15 Януари, 2019 15:18 19 573 46

Слави: Не ви ли пука как се харчат парите ни?

  • сцена-
  • пловдив-
  • слави трифонов

Моите фактури така и си стоят самотни, пък аз никакви пловдивски фактури не съм видял, пише шоуменът

Слави: Не ви ли пука как се харчат парите ни? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера, по повод на информация от bTV Новините, че сцената за откриването на “Пловдив – европейска столица на културата” струва 2 милиона лева, аз изразих едно съмнение, че тази сцена не може да струва 2 милиона лева. Защото аз съм я наемал за концерт на стадион “Васил Левски” и тя струваше 681 000 лева.

Изразих това съмнение по телевизията, и тъй като аз съм гражданин на България, а това са държавни пари, поисках пловдивската община да покаже фактурите. И аз да покажа моите фактури. За доказателство. И настана, както обикновено, една голяма говорилня. Пловдивската община обяснява някакви работи, вие коментирате съвсем логично в интернет някакви работи, но моите фактури така и си стоят самотни, пък аз никакви пловдивски фактури не съм видял. Имам да кажа по този повод две неща:

Първо, вие не смятате ли, че е правилно, като граждани на България, да държим сметка за това как се харчат нашите пари? Наистина – не ви ли пука как се харчат нашите пари? И няма никакво значение дали тези пари се харчат за сцени, за магистрали, за обществени сгради, за водопроводи, за каквото и да е било. Защото ние сме като едно голямо семейство – гражданите на България, и трябва да имаме много точна представа как се харчи семейният бюджет.

Защото, ако не го правим, значи не ни пука за нашата собственост и постъпваме безотговорно към семейството. А аз не мисля и не вярвам, че това е така. И второ: Това, че Пловдив е културна столица на Европа – това е прекрасно. Но аз смятам, че за да може истински да се гордеем, всичко в Пловдив трябва да е не само културно, а и почтено. Точка по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    102 9 Отговор
    Абсолютно правилно! Редно е, за да докаже правотата си, Община Пловдив да представи ясна е точна калкулация на разходите подкрепена със съответните документи. Ако всичко е точно, то тогава, чрез съдебните инстанции, може да потърси правата срещу Дългия за клевета.

    Коментиран от #3

  • 2 уау

    67 8 Отговор
    българите не ги интересува това,интересува ги да се вредят по веригите на бб за крадене!на това сенадяват и улесняват краденето...колкото е по-голямо,толкова повече хора са нужни по веригата!

    Коментиран от #8

  • 3 уау

    57 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    вярваш ли си,че ще покажат фактури,че и съд-разсмиват ме накива наивници
  • 4 Тъп висок и нахален селендур

    40 71 Отговор
    Слави работи с офшорки и не плаща данъци, така че да не се прави на патриот и моралист!

    Коментиран от #13, #39

  • 5 балама

    19 43 Отговор
    Той още малко и на Дънди Крокодила ще поиска фактурите.
  • 6 От Европа

    66 3 Отговор
    Тук никой не знае за тази "номинация" на Пловдив за която толкова много се говори в България. Целта на едно такова събитие като Европейска столица на културата е да се рекламира града (и държавата) домакин. Вместо това парите се харчат за вътрешна реклама (в страната) и сцени.. СРАМ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    48 2 Отговор

    До коментар #2 от "уау":

    Не зная дали ще го направят! Казвам, как би било редно, ако всичко е както трябва да бъде! Това е единственият начин да се спрат спекулациите по темата! В противен случай, както пише и Дългият, е една голяма говорилня, в която всички ние си чешем езиците!
  • 9 Данъкоплатец

    42 2 Отговор
    Явно, по вече хора в тая държава ги интересува да се наредят на хранилка и да крадат държавната пара, отколкото да държат сметка на управниците ни как прахосват НАШИТЕ ПАРИ!!!
  • 10 Стършел

    19 39 Отговор
    Нищо чудно, даже много вероятно е да има присвояване, но точно трифонов да коментира такива неща ми идва в повече!
  • 11 Жоро

    24 31 Отговор
    ИЗБЕРЕТЕ ГО ТОЗИ ЧАЛГАДЖИЯ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ТОЙ ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕ ИГРАТА КОЙ НА КОГО МУ ПУКА ЗА НАШИТЕ ПАРИ?????

