29 Март, 2020 07:30 38 620 197

Българин в Швеция: Решиха на кого ще спират респиратора, кой ще живее и кой ще умре

  • лахан конов-
  • швеция

В скандинавската страна не могат да се намерят маски и спирт, а отговорността е прехвърлена върху хората, разказва Лахан Конов

Българин в Швеция: Решиха на кого ще спират респиратора, кой ще живее и кой ще умре - 1
Стокхолм, 26 март 2020 г.Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Агенцията за обществено здраве в Швеция подхожда доста различно към пандемията от коронавирус COVID-19 в сравнение с останалите европейски страни. В скандинавската страна смятат, че затварянето на училища например е неефективна мярка. В същото време към 28 март установените заразени в страната са 3,447, починалите 105, а излекуваните 16 (данните са на worldometers.info).

Преди няколко дни картината за това как се възприема липсата на мерки в Швеция щрихова българинът, който живее там от 1983 г. Лахан Конов. По професия е конструктор електроника. В градчето, където живее има голяма фабрика, световен център на високоволтова техника. Там той е и общински съветник. Ето какво разказа Лахан Конов за ФАКТИ:

Българин в Швеция: Решиха на кого ще спират респиратора, кой ще живее и кой ще умре

От коментарите от предишния ви разказ разбираме, че много българи се възхищават на липсата на мерки в Швеция, защото според тях страната не стресира гражданите си, не ограничават свободите им и запазва икономиката. Вие обаче никак не сте съгласен с тези възгледи. Защо?

Сравнявам какво се случва в Швеция, в България, в САЩ. Това което става тук е една история, която се повтаря. Тук става една криза, за която не се взимат никакви мерки (в Швеция). Същата история се повтори преди 5 години с влизането на емигранти – хиляди на ден, което създаде такива големи проблеми на тази страна и тя никога в бъдеще няма да може да се отърси от тях.

Всички общини са много на минус благодарение на емигрантската криза. Тогава не се взеха никакви решения да се спрат, вратите бяха отворени, беше толерантно, всички са добре дошли в Швеция. Имаме такова правителство, което не е способно да вземе решения. Вчера (на 27 март – бел.ред.) премиерът излезе и съобщи следното: той обясни на гражданите каква е ситуацията, колко е сериозна и опасна. Което не е нищо ново и всички го знаем.

Единственото решение, което той представи беше следното: До вчера беше забранено събирането на повечето от 500 души, излезе решение това число да се намали до 50 души. Това единственото, което той констатира и каза. Аз гледам брифингите на Бойко Борисов и видях той с какво се занимава. Той стига до такива детайли, до бройки на маски, кой какво прави, как го прави, защо го прави. Тук няма такова нещо. Тук няма никакъв критичен глас, по отношение на това, което правителството прави. Защото тук има едно самоцензуриране.

А възможно ли е властта в Швеция да не смята за нужно да обяснява за брой маски и облекло, защото вярват, че надолу по йерархията има специалисти, които си вършат работата и ще се погрижат за тези неща?

Аз го поставих този въпрос, но когато се окаже, че тази работа не е свършена, тогава отговорността трябва да стигне до горе, до върха. Такава отговорност няма. Този закон, който преди е имало за отговорност на чиновници по отношение на взимане на решения, той е махнат... Сега един чиновник или длъжностно лице може да направи каквато си иска грешка и той не носи отговорност. Можете ли да си представите?! И това води до пагубни последствия. Никой не носи отговорност за нищо. Тук в това градче, за което става въпрос, а и не само тук, никъде няма маски.

А и ограничението за събиране до 50 души има следните изключения: не важи за автобуси, работни места, училища, погребения, рождени дни и такива мероприятия. Това го има по телевизията и в пресата. На това ниво са взети мерки от шведската държава.

В България има поддръжници от медицинските среди на теорията, че трябва по естествен начин да се остави населението да изгради имунитет. Да се разболеят 60-70% от хората. С подобни мотиви ли аргументират решенията си шведските власти?

Държавния епидемиолог е известен с големите си грешки, които допусна. Той каза: “Идват пет самолета в седмицата от Италия, това няма никакво значение”. Той също предположи, че този вирус няма да напусне Китай. Има по страниците тук пълна информация на твърденията му, че децата не разпространяват вируса. И това е държавният епидемиолог. Резултатите са на лице.

Тук идват хора от цял свят, много от Китай. Никакви мерки не се взеха, когато самолетите кацаха в Стокхолм, тези хора да се преглеждат. България отдавна купи камери за мерене на температурата, тук няма. Никъде не се виждат маски. Не само в града, а изобщо. Никой не носи маска. Маски не се продават, няма по аптеките. Няма никакви други предпазни средства. Няма спирт, няма дезинфектант за ръце. Така, че тук не се взимат никакви мерки. Това, което правят в България, има следното предимство. Първо, че няма такъв грамаден пик, както в Италия и нямат ресурс да го поемат, второто е, че междувременно се работи в целия свят за създаване на ваксина и лекарство. Докато България задържа това развитите, тук го поощряват, а нямат ресурси и не взимат никакви мерки да се спре разпространяването.

Традиционно смятаме, че високият стандарт на живот в скандинавските страни осигурява и по-високо качество на здравеопазването. Разкажете ни за здравната грижа и организация.

Ще ви дам прост пример. Началото на миналата година получих проблем с дясното рамо. Имам уреди за тренировка вкъщи и се наложи да спра. Мислих, че с времето ще премине. Обаче прекъснах тренировките и не се подобри ситуацията и ноември месец реших да вляза във връзка със здравеопазването. То е под всякаква критика.

Ние ходим на зъболекар в България, не тук. Българските цигани, които просят тук, плащат 5 евро за посещение при зъболекар, аз плащам пълна такса - 180 крони (16-17 евро). За зъболекар нещата са фантастични, това което се плаща в България, умножено 7-8 пъти е цената тук. Възрастните хора, пенсионери, нямат икономическа възможност да ходят на зъболекар тук в Швеция.

Та обадих им се тук за рамото, исках час, те казаха, че ще ме изпратят на лечебна физкултура. Тъй като нямат персонал и даже да имаш хемороиди, те пращат на лечебна физкултура. Отидох на лечебна физкултура, два пъти, нямах никакъв резултат, даже се влоши ситуацията. И тогава се обадих и казах, че искам да ида на специалист. Това става в началото на декември. Тогава получих отговор, че сега не мога да си запазя час и да се обадя след 15 януари. Така и не ми дадоха час. Обадих се в окръжната болница и питах каква е опашката за специалист ортопед и ми казаха 5 месеца.

След това потърсих приятели в София, на следващия ден ми се обадиха с три варианта. Взех самолета от тук, прегледаха ме в „Пирогов“. Погледна ме специалист, след десет минути ми каза да купя лекарство, което те нямат, но струва 8 лв., удари ми инжекция и на следващия ден вече нямах никакви оплаквания.

Тези, които си въобразяват, че Швеция е това, което е била през 70-е и 80-е имат абсолютно грешна представа. Тя се напълни с емигранти и те имат всички права, такива, каквито дори шведите нямат.

Макар и критикуван от мнозина, щабът за борба с вируса дава информация колко болнични легла има в страната, към колко от тях има респиратори и т.н. Какъв е капацитетът на Швеция за прием на тежките случаи?

Виждам какво правите всеки ден. Ние не сме на различни планети, а в различни галактики. Такава информация не се дава тук. Сутринта казаха, че няма линейки, защото транспортите, които са били със заразени и даже тези, които евентуално напускат болницата, трябва да се обеззаразяват. Няма линейки. Снощи излезе решението на социалните служби какви да са приоритетите, на кого ще спират респиратора. Кои ще оставят да умрат и кои не. Това излезе официално.

В предишния си разказ казахте, че хората не се тестват. Как стои този въпрос сега?

Тези, които са в много тежко състояние, има един телефон, на който да се обаждат. Такива ценни съвети, каквито давате в България и описание на болестта, на симптомите, аз научих всичко това от България. Тук не казват нищо. Аз им обясних тук на място каква е разликата между грип и коронавирус. Тук няма никакъв достъп до информация.

В България казаха колко теста ще се правят на ден. Тук не се прави така, само на тези, които са в много тежко състояние, се прави тест. Няма така широко тестване както в България. В началото нямаше тестове, дано сега да се е подобрило положението.

Това мнение, което го има в България, че Швеция е напред във всичко, е пълна противоположност на истината. Гледам в момента на ски курортите какво става. Как е възможно, хората се молят да излезе от държавата решение да затворят курортите. Защото тези, които са горе, ще пръснат вируса на много места. Нищо не се прави.

Премиерът обясни на всички, че носят отговорност, с изключение на него имаше предвид явно. Защото отговорността се прехвърли върху индивида. Тук се казва, че тези, които сметнат да идат на курорт за Великден, не им се забранява, а се оставя на тяхна отговорност да преценят дали да идат.

Тревожно ли са настроени хората, критикуват ли властите?

