Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 09:56 15 618 55

Русия печели милиарди от Борисов

  • русия-
  • хибридна война-
  • турски поток-
  • балкански поток-
  • газ

Москва има поне 17 причини да не води хибридна война

Русия печели милиарди от Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Патологичният начин на защита на Бойко Борисов от едноклетъчни същества в политиката, социологията и медиите премина в следващ етап. От емоционални и сърцераздирателни вопли за „претоплената манджа с къщата в Барселона“, преминаха във водевилни и гротескни изпускания, обидни дори за вакуолите…

Най-трогателни и забавни са теориите за хибридна война на Русия срещу властта и най-вече срещу премиера Борисов. Безмозъчният тръст около и във властта можеше поне един грам сиво вещество да ползва, за да установи, че Москва и Кремъл имат единствено полза от Борисов и няма защо да го нападат.

Сметката е проста:

1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток получаваме и руски газ.

2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.

3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.

4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.

5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.

6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.

7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.

8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.

9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?" А?

10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.

11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.

12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.

13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.

14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.

15. В България функционират 6 руски центъра.

16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим - Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ "Козлодуй".

17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

Вярно, че Външно министерство изгони 1+2 руски дипломати за шпионаж, но обясненията бяха повече от неубедителни.

След всичко, което Борисов и правителството правят за Русия, а става дума за милиарди, защо му е на Кремъл хибридна война?

Митът за такава война е създаден и се поддържа с всички пропагандни средства, за да се докарат управляващите пред Вашингтон. Друга тема, която плаче за осветяване...

Колкото до скандала за „къща в Барселона“, Борисов има най-голяма полза от едно истинско разследване на българската прокуратура, което с доказателства да обори слуховете, версиите и разкритията в Каталуния. Ако има такива доказателства, разбира се.

Колкото до твърдението на един западащ – за съжаление – вестник, че Фрог нюз от пет години претопля тази манджа, нека да направят справка от въпросната редакция и ще открият каква глупост са написали. Освен това "манджата" е сервирана от вестник „Ел Периодико“ и след това огласена от големи и влиятелни издания в Германия, Великобритания, Италия, Франция… И те ли са "парцали", както пише един кафяв и вонящ сайт за каталунското издание? До целуване на... патъците на премиера ли се свежда достойнството на тези издания?!

Колкото до премиера Борисов, не е лошо да знае, че шефът на същият този вестник е чакал с часове да отворят в навечерието на Коледа клон на фалираната по-късно КТБ, за да получи финансова помощ от Цветан Василев. С парите са изплатени заплатите на редакцията. Много благодарности са изречени тогава. След сриването на банката обаче същият издател се обръща на 180 градуса и до ден днешен сипе огън и жупел срещу "онзи в Белград". Същото се повтори и с Васил Божков, който също изсипал милиони. И с Миню Стайков случаят е подобен, и с Ветко Арабаджиев... Такава е "ценностната система" на някои... Да удрят в гръб. Борисов да го има предвид.

Източник: "Фрог нюз"

П.П. Налага се отново да припомним онази мисъл на Стив Джобс: Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган. Колкото повече слагачи се хвърлят да опровергават "къщата в Барселона", за да направят вятър на Борисов, толкова повече се засилва съмнението, че "има нещо гнило в Бърселона". Да прощават Шекспир и Хамлет.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    53 25 Отговор
    Голяма боза...

    Коментиран от #5

  • 2 мноо умници мноо нещо

    70 7 Отговор
    При FROG NEWS клетките две ли са ? Не повече. Борисов е толкова нестабилен , че винаги може да бъде употребен в крайности. Въпросът е кой може и кой пръв ще го употреби , за сега го оставят да се върти като пумпал на собствена тяга.
  • 3 Шеф

    58 17 Отговор
    А пък тази статия е направо забъркване на нова "манджа", при това с грозде.

    Коментиран от #50

  • 4 Име

    20 16 Отговор
    Интересно есе.
  • 5 буламач

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Абсолютно прав си.
  • 6 a truth

    28 39 Отговор
    Много народ в България не може да проумее, че червената мутра Борисов е верен на Кремъл.

    Коментиран от #10, #52

  • 7 RAMPEGE

    28 24 Отговор
    Глупости са приказките за,, Лукойл" че не плащат данъци!

