Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 06:30 94 750 94

Това трябва да разтърси Германия до мозъка на костите

  • германия-
  • томас кемерих-
  • алтернатива за германия

Федералната република е в шок: за първи път в историята на страната регионален премиер беше избран с помощта на крайнодясната "Алтернатива за Германия"

Това трябва да разтърси Германия до мозъка на костите - 1
Снимкa: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Германия е в шок: за първи път в историята на страната регионален премиер беше избран с помощта на крайнодясната "Алтернатива за Германия". Това трябва да разтърси германците до мозъка на костите, коментира Инес Пол.

Само преди седмица германският Бундестаг отдаде почит на жертвите на Холокоста. Поводът: 75-годишнината от освобождаването на концлагера Аушвиц. В своята много емоционална реч израелският президент Ривлин призова германците никога да не забравят Холокоста и да се борят с всички сили срещу антисемитизма, расизма и ксенофобията. Германците и техните партии, каза Ривлин, носят особена отговорност към ценностите на демокрацията и свободата. И са натоварени с историческия дълг да съобразяват действията си с паметта за миналото. "Германия не бива да се проваля" - това бяха неговите думи.

Това може да причини експлозия

Но не мина и седмица - и ето какво се случи. С притеклите се на помощ гласове от фракцията на дясно-популистката "Алтернатива за Германия" (АзГ) един политик от либералите беше избран за министър-председател на провинция Тюрингия*. Този избор разтърси Германия. Не само защото дава съвсем ясно доказателство, че провинциалните политици от ХДС и от либералната СвДП, докарали нещата дотам, изобщо не разбират историческата си отговорност. Този избор може да предизвика експлозия вътре в демократичните партии в Германия и в крайна сметка да доведе дори до предсрочни избори за Бундестаг.

Защото през следващите седмици предстои да разберем колко струват уверенията на водещите германски политици, че при никакви обстоятелства няма да сглобяват мнозинства с подкрепата на АзГ. Или пък ще разберем, че понякога изкушението на властта все пак е по-силно?

Лидерката на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер съвсем ясно беше предупредила провинциалната организация на своята партия в Тюрингия по никакъв начин да не се съюзява с АзГ. Фактът, че от това предупреждение нищо не последва, публично разголва слабостта на Крамп-Каренбауер.

А какво ли ще направи германската канцлерка, когато депутати от нейната партия в парламента на Тюрингия си стиснат ръцете с тамошния лидер на АзГ Бернд Хьоке - тъкмо с онзи човек, който обяви германците за луди, задето издигнали в столицата си „паметник на позора", както той нарече паметника на Холокоста? И как ли ще реагират социалдемократите, които са коалиционен партньор на Меркел и ХДС в Берлин?

"Националсоциализмът не е паднал от небето"

Този ден трябва да разтърси Германия до мозъка на костите. А демократичните сили са длъжни да ни покажат дали стоят стабилно на краката си. И какво са готови да рискуват, за да предотвратят "нормализирането" на нещо нечувано досега. Нека да си припомним думите на германския президент Щайнмайер, произнесени само преди броени дни в мемориала Яд Вашем: "Националсоциализмът не е паднал от небето".

На този повратен ден стана пределно ясно, че много германци вече не помнят историята. И че думите на Ривлин "Германия не бива да се проваля" се отнасят до всички нас. Защото никой вече не може да вярва на успокоителните думи, че историята никога не се повтаря.

*Томас Кемерих от либералната Свободна демократическа партия беше избран за министър-председател на Тюрингия на третия тур от тайното гласуване в парламента в Ерфурт, на който получи подкрепата както на собствената си партия, така и на ХДС и на крайнодясната АзГ. На първото и второто гласуване досегашният премиер Бодо Рамело от Лявата партия не получи необходимото мнозинство. В предишния мандат Рамело управляваше заедно с ГСДП и Зелените, но в сегашния парламент тази коалиция няма мнозинство. Партията на Кемерих успя на косъм да влезе в провинциалния парламент, но с гласовете на ХДС и АзГ той получи мнозинство. Днес и канцлерката Ангела Меркел разкритикува този избор, наричайки го "непростим".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епископ Вожоа

    169 5 Отговор
    Обяснете на електората ! Тюрингия......това значи бившето ГДР!

