ФАКТИ.БГ

Удължаването на извънредното положение е прибързано

Новото искане е редно да е за по-кратък период - не по-дълъг от 2 седмици, смята адв. Петър Славов

Публикувана: 2 Април, 2020 18:11
81 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 19594
Удължаването на извънредното положение е прибързано
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поисканото удължаване с още 1 месец на извънредното положение, което се прави цели 2 седмици преди изтичането на сегашното, явно е прибързано и преждевременно! Подобно искане от Министерски съвет до парламента следва да се направи броени дни, а не седмици преди изтичането на действащото извънредно положение на 13 април, и то след внимателен анализ на резултатите от действието му. Новото искане е редно да е за по-кратък период - не по-дълъг от 2 седмици (с опция за ново преразглеждане при нужда)! Това пише във Фейсбук станицата си адв. Петър Славов, който е бивш народен представител.

Анализът, наред с приоритета за опазване на здравето на хората, следва внимателно да разгледа и ефекта върху икономиката и домакинствата от евентуално по-нататъшно блокиране /т.нар. 'lock-down"/, тъй като нито бизнесът, нито хората имат остатъчен ресурс да оцелеят още дълго в такава среда!

Коректният подход е, ако ситуацията към този момент го изисква и по настояване на медицинските специалисти в щаба, евентуално удължаване да бъде за не повече от 2 седмици, т.е. до максимум края на м. април. Всичко това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е съпроводено с нови мерки за подпомагане на хора и бизнес.След което да се направи нов анализ и на база на резултатите да се обмисли нуждата от евентуално ново удължаване до 13 май.

През целия период следва Народното събрание не да се саморазпуска, а да намери начин да функционира – препоръчително от дистанция, подобно на Европейския парламент и както вече масово работят повечето частни бизнеси, а все повече държавни институции разширяват предлаганите електронни услуги. Особено важен е парламентарният контрол, за да са налице публичност и граждански контрол върху разходването на всичките извънредни харчове.

Крайно необходимо е съдилищата също да възстановяват дейността си като гаранция за спазване на конституционния ред и права, при спазване на изискванията за предпазване от коронавируса и предоставяйки дистанционно максимален брой услуги. Открити заседания по дела, както демострираха някои отделни съдилища, могат да се провеждат и „он-лайн“ чрез видеоконферентна връзка.

В случая „авангардната“ законодателна техника на управляващите при приемането на т.нар. „извънреден закон“, който измени над 30 други нормативни акта, някои от които трайно, донякъде опровергава предложението на властта за удължаване до 13 май. Именно, защото в закон, съдържащ едва 21 члена, намираме в Преходни и заключителни разпоредби 52 (!!) параграфа за изменение на други закони. А след като те са изменени трайно, т.е. и за след срока на извънредното положение, то очевидно не е необходимо такова да продължава да действа, за да се спазват те!

И не на последно място - къде са обещаните поправки в "извънредния закон" - напр. относно абсурдната глоба от 5000лв. за преминаване през градинка; или за следенето по трафичните данни на смартфона, без съдебно разрешение?!

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 58 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Факт
2 Отговор
Короната е нищо! Но фалита , кризата , безработицата , липсата на пари ........... са факти

Коментиран от #36, #58, #65


Оценка:
-11 +183

Гост
3 Отговор
Удължаване с цел далавера

Коментиран от #72


Оценка:
-18 +161

4
Този коментар е премахнат от модератор
Боцо
5 Отговор
Тоа ентиликтуалиц кво ми гувори?Тоа тап лий или да , та ний милярд ивра треа освоим, мисирки!

Коментиран от #15, #67


Оценка:
-12 +39

Кой68
6 Отговор
Извънредно та извънредно?Какво се напрягат измислените разбирачи и само пси хясват хората?Както е удължено до -13 май така може на -25 април и да се отмени...Невиждам драма!

Коментиран от #60


Оценка:
-67 +39

Обикновен човек
7 Отговор
Тия тамън ни арестуваха и сега да ни пуснат на свобода????Ще стане ама когато славеите засвирят с кавали по дърветата!!!!!!

Оценка:
-4 +85

8
Този коментар е премахнат от модератор
Просто природен закон
9 Отговор
Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш.

Оценка:
-4 +48

ИМПЕРИАЛИСТ
10 Отговор
Славов, прав сте, но целта е друга!

