ФАКТИ.БГ

Няколко ракурса към вилата в Барселона

Между „какво толкова“ и „дайте да не бутаме държавата“ се движеха мненията на повечето анализатори за аферата БББ (Бойко, Борислава, Барселона). Но това всъщност не са две крайности, между които може да бъде открита истината, а един целенасочен опит за прикриване на скандала. Съвсем съзнателно властта допусна оценъчните мнения да се развихрят на воля, за да не може сухата фактология да излезе на повърхността

Публикувана: 28 Февруари, 2020 16:02
72 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9524
Няколко ракурса към вилата в Барселона
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 51 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докато при „Апартаментгейт“ ние видяхме нотариални актове, документи за парични преводи, интервюта с пряко замесените лица, сега се движим малко на сляпо. Вярно, каталунските органи провеждат свое разследване, но се набива на очи, че главните действащите лица - Александър Чаушев, Яна Горанова, Силвия Николова, Борислава Йовчева и нейните роднини са грижливо скрити от общественото внимание. Водещите медии и издания избягват да изговарят имената им, да не говорим за публикуването на техни снимки. Вместо това се канят едни и същи коментатори, за да ни засипват с камари от клишета. Не че е кой знае каква изненада, разбираемо отдавна българската журналистика на търси истината и смисъла на събитията, а просто чинно изпълнява поредната поръчка.

Но дори извън полето на фактите, интерпретациите са старателно дозирани. Под формата на стремеж към благоприличие се налага разбирането, че не бива да се засяга темата за отношенията между Бойко и Борислава. А те са ключа към скандала. Засега министър-председателят отказва да отговаря дали познава въпросната дама, с надеждата, че „пожарът“ скоро ще бъде потушен.

Разбираема е неговата позиция, но ние като общество имаме право да знаем всичко за публичните си личности. Щом сме им предоставили привилегията да управляват нашите съдби и пари, имаме правото да нахлуваме в личното им пространство, включително и под юргана им. На който не му харесва, да си стои непопулярен.

Във всяка европейска страна би представлявала огромен интерес информацията дали ръководителят ѝ има непризнато от него дете. Навсякъде подобно нещо предизвиква обществен и политически резонанс. Фактът, че темата у нас е почти закрита за медиите, говори не за виския им морал, а е поредното доказателство за липсата на журналистическа свобода. Вместо това, постоянно ни се натяква, колко долно е да се нахлува в личния живот на Борисов. И призива се отправя все от хора, на които им личи отдалеч, че са впрегнати да провеждат кризисен пиар, щедро заплащан или от самото управление, или от кръгове, подобни на разследваните в Каталуния. Толкова за интимния аспект на нещата.

Сега по-имиджовия. В момента той най-много бие по Бойко Борисов. Самият той добре охарактеризира ситуацията с думите „омаскариха ме“. Странно, дали досега е живял с разбирането, че се ползва с репутацията на почтен човек сред българите? И още по-странно, замислих се, че никога не е провеждано социологическо проучване, което да попита хората дали вярват, че премиерът ни е честен човек. Защо ли?

Но в конкретния случай самият факт, че разследващите органи на една страна проучват министър-председателя на друга, съюзна държава, за пране на пари е потресаващ. Борисов е пред риска да се превърне в черната овца сред европейските лидери. А тук се правим, че изобщо няма никакъв проблем. Я да си представим, че подобна информация беше излязла за президента Радев, например. От изгрев до залез медиите щяха да ни набиват в главите какво неизличимо петно е лепнато на родината ни, ще ни се натяква да се вгледаме в „истинското лице и в извора на корупцията“ и ще се апелира горещо към държавния глава, ако е останал с поне грам достойнство, да си подаде оставката незабавно.

Но щом нещата касят г-н Борисов, речетативът е съвсем друг. Говори се основно за съседа – гад, за руските рубли и за несправедливото отношение към премиера ни. Изобщо, първата цел на Борисов в момента е да влезе в ролята на жертва. Горкият, търси разбиране дори и от строителните работници по магистралата. Важно е да се втълпи, че това не е само удар по него, но и по всички нас, които злият външен враг иска да лиши от едно мъдро управление. И лека-полека целия скандал да се набута в отработената схема за противопоставяне на българите Запад-Изток, комунизъм- антикомунизъм, за да бъдем лишени от всякаква възможност да си правим обективни заключения.

