Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 19:01 2 099 14

Хълмът е тронът на светлината

  • светлина-
  • град-
  • хълм
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вие сте светлината на света. Град, поставен на хълм не може да се укрие.

Матей 5:14

Пътувам веднъж из България и си мисля – колко неописуемо красива страна имаме. Красиви хълмове, живописни долини. Пролетни простори, бутикова красота.

Но почти никъде не виждам населени хълмове. Празни са върховете.

Селата се вият скрити зад хълма, невидими от пътя. Далеч от лоши погледи. Какво да правят на хълма, след като там не може да се укриеш? След като и Библията го казва…

Още по-удобно оправдание.

Но друго е обяснението.

Когато във филма „Властелинът на пръстените“ попитаха Фродо как се казва – той излъга. Стори му се опасно в онази кръчма, сред всичките подозрителни хора. Затова той не каза: „Бегинс“. Той каза: „Името ми е Ъндърхил“. На български означава Подхълмов.

Когато идентичността ни е под натиск идва изкушението да се престорим на някой друг.

Но няма къде да избягаме от призива за живота ни.

Защото светлината трябва да се вижда отдалеч и да пъди мрака.

Затова хълмът е тронът на светлината.

Автор: Александър Урумов

Източник: urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Batushka

    1 4 Отговор
    Абе ти вода на хълм карал ли си?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 В ремонт

    0 5 Отговор
    Имена от английски език не се превеждат Ъндърхил си остава Ъндърхил
  • 5 Чудя се

    4 1 Отговор
    Не трябва ли да си поне малко праведен,за да живееш на хълма..
  • 6 Иванов

    2 2 Отговор
    Той Народът го е казал, че на баир лозе му не трябва, обаче Урумов го тегли софистиката и те това е положението. Урумка, знаеш ли ти какво значи Лошо око и какъв процент от преждевременно починалите са жертви точно на Лошо око? Не знаеш, а и аз няма да ти кажа, колкото и да ме питаш. Защото така.

    Коментиран от #7

  • 7 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Иванов, още веднъж потвърждаваш, че 100% си комбинирал митове, легенди и предания в странна чугунена сплав. И тук там малко суеверно християнство. Носиш ли червен конец на китката ?

    Коментиран от #8

  • 8 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    )))
  • 9 Не религиозен

    3 1 Отговор
    Разбира се. Тук всеки може да представи своя коментар свободно и да изрази своето различно мнение от мнението както на автора, така и на останалите участници. Но неприязненост и презрително обръщение е неприемливо за интелигентен човек и принизява подобен коментар. С уважение, към всички участници и аз не винаги приемам тяхното мнение, но толерантността към другите изисква премерени думи.

    Коментиран от #11

  • 10 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Ей какго стискаш този пръстен уруров само дето сам не виждаш, че ще те съсипе. За твой сведения Нарсил е изкован отново, а ако държиш меча не го пускай - елфска поговорка.

    Коментиран от #12

  • 11 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не религиозен":

    Чета някаква контактьорка която твърди, че провежда Енох- Метатрон как твърди, че грипът бил нужен на извисяването. Е, как да не реагираш на подобна глупост? Та и с твоите писания е горе долу същото. Духовноста братчет се достига винаги много трудно, болезнено и мъчително, а не като теб с цигарка тревица и скъпарско уиски.

    Коментиран от #13

  • 12 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смотаняци 33":

    "...вземете си Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в Злия ден, и като надвиете над всичко да устоите. Вземете и Меча на Духа, който е Божието Слово. (Ефесяни 6:13-19)..Защото Божието Слово е живо, действащо, по-остро от всеки меч остър и от двете страни... Това е моя меч, а за елфите не знам, но моят никога не ме предава.
  • 13 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Много, ама много си се объркал. Не съм пешка.
  • 14 СмотаниЯк

    0 0 Отговор
    Ако ще и да си най от най меча си е е меч и кълца. Това което сте отнели. Душата е всичко свободата е там кадето е живота е това дето е и никой не може да и отнеме това което ще е.