Ще ви кажа. На нашия министър-председател, на неговия сайт и Инстаграм, ако там се пусне някаква критика, тя изчезва веднага. Има цензура, каквато имаше през комунистическо време. Критика този министър-председател не търпи, той не отговаря на въпроси, той изчезва. Прочита си каквото е написал на листа и изчезва. Никакви странични въпроси не се задават.

Вие нямате представа до каква заблуда са стигнали тук, поради това, че медията така се управлява. Защото има автоцензура. Ако не вървиш с потока, не ти се дава държавна субсидия. Медията съществува благодарение на държавните субсидии и така ги управляват. Тя не е свободна медия, нито вестници, нито телевизии. Излизат закони, сега е много важно, да се ограничи достъпа до информация от интернет и да не знаят хората за какво става въпрос. Има държавна институция, която се занимава с това. (Според класацията на „Репортери без граници“ Швеция е на трето място по свобода на словото за 2019 г.,а на второ за 2018 г. – бел. ред.)

Има методи да търсят коментари в интернет и да ги премахват. Така се ограничава критиката в страната. И затова хората са заблудени. Защото Швеция се намира не в тази част на Европа, откъдето минават всички и информацията минава оттам. Тя е в ъгъла, никой не минава на път за някъде през Швеция. Хората нямат този достъп до информация, ако не се хора, които са много любопитни и знаят език. Тук почти всички знаят английски. Либерализмът ще им коства много и то вече им коства и няма връщане назад. Много неща са поправими, даже обратими, обаче от тази ситуация, в която е Швеция няма връщане назад. Защото от 2000 г. тук са дошли един милион души, а тук не е като САЩ. Сега сме 10 милиона, а бяхме 9. Това са чужденци от Северна Африка, Афганистан, Близкия изток и др.

В този момент, когато сме в криза, престъпността не спи. Тя дори нараства. Швеция е страната с най-много експлозии за миналата година - над 260 бомбени експлозии. Ако ви кажа колко са застреляни миналата година, ще помислите, че има война тук. Столицата пък е тази, в която най-много се консумира амфетамин. Швеция има най-много изнасилвания от цяла Европа и те са благодарение на чужденците.

Това е друга тема, макар и да са свързани нещата.

Така е. Аз казвам всичко това, защото искам българите да разберат, че тези мерки, които се взимат в България са изключително необходими и важни и резултатът от тях ще повлияе много на това как ще се гледа на България след като кризата приключи. Да се знае, че има глава на държавата, че има контрол и се взимат мерки, които дават резултати. Всичко това е изключително важно за една държава и за тези, които решават да дават пари и да инвестират в България.

Не както тук. Пълна апатия. Никакви решения не се взимат. Взимат се решения за подпомагане на малък и среден бизнес, а се оказва, че парите ще се дадат на банките и те с лихва ще ги дадат на предприятията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 128 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    177 233 Отговор
    Много лошо било там бе, вай вай тоз човек, да не се е е объркал нещо, или държавите да са си сменили имената, че бръщолеви такива глупости, вече почнах да си мисля че шведите даже умират от глад

    Коментиран от #120, #140, #144

  • 2 никой

    287 69 Отговор
    ... ами да заповяда у нас. Да се върне на хубавото,не да дава оценки от майната си.

    Коментиран от #33, #111

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    319 30 Отговор
    ХОРА ЧОВЕЦИ разберете това светът на капитала и олигархията н е им пука за обикновените хора

    Коментиран от #121, #147

  • 4 Баро Вкаров

    86 61 Отговор
    Важното е швеците да спасят бугарина Лахан!Другите джендъри не са важни.

    Коментиран от #159

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    91 29 Отговор
    бяла мафия бяла фармация мафия
  • 6 Чифликчия

    173 38 Отговор
    Много вода, ама много! Що не си дойде ами там си седи?

    Коментиран от #98, #165

  • 7 Ей ти

    221 37 Отговор
    Старче използвач, идва да си прави зъбите в нас, живее си с високия стандарт там, лесно го облъчват от брифинги, но ние, които плащаме сметките сме маргинали.
  • 8 Ядеитн

    185 6 Отговор
    Свето са обърка! Я правилно си викам, най си е добре при нази, ама на село. И за чеп от зеле да не ставаш, колко за леба и боба се ша изкараш.
  • 9 фре

    182 26 Отговор
    А какво правиш там? И с какво сме длъжни да ти подсигуряваме лечение в България? Ела тук, работи, създавай блага!

    Коментиран от #103

  • 10 Гост

    192 33 Отговор
    Ей,човека как се мьчи там 30г жив да го ожалиш...еми,защо не си дойде в Бг.,да живееш толкова години,като е толкова лошо там..Такива като почнат с глупостите,нямат спиране...Да си тук ама сьс заплатката оттам 6-7хиляди....

    Коментиран от #14, #19, #43

  • 11 ✔️Pompev ®️

    61 15 Отговор
    Всеки ден без мерки е милиони за шведската икономика.A oт мигрантите имат Нужда. Migrationsverket Постоянно връща обратно, ako cu zabelqza.
  • 12 Дали сегашният вирус,

    30 4 Отговор
    Не става вече бивш? Дали няма да мутира по време на карантирата, у нас? А Швеция ?!
  • 13 бай Киро

    172 29 Отговор
    ГРОБ направо да го назначават за ПР това старче.Такава реклама им прави,че и самия тиквун може да се изчерви от неудобство. Но майтапа на страна,това което казва е само малка част от жестоката истина за скандинавските държави.Тези иначе много способни и кадърни бели хора буквално се самоубиха.

    Коментиран от #141

  • 14 Pompev-gillar Sverige

    29 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Тъкмо и аз това искам да го питам.
  • 15 бай Киро

    68 27 Отговор
    ГРОБ направо да го назначават за ПР това старче.Такава реклама им прави,че и самия тиквун може да се изчерви от неудобство. Но майтапа на страна,това което казва е само малка част от жестоката истина за скандинавските държави.Тези иначе много способни и кадърни бели хора буквално се самоубиха.Лично аз съм съгласен с всяка негова дума.Може да звучът малко странно воплите му срещу емигранти,защото и той самия е такъв,но логиката му е желязна и точна.Сигорен съм обаче,че много врагове на партия ГРОБ ще го заливат с помия и плюят,а не бива.Трябва да се поущрява истината преди всичко!
  • 16 Баро Вкаров

    51 31 Отговор
    А какви казват бугарските мръхльовци от Испания,Италия, САЩ и т.н.Дайте и тях да чуем!

    Коментиран от #180

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Синсалабин

    130 29 Отговор
    Въпрос към господина:Защо след като толкова лошо там,неадекватни политици,емигрантски терор...защо не си тръгнеш от там,?Върни се тук!Дърто мрънкало!
  • 19 бай Киро

    74 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    В Швеция е от 1983 година Лахан,а това прави 37години.

    Коментиран от #127

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Такава демокрация

    62 11 Отговор
    ги тресе, че социализмаще им се вижда като рай. Така става и ще стане и тук
  • 22 Алфа Чакал

    28 4 Отговор
    За пари ли,за много ли...
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    57 5 Отговор

    До коментар #20 от "АТИЛА":

    АТИЛА ЗАЩО БЛИЦ ВЧЕРА МЕ БЛОКИРАХА ПИСАХ ЩОТО ГОРЯТ БОКЛУЦИ В БОБОВ ДОЛ И МЕ БЛОКИРАХА

    Коментиран от #55, #58

  • 24 Бройкаджията

    69 10 Отговор
    Пропусна и това ,че българското правителство продаде старите обдишващи машини и ще ги замени с нови.Е 20 пъти по-скъпи и няколко месеца след пандемията ,но по този начин мисли за населението

    Коментиран от #27

  • 25 Име

    84 44 Отговор
    Това да не е поръчкова статия. Такова близане на задници не е здравословно. По социална държава от Швеция няма.
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 6 Отговор
    БОГ да пазиБЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
  • 27 Баро Вкаров

    79 16 Отговор

    До коментар #24 от "Бройкаджията":

    Интересна фактура показаха!?няКОЙ е продал обдишващите апарати по 3400 лева, а сега ще се купуват нови които струват по 35-40 000 лева!?Далавера, гарантирана от ГЕРБ!?!?

    Коментиран от #57, #187

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 8 Отговор
    защо тецовете почнаха да горят боклуци вчера ТЕЦ БОБОВ ДОЛ днес КОВАЧКИ утре до като ни у нищожат унищожът това е олигархичната алчност на капиталзма
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 10 Отговор
    кирил домусчиев никога не е бил болен от корона вирус направил си е реклама как за три дни се излекуваш та той е в хармацевтичния бизнес а дължи милиони на държавата
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 6 Отговор
    дори на прокурор ГЕШЕВ брат му е в управата на държавното тото
  • 31 Сандо

    67 4 Отговор
    Шведите да не се туткат,а да намерят руската подводница!А иначе и оттам дойде добра новина:Откачалката Грета с гордост съобщи,че е прихванала коронавирус.Евала!Либерализмът ще унищожи и тази ,давана за пример страна.