    Коментиран от #4, #17, #81

  • 2 Див селянин

    349 14 Отговор
    Германците няма да оставят държавата си да бъде превърната в кочина като нашата. Веднага си избраха крайно десен и ако продължават да им влизат мингянци ще сложат някой мега крайно десен, който ще почисти държавата от натрупания боклук (генетичен боклук).
  • 3 Гост

    87 15 Отговор
    Ми не е само бившо ГДР! Там е и Ваймар, ако не се сещаш за нещо друго, епископ Валоа (Вожоа). ГДР не съществува от 30 години, както и Ваймарската република. А, по назад е Империя и т.н. Незнам защо исторически факти се пренасят в сегашно време.

    Коментиран от #10, #12

  • 4 1234

    107 21 Отговор

    До коментар #1 от "епископ Вожоа":

    Няма ГДР, има Германия и хитлер.
  • 5 Тодор

    275 19 Отговор
    Това ме радва ! Крайно време беше германците вече да се осъзнаят ,че ако продължават така,държавата им ще загине !
  • 6 Крадец

    146 26 Отговор
    Забележете,че статията е на дойче веле ! Те са предатели !

    Коментиран от #30

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Адолф

    159 9 Отговор
    Време е да се върна :)
  • 9 Израел да му мисли

    150 6 Отговор
    Типично по соросоидско юдейски! Не е важно как са гласували германците, важното е национлистите и патриотите да не са на власт и либерастията да продължи! Ами ако АФД имат 35 пр подкрепа какво ще правите бе фашисти нещастни? Тази оставка само ще засили АФД зашото става ясно че демокрацията е ИЗЧЕРПАНА!
  • 10 КАСАПИНА

    78 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    За фрг са си още ге-де-реици трябва да се сменят поколения да се изгладят различията Но и аз отдавна напомням,че един ден ще си изринат боклуците,колкото и да не им харесва това на някой тролове в сайта,с тъпи имена,под достойнството ми е да ги пиша.
  • 11 ВАНКО ЛЕВСКАРЯ

    191 14 Отговор
    БРАВО ГЕРМАНЦИ!!!ВЪЗРОДЕТЕ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА И ИЗГОНЕТЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАПЛАЧ,КОЯТО СЕ Е СТРУПАЛА В СТРАНАТА ВИ!!!!

    Коментиран от #15, #19, #48, #66

  • 12 Сеир ефенди

    69 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ми и Ваймар е в бившето ГДР. Ми и Чехия ,Унгария,Словакия ,Полша не са нито в ГДР ,нито в ГФР ,пък и там е същото. Анадъмо?
  • 13 Сетих се

    93 7 Отговор
    Дойче веле-Еврейче веле
  • 14 Бай Хой

    91 6 Отговор
    Яловата баба Шмеркел - у Аушвиц газовата камера 😁😫🎃
  • 15 criminal

    101 5 Отговор

    До коментар #11 от "ВАНКО ЛЕВСКАРЯ":

    Те добре ами ние кога????? Sieg Heil..........
  • 16 Отидох при Чичо в Германия

    179 9 Отговор
    Почнах работа в Понеделник! Във вторник ме регистрира! Тая в кметството кисела до безобразие! Кво става тука! Едва когато се убеди че съм българин че съм православен, стана мила като котка! Та да не приказват че цял свят не ни смята за хора! И десните да излязат на власт, сигурен съм че българите няма да ни пипнат, българите рекох, не българските граждани!

    Коментиран от #90

  • 17 бл.134 в Зап. парк

    66 10 Отговор

    До коментар #1 от "епископ Вожоа":

    // , Долу Меркел.Долу ЕС
  • 18 боцмана

    108 4 Отговор
    Носталгия по миналото и реални действия за завръщането на железния ред.
  • 19 ЕЕМ

    9 38 Отговор

    До коментар #11 от "ВАНКО ЛЕВСКАРЯ":