    Коментиран от #16

  • 8 Всяко безобразие си има обяснение

    50 7 Отговор
    Баце и Шиши прибраха около 800 000 000 евро за "Южен поток" и до ден днешен не са ги върнали, няма и да ги върнат. НО за сметка на това ще изпълняват и ще дават на Русия поръчки поне за 3-4 пъти по толкова докато се "откупят". Така, че горното е нищо в сравнение с това, което още ще правят за Русия.
    Откупуват се с държавни, народни пари, както и от бай Дончо с 3 млрд. за самолети. Разкрачения стоеж и пършивата кожа на Бибитко плащаме ние.
  • 9 едно към едно

    63 13 Отговор
    Нещо за бомбардировките над София през ВСВ ? За ТЕЦ -овете на краварите на наша територия и цената на тока ? За Ново село колко плащат терористите ? Дето защитаваме интресита на краватите по света с български военни и даваме жертви ? За летищата които сме предоставили да си джиткат краварите от наша територия ? За визите до Кравефермата ? За покупката на стари бидони ф16 с предплащане и газовози ? За краварското свинско дето ядем ? За конспирациите с най-различни вируси , грипове, щамове, ГМО-та дошли от незнам къде и поголовното избиване на добитък ? Все по времето на мутрата и неговата свита .
  • 10 много си на ясно

    46 6 Отговор

    До коментар #6 от "a truth":

    Верен е на всеки дето му надене каишката . Служи на себе си чрез служба на всеки. Всъщност съсипа държавата ни с това си служене.
  • 11 КОНТРАТА

    10 10 Отговор
    Дебелака Гебрев феномена разминало му се от нивичок!
  • 12 БОСКО

    14 16 Отговор
    АМА не са виновни руските слуги в БГ.Племето е глупаво, продажно и зло. СЕГА като отворена границите го разбраха по цял свят.Накрая идва глад И мизерия.
  • 13 Кой68

    24 1 Отговор
    При чие правителство е сключен договора със "ЛукОил"?
  • 14 тъпаци

    28 4 Отговор
    Пропуснали сте , даде на руснаците над два милиарда за чертежи на F16.
  • 15 Вида

    15 4 Отговор
    Една жена ми каза, че в къщата в Барселона живее дама, която е любовница и майка на детето на Стефанов от жрогнюз. За това преди години яде бой.

    Коментиран от #27

  • 16 Име

    23 4 Отговор

    До коментар #7 от "RAMPEGE":

    По принцип има нещо неясно около Валентин Златев, но там са вързани всички бивши управлявали и сегашни. Може и да е мастит кукловод в сянка. Никой не го е бутнал до сега.

    Коментиран от #19, #42

  • 17 gggw

    29 3 Отговор
    спирайте турски поток бре, спирайте белене.. айде де.. тия все лаят и като опре ножа почват да увъртат.. дребни човечета.. плевнелиев да обявява война на русия и да почваме.. айде
  • 18 gggw

    20 7 Отговор
    много тъпа статия..интересно е колко прост народ има на територията
  • 19 RAMPEGE

    19 5 Отговор

    До коментар #16 от "Име":

    Какво ще го бутат Валентин Златев бе, Валентин Златев е представител на руската компания за преработка на нефтени продукти,, Лукойл "!!! Има законен бизнес, какво не редно виждате слугите на соросите?

    Коментиран от #28, #30

  • 20 Фактите

    10 26 Отговор
    Са си факти. Путлерастите да не отричат. Баце е най-големият путиноид. По-голям е от руската марионетка Радев. Пропусната е саботаж на Баце за натовска флота в Черно море, понеже искал "лодки и платноходки"
  • 21 Порно

    32 2 Отговор
    Лукойл внасят в бюджета ДДС и акциз на продадени горива. Друг е въпросът има ли нелегални кранове. Проблема е че че не внасят данък печалба и по документи са единствената рафинерия в света , която работи на загуба. А Боко се прави на разсеян. Както за златото , водите и какво ли още не.
  • 22 кючук чобан Калитко

    15 0 Отговор
    УДжъс!
    Не съм гледАл, ама като че ли повече от 24 часа не са давАли Ванката Гешев по ТЕЛЕвизора.