    Коментиран от #106

  • 32 ХХХ

    70 8 Отговор
    ДА НИ ГО КАЖЕ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК ОТ ШВЕЦИЯ ТА ДА РАЗБЕРЕМ КАКВА КОЧИНА СА!!!
    ЩОТО НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ....!
  • 33 Рошко

    28 28 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    Тоя е за психиатър, въобразил си е за валията, че може да скрие от смъртта
  • 34 див чобаним

    79 31 Отговор
    Това нещо пишман българин ли е или пишман швед?

    Говори за "нас, нашия премиер, нашия епидемиолог" и има предвид Швеция. В същото време идва да си прави зъбите в България, да се лекува в България, защото му струва 8 лева и почерпка.

    И дърдори глупости както за Швеция, така и за България.

    Такъв тип хора ги чакаш на летището в София, 50 пръчки на идване, 50 пръчки на заминаване. В Стокхолм по същия начин - 50 на излитане, 50 на кацане. Да си избере към кои ще се числи и да спре да търси само на хляба мекото и на работата лекото.

    Коментиран от #39, #197

  • 35 1111

    81 26 Отговор
    Писна ни от такива патриоти,когато ти харесва си българин и ползваш благата на България,за които не си плащал данъци, когато не ти харесва си швед,взимаш голяма заплата,живееш в уредена държава.Българи са тези останали да живеят въпреки всичко в родината,останалите са просто едни продажници.

    Коментиран от #38

  • 36 Кутиите

    116 8 Отговор
    Ела да работиш във Лом за 280 евро на месец , нито цензура ще има , нито бежанец ще видиш , камо ли от Северна Африка. В болницата само ТОП специалисти ще те преглеждат.
    Добре дошъл!

    Коментиран от #44, #78, #82

  • 37 Явно

    58 8 Отговор
    Човека е депресиран от липсата на слънце,разберете го не му е лесно там в гората!
    Знаете ли ,че този льольо е избягал да живее в някакво бунгало в гората заради Ковид!
  • 38 ами то

    52 28 Отговор

    До коментар #35 от "1111":

    по твоята логика повечето революционери са били продажници а не Българи защото са живели извън османската империя ,така ли ? и какво е според теб Българин....човек с български корени живеещ в България но достатъчно егоист за да поддържа една система 30 години която унищожава България само и само да получи някаква изгода...държавна службица,субсидийка...според мен повечето истински Българи са извън България защото благодарение на трудолюбието си и желанието си да се развиват са се интегрирали на запад. в България са останали основно хората за които важи правилото , че наведена глава сабя не я коси и се свивате пред тези които са на власт
  • 39 Pompev 🇧🇬

    24 4 Отговор

    До коментар #34 от "див чобаним":

    Ами аз съм сесонен работник, ходя и се връщам постоянно,кво значи?

    Коментиран от #51

  • 40 Пресложение

    54 28 Отговор
    Миля дядко с индианско име, хайде да си сменим местата. Аз отивам да си рискувам живота на свобода в Швеция. Ти ела на спокойствие в концлагера...

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 доколкото знам

    22 11 Отговор

    До коментар #40 от "Пресложение":

    концлагерите имт огради и охрана държаща затворените в периметъра .ти къде ...в коя държава живееш...да не е северна корея или куба? защото България не е обградена от телена ограда

    Коментиран от #178

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 анонимна

    27 2 Отговор

    До коментар #36 от "Кутиите":

    ми то в лом СА ПРЕДИМНО РОМИ движат се на групи особено ХУМАТА МЛАДЕНОВО
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Стаматова

    52 6 Отговор
    Това са "евро-атлантическите ценностти" към които ние вървим вече 30 години! Либерално-глобалистки капитализъм, изцяло в интерес на олигархията и политиците, които я обслужват! Затова в почти цяла Европа се появиха радикални и крайно-десни партии.
  • 47 Гошо

    37 12 Отговор
    И понеже сме цъфнали и вързали ще плачем за швеците, абе тоя да не е приятел на Бойко или роднина на Горонов!?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 комплексар

    13 13 Отговор
    много прост и лековерен народ тука , ужас, вярват на такива гниди като миленчовци и пр. и им ръкопляскат, а не могат да видят и оценят фактите и ралността, !!!
  • 50 Трудовакъ

    86 7 Отговор
    Този българин живее в Швеция от 37 г., както отбелязва № 17. Той най - вероятно е избягал от Народна Република България, защото никой не би му дал по това време изходна виза или е т.н. "невъзвращенец". Тогава Швеция е била нещо съвсем различно от това - шведско качество, социални и трудови права, бели мислещи хора, никакви епидемии (защото не е била обект на окупиращия я неканени пришълци, чужди на шведските традиции и култура). Тези неканени гости обаче не стоят със скръстени ръце - те преобразуват активно шведската действителност по свой образ и подобие - никнат джамии, в джамиите призовават към многоженство, ако има домашно насилие, цялата строгост на закона се стоварва върху белите хора, за кафявите - нищо, защото това за тяхната етнокултура си било нормално. Същото е и при съседите им - Норвегия. Потрудих се лично да говоря насаме с българи, пребиваващи там - чудо е, този нашенец е много деликатен и внимателен в изказа си. Норвежците са натрупали около 1 трилион (1000 милиарда) долара от нефта, предназначени за население около 5 400 000 човека с пришълците. Като цяло главния проблем е, че белия човек не иска да работи, особено не иска да полага ТФТ (тежък физически труд). Коренните норвежци почти не работят, предполагам и в Швеция е нещо подобно. Явно високият жизнен стандарт действа разлагащо, настъпва т.н. ояждане или отолупяване - мислене с търбуха, казано на разбираем език. По този механизъм загина Римската империя, Южноафриканската република и н

    Коментиран от #67, #75, #114

  • 51 див чобаним

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Pompev 🇧🇬":

    Гузен, негоне бяга.

    Това значи. Поведението ти покрива ли се с това на професора? Ако да, рецептата е написана, само ще удвоим бройките.

    Коментиран от #71

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 близз

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "000":

    Щото им удариха ,,черния печат,, баннаха ги за вечни времена,щото са пълни кретени.Едно и също ,копи пейст и дотам.Никакво прозрение ...ха ха ха, Айде,единия инсулт имал ,иди дойди, простено му е.Ама оня ,Атилата, е психясал тотално.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 оня с коня

    16 25 Отговор
    Като чета тука Злобните и Унищожителни Изказвания на Русифилската Рота по повод ВСИЧКО ДОБРО което се прави у Нас,няма как да не възкликна като Мунчо на Площада - "В РУСИЯ СЪМ,В РУСИЯ СЪМ"!:)

    Коментиран от #179

  • 57 Бройкаджията

    13 7 Отговор

    До коментар #27 от "Баро Вкаров":

    Интересното в случай че тука плащаме не само с пари но и с животи който си мисли че лъжа Ще изчакаме три седмици като даде пика и ще видим какво ще стане

    Коментиран от #170

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор

    До коментар #58 от "Дебелеевски":

    волът когато рие на гърбът му пада господин аутсайдер рано започна в 9 55 часа лошо човече

    Коментиран от #63

  • 61 Янко

    8 4 Отговор

    До коментар #53 от "АТИЛА":

    Прегледай се ! Очевидно имаш нужда !
  • 62 Някой си

    37 14 Отговор
    16-17 крони много му били за зъболекар....
    Та ходел в България да си прави зъбите...
    Брифинги гледал бил, на Бойко...
    малееееееееееее, нямам думи, като не харесва Швеция що се е вкопчил в нея?
    Апропо той не е ли също мигрант, като тия срещу които говори?

    Коментиран от #72, #93

  • 63 Някой си

    6 4 Отговор

    До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КОЗЕЛА издои ли?
    Мляко пусна ли най-сетне?

    Коментиран от #66

  • 64 Възмутен

    8 1 Отговор
    Ми що пускате китайци?
  • 65 Факти

    31 4 Отговор
    Ами това е трагедия от голям национален мащаб, за всяка една държава. И всяка една болница при такова положение си има КАПАЦИТЕТ. Що съветските лидери при подобна живото застрашаваща ситуация в Чернобил, да не би да приеха всички заразени в болници я? Та то само Украйнците са 250000 загинали. Нито имаше йод за всеки, нито костюми, нито навременна информация, а ни казваха няма радиация. И не не съм привърженик нито на Американци, нито на Руснаци, а съм реалист. Излизам от този сайт, че ми се гади.

    Коментиран от #160

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Азиатците вън

    15 9 Отговор

    До коментар #50 от "Трудовакъ":

    В тая ситуация не са виновни никакви джамии а вмерисаните жълти подхора от Азия.Чии го дират в Европа.