    Българите влизат ли в групата на "цялата паплач".
  • 20 NAZZI SS

    90 1 Отговор
    да изметем боклука от Европа

    Коментиран от #22

  • 21 МенгеМЕ

    172 3 Отговор
    "Който сее ветрове, жъне бури". Стара, много стара поговорка.
    Какво очкавате да се случи, след като натресохте милиони тарамбуки в Европа? След като еврейските банки, пуснаха пипалата си и окупираха икономиките на про-западно ориентираните държави?
    Да, 5 години хранихте хората със хляб и зрелища, ама сега им взехте хляба и бъдещето, а зрелищата станаха като във филм на ужасите.
    До 90-та година, поддържахте един висок стандарт на Запад, колкото да ни прилъжете, че там всичко е мед и масло. Излъгахте ни и ни потопихте в мизерия, ама и на западняците им се стъжни, зашото кой ще харчи пари по тях, като вече е превзел света.
    Не Хитлер, ами не знам кой ще се появи и тоя път ще е по-страшно от предния. Защото и Хитлер идва на власт именно по същите причини. Банки-обирджии изземват германската икономика. Стада евреи живеят на гърба на трудовия германец и се знаимават с лихварство, машинации и МОШЕнгии.
    Който сее ветрове, жъне бури!

    Коментиран от #26, #41

  • 22 Кой го казва ???????????????????????????

    19 84 Отговор

    До коментар #20 от "NAZZI SS":

    Паплач ли каза хахахахахахах та по голяма паплач от тъпите проти българи имали божков ви управи 30 години прости бошмени такива
  • 23 Ти го казваш

    63 5 Отговор
    Че не можеш да си напишеш името без 3 правописни грешки
  • 24 Госあ

    93 8 Отговор
    Европа първо трябва да се изчисти от чифутите и измамниците. Те са основният проблем. Гастарбайтерите не са такъв проблем и освен това, кой ще им работи работата?
  • 25 Кравар

    120 5 Отговор
    Евреите превърнаха Холокоста в дойна крава,но след 75 години кравата застяря и млякото вече не достига,та затова явно търсят нова.
  • 26 12 udar

    30 0 Отговор

    До коментар #21 от "МенгеМЕ":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 27 Баба Клара

    51 1 Отговор
    почна се май
  • 28 Сандо

    109 4 Отговор
    Източногерманците все още не са зомбирани.Може би спасението на Германия ще започне от тях.
  • 29 ДДРОнег

    80 5 Отговор
    Тук в статията пише, че евреинът призовавал срещу антисемитизма ?!
    Добре, аз ако започна да проповядвам в Германия срещу антиБългаризъм, дали ще ме възприемат като расист и нацист ???!!! Или за ненормален ?!
    Значи за антисемитизъм може, но дали е позволено и за всички народности ???!!!
    Ако не е позволено, значи проповядването само на антисемитизъм е расизъм и нацизъм !!!

    Коментиран от #31, #34

  • 30 антисоросоид

    57 2 Отговор

    До коментар #6 от "Крадец":

    Спонсорирани от онаямършаСорос
  • 31 Моше

    100 4 Отговор

    До коментар #29 от "ДДРОнег":

    Евреите са най-големите расисти и фашисти,затова и най-много реват за толерантност и когато я получат я обръщат срещу хората,така се пръкна и либерал-фашизма,пък и до какво и да се докопат все на фашизъм го обръщат,докопаха и парите и веднага ги поставиха над закона,за милиони няма закони демек,а който няма пари,няма и прошка за него.
  • 32 Оня чичко с мустачките

    84 4 Отговор
    " Трудът ви прави свободни " девиз за чифутите и мангустите хъхреци със сини венци лопата и кирка и яко работа по норма !
  • 33 Eleonora

    55 2 Отговор
    Толкова "скандалното" избиране на Кеммерих е вече "Schnee von gestern"!Оттегли се още вчера! Но ако немските политици са наистина исторически отговорни, то би трябвало да се разтърсят до мозъка на костите си, че и на последните областни избори 2019 в Тhüringen, AfD успя да стане втората по сила партия с ~24%(с ~13%прираст)и е пред ХДС, социалистите и зелените. Докога исторически отговорните политици ще игнорират недоволството на избирателите най- вече от все още актуалния "welcome refugees" политически курс? Докато ситуацията не ескалира и отново се изпадне съвсем в крайност!?!?
  • 34 Eleonora

    55 2 Отговор

    До коментар #29 от "ДДРОнег":

    👍. Да, антисемитизъм се отнася само спрямо евреите, а антирасизъм се отнася спрямо всички други раси/народи....! И пак "евреите и всички"...