Следващият аспект е юридически. Как българската правоохранителна система ще отреагира на ситуацията. Досега тя служеше за верен помощник на властта, като или отказваше да раследва управленските престъпления, или ги оправдаваше. Нека си спомним случая „Ало Ваньо“ или по-малко известната история на самопризнание на Борисов, че немска фондация е финансирала създаването на ГЕРБ. Нещо абсолютно забранено от закона.

Съдбата се пошегува, та сервира скандала точно в момента, когато ни убеждаваха, че вече имаме не просто работеща, а настървена прокуратура. И Гешев е нейното острие. Ха сега да видим колко е независим и колко е безкомпромисен новият главен прокурор. Или за него е приоритет да се бори с престъпления, за които са изтекли сроковете на давност, а текущите дела ще ги остави за своите наследници. Ха да видим и дали ще излязат записи от разпитите на заподозрените лица, или последните ще бъдат поканени просто на кафе в следствието, колкото да се отбие номера.

Много е вероятно, както Гешев ни убеждаваше, че Пеевски няма никакво отношение към КТБ, да повтори същото и за Борисов и къщата в Барселона. Не трябва да има никакво съмнение, че ако скандалът добие критични измерения, премиерът няма и да се замисли да пожертва репутационния образ на Гешев, стига да намали собствените си щети. Което поне ще сложи край на приказката за новопоявилия се юнак в поредната борба с престъпността. Но за това след малко.

Сега и за политическия аспект. БББ е вторият скандал след „Ало, Ваньо“, който поставя под съмнение почтеността лично на Борисов. И това не бива да се подценява. Аферата с Мишо Бирата може и да не получи съдебно развитие, но тя осакати тежко ГЕРБ. Спря политическото му развитие в зародиш и трайно остави партията да се колебае с електорална подкрепа около един милион избиратели. Тя си остана най-мощната партия, но не успя да придобие доминиращ характер. Нещо повече, Борисов се лиши от възможността да влезе в ролята на баща на нацията и към него отношението се промени - от този момент насам, отрицателните оценки към личността надминават положителните минимум с два пъти.

Въпросът е каква сега ще бъде политическата цена. Дали ГЕРБ ще претърпи електорални загуби не е много ясно. Неговите избиратели изглежда са готови да простят всичко на своя идол. Но безспорно негативните оценки ще нараснат и то не само количествено, но и качествено. Те ще придобият по-остри форми, управлението ще почувста срещу себе си диханието на една по-мощна омраза и отвращение. Което означава, че за останалите политически сили ще става все по- лесно да взаимодействат помежду си на анти-ГЕРБ основа и обратното, все по-трудно ще става колаборирането им с ГЕРБ. А всеки новопоявил се политически проект, за да отговори на обществените нагласи, ще трябва да се детерминира като ярка анти-ГЕРБ сила.

Но струва ми се, че БББ ще предизвика и „скрити рани“ върху тялото на днешното управление. Именно защото ангажира прокуратурата, скандалът ще се превърне в истински лакмус за така прокламираната нейна готовност да се бори с престъпността по високите етажи на властта. Тя или трябва да „подгони“ Борисов, или ще покаже своята същност на властова прислужница. Каквато всъщност е. Защото цялата пушилка, която сега се вдига, няма за цел да създаде ефективна правоохранителна институция, а само да напомпа личния рейтинг на Гешев. Който догодина да бъде вкаран в употреба и в парламентарните, и в президенстките избори.

Странно е и поведението на опозицията и главно на БСП. Ако БББ-скандалът не е повод да се внесе персонален вот на недоверие към министър-председателя, не знам какво очакват да се случи. Дали Борисов е участвал в схема за пране на пари или не, няма никакво значение. Достатъчно основание за носене на политическа отговорност е фактът на самото му познанство с лица, заподозрени в подобни деяния.

Обратно, жажадата за власт на коалиционните партньори на Борисов оправдава напълно очакванията на публиката. Те са влезли в ролята на перфектните службогонци, готови да преглътнат всичко и всеки, стига дори само с ден да бъдат повече на власт. Идеалните полезни идиоти, на които предстои утре за бъдат захвърлени на „кучетата“ на Гешев.