    Коментиран от #77

  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    пази БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    не сме народ а мърша П Р СЛАВЕЙКОВ
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Трудовакъ

    49 6 Отговор

    До коментар #62 от "Някой си":

    Между него, който е там от 1983 г. и навлеците, промушили се след 2000 г. има огромна разлика. По това време (миналия век) Швеция прибираше образовани, бели, можещи и искащи да се впишат в шведската действителност хора. Тези хора ИСКАХА ДА РАБОТЯТ. Сегашните прошляци НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, ако не смятаме просията и скитничеството за работа. Държавата трябвало само да им дава, а ако работят, трябва да са поне директори, началници, ръководители и подобни. ТФТ (тежък физически труд) не искат да работят, а те затова са там, не защото са много хубави. Но уважаемите коренни шведи тепърва ще берат горчивите плодове. Всичко, което пише г-н Конов за Швеция е истина, все пак той живее там от 37 години. За това, което казва за България може и да греши, но за Швеция - не!

    Коментиран от #158

  • 73 Хахаха....

    40 9 Отговор
    В България се правели тестове!? Къде?
    Обадих се в нацииналната лаборатория да питам. Отговориха ми - тука оравим тестове само на доказано болни. Изумях. И за чий ги правите тези тестове, само на доказано болни? Та те тъй и ттй са заразени. Питам. Къде се правят тестове, ако имаш някакви съммения. Да ви светна - НИКЪДЕ. Та толкоз са българското здравеопазване. Брифинги, брифинги и само йрифинги.
  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Охохо":

    ВЪВ ВЕСТИ се коментира чрез мейл който се проверява там нито метър нито сантиметър не се минава

    Коментиран от #79

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Това

    21 3 Отговор
    се отнася за всички мрънкачи. като не ви изнася положението в някоя страна, или съюз, или дори континент, да изчезват на друго място. Ескимосите, например живеят в нещо като автономия, на тях посолство в друга държава, не им трябва, политическа кореспонденция, също, конфронтации пък хептен.....
  • 77 Трудовакъ

    34 9 Отговор

    До коментар #67 от "Азиатците вън":

    Грешиш! Неправилно поставяш въпроса! Не чий го дирят в Европа, а КОЙ ги пуска в Европа? Някога, преди 30 години границата ни с Турция и Гърция беше минирана - противотанкови, противопехотни мини в стройно изградени минни полета. Самострели, вкопани на позиции танкове, граничари, стрелящи на поражение срещу нарушителите на държавната граница. Как могат да минат терористите през минните полета? Не могат, ама нашите умници разминираха всичко, закриха Гранични войски, премахнаха кльоновете и самострелите и сега реват - вай, вай, какво стана, кой ни сра у гащите? Ограда били направили по границата с Турция - смях до напикаване, това е пародия, по добре да кажат къде са граничните съоръжения и минните полета, кого питаха, за да разрушават отбранителната гранична инфраструктура? Сега един масивен гражданин с тъмно минало редовно се моли - аман, заман господине Ердогане, не пускайте терористите, че пропаднахме...

    Коментиран от #104

  • 78 Къде къде

    23 1 Отговор

    До коментар #36 от "Кутиите":

    нема бежанци бре, у Лом гетата са на влизане и излизане от 3 страни, повече са от растителността в района
  • 79 Даа

    15 8 Отговор

    До коментар #74 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Именно и неверни коментари с не доказана информация се трият. Или в редки случай се оставят и ги оборват десетки коментиращи с факти. А не като тука всеки си съчинява небивалици. Обиждат се народа на България, обиждат се, заканват се за срещи с бой и НИЩО коментарите си седят. То демокрация демокрация, ама ганьо прекалява. Напишете нещо крайно лошо за Путин в Русия да видите колко "приятно" ще се отнесат там с вас. Или подобно за Тръмп примерно. За това и тук трябват такива мерки.

    Коментиран от #81, #87

  • 80 Next

    23 6 Отговор
    Я бачето да каже , когато обикновен гражданин започне дребен бизнес, дали в Швеция веднага идват мутрите за рекет.

    Коментиран от #92, #128

  • 81 Именно

    12 8 Отговор

    До коментар #79 от "Даа":

    Ганьо винаги прекалява. И отдавна не знае границата, между свобода и свободия. Не случайно по света му се носи славата на Вулгарин отдавна не е Българин.

    Коментиран от #108

  • 82 Сиромаха

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Кутиите":

    Евала пич, точно в десетката!!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор

    До коментар #80 от "Next":

    днешните мутри са герб а БГ МАФИЯТА И МУТРИТЕ ГИ създадоха определени кръгове от Б КП когато свалиха ТОДОР ЖИВКОВ създадоха ги ЛУКАНОВ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ГОЦЕВ МОСКВА разберете ХОРА ЧОВЕЦИ политици олигарси недават а а вземат грабят като мутрите силово застраховане охрана рекет режеха пръст ухо взривяваха изнасилваха убиваха
  • 93 Жени

    9 4 Отговор

    До коментар #62 от "Някой си":

    Но много хитро не споменава колко е платил тук за "бързото" лечение,нали?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 .....

    28 14 Отговор

    До коментар #6 от "Чифликчия":

    Ще ти отговоря.Миналата година на моя позната родителите се завърнаха от Канада след като бяха живели там 27 години и бяха решили да си карат тук старините с канадските пенсии.Само дето не можаха да изкарат 3 месеца в София и се върнаха в Канада, защото не можаха да свикнат да ги псуват на всеки светофар тук и всяка продавачка да ги гледа накриво, съседите им да си тупат килимите през балкона и да и хвърлят фасове и всевъзможни боклуци на терасата им и още разни такива.Сега схващаш ли, умнико?

    Коментиран от #164

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Психично пияни шведи

    38 3 Отговор
    Дали това е истина което казва да 2-3 седмици ще се разбере.Стане ли в Швеция като в Италия значи е бил прав. Склонен съм да му вярвам защото шведите в гена и ценностите си са социални дарвинисти - тоест залагат да оцелеят само тия които с имунна система ще се преборят с вируса. Шведите допреди 50 години са имали държавна програма за кастриране на малцинството саами,както и за кастриране на всички психично болни. Хитлер затова не ги е окупирал,защото шведите по природа са си расисти. От тая расова чистота и малобройното население им се получи неосъзнато кръвосмешение между близки родственици. Затова психарите и сомоубийците там са много. Шведите осъзнаха,че са генетично износени и затова пуснаха 1 милион мигранти за да им обновят генофонда,тоест сега залитнаха в другата крайност.

    Коментиран от #113

  • 102 Някой

    30 2 Отговор
    Аз си мисля, че някои европейски богати страни. Нарочно не взимат мерки. За да не си сринат икономиката. Защото хората са им свикнли на стандарт. И ако затворят всичко. Кой ще плаща. И то за дълъг период напред. И си мислят, че рязкото и бързо преболедуване няма да наложи затваряне и карантина. Само че тогава здравната система не издържа. И смъртните случаи стават повече , защото са не са лекувани качествено пациентите. Относно здравните системи. Например в ЮК. Има много какво да се желае. Това с чакането е вярно. Звъниш с болка я зъба. Час за след две седмици. Ако искаш след 2-3 дена на ЧАСТНО. Да, ама един пулпит е 500 паунда на частно. Бременни жени, не се преглеждат и проследяват качествено. Дори с оплаквания от страна на бременната. Няма гинекологичен преглед. Няма изследване на кръв за аномалии. Видеозон 1-2 пъти за цялата бременност. Всичко е мудно, повърхностно. Общи приказки и обратно вкъщи. И ако си мислите, че на запад във всички болници са само топ специалисти. Аз лично много се съмнявам. Псуван е Бай Тошо. Но е положил основа, на здравеопазване и образование. Която трябваше да се развива. Но в разграбена България, липсват пари и желание. Пагубна комбинация. А иначе българският специалист има потенциал. Но трябва да се обучава и да има добре оборудвана база.
  • 103 Пламен

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "фре":

    Е той, като идва на лечение тук си плаща, не е безплатно

    Коментиран от #107

  • 104 Ами

    16 13 Отговор

    До коментар #77 от "Трудовакъ":

    Границата ти някога е била минирана, за да не може ногото българите искащи да избягат от гадния комунизъм да емигрират. И това е Факт, защото само от 89до 91 милиони емигрират в САЩ.
  • 105 Директно от Швеция

    12 16 Отговор
    Някакъв експертен дядка ,бил съветник, пък и Българин, та слушайте хахото ,как всява паника ,чрез медиите.
    Всичко, тук си върви по най-нормалния начин,който може да се случи.
    Хората си работят, фирмите се притесняват, транспорта си върви.
    По добре от това не може да се опише ситуацията в Швецция днес 29.03.2020г.
    Дядката е човек, който прекарва повече от времето си сам,в момента, който срещне някой, бълва змии и гущери за да се разтуши от самотата, някой го слуша и той говори, нормална шведска ситуация на самота...
    Аз си ходя навсякъде, още преди 3 години си навлякох същия вирус в България, тогава както и сега върлуваше птичи грип
    в България и убеждаваха че птичи грип, не ходи по хората ходи и заразява без проблемно,лекуваха ме тук в Швеция и ме излекуваха, симптомите в лекарския журнал тогава бяха същите, като на корона.Тук всичко пишат в журнала ти и можеш винаги да погледнеш кога и от какво си боледувал 50 години назад.
    Така, че това не е нищо ново, прилепите са летели и ще летят
    от времето на динозаврите до сега.Когато пернатите летят няма граници, мрат много повече от птичи грип, който не се различава като симптом от корона,това е една и съща група вируси.
    Тук се вземат мерки ,днес има ограничение повече от50 човека да не се събират на едно място.
    Хората си работят от растояние ,поне тези които могат,училищи и детски градини, функционерат нормално.
    Невиждам никакви признаци за паниката в която е изпаднал Общинския съветник Лахан Конов

    Коментиран от #154

  • 106 Гегата ти къса

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Сандо":

    Сандо, прибра ли овцете в обора?