    Коментиран от #35

  • 35 Eleonora

    36 0 Отговор

    До коментар #34 от "Eleonora":

    И пак "евреите и всички останали"...
  • 36 Каунь

    32 0 Отговор
    Войната, Сталинград настъпилия пацифизъм еурогейзъм след това, гретенизъмъ затваряне на централите с мирния атом като капак и ислямистките забежки на фрауто събудиха заспалите чернокожи и останалите бели арийци.
  • 37 Ihr Kampf

    67 1 Отговор
    Когато писах, че времената създават диктаторите, не ви хареса. Отнася се за всички, не само за Германия през 1933 г. Отнася се и за нас. Кръговрат на живота. Символът му е забранен, но не е измислен от печално известния неуспял художник, а от мъдреци хилядолетия преди него.
  • 38 Tate

    85 4 Отговор
    Цялата Американско/демократско /еврейско/либерална политика докара великият Германски народ до положение да кърши пръсти когато се спомене ХИТЛЕР или АУШВИЦ .Докараха велика нация до положението на мижитурки вменявайки им вина за всичко преди 1945 г. И те оттогава са в позиция да се обясняват и да приемат разни "Орки" за да угодят на своите "Благодетели" Жалко за тази велика нация ! Но имат шанс все още да са UBER ALLES !
  • 39 7777

    47 3 Отговор
    На 29 февруари ще спечели Котлеба в Словакия и ще стане весело
  • 40 Истината

    42 4 Отговор
    DW - крайно леви джендъри.
  • 41 Живота

    38 2 Отговор

    До коментар #21 от "МенгеМЕ":

    на запад бе отличен до към 2004г. Правеха се луди пари, а цените евтини. Сега е досто по-зле от тогава, но все пак е по-добре от България, за съжаление.
  • 42 Моше

    24 11 Отговор
    Работете вий, за да сме добре ний!
    האם הבנת
  • 43 КОНСТАНТИНОВ

    43 2 Отговор
    СВОКВАИТЕ С ФАКТА ЧЕ
    АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ ЩЕ УПРАВЛЯВА НЕ САМО В ГЕРМАНИЯ.
  • 44 До тези който

    7 35 Отговор
    всички идиоти които искат, Хитлет, диктатура и такива неща. В момента съм в Аржентина. Още търсят по снимки жертвите на диктатурата. А жертвите са родени не 35 г а около 75 г идиоти
  • 45 Шаран БГ

    44 7 Отговор
    Германският народ / като цяло/ не бива да прости политиката на своите ръкиводители , считано от средата на 19-я век до ден днешен !!! След Първата война е заробена окончателно от "спасителя" си от заробващите контрибуции -САЩ. И ако у нас имаме някакви войски на янките, вижте броя само на ядрените глави на германска /ГФР/територия и военните бази на световния джандарм.Сега ги разсредоточват из Източно-европейските страни !?Защо една самостоятелна страна, имаща по своята Конституция неизползване на военна сила срещу други държави, се съгласи да бомбардира Сърбия заедно с каубоите. Защо други натовски държави не се юрнаха да трепят Белград? Защо на изконна сръбска територия САЩ създаде КОСОВО ? И огромни претенции на всички натовски страни към Русия, която пък от своя страна прилапа КРИМ. Защо САЩ, които вземат отношение към решението на един български съдия, не реагират на ставащото в Германия. Чувстват - ще падат долари - за това мълчат......Ангела, пионка в ръцете на янките, се прави на велика.. !?
  • 46 Иван

    28 20 Отговор
    Факти.бг, новината ви е малко Стара! "Крайнодесният" избраник подаде оставка под натиска, който му спретнаха с обвинения в пристрастие към крайнодесните и антисемитизма. В Германия хората отдавна ги е страх публично да бъдат заклеймени като "слуги" или "привърженици" на антисемитизма и неонацизма. Представяте ли си, че да си патриот и националист вече е незаконно и бивате унижавани, разни долнопробни индивиди се ровят из мръсното ви бельо и търсят да се хванат за сламка с какво точно да ви злепоставят... Колкото до еврейските машинации - господа (и дами, ако има сред вас), майките и бащите ви навремето пестяха ударно всеки един лев и със спестеното ви накупиха и построиха жилища, вили, някои имаха и коли и т.н. Не можете да очаквате, че няма да спестявате, само ще харчите сега и утре ще ви дадат недвижим имот за награда. Парите ще са ви достатъчно, ако се простирате според чергата, не правите излишни р&зходи и вземате кредити само тогава, когато те ще разширят вашата черга, образно казано, вашите финансови възможности. Никакви евреи не са ви виновни за това, че харчите повече, отколкото получавате! И не, не съм евреин, прос=о си правя сметка на парите...