    Коментиран от #23

  • 23 сега баш е зает

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "кючук чобан Калитко":

    Пита Борката има ли къща в Барселона.
  • 24 usa

    11 6 Отговор
    СЛАВА РУСИИИИИ !
  • 25 сноу

    14 4 Отговор
    Май всичката тая повърня е превод от мустафа ханъм, ама много първобитен, че направо си е фрог т.е. по жабежки..Дуем се и врякаме ,зеем човки и си цедим от болния мъзък смрадни ,та ха дано ни тикнат нещо в гагата...
  • 26 ЪХЪ ЪЪЪ

    8 15 Отговор
    САМО , ЧЕ ЧЕРНОМОРИЕТО БСП ГО ПОДАРИ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ, КАКТО И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ,А ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРОПАГАНДА !
  • 27 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Вида":

    Връзва се ! Няма да се изненадам ако Стефанов пак яде бой,а така го четях едно време и му съчувствах.
  • 28 Име

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "RAMPEGE":

    Много нерви, за един коментар. Представи си Златев като Божков, само че доста по умен и обран като поведение. А ти си лети наивно из облаците дишайки петролни изпарения.
  • 29 447

    23 6 Отговор
    По-добре нови шест руски центъра, отколкото нови шест джамии!!!
  • 30 Статистик

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "RAMPEGE":

    Въпреки, че очивидно сте капацитет по руския бизнес у нас има едни неоспорими факти:
    - весените от Лукойл БГ данъци в българския бюджет са акцизи и ДДС , платец на които са клиентите на Лукойл.
    - За последните 10 - 15 години платеният данък върху печалбата от Лукойл БГ е колкото на вестникарска будка. Това е в резултат на задграничното източване на дохода чрез скъп , но скапан руски нефт и система от свързани фирми доставчици на услуги (общото за които е руското).
  • 31 Гост

    4 0 Отговор
    Какво са парите без хората?

    Коментиран от #32

  • 32 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    За жалост това е истина която ще се разкрие и оцени когато ги няма хората. Но все пак има надежда.
  • 33 Тодор

    6 1 Отговор
    Той на Кремъл хибридна война не му трябва,но като гледам,хибридната война трябва на вас !
  • 34 Сандо

    2 0 Отговор
    А кой спечели България?
  • 35 Гост

    5 1 Отговор
    На няколко стана тъче Бойко Борисов. И с комунисти, но без анти в повечето случаи, чак г-жа Мозер ги усети и побегна от България. От работа, на кои мислите, че посегнаха, на анти, деди убити от комунисти, лежали в белене, интелигенцията. Имаме очи и виждаме, от 30 години избиване на българите, а правата, сещайте се и днес реват,.. Върнете се в България да ни робувате, че нашите са учили в сащ и.. Няма скоро оправия, не сме оптимисти кой и да дойде. Който открадна ще пиживее и деца, ако не стават ще започнат да си продават, за да оцелеят. Кой краде, той ще яде, трябва да стане б. Пословица след 1989, вълчев от бургас да изглади написаното, по умерен е.. Сете готини, барабар със Славчо
  • 36 Психо Доктор

    6 0 Отговор
    За да сте честни направете същия анализ за:
    Туирция, Защо тръбите минаха от там.
    Защо не се строи Белене. и Внасяме ток.
    За Тиквички, патладжани, домати и какви ли не напомпани буклуци в хипермаркетите.
    А защо няма американски шпиони в България?
    Защо полага пътьом цветя на паметника на Левски смятайки че това е празник?
    Дали не е удобен на всички освен на България???
  • 37 Пръдльо

    8 1 Отговор
    Под лайф мотива, че все Кремъл ни е виновен и комунистите, кретаме(крадем) вече 30 г!!! Аджеба тия комунисти в България не измряха ли бе, или всички са столетници???
  • 38 Арсен Люпен

    6 0 Отговор
    Бат Бойко Джентълмен :) и с Руснаци и с Араби и с Американци и Африканци! Научил е доста неща от мен, не само да е джентълмен а ...днешният Арсен Люпене!
  • 39 Ктб

    1 0 Отговор
    Според една дебела жаба Борисов и Путин са ортаци, но само първият е лош и вреден, за другия ни звук. Това е феномен.
  • 40 Клоунът

    4 0 Отговор
    Цирк Балкански, Ви представя Диктатура на Свинята като - Диктатура на Пролетариата :) :) :)
  • 41 Знаещ

    1 1 Отговор
    Четете русофилистици!
  • 42 Нищо неясно

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Име":

    Няма около Златев и Лукойл.За всички драскачи тук ще поясня- Мажоритарен собственик на "Лукойл" е Натаниел Родшилд.Руската федерация държи минимален дял от компанията,а тръбите за пренос на газ и нефт са собственост собсвеност на " Халибъртън".Информацията е публична и всеки може да прочете.
    Не мисля че има някой на планетата да се опълчи на Ротшилд,пък било и сам Путин или Тръмп,или Елизабет Втора!
    Преди да пишете глупости,четете за да не се излагате и давите в злоба.