    Коментиран от #188

  • 107 Някой

    27 1 Отговор

    До коментар #103 от "Пламен":

    Плаща си, вярно е. Аз дадох 1000 паунда за зъб в ЮК. Ходих при двама. И накрая в БГ го доуправих за 60 паунда. И в ЮК, и в България ходих на частно. Нищо, че плащам здравни осигуровки в ЮК. Нито в ЮК, нито в БГ останах доволен. И на двете места направиха някои грешки. Просто в ЮК са мудни. И първата им работа на зъболекарите е да ти кажат за вадене е. Пълно е тук с млади хора без зъби. Защото, като ги заболи. И като им кажат след две седмици час. И той отива по спешност или на частно. Ако отиде на частно, пулпита е 500 паунда, а ваденето е 70 паунда. Ако отиде по спешност в бърза помощ. Там никой няма да му лекува пулпит, директно ще му го извадят.

    Коментиран от #151

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 феферр

    14 12 Отговор
    Лахан, как може да си толкоз п_розт?. Като е толкоз зле в Швеция се прибирай при Бойко, Пеевски и Доган....
  • 110 Umetnik

    1 1 Отговор
    Za da zivees vo bugarija ili makedonija treba da si magosnik ili magionicar pa izvolte neka se vrati detceto ke go primime I Kaj nas
  • 111 Наблюдател

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    Ще дойде, ама Гешев" КТБ-ТО ", ще му смени легитимацията.
    С международна ,заповед за издирване ,знаем какво се получава.
    - И ГЕРБ , ще ръкопляскат
    като пияни комунисти..а ДПС мълчаливо ще одобрят представлението в цирка.
    Най много" Воля" да покаже някакви гърчове, които не променят нещата.А НФСБ ще продължава ДА БОРИ капитала , който тотално емигрира и остави страна гладна и бедна , същисана от политически кърлежи.
  • 112 Трудовакъ

    27 5 Отговор
    Не е вярно, № 104! Лъжеш! Дулата на вкопаните танкове сочеха към Турция, а не назад, в нашия тил. Иди на място, има паметници на загинали в бой граничари - убити са от терористи, проникващи от чужда територия и финансирани от западни разузнавателни служби, за да взривяват и убиват в България, да извършват саботажи, диверсии и вредителства! Няма как през 1989 - 1991 в САЩ да са емигрирали милиони българи - явно си забравил опашките пред посолствата на западните страни. Нас не ни пускаха да влезем в техните държави като бели хора, гавреха се с чакащите за визи, а кафявите минаха транзит - били бежанци, представяте ли си?! Американците и сега трудно дават визи...
  • 113 ✔️Pompev ®️

    8 3 Отговор

    До коментар #101 от "Психично пияни шведи":

    Шведите нямат щастието като нас да ни обновяват постоянно геноштама,500 години+300,+немци и руснаци

    Коментиран от #118

  • 114 Човек

    23 2 Отговор

    До коментар #50 от "Трудовакъ":

    Поздравление! Дано повече народ прогледне за истинската действителност! Аналога с Рим е много точен. Младата Римска република победи Ханибал, най страшния си враг. Но уядената Римска империя падна от дивите германски орди които бяха имигранти и наемници. Още веднъж БРАВО!

    Коментиран от #116

  • 115 чавдар

    3 7 Отговор
    па върни се тука бе дядо, като е толкова зле в Швеция
  • 116 Трудовакъ

    16 2 Отговор

    До коментар #114 от "Човек":

    Благодаря, колега! Виждам, че си мислещ човек, което е отрадно! Здраве и късмет за твоя милост и близките ти! И нека ЗНАНИЕТО бъде с теб!
  • 117 Истината за комунизма

    11 13 Отговор
    Този човек ,има фобия от емигранти, и вируси, а самия той е емигрант.Дали е вирус самия той, е под въпрос?
    Говори за властите как не си гледат работата , но той работи.
    Не искал да има емигранти, та това "е наци синдром "от страх някой да не би, да е по кадърен от него.
    Дали може да обясни, как емигрира във Швеция 1983 година.
    Има нещо гнило в този човек, нещо ,като комунистическо минало.

    През далечната 1973 година ,Комунистическа България изпратила 75 лекари да специализират в Швеция, от тези 75 лекари, единствения, който се върнал обратно в България е Агента който ги е наблюдавал и доносночил на Партията за техните лични убеждения.
  • 118 Чумата е стара болест

    8 0 Отговор

    До коментар #113 от "✔️Pompev ®️":

    Забрави Тракийското минало от там всичко започва и тогава е имало чума.

    Коментиран от #125

  • 119 ии бреее

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "Обикновен човек":

    лахана на гръцки е зеле
  • 120 Директно от Швеция

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Този Бойко Борисов го е накарал да пише, та белкем спрем да критикуваме Борисовата диктатура.
    Човека е болен, говори глупости, няма 18 евро да отиде на зъболекар, но ще даде 250 евро да лети до България да му оправят зъбите. На този пенсионер сметките му са като на комунист останал без пари ,все някой му е виновен за всичко.
  • 121 хахаха

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Каскет, такъв е ЦЕЛИЯТ свят, ако не ти изнася - хей я къде е Сев. корея или Куба!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ✔️Pompev ®️

    1 2 Отговор

    До коментар #118 от "Чумата е стара болест":

    Според тая история дето сме учили,българите ги е нямало тука все още
  • 126 666

    20 4 Отговор
    А мислехме,че в Швеция е рай - то ужас!! Пращаме ви г-н Борисов да ви оправи, нас вече ни оправи!!
  • 127 Тоя

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "бай Киро":

    като Ивайло,дет уж не бил болярин.
  • 128 EU BG

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Next":

    Tи какъв дребен бизнес захвана -с наркотици ли
  • 129 ПЕНКО

    10 3 Отговор
    КОРОНО ВИРУСЪТ Е НАПРАВО ХУМАНОИД -В СРАВНЕНИЕ СЪС ЗДРАВНИТЕ СИСТЕМИ В САЩ ;ШВЕЦИЯ И РЕД ДРУГИ ЗАПАДНИ СИСТЕМИ- НА ЗДРАВНА ЗАЩИТА НА ТЕЗИ ,КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ЕЖЕМИНУТНО СТОЙНОСТТА НА ЕКВИВАЛЕНТА - ПАРИ !!!!!!!!!!!!!!!- СМЪРТ НА ЕВРЕЙСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ !!!
  • 130 Nikolay

    7 6 Отговор
    Зaщo нe ce върнa в Бг., кaтo в Швeция e тoлкoвa злe?
    Aз живeя в Швeция oт дocтa гoдини и в момента съм тук. Мoгa дa кaжа, чe тoвa кoeтo пишe,тaкa нaрeчeния бългaрин e мeкo кaзaнo подвеждащо. Разбрахме какво не прави Швеция, но защо не разкажеш какво прави тя за хората и свободите им, а господин Общ. съветник?
    Да не би това да е целенасочена публикация? Тук мерките с/у вируса са нищожни. Съседните Дания и Норвегия мерките са драстични. Вие сами можете да видите данните и резултатите примерно тук https://coronavirus.jhu.edu/map.html
    Акъла е единственото нещо което, може човек мове дава без да го има.

    Коментиран от #142

  • 131 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 5 Отговор
    Д-а-а-а, Шведите объркват плана на ШЕФА и се почна оплюването им.
    Лахан е напълно зомбиран.
  • 132 Nikolay

    9 2 Отговор
    Тези които, жертват свободата си,заради сигурността си ще загубят и двете.
    Бенджамин Франклин
  • 133 Джеронимо

    1 5 Отговор
    Само се моля на Бога,да унищожи сбърканяците в запада и океания,цивилизациите носят,болести и упадък
  • 134 Смисъл

    8 5 Отговор
    Шведите май са го докарали на комунизъм.