    Коментиран от #29

  • 12 Бобо

    21 27 Отговор
    Ай стига си плакал,бе. И ти си едно цвете за мирисане......
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Той

    52 1 Отговор
    Представяте ли си откраднатите пари в България под всякаква форма в продължение на двадесет години да бяха вложени реално в живота на хората.Щвейцария на Балканския полуостров.Милиарди???
  • 15 Анонимен

    20 1 Отговор
    Няма по-голяма пирамида от държавата.
    Народа сам си плаща за всичкия цирк и го поддържа.
    Важното е да има игра,защото всичко се свежда до преследване на едни хартии,а те не са нито здравето,нито любовта,нито свободата,нито времето и щастието.
    Парите създават най-голямата илюзия за свобода.
    А като не са всичко това явно са за контрол и като с пари не се купуват изброените неща защо тичаме след парите очаквайки,че като имаме пари ще можем да си ги набавим?
  • 16 Филип Трифонов

    28 3 Отговор
    Първо не съм роднина на Слави,въпреки съвпадението на фамилиите ни.Второ,Слави не се ядосвай!Живеем в държава пълна с инфантили и шизофреници изпълнени с безброй комплекси.Една малка част от тях имат адресна регистрация на една улица на която се намират шесте най-важни сгради в България.На една от тях пише:-Съединението прави силата,но за тях не е в онзи смисъл на дадения от хана завет...!А в съвсем друг,един такъв по-извратен.За тях думите значат и имат съвсем друга стойнос...,да се краде,мами,убива,алчнее...ама така дружно!за съжаление тези хора не са нв внос от Китай и не са от вчера.Те са наши познати,комшии,роднини,близки и не толкова близки приатели.В този смисъл това до голяма степен сме и ние,защото сме съгласни да е така.Жалко дълбоко в природата си сме уникални,нямаме аналог,можем много повече от всички отанали народи,но....Но ни мързи,никога не сме виновни,всички ни пречат.Повечето се възхищаваме и увличаме по лъскавото,повече от колкото е нужно.Отдаваме се на вредните изкушения.Нормолно е ако наистина сме такива,да се случват такива неща.Да се случват в семействата ни,в блоко ни,в общините ни,в парламента,а вече и в европейският!Слави има само един единствен начин това да се промени... да спрем да се лъжем помежду си,да се научим първо да сме честни пред самите нас но не съм сигурен дали това не е химера,дано не съм прав!
  • 17 Здравчева

    19 3 Отговор
    Пука ни Слави!!!! Е и какво от това? На тях не им пука, че на теб ти пука!

    Коментиран от #21

  • 18 Филип Трифонов

    15 1 Отговор
    Извинявам се за изядените и сбъркани букви,много ситни ми идват буквите на телефона.
  • 19 Дора

    2 11 Отговор
    Кои сте вие за да правите сметки за пари - само за кражби бленувате.
  • 20 Дядото

    10 3 Отговор
    ...госпожа Гергова да ми седне на високо интелектуалната дърта и фина на допир ДЯДОВА ПАЛКА !!! само алчни жени-мърши и крадливи дъртаци -връзкари в тая ВСЕ ПО МИЗЕРНА ДЪРЖАВА!!!
  • 21 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Здравчева":

    Цялата власт е в техните ръце законодателна, изпълнителна, съдебна, от какво да им пука? От това,че някой съвместни хора от народа който плаща сметките им пука? Това за управляващите на всички нива е бял кадър.
  • 22 Българан Балкански

    10 19 Отговор
    Общината твърди, че сцената ѝ е струвала 220 000 лв. Славчо, учиндолския специалист по всичко твърди, че за същата сцена бил платил 681 000 лв. Интересно НАП дали ще разрови документите и надплащанията на неукия философ и до какви измами ще стигне.
  • 23 Доналт Тръмп

    16 1 Отговор
    Всеки кмет краде в тази държава .Ще ги познаете по палатите и скъпите коли.Но ще и дойде времето за разплата.
  • 24 Ей ти

    12 16 Отговор
    Абе чалгар мазен! Подлога на Борисов! Шмъркай бело и не се тревожи за работи далеч от теб. Пловдив ще си остане столица на културата, а ти столица ва чалгата!
  • 25 Путкин

    19 2 Отговор
    Най тъпанарското откриване на нещо, което съм гледал! Българските хореографи са много по добри и доказали се пред цял свят, имаме сумати ансамбли които са печелили първи места в продължение на много години.
  • 26 ФАКТ

    15 1 Отговор
    Във България всичко се прави на приятелски връзки и роднински връзки !!! Затова сме на тоя хал !!!
  • 27 българин