Скандалът явно няма да разклати прословутата ни стабилност в краткосрочен план, но той има потенциала да усили противниците на Борисов и ГЕРБ. И да се изправим пред ситуация, когато днешната власт ще трябва да избира между властта си и виталността си. А досега, винаги когато попадаше в окото на общественото недоволство, Борисов захвърляше властта. Въпросът тук опира и до всички нас. Колко дълго като общество ще сме склонни да се фокусираме върху скандала БББ и какви изводи ще си направим от него.

Автор: Геори Георгиев

Източник: "Гласове"

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 51 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Ха ха
2 Отговор
Никакво евро , никаква стабилност !! Искаме си Жан искаме си Гечев , искаме си фалирали банки нестабилност ,да си крадем както 96 та ,искаме си 3000 лева за долар !! 2 долара пенсия , искаме си Орешарски !! И Божков

Коментиран от #17, #21


Оценка:
-91 +20

ТИКВАТА
3 Отговор
АРЕ СТИГА..НЕАМ ВИЛА..ИМАМ ЛОПАТА..

Коментиран от #9, #11, #22


Оценка:
-4 +56

Въпрос ?
4 Отговор
Как допуснахме една мутра кратуна от контингента да ни стане премиер?

Коментиран от #24, #27, #63


Оценка:
-12 +114

МОНГОЛА
5 Отговор
Естествено само мечти за власт и пълни памперси!Самонавиват се Гадовете как свалят ББ и Нинова с РР идват на черни кобили за да се накрадат!Истериите,лъжите и компроматите не помагат на лузерите!БСП затихва,официално е 50х. пенсионера,до 26 април може и още да се спихне!

Коментиран от #56


Оценка:
-63 +18

Гарантиран ГРОБ
6 Отговор
ГРОБ ще ни погребат

Оценка:
-13 +71

СссереМ
7 Отговор
ФАКТИ.РУС колко ви плащат от позитано за да дъвчете ТОЯ ФЕЙК денонощно?Нямате НИКАКВА разлика с информиран.нет и другите бабикянски простотии.

Коментиран от #13, #69


Оценка:
-75 +18

Гринго
8 Отговор
По скоро става дума за едни изтекли милиони и подарени на една госпожица. По скоро става дума за едни отмъкнати милиони и защо са дарени точно на тази годпожица!

Оценка:
-8 +77

АМ ФАТМАКА,
9 Отговор

До коментар #3 от "ТИКВАТА":


ЗА НЕГОВИТЕ ЛЮБОВНИЦИ И АПАРТАМЕНТИ НЕЩО.???

Оценка:
-47 +12

Гост
10 Отговор
Островче в моренце, виличка в Барселонка и манекенка да е по красиво! Кой го плаща това?

Коментиран от #29


Оценка:
-11 +69

11
Този коментар е премахнат от модератор
Човек
12 Отговор
В България отдавна няма журналистика! Само провинциални курвенца пърхащи около оядени плужеци и крадливи помияри с надеждата и те да се докопат до някакви хранителни отпадъци!

Коментиран от #20


Оценка:
-1 +81

Скрий се бе боклук
13 Отговор

До коментар #7 от "СссереМ":


Колко ти плащат от турското посолство?

Оценка:
-7 +42

СссереМ
14 Отговор
Облизава герберски салами за дребни хонорарчета!

Оценка:
-6 +37

СссереМ
15 Отговор
На хранилка съм, не откзвам и турски лири или шекели най обичам центове но и левчетат от гербераците не отказвам!

Оценка:
-7 +29

Фактъ
16 Отговор
Борисов с цялото му управление е вреден за държавата ни .

Оценка:
-11 +61

псевдо
17 Отговор

До коментар #2 от "Ха ха":


Не те знам , но ти смяташ че сме .....европейци ли ....сега ????????????? Не просто наивник .................. !!!!

Оценка:
-3 +31

СссереМ
18 Отговор
Имам много мръсна зурла и си имам цена не съм много скъп припечелвам нормално за мен важното е да се слагам в ДНК ми е кодирано слугинското!

Оценка:
-3 +22

Обективно
19 Отговор
Авторът на тази “чудесия” защо не напише нещо и дрОгаря Радев като иска толкова да се рови в личния живот ? Защо не напише как баща му блъсна инвалид и после изкараха човека виновен ? Защо не не напише как госпожа Радева си ходи по моловете с автомобил на НСО

Коментиран от #37, #53, #61


Оценка:
-54 +14

ОТ 112 то МЕСТО
20 Отговор

До коментар #12 от "Човек":


......Просто мисирки !

