не бяха десетките спекулации по социалните мрежи, вкл. и по някои медии, относно инцидента в с. Войводиново, обл. Пловдив, на 06.01.2019 година.

    Беше жесток побой! Още съм в шок!
    Аз съм един от тримата свидетели, които първи се намесихме, предотвратихме убийството на момчето и го пазехме, /за да не кажа направо бранехме!/ от развилнелите се, обезумели в жестокостта си цигани! Той беше така зверски пребит, че вече сам не би могъл да се защити по никакъв начин!

    Ето какво се случи в този ден:

    Около 13.20ч., потегляйки от с.Войводиново, обл.Пловдив, на кръстовището срещу църквата на селото, на около 200-250 метра пред нас, видяхме група развилнели се цигани да повалят на земята млад мъж, след което му нанесоха десетки удари с юмруци и шутове. Случайно преминаваща в момента жена /българка, около 60-65 годишна, в последствие разбрахме, че е вече пенсионирана детска учителка, жител на селото/, се втурна да ги възпира и да брани поваления на земята човек...

    Докато ние обърнем колата в посока към мястото на инцидента, спря друг високопроходим лек автомобил /джип, марката, на който не видях добре/ Мъжът също се опита да възпре циганите, но те като глутница, по същия агресивен начин, се насочиха към него. При това нападение, той бе изблъскан и едва успя да се качи на колата си, запали и потегли по най-бързия начин. В момента на потеглянет
  • 64 xyz

    8 0 Отговор
    потеглянето, циганите продължиха ожесточено да удрят по вратите и стъклата на джипа му, да ритат по гумите...

    В този момент жената успя да помогне на момчето да се изправи на крака. Докато той се олуляваше и се опитваше да изчисти кръвта от лицето си, цялата група цигани /10-15 индивида/, отново се насочиха към него. Повалиха го за втори път на земята... и докато ние приближавахме и спирахме колата, виждахме как циганите СЪС ЗАСИЛВАНЕ го шутираха в горната част на тялото и ОСНОВНО В ГЛАВАТА! През това време успяхме и най-после се свързахме с тел.112. По най-бързия начин слязохме от автомобила и буквално тичайки се насочихме към циганите, с цел да ги спрем, да помогнем на момчето и на жената, която също бе в голяма опасност...

    Като видяха,че към тях се насочва джип и че слизаме, циганите побягнаха в посока циганската махала. Момчето лежеше направо безжизнено на асфалта. В първия момент помислих, че са го убили!
    Междувременно от 112 ни вързаха и с Бърза помощ. Бях повече от настоятелна в тона си, да реагират по най-бързия начин - и полицията, и медиците. Положението на момчето бе повече от критично. Останахме да го браним, защото циганите стояха от другата страна на кръстовището и само чакаха да тръгнем, за да се върнат. За около 20-тина минути само ние тримата, с присъствието си се опитвахме да ги респектираме. В един момент обаче видяхме, че от циганската махала се задава още по-голяма тълпа от цигани, въоръжени с колове и брадви. Бяха десетки, а мо
  • 65 Нелогична активност

    4 5 Отговор
    На общината ! Освен личен имуществен интерес, към терена, под бараките не намирам обяснение? А и организираните протести? Като знам българите как обичат да протестират, но само на маса! Бърза кмета, но да плати и глобата, от джоба си!
  • 66 xyz

    10 0 Отговор
    Бяха десетки, а може и да са били повече... Настървени и ожесточени като диви зверове! Такъв кошмар не съм преживявала!!!

    Изпитах истински страх за живота на всички нас!

    Докато те ни приближаваха, започнаха да спират и други от преминаващите коли... и това ни спаси! Иначе щяха да ни пребият на място! Те идваха с ясната цел да се саморазправят с нас! Ситуацията беше много сериозна /без да звуча крайно!/, но си бе на живот и смърт!

    Междувременно пристигна полицейски патрул, след още около 10-тина минути втори полицейски патрул, после Бърза помощ, която откара пребитото момче. Цялата му главата /под очите, в горната част на черепа/ бяха в огромни хематоми, кървеше от носа, устата и едното ухо...