    Коментиран от #63, #87

  • 47 Разум

    56 0 Отговор
    Германците имат право да си останат бяла Християнска държава.
  • 48 Koko

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "ВАНКО ЛЕВСКАРЯ":

    A be pedal jendar ti misli za nasta darjava nie zagivame
  • 49 Адолф

    39 1 Отговор
    М даааа, време е да отворя фабриките за сапуни!
  • 50 Адолф

    38 1 Отговор
    Достатъчно суровина дойде в Германия в последно време!
  • 51 ПЕНКО

    28 3 Отговор
    КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ...КОЛКОТО ПО-СКОРО ....ТОЛКОВА ПО -МАЛКО ЛИКВИДИРАНИ МИНГАЛИ ;МАНГАСАРИ И МАНГУРИ ---ЦИГАНИ И АРЕБЕСКИ - ЕВРЕОЕСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 52 сноу

    41 2 Отговор
    Дъра ,дъра ,та сто чадъра...и-и ..най-важното плямпаници нямащи нищо общо с реалността и нито дума за причина и вина...Като каканизахте за националсоциализма що не добавихте ,че той не падна от небето,а от алчност и простотия натъпкахте цели градове с евреи .Сега направихте същото с гаджали ,маймуни,мьослемци от всякакъв род ,орди циганори и всякакъв боклук и какво е чудно че има АзГ...
  • 53 Разум

    31 0 Отговор
    Отново Дойче Веле пропаганден материал - унищожи белия човек днес в Германия, а утре навсякъде по света.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ТОЧКАТА

    31 3 Отговор
    Национал социализмът НЕ Е ПАДНАЛ ОТ НЕБЕТО!!!!Ми верно ,посади го ФОРД!!!!Полива го ЧЪРЧИЛ,и онези от ,,,мюнхенският сговор,,,Все пак ГЕРМАНИЯ Е РОДИНА НА АНГЛО/САКСОНЦИТЕ!!!!!Не се ебавайте с тях....и с нас.
  • 56 Herr Tod

    36 3 Отговор
    Врякането на евреите, на левичарската паплач, става все по-пискливо и отчаяно, направо ме радва как истерично повтарят кирливите си претъркани лъжи с позиви за почит към жертвите на холокоста и неистова борба да не се повторел, да не би опаразитена Европа да вземе да се прочисти от глистите си.
    Ще се прочисти!
    Неизбежно е!
    Лъжата и наглостта не траят вечно!
  • 57 БАРС

    22 2 Отговор
    Бившата ГДР и преди войната не е била по развита.Истината е че бившата ФРГ е най развита и преди войната и сега .Когато се обедениха двете германии запъдно германските милионери изкупиха заводите им на ГДР и поглямата част ги затвориха зада нямат конкуренция и голяма част ГДР отидоха на юг да работят при запъдно германците това самата истина казвали са миго немци от ГДР.И най интересното тия от ГДР ми казват за Бавария те не биле немци те са Баварци .Ха иди ги разбери немците.

    Коментиран от #62

  • 58 живял в германия

    37 10 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ-ГЕРМАНИЯ Е ОКУПИРАНА И ИМА 110000 АМЕРИКАНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА СИ......
    -87% ОТ ИЗНОСА НА БРД МИНАВА ПРЕЗ САЩ ФИРМИ И АКО СПРАТ КРАНЧЕТО.........
    -80% ОТ ГЕРМАНЦИТЕ НЯМАТ СОБСТВЕОСТ И ЖИВЕЯТ ПОД НАЕМ...
    -70% ОТ НОВОРОДЕНИТЕ СЕГА,КАКТО И У НАС НЕ СА ГЕРМАНЦИ,А ТУРЦИ,КЮРДИ,ШИПТЕРИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ
    -70% ОТ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ ПРЕКАРВАТ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА И СА БЕДНИ,НЕ ИЗЛИЗАТ НИКЪДЕ
    -90% НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ОНИЯ ГЕРМАНЦИ ПРЕДИ 1945,СЕГА СА МЪРЗЕЛИВЦИ,НЕКАДЪРНИЦИ,ПОДЛЕЦИ И ДОНОСНИЦИ,ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ОЧАКВА ОТ ТИЯ НЕЩО ДА НАПРАВЯТ,МНОГО СЕ ЛЪЖЕ,ВИЖ УНГАРЦИ,ПОЛЯЦИ,ЧЕХИ,ТВА Е ДРУГО НЕЩО!
  • 59 FucK Religion