    14 2 Отговор
    че то къде ги има изнесени всички харчове на общините и на цялата държава? кой ревизира? никой! и никъде не се проверява! просто следващите поели властта си бъркат в кацата и си вземат :)
    финансовият министър ли проверява хазната хахахаха и какво ... ще вади кирливи ризи ли? та нали и той ще иска да е облечен в бялата кирлива риза за мелеоне :) слави е частник и си ги пази нещата, ама държавното никой не пази там :) оттам се краде яката!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шуши

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    А тези които сега ни управляват.....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иво

    8 13 Отговор
    Скрий се подлого още не може да се примириш че неуспяваш да влезнеш в политиката и се чудиш с какви глупости да се занимаваш учиндолски недоклатен селяндурино

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ник Гешев

    7 1 Отговор
    с тези пари да бяха построй ли една детска градина ,ама така пък никой нямаше да разбере че сме най големи те ...........
  • 35 мда

    7 6 Отговор
    Чалгарят ще яде дървото! Вече се обясняна, а като покажат фактурите ще настане едно мънкане !
  • 36 учуден

    8 4 Отговор
    плашливия импотентен ерас много активен стана напоследък пари ли има да връща?
    https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7246470
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да да

    6 5 Отговор
    Нашия народ знае да говори, но нищо да не прави, а когато някой като Слави опита да направи, всички го плюят, и бил чалгар.
    Още 20 години дръжте бат ББ за да закрие държавата както подобава с БСп и 200+ някви си там дето не знаят защо са там.
  • 39 Истината

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тъп висок и нахален селендур":

    Бас държа, че е платил многократно повече данъци от теб. Това можеш да го провериш и сам. Информацията е общодостъпна. А и по-важното е, че в случая казва истината и над 1 300 000 лева от нашите пари са откраднати. И това само за една сцена. Представи си с по-сериозните проекти акво се случва.
  • 40 Георги

    4 2 Отговор
    да да покажат фактурите не може тази цена да струват два милиона с тези два милиона можеше да вдигнат на бабичките пенсиите такава ни е държавата проста и тъпа!!
  • 41 Byg

    2 3 Отговор
    Ами Пловдив показа разходите , отново по бТВ търсиха сензация , но не намериха такава. Славчо явно не иска да разбере , иска само да вдига пушилка колкото да не потъне в забрава. 1 800 000лв. е струвало всичко по откриването сцената е струвала 220 000 , не знам защо той е платил 600 000 и то за много по постна сцена. Хореография , транспорт , настаняване , видео , звук , участници , инфраструктура , организация , охрана , заря ….. пустиняк
  • 42 Българин

    0 0 Отговор
    Слави, опитах се тази сутрин да ВИ изпратя, на теб и на Евгени да направите едно друго предаване за едно друго ШОУ, как се харчат "нашите пари". Не знам дали сте го получили, но тук мога да поясня,че става дума за подобно ШОУ, как се харчат "НАШИТЕ ПАРИ" . ШОУТО СЕ "ИГРАЕ" НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЦЕНА, НО НЕ Е "ПОЛИТИЧЕСКО" , А ПАК ФИНАНСОВО И МОЖЕШ ДА НАПАВИШ ТАКОВА ПРЕДАВАНЕ ОТНОВО: КАК СЕ ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ И КОЛКО ПЕЧЕЛИМ НИЕ ОТ "НАШАТА ИНВЕСТИЦИЯ" или КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ ГУБИ?ДИРЕКНО: АМЕРИКА ИЛИ ЕВРОПА ? Нали сме "европейци", О, извинявай европейци! Става въпрос за търговска сделка, финансово ШОУ, а защо не и ПОЛИТИЧЕСКО ШОУ ЗА МНОГО, АМА МНОГО ПАРИ!

    Коментиран от #43

  • 43 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Бях написал , че сме "еврогейци" , но компютъра го коригира на европейци. Не , че има някаква разлика, но да е ясно за какво става дума !
  • 44 плевен

    0 0 Отговор
    Пука ми Слави, много ми пука. С твоя помощ похарчихме 800 милиона долара за убииците на деца в Либия, и ще даваме всяка година по 1.2 милиарда лева за възползващи се от системата.
  • 45 Анатоли 73

    3 1 Отговор
    Прост и наивен народ Трифонов много правилно подсказва как се крадат държавни и народни пари за една сцена а какво ли прибират за магистрали и прочее
  • 46 Корупция

    0 0 Отговор
    Ей това имат в предвид Европа като казват че в България се шири корупция и злоупотреби, нямат в предвид дребните катаджии,администрация на ниско ниво. Ограбването на държавата е точно от висшестоящите във власта и самата власт.Всичко се знае на запад и затова не ни искат хората.