    С една съществена разлика
    Предишните комунисти, като цяло мислеха за народа си ( тука не броим глупостта около аварията в Чернобил, и демократите криеха, пак по идеологически причини, замърсяването от бомбандировките на САЩ в Югославия, въпреки че от хората в Западна България знаехме за замърсяването)

    А днешните шведски комунисти са отсвирили отвсякъде народа си.
  • 135 Ама тва е дрогарят

    2 3 Отговор
    Тодор Живков
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 6546

    3 6 Отговор
    Абе къде е оня разбирач Милен Цветков,който искаше някой да му обяснил за Швеция. ''Aпeлирaм някoй дa излeзe и дa oбяcни фeнoмeнa Швeция? Кaк мoжe хoрaтa тaм дa ce движaт и живeят пo cъщия нaчин, кaктo прeди, a рaзбoлeлитe ce и пoчинaлитe дa ca тoлкoвa, кoлкoтo и в cтрaнитe, в кoитo имa oгрaничитeлни мeрки....ХА ХА ХА ....добре че го изритаха от телевизията.Всезнайко.
  • 138 ккк

    4 7 Отговор
    Тва е някъв педофил виж му само мутрата ..
  • 139 Знайко

    5 4 Отговор
    Този клакьор(лице, което с користни цели одобрява или възхвалява някого/нещо)измислен от де се появи,вие четете ли внимателно...тоя измисленяк от растояние ни обяснява колко е велик ББ и правителството и как макЪр и с дребните си заплати ще оцелееме защото имаме уникално управление и уникално здравеопазване.Абе мушморок айде да си смениме местата ти в Утопи-Булгаристан аз в Швеция па да видиме тогава каква песен ще запееш...
  • 140 българин

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Изглежда, че теб някой яко те е клатил в главата и от тъпа, е станала още по-тъпа.
  • 141 хаха

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "бай Киро":

    Да ви напомня на оня едночленен какъв беше - комитет за правата на човека за Сирия, разположен на майна си в Англия? Да ви се струва твърде много близане г*за на някой от Банкя, дето съвсем незаслужено народа нарича с името на един иначе толкова хубав зеленчук?
    Имаме си работа с едночленна информационна агенция, дето бълва информация повече и от оня агент на Лондон, дето заблудил разузнаването на швабите през втората световна, че има цяла агентурна мрежа в Англия. Всички знаем как свърши тя за тях.
    Който иска - да му вЕрва. При желание може да се хване за ... и да чака да го оправят за незнам колко си там дни. Нормалните хора ще търсим мнения от хора, които познаваме и които са на терен в Швеция или най-малкото такива, на които сме установили, че може да им се вярва, а не на непознати анонимници.
  • 142 Смислов

    20 5 Отговор

    До коментар #130 от "Nikolay":

    Nikolaj (130)"Публикувано във факти.бг: Зaщo нe ce върнa в Бг., кaтo в Швeция e тoлкoвa злe? ""
    Ами установил се е там, в чужбина -- прецакал се е и той. Но не се срамува да си признае, че нещата на Запад не цъфтят, както ти и тебеподобни се мъчите да ни вменявате десетилетия. Като грях на душата ви лежат десетки наши сънародници подмамени от такива като тебе възхвааляващи сичко на Запад. Напуснахте землището си, предопределено от Бога, и то в трудни времена -- също дезертьори на авойна. Е, стойте си там. Но не пропагандирайте и не лъжете колко там е цветущо и не дърпайте свежи сили от народа ни -- младите трябва да останат тук -- да строят Родината си.

    А вие бегалците (емигрантите) ... прецакали сте се -- не прецаквайте и други...

    Коментиран от #143, #146, #153

  • 143 Nikolay

    6 4 Отговор

    До коментар #142 от "Смислов":

    Ти наистина си Смислов.
    Къде го чукаш, куде се пука, неразумни ми юроде.
  • 144 Фоок оф

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    На някакъв вербуван от КГБ/ДС агент ми изглежда. Мразя Швеция и джендърщината им ама тва са си някакви пълни пропаганди. Като му е толкова тежко, що седи там? Има някаква мисия май,дъртия комунист

    Коментиран от #155

  • 145 Реалист

    8 13 Отговор
    Тоя мухлясъл старец, дърто уше като не му харесва в швеция кво прави там!? Да се прибира на село в бълхария. Швеция в момента една от малкото или единствена в цяла Европа която има адекватна политика спрямо измисленият медиен несъществуващ вирус и веднага се явява някой мишок, в случая този да обяснява колко лошо е човек да се разхожда навън. Стойте на прахта вкъщи и не се движете за да имате слаб имунитет и запушени артерии, желязна логика! За сведение на всички слабоумници включително и на дядката от статията - вируси на слънце и на въздух, открити пространства не виреят!

    Коментиран от #177

  • 146 Генерал

    20 5 Отговор

    До коментар #142 от "Смислов":

    Браво, много хубав и верен коментар, радвам се, че все още има хора като Вас!
    Само слабите напускат България.Истински смелите не се страхуват от калта и мръсотията, а правят тук от нея къща. Видях чужбина, там нещата стават по-лесно, но се върнах у дома, където нещата стават трудно и мъчително и нито ден не съжалявам за избора си. Няма по-велико чувство от това да се събудиш с изгрева и кукуригането на петела, да целунеш майка си, да се разходиш до гроба на баща си, да се изпотиш в двора си, а вечерта да се наслаждаваш на залеза с чаша вино в ръка, спомняйки си за детството и отишлите си роднини. Такова чувство не съм изпитвал никъде другаде по света. Да тук е трудно, да мъчно е да се гледа бедността в очите, но тук се чувствам истински жив и точно на мястото си.Силен си ако останеш и се бориш в родината си, ЗАРАДИ нея. Точно както са го правили хиляди поколения българи. За да я има. Ако ще и два милиона корави българи да останем на тая територия, ще я съградим наново - нашата България.

    Има една много вярна сентенция -"Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена."
    Съдейки по настоящата действителност, ние сме в най-добрите времена на човешката история и затова е пълно с п*тки от мъжки пол, особено там, на запад!

    Коментиран от #156

  • 147 Фоок оф

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, а на алтернативата много им дреме. Комунизъм има само за горните съсловия, бадженаци и партиината върхушка. За останалите, равенство в мизерията! Капитализъм е дума измислена от Маркс с която да обосове нормалното и да го изкара ненормално. Капитълизъма е единствената система която НЕ е рухнала под собствената си тежест, и въпреки че не е перфектна, разчита на човешките идеали и природа. Изкуственото приравняване обезчовечава хората като ги превтъща в маси от работници. Ще работиш колкото можеш а ще взимаш колкото искаш? Къде отиват мечтите и стремежа на човек да се издигне? Комунизма осъжда това естествено желание като фалшиво го приравнява към сравнение или ти или ние. Демек, който се издига е на гърба на някой друг/и и е неморално и лошо. Да ама не е така. Без богатите, остава една проста маса без стандарти, без мечти без идеали, без стремеж за подобрение. Давай безплатно на хората и те го приемата за даденост, стават нагли и небалгодарни. Държавното/народното не се пази защото не е на никого, паднало се е. Комунизма не е за простаци, а идеал които не може да се приложи в момента, а изисква планетно израстване. Социализмът е един фалш, по-вреден от комунизма и капитализма взети заедно. Капитализмът, нормалното и естственото си има проблемите но в комбинация със социални мерки няма равен.

    Коментиран от #152

  • 148 Фермер

    5 1 Отговор
    Е тия шведските люскат ли се с мигрантите?Та ще си обновяват генофонда.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Mario belli

    1 6 Отговор
    Мангал колко ти платиха за това интервю?
  • 151 ха ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "Някой":

    Ха ха ха ,какви здравни осигурвки плащаш в Англия ????
    "Здравеопазването се финансира пряко от бюджета на държавата и общините и е безплатно за пациентите"! В Англаия не се плащат здравни осигулавки! Но за разлика от Канада ,където здравеопазването също е безплатно ,в Ангрия има и частно-плаща се само в кеш. А в Канада е забранено със закон частно здарвеопазване.Само държавно е там.Плаща се от бюджета.Както през соца в България.

    Коментиран от #163

  • 152 Смислов

    11 1 Отговор

    До коментар #147 от "Фоок оф":

    Фоокс Оф, какъв капитализъм ???? ...
    Той се видоизмени (мутира) във финансизъм.
    Финансовите фокуси из разни борси, индекси, които се раздават и пропагандно и като удари под кръста... Как е възможно едно капиталистическо предприятие, с едни и същи машини, отношения и производство, днес да струва 5-10 пъти повече или по-малко от преди 2-3 деня... Това не е капитализъм, а финансизъм. И не организацията на предприемача Форд предопределя, а на банкера Ротшилд и Морган, които правят пари от въздуха -- отпускат банкови средства 10 пъти в повече от наличното в касата. И после събират лихви... Такива финансови фокусници-факири доведоха до там, че целия Запад потъна в колосални дългове към частни банкови кланове. Частници банкери , които чрез совои марионетки подлъгаха Западните правителства да клъвнат по измамата "масова приватизация" Преди нямаха дългове. Около 30-40 % от стопанството им -- възловите стопански отрасли бяха държавни --
    обществени. После клъвнаха по либерастки учения и разпродадоха всичко. Никоя държава само с данъци и такси не се издържа. Ще печаташ пари и ще наливаш до едно време, няколко десетилетия, столетие, хайде... После ... вечно с печатане на пари и други финансови фокуси не става ... Сега хората около Тръмп се мъчат да върнат капитализма ... Мъка ...и спънки от финансовите фокусници
    Капитализъм... Още влакове взривяваш, момко...
  • 153 ✔️Pompev ®️

    4 3 Отговор

    До коментар #142 от "Смислов":

    Напуснахте землището си, предопределено от Бога, и то в трудни времена -- също дезертьори на авойна, " - Xaxaxa Вината я имат изцяло комунистите,дето затвориха заводите,такъв беше и планът.А че той казвал истината,не е виновен.Определено от Бог :))а ни ма разсмивай a
  • 154 Играч

    10 0 Отговор

    До коментар #105 от "Директно от Швеция":

    Прилепите не са пернати и птичия грип е друг.Прилепите са бозайници.