    9 7 Отговор
    Onova gadno gruzinsko choveche Stalin ne e li gonil evrei, no za nego nishto. Komunizma ne go zakleimjavate. Molete se da ne doidat anarhistite
  • 60 Проблемът е много дълбок

    17 2 Отговор
    И психологически. Германците от удната крайност / Хитлер/, отидоха в другата крайност/Меркел/. А още древните мъдреци са казали :УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО. Това важи и за политиката. Това е нормалното и Разумното. А тук всички пишат Крайности. Не става така. Светът може да бъде завладян с арфа, но не и с меч./ Орфей/.

    Коментиран от #74, #75

  • 61 Хитлер

    8 1 Отговор
    Кое е първото нещо което асимилирате с Германия Мерцедес БМВ.. и
  • 62 Enichar

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "БАРС":

    Bavaria ne sa nikakvi gernanci-tova sa chisti bolgari, zapomni go zavinagi d znaesh koi si ti I nie kato narod.
  • 63 333333

    1 4 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    Прав си,ма си и тъп и ограничен като цяло...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 живущ в Тюрингия

    30 1 Отговор
    Ами да германците и не само те са страшно недоволни от политиката на Фрау Меркел. Това, което става е следствие от вкарването безразборно на емигранти, които се държат доста нагло и надменно. Това не е фашизъм, а реакция на лошата политика на управлението.

    Коментиран от #85

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кико

    15 1 Отговор
    Германия ще е страната която рано или късно ще вдигне 3та световна, запомнете!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Кико

    5 0 Отговор
    Сайта ви пуска фалшиви новини!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Шляп

    10 0 Отговор

    До коментар #60 от "Проблемът е много дълбок":

    Ходи им свири тогава на арфа на тъмнозелените,ако си нямаш друга работа,може пък да спрат да крадат и безчинстват,че дори и на бачкане ще вземат да се хванат.
  • 76 Eugeni

    14 1 Отговор
    Нужен е един нов чичко Долфи да въвежда ред и да озапти нисшите раси, които постепенно завладяват света и водят цивилизацията към упадък.
  • 77 Банскалия

    12 2 Отговор
    Светът ненавижда евреите.Защо ли?Даже и тези ,които се застъпват за тях,ги мразят.,,Маа,, му стара ,като е така защо ги дондуркат. А всичко може да свърши толкова бързо...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Еmilio Dimitrov Milev

    1 6 Отговор
    ЕВРОПА ВКЛ.ГЕРМАНИЯ ИМАТ ВЪРХОВЕН ЗАКОН ЕКЗПЧ ХАРТА ЕС ДЕС ДФЕС МПГПП НА ООН И ТИЯ ЗАКОНИ ЗАЩИТАВАТ ЧОВЕКА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛ.ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ОСНОВНИ СВОБОДИ СО В ОСНОВА НА ЕС И ТОВА ТРЯБВА ДА Се ЗНАЕ
  • 80 Emilio Dimitrov Milev

    1 7 Отговор
    ЕВРОПА ВКЛ.ГЕРМАНИЯ ИМАТ ВЪРХОВЕН ЗАКОН ЕКЗПЧ ХАРТА ЕС ДЕС ДФЕС МПГПП НА ООН И ТИЯ ЗАКОНИ ЗАЩИТАВАТ ЧОВЕКА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛ.ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ОСНОВНИ СВОБОДИ Сa В ОСНОВА НА ЕС И ТОВА ТРЯБВА ДА Се ЗНАЕ
  • 81 ГОШО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "епископ Вожоа":

    Да и това означава че бившето ГДР ще спаси настоящата Германия
  • 82 ...тлер

    4 7 Отговор
    Добре е ,че фашизма има естествен враг ---Русия...

    Коментиран от #83

  • 83 Хитлер беше прав!