Коментиран от #57


Оценка:
-7 +65

11
Този коментар е премахнат от модератор
Иво
12 Отговор
Адвокатът е прав, ако се налага ще се продължава с по-две седмици!

Коментиран от #75


Оценка:
-8 +72

13
Този коментар е премахнат от модератор
така така
14 Отговор

До коментар #1 от "BG гражданин и данъкоплатец":


Няма никакъв системен "бъг". Просто българите са масово тъпанари да си избират едни и същи изедници на всички избори. Че и на всичкото отгоре да ги възвеличават. Прост народ – слаба държава. Прости хора – слаби политици.
Има хора искат да целуват галоша на Радев.

Коментиран от #18


Оценка:
-17 +51

15
Този коментар е премахнат от модератор
Просто природен закон
16 Отговор
Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството.

Оценка:
-2 +29

оня с коня
17 Отговор
Еттто го "Симпатягата,БУрдягата"/"Черно фередже/,който ще ДЕТРОНИРА БОРИСОВ!...Макар и в някой друг Живот...

Оценка:
-12 +8

18
Този коментар е премахнат от модератор
19
Този коментар е премахнат от модератор
Аноним
20 Отговор
Гонете общински съветници МНОГО са цирей смучат пари и не правят нищо само делавери

Оценка:
-1 +57

знайко
21 Отговор
Не е прибързано.Идва Великден и една камара безбожници ще се юрнат към храмовете, щото са християни един ден в годината.

Оценка:
-25 +32

за едни раво за други овреме
22 Отговор
Бацето ако го питаш ще обяви извънредно положение до живот , за по-сигурно , за едни работи там.

Оценка:
-7 +58

Петко
23 Отговор
Оф, братя българи и българи голям бич и през годините на съществунето ни сме имали големи бичове. Има две групи БЪЛГАРИ(същински) и КУЧИ БЪЛГАРИ(ЧЕРНИ БЪЛГАРИ). ЧЕРНИ не е определение за расова принадлежност, не са черни на цвят. ЧЕРНИТЕ БЪЛГАРИ са наречени ЧЕРНИ или КУЧИ БУЛГАР, за да ги разграничат другите народи, че са ЧЕРНОГЛЕДИ, ЗАВИСЛИВИ, ЛОШИ и ЛОШО МИСЛЕЩИ, НЕ КОМПЕТЕНТНИ и НЕ ОБРАЗОВАНИ, ТАРИКАТИ, НЕВЕРНИЦИ. ТОВА СА НА БЪЛГАРСКИ, т.с. БАЙ ГАНЬОВЦИТЕ. Всички други НАРОДИ ни наричат просто КУЧЕТА, а не БЪЛГАРИ. Заради този бич на ОГРАЧЕНОСТТА, сме изкарали две дълги робства, а сега е третото. От 1989г. започна третия бич, като некомпетентни и не образовани хора взеха властта и започнаха да насаждат, че те некомпетентните са по-голяма работа и могат по-вече от тези дипломираните и грамотните. Насаждат, че образованието не е необходимо и те необразованите могат повече защото са ТАРИКАТИ и МОТИВИРАНИ РАБОТЯГИ, с тарикатизъм ще извисят БГ. Е извисиха ни до 2020г. Голям БИЧ ХОРА и скоро НЯМА ОТТЪРВАНЕ. Другите народи ни наричат просто а БЪЛГАРИ, КУЧЕТА. ЖАЛКО, НО Е ФАКТ.

Коментиран от #48, #59


Оценка:
-13 +31

М Дааа
24 Отговор
Така като се съберат сега след това чак средата на Май . Няма да се разкарват само до парламента през седмица хората . Сега си имат и по- високи заплати нека имат време да си ги харчат. Пък съкратени и фалирали да го духат.

Оценка:
-2 +50

25
Този коментар е премахнат от модератор
Ръмпези
26 Отговор
ТО И ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ПРИБЪРЗАНО...НА КАКВА БАЗА СТЪПВАШ ДА ВЪВЕЖДАШ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ....АКО БАЗАТА ТИ Е ДРУГИТЕ ТАКА ПРАВЯТ , НИЕ НЕ СМЕ ДРУГИТЕ...ФАКТИ, ФАКТИ ИСКАТ ХОРАТА...

Коментиран от #43


Оценка:
-7 +50

ИМПЕРИАЛИСТ
27 Отговор
В момента е "ВАКХАНАЛИЯ НА САТАНАТА".