    Коментиран от #162

  • 155 ✔️Pompev ®️

    3 6 Отговор

    До коментар #144 от "Фоок оф":

    Бачкам в Швеция толкоз време, джендър не съм видял.Ама съм сигурен,ти ако идеш може и да видиш,че може и да се върнеш разхлабен
  • 156 от Германия

    12 4 Отговор

    До коментар #146 от "Генерал":

    Всички били или сега на държавна хранилка се изкарвате големи родолюбци, но ако бяхте на свободния трудов пазар щяхте да си лижете х@я за сол

    Коментиран от #157, #176

  • 157 Pompev 🇧🇬

    8 4 Отговор

    До коментар #156 от "от Германия":

    Абсолютно точно,системата им рухна,те сами изгониха народа,сега говорят.Ай да се върнат 2 милиона тогава,ко ше ги праите,генерално.тъпо нещо
  • 158 Някой си

    4 3 Отговор

    До коментар #72 от "Трудовакъ":

    Я развий темата, каква точно е разликата между един ганьо и един сомалиец примерно.....
    Хахахахахахахаха
  • 159 Ивайло Лахана(Зелката)

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баро Вкаров":

    С това хубаво име -Зелка един ден може и Биби да замести.
  • 160 До ФАК

    5 5 Отговор

    До коментар #65 от "Факти":

    Фани се гръмни ,нещастнико.250 000 умрели украинци от Чернобил. Почти толкова,колкото изнасилени актриси от оня продуцента в Холивуд за една година.За всяка лъжа цирей на задника ти да излиза.Казах.

    Коментиран от #174

  • 161 Бесен

    7 5 Отговор
    Шведите са твърде толерантни и просто няма да предприемат никакви мерки, иначе бий пратил словоблудстата на тоя дърт самовлюбен идиот на отговорните власти в Швеция, за да го изгонят!
    Самия той е емигрант и си позволява да осъжда емигрантите - това е наглост! Нали и теб са те приели по същия начин бе дъртак!
    А съшите тия неща, че вируса няма да дойде в България и че обикновения грип е по-опасен ги говореха и и 'експертите" от нашия щаб преди да ги направят медийни звезди и да им обещаят кандидатура за Президентството!!!
    Света е пълен с боклуци...
  • 162 Прав си така е

    2 1 Отговор

    До коментар #154 от "Играч":

    Абсолютно си прав, бозайници са ,но понеже летят ,ги събрах с пернатите, добре е, че си обсервантен, така трябва, а относно
    вируса ,от личен опит с прекараното мое болно състояния,лекарите ми казаха, че не знаят какъв е вируса , точно как се какзва, на най-близо е до групата вируси на птичия грип.
  • 163 Да ама не

    9 0 Отговор

    До коментар #151 от "ха ха ха ха":

    В Англия се плащат ЯКИ ЗДРАВНИ ОСАГУРОВКИ. Говопиш, но не жирееж в Англия.
  • 164 Чифликчия

    5 1 Отговор

    До коментар #98 от ".....":

    Вашите мисли са ми ясни! Значи седи и не критикувай власта след като всичко там ти харесва! ( става вьпрос за скандинава). А за вашите познати мога да кажа че сметките са им криви, не че не сме страна от третия свят, но и с малка пенсия на бачкатора от Канада, искат да заживеят като царе тук ли? Никога!
  • 165 Земеделиц

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чифликчия":

    Тои иска в русия/при вашите/ да иде а вие като сте недоволни кому к__ра держите тука

    Коментиран от #175

  • 166 ппп

    9 0 Отговор
    Рошкооо, чети сега, и ако можеш после - мисли: Швеция: Последните 5 дена - 1700 заразени и 70 починали, справка: https://www.worldometers.info/coronavirus/. А що се отнася до здравната система в повечето страни на запад - точно такава е - ужасна е!!! Преди 2-3 месеца и в БГ някакъв зам.министър искаше
    да закрива болници като "неефективни", като ни даваше пример точно западна Европа - как там имало 1 болница на не знам колко града, ама била "качествена", а у нас били много - но "некачествени". Да, може, но там за специалист дъщеря ми чакаше 3 месеца, кръвните изследвания, които тук щяха да станат за 2-3 дена, там е чакала 15 дена!!! Но българинът винвги ЗНАЕ всичко и винаги е критичен ... Така, че до всички Рошковци - тук не е "рай", но поне здравната ни система е все още добра. А що се отнася до новия вирус - ако не пламнат циганските гета, и ако Рошковците са по-малко, може да минем с малко жертви. За последните 5 дена от 61 място сме на 70-то. Минаха ни Унгария, Сърбия "лети' напред, Украйна от 93 място тогава, сега е на 67 и т.н. Бога да ни пази, но и ние да мислим повече :) Лек ден!

    Коментиран от #172

  • 167 Ваня Давидкова

    8 2 Отговор
    Правителството трябва всеки момент да преквалифицира предприятия които да произвеждат защитни облекла и маски. Така ще може да продават в чужбина докато е пандемията и държавата ще печели пари. Защото след пандемията няма да има същото търсене на защитни средства. Затова трябва денонощно да се работи дори изванредно. Така бързо ще се задоволят нуждите на България и след това на други държави. В противен случаи държавата не я чака нещо добро.
  • 168 Почитател

    3 6 Отговор
    Факти вие от цяла Швеция само от този изкуфял старец ли черпите информация?
  • 169 ели

    7 3 Отговор
    Всичко е вярно ходил съм бил почти всички Европейски страни и доста време останах там.За съжелиние с години бяхме излъгани и си мислехме "България е Ад а Запада е Рай" (още има много хора така да мислят).И ние наивно и глупаво разрушихме ,разграбихме всичко мислейки , че от сега нататък ще живем в Рая. В статията не е споменато ,че един щвед работи цял живот за един апартамент а емигрантите получават безвъзмезно.Ако детето се " оплаче " от родителите си веднага държавата лишава родителите от всички права върху децата.И още точно не помня до 9 или 12 години децата имат право да си сменят пола"трансгени" от момиче да станат момче или обратното като родителите нямат право защото това е "свобода на личноста".

    Коментиран от #184

  • 170 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #57 от "Бройкаджията":

    Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe ШEФA...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!
  • 171 волен сидеров

    0 3 Отговор
    УЖАС ТОВА НИ ЧАКА ЯВНО СЛЕДВАЩИТЕ 5-10 ГОДИНИ ,УЖАС
  • 172 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #166 от "ппп":

    Вcичкo e зaигрaвaнe cъc cтaтиcтикaтa...тъй кaтo вcичкo e oтнocитeлнo.
    Нямa инфoрмaция зa oбщия брoй пoчинaли прeз прeхoдни пeриoди. Тoвa, чe умрeлият e имaл вируc нe знaчи, чe e умрял oт нeгo! При хoрaтa cлeд 68 гoдини cмъртнocттa рязкo cкaчa и e мнoгo удoбнo зa мaнипулaтoритe вcичкo дa прeпишaт нa СОVID-19........ Нa гoдинa в Бългaрия пoчивaт oкoлo 110 000 (cтo и дeceт хиляди) души или cрeднo пo триcтa 300 нa дeн, a oт грип нoрмaлeн прeз ceзoнa oкoлo 2500 души... Зa инфoрмaция нa питaщитe.
  • 173 Gia

    0 3 Отговор
    К'во масово тестване в булгаристан го е намерило тоя, тук се правят по триста теста на ден!
  • 174 Факти

    2 3 Отговор

    До коментар #160 от "До ФАК":

    Даа колегата молко е преувеличил, но има украйнски статистики, който потвърждават смъртта на 103хиляди Украйнци. Да не говорим, че радиация от чернобил е равна на 500 бомби пуснати над хирошима и облъчва хора от Скандинавия та чак до източна Европа и ги обрича на болести.