    Гледката беше потресаваща!
    Докато го пазехме от нападателите, установихме, че му липсва якето, което си е вече и грабеж..., /защото вероятно, в него са били телефона и портфейла му!/

    Едва при пристигането на първия полицейски патрул, циганите се прибраха към махалата си. След още няколко минути пристигнаха и специалните части... Последващите действия няма да описвам - образува се досъдебно производство и тръгнаха съответните процедури по него със снемането на показания от нас тримата, като свидетели... и т.н. и т.н.

    Докато приключат следствените действия, циганите вече бяха пристигнали и окупирали полицейския участък..., както знаете, при всеки случай, те винаги много бързо се организират... Стадното чувство е силно развито! Сега очаквам да се появя

    Коментиран от #68

  • 67 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "бесният язовец на оня с коня":

    Нищо подобно не съм казал.
    Напротив съгласен съм с теб, но не съм съгласен, че дори и да е показно не трябавда се бутат.
    Отнякъде се почва нали така...
  • 68 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #66 от "xyz":

    Уважаема госпожо, моите адмирации за проявената гражданска и човешка доблест! Докато има хора като Вас, в мен все още се таи надежда, че има шансове за България! Обръщам Ви внимание, че автора по никакъв начин не ходатайства за престъпниците, които са посегнали на военнослужещият, защото те наистина са такива! Авторът обръща внимание на факта, че не това е начинът за изкореняване на беззаконието и престъпността като цяло, без значение от кой етнос е престъпника! Защото това действие нито ще реши проблема с циганите, нито с незаконните постройки, нито с престъпността! Както писах и по-горе, единственият начин е да накараме институциите и хората, които "работят" в тях наистина да започнат да съблюдават закона! В противен случай - България няма шанс!
  • 69 Лупи

    7 4 Отговор
    Сега разбирам защо тая клоака има толкова неадекватни драскачи, ами той главния им редактор е пълна карикатура, какви да са му подчинените?
  • 70 Причината

    9 0 Отговор
    "двама от нашите набиха един от техните" не е лоша, действа на подсъзнателно ниво при по-слабо развитите хора, възпитава....
    Иначе авторът е прав по принцип, ама пропуска точно еволюционната подробност. Там трябва да се работи основно и продължително на примитивно ниво, че да има трайна полза.
  • 71 Ежко

    24 1 Отговор
    Не е баш така, Милене. "Теория на счупените прозорци“ -чувал ли си за нея?А за Рудолф Джулиани? Като се издъни някой и го почваш по списък.Хвашащ някой за побой като тези и.... да видим, неплатени глоби, данъци,доходи,законно ли е строителството и т.н. -Разкатаваш ги до дупка -семейството му и тартора на махалата -и тях така ги третираш!До...има ли паспорт кучето му!КОйто се вози без билет в градския транспорт -99% има и други провинения!Така се учи на ред!Друг начин не е измислен!

    Коментиран от #74

  • 72 goni

    9 0 Отговор

    До коментар #58 от "Глупости пишеш":

    Виж не съм запознат, ама да бъркаш тия с политика! Циганин не е народност! Има не малко цигани, които не можеш да различиш не само от българи, а и от която и да била народност! Не искат да имат нищо общо с циганите! Това е проблема! Те са диагноза! Никой не ще да ги лекува! Е! Какво правим сега?!
  • 73 ДидоВъТъ

    6 1 Отговор
    На примитиви само с примитивни (в слч.-багери) средстава по примитивните глави!
  • 74 goni

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "Ежко":

    Хмм! Много високо ниво!Приятно е да прочетеш нещо подобно! Радвам се че в чата има хора като теб!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 сталин

    6 1 Отговор
    КАТО ИМ ГЪТНАХТЕ КЪЩИТЕ ТЕ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ-В СОФИЯ ПЛОВДИВ СТ. ЗАГОРА.
  • 78 Бат Вал

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Авторът е напълно прав":

    Не събарят жилища, а някакви навеси - за коня, за талигата, за кучето.... Къщите не ги закачат! Колкото да замажат очите на обеството!!!
  • 79 567