Оценка:
-0 +40

28
Този коментар е премахнат от модератор
emo
29 Отговор
Има правво адвокатът. Най-вече позволихме на управляващите да ни манипулират със страх и заплахи, че щяло да стане още по-лошо. Обикновения човек не се заразява като ходи на работа или до магазина. Заразяват тези, върнали се чужбина, неспазващи карантината, контакуващи с голям брой хора.

Оценка:
-6 +45

HohoBoho
30 Отговор
Споко!
Целта е да свикнем с това инзвънредно положение, толкова да го заобичаме, че повече да не можем без него.
След това ще ни чипират, ще ни сложат електронни проследяващи гривни ...и каквото се сетят

Коментиран от #45, #47


Оценка:
-4 +46

31
Този коментар е премахнат от модератор
Някой си
32 Отговор
Не 80%, а 95% са хора без мозък! За каква икономика ми говорите ако се освободи живота и се заразят 100-200 000 души?! Тогава без карантина всеки останал здрав ще е скрит в миша дупка и няма нито да ходи на почивка, нито на магазин, нито на кафе, нито на работа!!! Вие мислите един ход напред само! И тогава пак ще е същото, но с една голям разлика хиляди починали!

Коментиран от #41, #50, #66, #77, #78


Оценка:
-39 +13

Главоча от Банкя
33 Отговор
ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА ГЛАВО4А.....

Оценка:
-4 +35

Бай Ганьо
34 Отговор
Решенията на тиквата и тиквеното правителство винаги са прибързани и неадекватни

Оценка:
-5 +40

Някой си
35 Отговор
Ами прав е!
Тук се говори за продължение до 19-ти април из немско...........ама нашия веднага се прави на мъж - 13 май...........
Въпросът е само един, ще падне ли ГЕРБ след карантината или преди края ѝ.........

Оценка:
-3 +42

пфууу
36 Отговор

До коментар #2 от "Факт":


Ма да се беше осигурявал! Освен , че си се припикал под всички статии!

Оценка:
-17 +4

Логично
37 Отговор
Предложеното е логично. Борисов прави това предложение, за да се гласува заедно с бюджета. И двете неща са преждевренни, но Борисов бърза, т.к. очевидно не се прави нищо, за да се оцени реалната ситуация в страната и тя да бъде спасена.

Оценка:
-0 +23

dif ot cc
38 Отговор
уцелиха най подходящия момент да си вдигат заплатите...и това ако не е знак за нас......

Оценка:
-1 +42

123
39 Отговор
господина разбира ли от епидемии----в коя област е специалист ,не смятам да чета статията.нека тези въпроси ги решават специасти доктори и най вече щаба,поклон пред тези хора.те бдят за нашето здраве///

Оценка:
-30 +8

Бойко Методиев Б.
40 Отговор
Кой е тоя Петър Славов бееее......?!?!!!!

Оценка:
-15 +5

Някой си
41 Отговор

До коментар #32 от "Някой си":


Харесва ти ника ми ли какво?!

Оценка:
-3 +1

Софиянец
42 Отговор
Ами ще има лятно и змно положение както часовото време от70 години

Оценка:
-1 +11

Дддддд
43 Отговор

До коментар #26 от "Ръмпези":


На факта че на 14март трябваше да има масов протест. А баце на13м въведе извънредно положение. Сега тия плъхове се кефат максимално че им се отлага ваканцията. Извънредното положение няма да е вечно. Нали плъхчета. И мобилните клетки няма да ви помогнат.

Оценка:
-6 +29

Оооооо
44 Отговор

До коментар #28 от "Кръстев":


Как си го представяш че няма да избяга. Цветко Василев, Черепа, братята как се чупиха овреме та той. Нали само да се спомене за сбирка на Дондуков и нашия веднага е на посещение у странство. За какво мислиш че им плаща на тия плъхове тука и у феисо. Да следят и слухтят какво се готви и да провокират всички теми.

Оценка:
-3 +29

Направо
45 Отговор

До коментар #30 от "HohoBoho":


един електронен фокстейл плъг с чип и сжипиес мухахаха.Няма бе спокойно.

Оценка:
-3 +2

ТОЧКАТА
46 Отговор
Човекът говори за акъл и ГРИЖА за нацията населението ,хората////то държава вече си няма отдавна.../.........ама то отде акъл в тикви и калинки...или ,впрочем...не съм прав ,щом с едно законченченченченченце въвеждат 52!!!!!!!ТРАЙНИ ПРОМЕНИ в други закони!!!!!!