Оценка:
-0 +36

ха ха ха
21 Отговор

До коментар #2 от "Ха ха":


Не бе, искаме тикви и мисирки да ни обясняват колко сме добре, искаме фалшива статистика за икономически растеж, искаме да сме първи в ЕС но отзад напред, искаме най ниски пенсии ... и все такива убавинки

Коментиран от #35


Оценка:
-8 +51

22
Този коментар е премахнат от модератор
Мавзолей за живия Вожд от Банкя
23 Отговор
Еййй омаскарихте честния човек и това си е! Култ, култ към личността на този светъл пожарникарски ум! Вместо да организирате кампания за спасяване на кюлотите на миската от Барселона вие кълвете ли кълвете мисирки!

Оценка:
-5 +48

24
Този коментар е премахнат от модератор
Гост
25 Отговор
Чакаме Гешев да каже адже ба има ли къща, дете и т.н. и от къде са финансирани!

Коментиран от #62


Оценка:
-3 +40

Пако
26 Отговор
Едно нещо неразбирам,как е възможно,при
положение че, имаме хора които виждат всичко
това , и могат да се изразяват по този начин,
търпят един простак да ги прави на глупаци,
вече толкова години.Вече бях започнал да мисля
че, в страната ни умните и начетените,вече са
изчезнали,и наистина ли нямаме умни и
начетени родолюбци,които да основат партия
и поведат този народ.
Хората са казали—какъвто е овчаря,такова е
и стадото....

Коментиран от #50


Оценка:
-8 +47

старото
27 Отговор

До коментар #4 от "Въпрос ?":


как допуснахме един фатмак с изказа на федфебел да стане "прцедент" на всички българи???

Коментиран от #28


Оценка:
-40 +17

питам
28 Отговор

До коментар #27 от "старото":


Що говориш така за генерал Тиква, бре троле гербав

Коментиран от #32


Оценка:
-9 +33

Ганьо
29 Отговор

До коментар #10 от "Гост":


Аз плащам. Мишле съм. Плащам и си трайкам.

Оценка:
-3 +8

30
Този коментар е премахнат от модератор
Госあ
31 Отговор
К'вото племето, такъв и вожда. Безскрупулен, нахален,продажен, прост и похотлив. К'во да коментираме ? Кой се уредил, уредил. Другите да правят като вятъра или да бегат с 200.

Коментиран от #33


Оценка:
-5 +30

Отговарям
32 Отговор

До коментар #28 от "питам":


Не бе, за генерал ушат пингвин говори,сега стана ли ти ясно,троле.!

Оценка:
-17 +9

Госあ
33 Отговор

До коментар #31 от "Госあ":


ЗА ПРОСТИЯТ ФАТМАК ГОВОРЯ.!

Коментиран от #34, #39, #70


Оценка:
-21 +9

ГосТ
34 Отговор

До коментар #33 от "Госあ":


Точно такива като теб имам предвид. Безлични ехинококи

Оценка:
-2 +13

гост
35 Отговор

До коментар #21 от "ха ха ха":


Изводите дето ще си направите изцяло зависи от умственият капацитет на разказващият приказка.Хубаво журналистика,но имам усещането ,че за тях логиката не съществува.Разказват някакви неща и накрая се правят някакви грандиозни изводи.Нито имат документи,нито данни,нито потвърждение на каталунската полиция,но написали един ферман.Какъв ще е извода на Георги Георгиев от "Гласове" ако всичко това се окаже лъжа?Ще се извини ли,не вярвам!

Коментиран от #49


Оценка:
-18 +3

Герб са непобедими! Защо?
36 Отговор
Защото зад Герб стоят всички държавни служители, всички мошеници от едър, среден и малък бизнес, много неправителствени служители, много футболни хулигани, много роми и много фалшиви гласове

Коментиран от #40, #67


Оценка:
-6 +37

Субективно
37 Отговор

До коментар #19 от "Обективно":


То да напише, ама трябва да го измисля. Бедна му е фантазията...

Оценка:
-2 +1

Бивш канадец
38 Отговор
Направо се кефя как му го начукаха на Каскета! Ако изкара борисоф виновен - той ще му стъжни живота. Ако го изкара невинен, а испанците - виновен, ще излезе че е некадърен и партийно зависим. И пак му е вътре.
Хайде да видим как ще се измъкне от тези лай*на!