    7 2 Отговор
    БОЙКО БОЙКО БОЙКО МУТРАТА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКООО,без нищо никой не посегне над други-нима командоса ей тъй без нищо са го нападнали-НЕ ВЯРВАМ-ще кажа и високо ще викам -ЦИГАНИИИИ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МУТРАТА БОЙКО-И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ ВИ СЪБАРЯТ КЪЩИТЕ-ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ КРИВОГЛАВИЯ ФИЗКУЛТУРНИК ПАК ЩЕ ВИ ДАВА КЕБАБЧЕТА И БИРА ЩЕ ВИ ДАВА -САМО И САМО-ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БОЙКО-СЕГА МРЪЗНЕТЕ И СЕ РАДВАЙТЕ НА СТУДЕНАТА ЗИМА-ХАК ВИ Е /вашата м,,а и ЦИГАНСКА/АВРОПАТА ВИ ГЛЕДА ,,,,,,,ГРОБАРИ,,,, И ЩЕ ВИ СЪДИ ЗА ТОВА ШЕНГЕН НЕКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ

    Коментиран от #89

  • 80 Хахото

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Знаеш ли колко години":

    А знаеш ли,че владението на един имот се доказва с нотариален акт и с платени данъци за този имот?
  • 81 Ружди

    1 4 Отговор
    Ох как ще ми дойдете на крака с кебапчета, биричка на корем, музичка. Ще ви питам тогаз за ваште закони.

    Коментиран от #84

  • 82 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Знаеш ли колко години":

    Ако имаш документ си собственик,ако си решил че е твой без нищо си никой
  • 83 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Български турчин":

    А другите цигани с коловете и брадвите за дърва ли са били тръгнали?
  • 84 Антиружди

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Ружди":

    Лежи на тая......!
  • 85 ivan

    4 0 Отговор
    Егати и командоса 2 цигани уплашиха цел Булгаристан
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 250

    3 1 Отговор
    Радвам се, че има толкова много разбирачи ЗАКОНА Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ
  • 88 Макаренко

    2 2 Отговор
    С най-голямо прискърбие ще опровергая автора на статията, защото той ми помогна да осъзная , че това е може би най-адекватната мярка срещу надигащото се гето. Няколко примера които зная от дядо ми служил в окупационния корпус в Южна Сърбия-Македония. Той каза така , сърбите много често отвличали наши войници , напиваха ги в домовете си и после ги убиваха. С немците не смееха да правят това ,щото при такъв случай ако не се намереше виновника изгаряха цялото село. В сегашни времена , Израел в окупираните територии , ако от един дом излезе терорист , къщата му се разрушава ,така страдат и другите ,така че преди да започнеш да се занимаваш с тероризъм да се замислиш за семейството си и последствията. Гетата и стълпотворението на ромски маси трябва да бъде прекратено и най-важното , всички неизпълнили изискванията за задължителен образователен ценз да нямат право да гласуват. И сега за да не ме помислите за някакъв нацист , моето верую , е че е креайно време на ромите да се помогне по правилния начин да се интегрират и да се отделят от въздействието на стадото. Ако трябва децата които не са гледани добре да бъдат отнемани и давани за отглеждане от отговорни родители . Да се поощрява професионалното и общобразователно обучение. Жал ми е за тези малки ромчета ,в които всеки един от нас вижда едни жилави и будни деца , които могат да постигнат едно прилично ниво и да са полезни за себе си и обществото , които на по-късен етап се превръщат в едни безчуствени живот
  • 89 Колю Циганна

    1 5 Отговор

    До коментар #79 от "567":

    Циганите гласуват основно за БСП и ДПС . Набий си го в кратуната.
    Много добре го знаеш щото сам си купувал мангалски гласове. Лъжливите червени кхмери заминавайте си за Батю'шка Матюшка и недейте да мърсите българската земя.