    Коментиран от #44, #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Нищо неясно":

    Така съм изпълнен със злоба, чак от ушите ми излиза, ама сън не мога да спа, такъв стрес. Как да е помежду злобата и опита ти за леко туширане на темата някак си по терлички не видях за Валентин Златев. Само прах в очите. Ротшилд мотшилд, дърти кръвопиещи прилепи, Путин, обиколи целия свят, и? А, за малко да забравя тромпета, та къде остана Златев? Трябва да знаеш, че никой не е вечен и каквото има да се случи ще се случи, независимо кой за какъв се драска. Иди свърши нещо по полезно, вместо да хвърляш тука мътилка.
  • 45 БПФ

    5 2 Отговор
    1. Турски поток е РУСКИ газопровод. Какъв газ иска да получаваме по него авторчето на пасквилчето?
    2. Затова и ще получаваме транзитни такси.
    3. Ами щом сме ги платили, дай да ги изхвърлим и да поръчаме американски? Авторчето и останалите русофоби ли ще платят сметката? Освен това атомна енергетика вече не се развива почти никъде по света, освен в Русия и още 2-3 държави.
    5. Ами хайде да се напълним с талибанци, както направи Германия? Руснаците са културни хора, сродни на нас по раса и темперамент и с нашата религия. По-добре те.
    7. В нито една цивилизована държава не се посяга на паметници. Авторчето явно е някакъв нецивилизован вандал.
    8. А на сатурниански ли да разчита? Пълним го с каквото получаваме.
  • 46 БПФ

    4 1 Отговор
    ...или по-добре да купуваме LNG на 50% по-висока цена, само защото е "американски"?
    9. Поне е "културно хуманитарна площадка"... за разлика от американските ВОЕННИ бази !!!
    10. От тия санкции Европа губи много повече от Русия. Отделно няма как една държава да "анексира" собствена територия. Против санкциите са и други европейски страни, например Австрия.
    12. Ами явно трябва. Това говори зле за законността в България и добре - за законността в Русия.
    13. Ами РУСКИ самолети кой да ги ремонтира - папуасите ли?
    14. Американофилите и брюкселофилите съсипаха България. Трябват ни българофили.
    15. КУЛТУРНИ центъра, не военни бази.
    16. Цяла Европа ползва руски газ, а нефтът - Русия е най-близкият нефтодобивен център. Или да доставяме нефт и газ от Австралия на двойна цена, за да им е гадно на руснаците? АЕЦ Козлодуй е с руски реактори, естествено ще ползва руско гориво. Апропо - кой спря нашия уранодобив - да не би руснаците?
    17. Ако руските служби искаха да убият тоя палячо гебрев, той отдавна да е мъртъв. Много кьопави ги изкарахте - уж ползват най-отровното вещество на света, а само котуракът на скрипал умря... и то от глад?
  • 47 БПФ

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Нищо неясно":

    Я я дай тая "публична информация", която съществува само в твоята тимберица?
  • 48 Независим

    3 7 Отговор
    Руснаците ни яздият от сто години и продължават понеже сме балъци. До кога?
  • 49 Уча се

    0 2 Отговор
    Този коментар, е част от хибридната война!

    Да наричаш управлението на България и хората, които работят с него, с толкова обидни думи и да не уважаващ поне малко, постигнатото до момента, е абсолютно отрицание на факти и истина, както и признак, на много неадекватно мислене и поведение !
  • 50 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шеф":

    Сега излиза че борисов е направил преватезацията продал черноморието лукоил го е дал на бсп самолетите е купил въздушното пространством на борисов /лично/тръбите далщо за глупост е това щом го е срам да се подпише явно е осъзнал какво е написал пълен идиот
  • 51 Голям гърч

    1 2 Отговор
    Голям залък ви дойде на Русоробите Борисов Не можете го преглътна
  • 52 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "a truth":

    toi za tova hodi prez sedmica v amerika...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Конник

    1 0 Отговор
    Fake news! Тръбопровода е готов от преди 4 години и завършен с пари на Газпром! Искате да купуваме скъп газ от щатите и да им пълним гушите.
  • 55 Добри

    0 0 Отговор
    Тук един "груйчо" говори за американските бомбардировки през ВСВ ! Няма ли кой да му обясни ,че Царска България обявява война на САЩ през 1941 ! България "добросъвестно" снабдява хитлеристките войски с храна и дрехи ! Въпростните бомбардировки от страна на съюзниците се извършват с личното одобрение на Сталин ,и по негово настояване ! Нещо да кажеш ,Груйчо ?