Оценка:
-3 +15

Хххх
47 Отговор

До коментар #30 от "HohoBoho":


Ти отдавна си чипиран още с първия си тел. Така че не се коси всичко е измислено.

Коментиран от #56


Оценка:
-0 +18

Никой
48 Отговор

До коментар #23 от "Петко":


Ти кой си та така плюеш? Такива като теб са най гадните и вредни мекерета!

Оценка:
-1 +3

Компира
49 Отговор
Удължаване на извънредното положение до следващите избори. А самите избори ще бъдат заменени от постановление на МС, т.е. на Б.Б. В следващите поне 20 г. ще е така.

Оценка:
-4 +20

Karma
50 Отговор

До коментар #32 от "Някой си":


Подавай документи за членство в ГРОБ. Покриваш всички изисквания. Особено най-важното - 0% мозък и 100% идиот!

Коментиран от #55


Оценка:
-2 +22

ТОВА Е КРАЯ
51 Отговор
По принцип първо се мисли после се действа, но в България както може да се очаква е обратното
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА КРАЯ!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-3 +16

ЧЕСТИТО
52 Отговор
Началото на края!!!!!! Добре дошли в България

Оценка:
-3 +15

ЧЕСТИТО
53 Отговор
Началото на края!!!!!!!!!

Оценка:
-3 +10

ЧЕСТИТО
54 Отговор
!!!!!!

Оценка:
-3 +5

Хаааа
55 Отговор

До коментар #50 от "Karma":


Защо да подава той си е. Дори тука е на работа. Аз откога ги моля да ми съдеистват за хонорар като тях но те алчни не мой каи само за нас.

Оценка:
-1 +3

HohoBoho
56 Отговор

До коментар #47 от "Хххх":


Повече ме притеснява челния опит:
Президентът на Филипините Родриго Дутерте предупреди, че тези, които нарушат мерките срещу коронавируса, могат да бъдат застреляни за създаване на проблеми, пише "Дейли телеграф".

Коментиран от #68


Оценка:
-1 +17

Марио
57 Отговор

До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


И аз съм абсолютно съгласен с него.Но за жалост целта е да ставам още по-бедни и безпомощтни.Да ни затворят все едно сме под домашен арест.По този начин съсипват и здравето ни, защото се обездвижваме.

Оценка:
-3 +28

Plovdiv
58 Отговор

До коментар #2 от "Факт":


Не е нищо. Но не е ясно коя от двете злини е по-голямата. Днес виждаме първата, но скоро ще видим и втората... Просто трябва да се направи избор като на бойно поле - тежък, но неизбежен.

Оценка:
-2 +16

Анти комунист
59 Отговор

До коментар #23 от "Петко":


След 1989 са дошли да ни управляват некомпетентни хора то ес вие комунистите ги назначихте да ни ограбват Разбира се стана така както вие искахте куче влачи диря няма,всичко бе от далече подготвяно след 1944г.,колкото за двете робство си има причини,малко история,прочети малко повече.

Оценка:
-11 +3

Койчо 69
60 Отговор

До коментар #6 от "Кой68":


То верно ,че гейберастите видат ли дебелото веднага кръгом правят и сменят позата.Но по добре да не чакаме до края на май в къщи,а от утре да започне да питаме какво става с кредита,с помощите,с безработицата,с държавния резерв,с тръбата за Перник,с Цариградската конвенция.За маски и противогази знаеме,че ще дойдат заедно с хвърчилата.Абе ще прави ли Фандъчката Гей парад в края на краищата ?

Оценка:
-2 +22

Защо
61 Отговор
Защо върнаха хората от чужбина без да са минали карантинен период?Защо ограничават работата на фирми и пр. ,след като работят магазини ,дрогерии ,магазини за дрехи и пр.?Там в магазина не е ли същото?Защо ни правят на луди?Разбирам и се опасявам за здравето си и на всички ,но това е някак недомислено.

Оценка:
-2 +22

Трябва
62 Отговор
На всеки вход на магазини ,аптеки и всички места да се раздават ЗАДЪЛЖИТЕЛНО предпазни маски БЕЗПЛАТНО!!!!!!!!!!А не да се правят пари върху гърба на нещастието и страха на хората .ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ДА ОСИГУРЯТ БЕЗПЛАТНИ МАСКИ.