    Коментиран от #101

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 БХКънев

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хайл":

    Уважаеми сънародници! Не разбирате ли,че вкарвате България в блатото на расизма и гражданската война! Ромите са българи в неравностойно социално положение и трябва да им помагаме.Какво ще мислят за нас в Брюксел и Вашингтон?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 хари

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Авторът е напълно прав":

    Кои жилища? на кой адрес се намират? данъци плащат ли за тях орките
  • 95 чичо

    2 1 Отговор
    Вие хубаво пишете за закони и бутане на къщи-не ,че не сте прави,но знаете ли по селата колко български къщи са незаконни,особено тия дето са строени преди 50-60год.В моето село, повечето от къщите нямат необходимите документи,а са български.И в други села е така.От друга страна, ние уж сме държава на повече от 1500год.,уж живеем в 21век,уж сме европейска държава,уж,уж..,а все още не можем да се интегрираме в Еврапа,а искаме нашите цигани да са по-човеци от нас.То не бяха багери,то не бяха танкове, то не бяха калашници, е няма що,големи ЧОВЕЦИ сме.Да ви имам Европейската интеграция.Ако, все още не сме разбрали,че всяко насилие ражда друго насилие,значи сме много зле и не виждам с какво сме по -добри.Не е виновен циганина който си е построил дом-всеки иска да има дом-виновен е оня който го е оставил да строи незаконно и гнева ни трябва най-напред да е към него.Я си представете бе момиченца и момченца,особенно тия дето сте по-пораснали,да имате внуче на,примерно 4,5,6 месеца,което няма никаква вина,че въобще е излязло на бял свят,че е от всякъде невинно, през зимата да го оставите без покрив.Не оправдавам циганите за това което са извършили,но още повече не оправдавам багерите,защото по -виновния според мен е онзи който е допуснал незаконен строеж,а според мен,това сме цялото общество.

    Коментиран от #100

  • 96 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Багерите не решават проблема-те са част от проблема на разединението...По принципа ,,двама от НАШИТЕ,набиха!!!един от ТЕХНИТЕ,,...или обратното.....Важното е да има СВИРЕПИ, НАСТРЪХНАЛИ и разделени хора....За 30 години го постигнаха .....А ние само констатираме колко е вмирисана рибата.
  • 97 Зигфрид

    1 1 Отговор
    Авторе , не трябва да си Ламброзо , като гледаш снимката със циганите , за да видиш че това са убийци .Реакцията на власта и кмета е много точна .Какво щели да правят децата им , а вой нокът едва е оживял и то благодарение на свидетелите .Ами ако беше умрял , какво щяха да правят неговите деца .Сега всеки циганин посягайки на българин ще се замисли , какво може да стане после .Не плаши с Руанда , защото само това е изходът , от територията на България да бъде изтрито това племе и никога повече да не бъде допуснато .Знае се ,че са дошли с турците , когато вече не сме имали държава и е нямало как да реагираме .В противен случай , никога у нас нямаше да има цигани .Ако се разбунят масово циганите , това е поводът да бъдат изтребени и та под благосклонния поглед на останалия свят т . е. Европа , САЩ , и Русия .А може да ни последват Унгария , Румъния , Словакия , Испания , Украйна и Русия !Представяте ли си какво ги чака циганите в Русия ?Тръпки ме побиват !А може и от там да дойде спасението ни от циганите ! Кой знае ?Ееех, мечти !
  • 98 hmhmhm

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "бесният язовец на оня с коня":

    Няма да плащаме нищо. Защо да им плащаме. Който иска на топло в екарисажа и готово.
  • 99 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Те имат незаконни имоти строят си не обезпокоявано ние не ги закачаме те не ни закачат приказка. Те се правят на интересни ние прилагаме закона и готово.
  • 100 hmhmhm

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "чичо":

    Първо преди 50 60 години е имало едни закони сега има други за строеж. Ако могат да докажат че къщата е на 50 или 60 години се взема от общината документ, че тази къща е на толкова години. Съответно се плаща данък както и да имат натурален акт. Нямат ли тези документи всичко със земята. Аз нямам против да строят незаконно аз имам против да се правят на интересни. Щом си мъж играеме по мъжки.
  • 101 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Колю Циганна":

    Циганите гласуват за този ,който им плати...
  • 102 До български турчин

    0 0 Отговор
    Слушай будало,вие турците отдвна слагате пръти в колелата на България като крепите циганите в тяхната престъпност, но всичко това ще ви го върнат КЮРДИТЕ. Да живее ПКК-борец за човешки права на многомилионния кюрдски народ!