Оценка:
-3 +32

Диагнозата
39 Отговор

До коментар #33 от "Госあ":


ти е потвърдена. Нито ваксина, нито карантина помагат, нищо че отново се пускаш

Оценка:
-2 +4

ТОЧКАТА
40 Отговор

До коментар #36 от "Герб са непобедими! Защо?":


глупости...защото зад тях стои америчка!

Оценка:
-1 +11

чичо
41 Отговор
До сега в тази история видях само два факта.Първия-води се разследване за пране на пари свързано с България.Втрия факт-не е необходимо да се води никакво разследване,защото Георгиевци,борци,Нинова и Радев вече обвиниха България и Борисов.Ще чакаме ние Испанците,айде де....

Оценка:
-15 +1

Спас безделника
42 Отговор
И този се опитва да ни будалка: ключът бил взаимоотношенията между Кратуната и Борислава. Ключът, авторе, ключът е как са натрупали господата парите и как под благия поглед на един бивш главен секретар на МВР, на един бивш кмет на София и на един настоящ премиер е била възможна тази престъпна дейност при това с години!

Оценка:
-1 +21

Balgarin
43 Отговор
Podkrepyam GERB I Boiko Borosov,nikoga me glasuvam za Kradlivata BCP.

Оценка:
-13 +1

Дедо
44 Отговор
Кой пък си ти бе Георги, нямате свършване червени боклуци.

Оценка:
-15 +3

Борис
45 Отговор
Защитник на крадците вика дръжте крадеца. Когато на такива пямпала се дава думата, то и пресата и особено този "свободен" фейсбук всеки ще пише и говори глупости и лъжи.

Оценка:
-12 +4

някои
46 Отговор
За всички платени гербаджииски лакеи едно просто въпросче .Какво ще ми отговорите,,,,на това че нашето комунистче премиера на републиката има ефективна европеиска присъда за убииство за справка отидете в уикипедия на името на боико борисов там е написано черно на бяло.Но вие ще отворите уста които нищо на света няма да затвори.

Оценка:
-3 +11

някои
47 Отговор
За всички платени гербаджииски лакеи едно просто въпросче .Какво ще ми отговорите,,,,на това че нашето комунистче премиера на републиката има ефективна европеиска присъда за убииство за справка отидете в уикипедия на името на боико борисов там е написано черно на бяло.Но вие ще отворите уста които нищо на света няма да затвори.

Коментиран от #65


Оценка:
-2 +10

Казуар
48 Отговор
Кучето е заровено около Златев, с който Борисов играе на карти и ходи на лов.

Оценка:
-0 +11

Така ли?
49 Отговор

До коментар #35 от "гост":


А какъв ще е извода на гешев , ако се окаже истина,ще арестува ли бб ? Не вярвам.

Оценка:
-1 +10

Как е възможно...
50 Отговор

До коментар #26 от "Пако":


Кои са четирите говеда,цъкнали минуси на този хубав коментар?!

Оценка:
-0 +3

боцмана
51 Отговор
Били го омаскарили , Боко , пачавра леке не хваща , само като и мине времето я хвърлят!

Коментиран от #64


Оценка:
-4 +13

бузю
52 Отговор
Айде гербери ! На амбразурата! Трябва да защитим Баце! Давайте - Радев, Нинова , комунисти , Русия , хибридна атака - всичко хвърляйте в боя!ХА-ХА-ХА Мушмуроци , каквото и да напишите , на всички е ясно , че на Боко му е оцапан гъ....а.И на Марица с пясък да се мие , файда няма.

Коментиран от #58


Оценка:
-5 +10

Obergruppenführer
53 Отговор

До коментар #19 от "Обективно":


Беден ми жалкарю.....

Оценка:
-0 +2

Усмивката
54 Отговор
Всичкото е написано как народа го знае и говори.Но има и още нещо......Желано ли е детето което Борислава ражда на Бойко Методиев Борисов.И по каква причина е така дълбоко конспирирана тази връзка. и странният начин на обгрижване и финансиране на това семейство с тъщата и дедото водопроводчик. Така че има още да се желае от към обстоятелсва

Коментиран от #59


Оценка:
-2 +7

Пламен
55 Отговор
Не са три БББ,четири са.Забравихте Бориславова.