    5 12 Отговор

    До коментар #82 от "...тлер":

    Да, Русия е естествен враг на Европа, от която е част и България!
  • 84 СДС Костов

    1 0 Отговор
    Историята се повтаря там е написано какво доведе националсоциализма на власт след първата световна война
  • 85 Едуард Петров-Едо

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "живущ в Тюрингия":

    ДО ЖИВУЩИЯ В ТЮРИНГИЯ! Първо, НЕ БЪДИ СТРАХЛИВЕЦ! НАПИШИ СИ ИМЕТО! ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ АНОНИМНИЦИ! СТРАХЛИВИ СТЕ! Вашите ЛАЕНИЯ са БУРЯ В ЧАША ВОДА! НИКОЙ НЕ ГИ ВЗЕМА НА СЕРИОЗНО! Второ, ВЯРНО Е, ЧЕ ТАЗИ ЖАЛКА ЖЕНИЦА МЕРКЕЛ, АТОМНА ФИЗИЧКА, ЗАВЪРШИЛА В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЛАЙПЦИГ, В СВОЕТО БЕЗБОЖНО БЕЗУМИЕ, ВМЕСТО ДА СИ БЕШЕ РОДИЛА ЕДНО ДЕТЕНЦЕ, ПУСНА НАЙ-ФАНАТИЗИРАНИТЕ ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО И БУКВАЛНО ПРЕД ОЧИТЕ НИ РАЗРУШИ НАЙ-ХУБАВАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, А И В СВЕТА! ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ, ТЯ НЕ Е СЪЩАТА! ТЕПЪРВА ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ УМЪДРЯВАТ, ЗАЩОТО СТАНАХА ДУХОВНО ПРОСТИ ХЕДОНИСТИ И НАИВНИЦИ! ЦЕНАТА, КОЯТО ЩЕ ПЛАТЯТ, НИКАК НЯМА ДА Е МАЛКА! ЗАТОВА, КАКТО В САЩ ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, И НЕ САМО ТАМ, ЕВРОПА ДА НЕ ПАРАДИРА С ЛИПСАТА НА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! ПО ТОЗИ ВЪПРОС Е ДОБРЕ, ДА СЕ ПРОВЕДАТ НАЦИОНАЛНИ РЕФЕРЕНДУМИ! СРЕЩУ ШАЙКИТЕ КРУПНИ КРАДЦИ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВЗЕМАТ МАКСИМАЛНО ТВЪРДИ МЕРКИ! ТУК СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ МОГАТ ДА ОКАЖАТ ПОЛЕЗНА ПОМОЩ! НА БОРБА СРЕЩУ ТУНЕЯДЦИТЕ И ЛИЦЕМЕРИТЕ, КОИТО УБИВАТ НАРОДИТЕ НИ!
  • 86 dif ot cc

    3 0 Отговор
    Браво...! време е отново да се понатиснат" чифутите...
  • 87 Jessy James

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    Правиш си сметка за всяка стотинка и се лишаваш от малките удоволствия в живота защото получаваш малко пари, кой ли е виновен?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Калтенбрунер

    5 0 Отговор
    Германия е окупирана държава, а България е ликвидирана територия! Ще чакаме да се разпадне САЩ и тогава правим Четвърти райх! Чиста и свята република!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гринго

    1 0 Отговор
    Баба Меркел върна нацизма в Германия с
    политиката която води с мигрантите през последните години.
    Може би това е искала .Много хитро от нейна страна.Това се очакваше.
  • 92 Грух

    2 0 Отговор
    Дойче веле кво реват - нали сме демокрация и всеки има право да избира който иска!
  • 93 гост

    5 0 Отговор
    След края на ВСВ американците и англичаните откраднаха учените и технологиите на Германия.Запорираха златото и я обрекоха на вечна вина за деянията на Хитлер.Германците десетилетия трябваше да се срамуват и да изкупуват вината си.Но Германия стана най-силната икономика н Европа,обедини се и просперираше.Тогава еврейна Сорос реши да нанесе пореден удар като я напълни с африканци и мюсюлмани.Германия беше залята от човекоподобни.Убийства,грабежи,изнасилвания.Всичко се прикриваше от властите.Но на обикновените германци,които не са еврогейзери им писна и сътвориха нови партии и движения.Надига се анти емигрантска вълна.Един ден може и да се завърне нацизма.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.