    Коментиран от #181, #189

  • 175 Чифликчия

    2 0 Отговор

    До коментар #165 от "Земеделиц":

    Моля, по скромно,филтрирайте си думите.
  • 176 Генерал

    3 2 Отговор

    До коментар #156 от "от Германия":

    О,да, оракуле-боракуле, кажи какъв да бъде тоз!
    В случая аз, бил съм бил на държавна хранилка. Е как и откъде разбра, бе оракуле,м?
  • 177 Сульо

    4 1 Отговор

    До коментар #145 от "Реалист":

    Казват, че вируса нападал първо реалистите, а в препоръките за спиране на вентилацията са първи реалистите и "демократите"...
  • 178 Ген. Мутафчийски

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "доколкото знам":

    Ще бъде!
  • 179 Сетти

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "оня с коня":

    Каква русофилия видя тук, бе лигав плужек гнусен? Психопат

    Коментиран от #190

  • 180 Уж си мъж

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Баро Вкаров":

    Казват да си го изкараш по навътре
  • 181 Setty

    4 2 Отговор

    До коментар #174 от "Факти":

    Кажи нещо за фукушима, многознайко.няма да кажеш я. Никой не те е информирал какво точно е станало там и няма и да го направи, но за чернобил всеки знае да дрънка
  • 182 Сетти

    4 1 Отговор
    В края на краищата, човека-Българина от Швеция си споделя мнение-наблудение какво е там. Това че вашето мнение е различно от неговото не ви дава право да го обиждате и псуват, какеоро са 90% от коментарите. Срам са вас, ако знаете тази дума. Срам!
  • 183 МИХАЙЛОВ

    6 3 Отговор
    ...ВEЧE ИМA УБEДИТEЛНИ
    И БEЗCПOРНИ ДOКAЗAТEЛCТВA
    И МНOГO CВИДEТEЛИ,
    ЧE КOРOНA ВИРУCA - СОVID - 19
    E CЪЗДAДEН УМИШЛEНO
    В ТAЙНAТA БИOЛAБOРAТOРИЯ
    НA AРМИЯТA НA CAЩ
    ДO ФOРТ ДEТРИК В CAЩ
    OЩE ПРEЗ 2015Г....
    ...ЗA CЪЗДAВAНEТO НA
    КOРOНA ВИРУCA
    В ТAЗИ CВРЪХCEКРEТНA
    БИOЛOБOРAТOРИЯ НA ПEНТAГOНA
    ДO ФOРТ ДEТРИК
    CA РAБOТИЛИ CТOТИЦИ
    УЧEНИ И CЛУЖИТEЛИ
    В ПРOДЪЛЖEНИE
    НA НЯКOЛКO ГOДИНИ
    ПO ПOРЪЧКA НA ПEНТAГOНA...
    ...ЦEЛТA ИМ E БИЛA
    ДA МOДИФИЦИРAТ
    OБИЧAЙНИ КOРOНA ВИРУCИ
    ПO ПРИЛEПИ
    КAТO ГИ МOДИФИЦИРAТ ТAКA
    ЧE ДA МOГAТ ЗA CE ПРEДAВAТ
    OТ ЧOВEК ВA ЧOВEК,
    ДA ИЗДЪРЖAТ НA ТEМПEРAТУРA
    ДO 56 ГРAДУCA,
    ДA ПOЛEПВAТ ПO ВCЯКAКВИ
    ПOВЪРХНOCТИ КAКТO
    В ПOМEЩEНИЯ ТACA И НA ВЪН...
    ...И НAЙ-ВAЖНOТO
    ДA ПРИЧИНЯВA ТEЖКИ EВРEЖЗAНИЯ - ФИБРOЗA
    НA БEЛИЯ ДРOБ
    И CМЪРТ...
    ...EКИПA OТ ТAЗИ БИOЛAБOРAТOРИЯ
    ДO ФOРТ ДEТРИК
    УCПЯВA ДA ИЗПЪЛНИ ЗAДAЧAТA
    КAТO ЗA CЪЗДAВAНEТO
    НA СОVID - 19 ИЗПOЛЗВAТ
    И ДРУГИ ВИРУCИ ВКЛЮЧИТEЛНO
    CПИН, CAРC, EБOЛA...
    ...НO OТ 2015 ДO 2019Г.
    НЯКOЛКO CТOТИН ЛAБOРAНТИ
    OТ ФOРТ ДEТРИК
    CE ЗAРAЗЯВAТ C КOРOНAВИРУCA
    И НAД ДВECТA OТ ТЯХ УМИРAТ...
    ...ЗA ТOВA ПРEЗ 2019Г.
    КУХНЯТA НA ДЯВOЛA,
    КAКТO E ИЗВECТНA
    ТAЯ БИOЛAБ. ВЪВ ФOРТ ДEТРИК
    E ЗAКРИТA...
    ...НO C КOРOНA ВИРУCA
    CA ЗAРAЗEНИ И ДECEТКИ
    ВOЙНИЦИ НA CAЩ,
    КOИТO CAЩ УМИШЛEНO ПРAЩA
    В КИТAЙ В УХAН
    ЗA УЧACТИE В CВEТOВНИТE
    ВOEННИ ИГРИ...
  • 184 Kanada

    1 3 Отговор

    До коментар #169 от "ели":

    Ели - страшни глупости говориш.
    Това че ме познаваш системата не те оправдава.
    Седни и учи като отидеш следващия път в друга държава. Хем искаш нещо ново хем искаш да си караш по стария начин който си живяла в България.
    Няма как да стане. Тук в Канада има много като тебе - стоят по 20-30 години и не са се напреднали да разберат как работи държавата. Накрая си тръгват към България разочаровани като тебе.

    Коментиран от #186

  • 185 pipi

    0 1 Отговор
    Ганоивци не разбрахтели насикаде посвета ако си беден го духаш
    тапилисте и на луната да отидеш пак е сащиа хуи ако си беден .....
  • 186 pipi

    3 0 Отговор

    До коментар #184 от "Kanada":

    маико мила канада и здравна система по добре не говори глупоси
    под секва критика .
  • 187 ХХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Баро Вкаров":

    Мразя герб, но хайде да не ги обвиняваме за всичко на света, защото ставаме смешни.
    Реално тези апарати преди 30 години са предадени в резерва, защото са стари. 30 годин никой не ги е искал да ги купи.
    Реално се замисли, колко използваеми са тези апарати. Не си мисли, че машина седяла 30 година ще я включиш и ще тръгне. В тези машини има много гумени части, които най вероятно не се произвеждат. А 30 годишна гума всеки знае как се разпада. Предполагам и други компоненти вече ги няма. Най вероятно са купени за резервни части.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Gost

    1 1 Отговор

    До коментар #174 от "Факти":

    А тази от Фукошима колко жертви е взела и колко е заразила като се има в предвид, че е близо до държави населени с над три милярда жители.
  • 190 Gost

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "Сетти":

    Не му обръщай внимание мулето му е на рало инерция и той само я следва
  • 191 HohoBoho

    2 0 Отговор
    В целия свят от вируса до 30.03.2020 са починали 34 000 души. Трагедията е голяма, животът е безценен.
    Но в света живеят 7,5 милиарда души и благодарение на безумието, което ни е обхванало ще загинат много повече хора.
    /от новините: финансов министър се самоуби... а ще има и банкрути; ще има и умрели от глад - в Сицилия се готвят някакви "гладни" бунтове... и т.н./
  • 192 Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Паси

    4 1 Отговор
    СДС-Копоите окрадоха народ, продадоха Родина и изкормиха държавицата ни,и с паричките ни си живуркат - кой в Швеция, кой в Швейцария, кой във ФАЩ, но се сещат за България, когато трябва да я издоят ,нещо да откраднат от нея или да я предадат отново!
  • 193 Вахан

    1 3 Отговор
    На този КОЙ му пречи да се прибере на територията на червената мафия, а дали сменят рублите в крони, този лаладжия да не драска напразно?! Види ми се по-голям лалайко и от кеворкянчето.
  • 194 Balgarska shvedka

    1 1 Отговор
    Ne, tova ne e vjarno, i az zhiveja tyk ot mnogo godini, v dryg malak grad, no izobshto ne spodeljam mnenieto ma tozi chovek
  • 195 слеър

    1 1 Отговор
    Закривай еврогейския бардак хахаха
  • 196 антикомунист в Швеция

    1 2 Отговор
    На тоя агент от ДС няма ли кой да му каже, че отдавна е в пенсия и студента вийна вече приключи с голяма загуба за Пияна ПРОСИЯ.
    На тоя в Пирогов са му дали психофармака с явно тежки енцефални последици!
    Разликата в плащането на лекарската такса 1. Е МИНИМАЛНА и 2. зависи от медицинската застраховка, личните доходи и т.н.!
    Разликата в здравеопазването между България и Швеция е скромно казано колкото оттука до края на галактиката и обратно!
  • 197 Лея

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "див чобаним":

    Ами като си живял почти 40 години в друга държава е съвсем естествено да се чувстваш гражданин на тази държава, още повече, че си и в градската управа!Какво не е ясно тук!?А пък корените си няма как да забравиш, прибираш се отвреме навреме....по различни причини.Как пък тая злоба и неистово желание да плюе няма да се изкорени от манталитета на българина... просто отвратителен навик! Градивната критика е полезно нещо,хуленето и отричането,ей така за спорта или просто от завист,е тъпо и непродуктивно занимание!!!