Коментиран от #57


Оценка:
-1 +6

некой си
56 Отговор

До коментар #5 от "МОНГОЛА":


Да крадат от това което не остана ли? То тва ще изглежда кат съвкупление с мъртвец,но всъщност това състояние е познато кат некрофилия. Но виж за некъв реваншизъм бих приел,вие бихте наште сега ние ще бием вашите,а народа да духа супата. Ей за тва нема избирателна активност,остава да го видим и Учиндолския храбрец и после да закриваме цирка,че вече се не трае.

Оценка:
-0 +4

дообре
57 Отговор

До коментар #55 от "Пламен":


И Бербатов!!!

Оценка:
-0 +0

мушкай, тъпчи бузи
58 Отговор

До коментар #52 от "бузю":


Уфффф, че мирише

Оценка:
-0 +3

Незнаещ
59 Отговор

До коментар #54 от "Усмивката":


Първият въпрос е има ли пране на пари чрез закупуване на къща и бутик в Барселона,
Вторият въпрос е приятелите на премиера участват ли в прането на пари,
Третият въпрос е премиера има ли дете от манекенката и
Четвъртият въпрос е фирмата на манекенката и на баща й получавала ли е пари от приятелите на премиера
Испанската полиция е разпитала манекенката, баща й и е проучила паричните транзакции в Кипър като е разпитала лицата свързани с тези транзакции...
...чака се отговор от премиера на третия въпрос... той мълчи, но всеки може да прецени какъв е отговора...

Оценка:
-0 +8

цвцв
60 Отговор
тоя сикаджия играе с подставени лица

Оценка:
-1 +5

старото
61 Отговор

До коментар #19 от "Обективно":


"другарката Радева не само ходи да пазарува с колата на Фатмака ами направи и катастрофа с нея-бръкна ,ли се ФАТМАКА поне да заплати ремонта на колата или се изслу като пръдня из гащи???

Оценка:
-3 +2

старото
62 Отговор

До коментар #25 от "Гост":


гостенино, не чу ,ли , че Борисов си призна че има къща а и ТЪЩА хахаха

Оценка:
-0 +5

старото
63 Отговор

До коментар #4 от "Въпрос ?":


също както допуснахме един тъпоглав ПРЕЗИДЕНТ да ограбва държавната хазна с огромната заплата от дванадесет хиляди лева на месец за НИЩО ПРАВЕНЕ. А защо заплатата на премиера е само осем хиляди лева за всичкото му блъскане? И да добавя фатмака най нагло назначи жена си в неговия ресор и то на заплата по висока от на премиера. И това ако не е КРИМИНАЛНО назначение -здраве му кажи!!!

Оценка:
-5 +2

старото
64 Отговор

До коментар #51 от "боцмана":


прав си бицмане Елена Йончева се омаскари с кражбата на четиристотин хиляди лева -уж за снимки-не мога да допусна ,че част от парите не са отишли в червения,дълбок и крадлив джоб а и Фатмака няма начин да не се е облажил от тях.

Оценка:
-3 +1

старото
65 Отговор

До коментар #47 от "някои":


някой -послушах те и се рових доста време -резултата беше ,че няма НИЩО ВЯРНО в твоите измишлйотини.

Оценка:
-2 +1

старото
66 Отговор
някой -послушах те и се рових доста време -резултата беше ,че няма НИЩО ВЯРНО в твоите измишлйотини.

Оценка:
-3 +1

67
Този коментар е премахнат от модератор
оги боги
68 Отговор
Бойко ти си изрод. Българоубиец. Освен това всички държави които приеха еврото се срутиха индъстриално и като покупвателна способност и като суверинитет. Не контролираш ли валутатат си, значи не контролираш нищо. Не можеш да водиш монетарна политика.

Оценка:
-1 +3

69
Този коментар е премахнат от модератор
G Draganov
70 Отговор

До коментар #33 от "Госあ":


Силно впечатление прави, че коментарите на герберастките тролове сте най неграмотни и цинични, пълни с агресия. Точно като вашето слънце от Банкя.

Коментиран от #72


Оценка:
-0 +1

кандидат милионер
71 Отговор
искам в ГЕРБ за да стана милионер

Оценка:
-0 +0

Петър
72 Отговор

До коментар #70 от "G Draganov":


Май виждаш това, което ти се иска. За твое съжаление е точно обратното.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5