Оценка:
-2 +22

ОтКъдяНаКъдя
63 Отговор
Еееееееее...........60 милиарда лева се гушат в частни сметки в банките и в дюшеците.И рече Господ Бог: Покайте се и ще бъдете спасени.И никой не застана отпред, не се отрече от греховете си и ВСИЧКИ СТАНАХА ИЗЛИШНИ.

Оценка:
-1 +13

четящ
64 Отговор
напълно съм съгласен! май наште управляващи изобщо не ги интересува какво е положението на народа и си правят каквото те намерят за добре.. не виждам смисъл от удължаване на изв. положение/ и то 2 седмици преди да е изтекло/ без анализ на ситуацията/ а те е, че няма увеличен брой на заболелите/..
всичко останало е обричане на големи маси от народа на глад!

Оценка:
-3 +15

Но само
65 Отговор

До коментар #2 от "Факт":


Но само ако преживееш короната

Оценка:
-1 +2

66
Този коментар е премахнат от модератор
Драйфус
67 Отговор

До коментар #5 от "Боцо":


Тъпо,много тъпо!!!

Оценка:
-3 +0

Хххх
68 Отговор

До коментар #56 от "HohoBoho":


Ами не ги нарушавай нали не искаш главоболия.

Оценка:
-1 +1

Иванчо
69 Отговор
Целта на удължаването на срока е просто ефтин популизъм за загриженост и желние да измъкнем повече кинти от Европата, а това че българите тепърва ще сърбат попарата.... на никой не му пука от тез политици!!!

Оценка:
-2 +9

ЪРП
70 Отговор
БРАВО НА АДВ. ПЕТЪР СЛАВОВ!!!!!
ДОБЛЕСТНА ПОЗИЦИЯ И АРГУМЕНТИРАНА!!!

Оценка:
-2 +9

СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ
71 Отговор
И КОМПАНИЯ, ИЗПАДНАХА В СЕРИОЗНО ЗАТРУДНЕНИЕ, ДА ИЗМИСЛЯТ "НОВИ" ОПРАВДАНИЯ ЗА КРАЖБАТА НА 10-ТЕ МИЛИАРДА ЗАЕМ. ЗАТОВА ИМ Е НЕОБХОДИМО ИЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ДО 13-ТИ МАЙ.

Оценка:
-2 +7

куку руку ку
72 Отговор

До коментар #3 от "Гост":


За да може едрият бизнес да изкупи "на килограм" фалиралият дребен бизнес. Цялата лъжа е за да се насади новият световен ред, редът, при който светът се дели на 2, на корпорации и на роби.
Но... сами си навряхме главите в примката.

Оценка:
-2 +10

Иван
73 Отговор
Тоя кой го пита че и акъл да дава

Оценка:
-5 +2

Кукурнелия
74 Отговор
Чекайте бре ! Що са ви тия бизнеси ? Е така като мене , един Тхноимпекс -яко наеми и едно партaментче на синчето в Манхатън ... Три бона заплата 10 000 000 партийна субсидия .... Ааа щях да забравя... За субсидията да кажа!... Знаете ли кога че ви я върнем :)Чекайте ме да фалирам.Кукурнeлa.Н.

Оценка:
-7 +4

6759
75 Отговор

До коментар #12 от "Иво":


Ще се отмени,ще наизкочи всичко да бъде пазари за Великден и след Великден ще броим-имали достатъчно легла и лекари,колко ще оцелеят и колко ще умират в чакане на болнично легло и лекар.Какъв е смисъла даде прекрати като всеки ще иска да почива за Великден?Единствено ще има масово заразяване,а така при карантина няма да има струпване и дай Боже ако след Великден няма ръст ще се прекрати карантината.За мен е безмислено даде прекрати точно сега за да ни връхлети зараза покрай Великден

Оценка:
-4 +2

123
76 Отговор
Тия няма ли да ни разрешат за си купуваме и ние оръжие , като американците ? Да ги видим тогава дали ще си гласуват , каквото си искат . Ааа... И да им се снеме напълно депутатския имунитет. За какво им е , ако не ни ощетяват !?

Оценка:
-1 +4

gabar
77 Отговор

До коментар #32 от "Някой си":


Асасва е гаранцията,че към момента примерно не са заразени100000 българи.Няма тестване, няма реална база на която да се стъпи.Именно това е големият страх на управляващите и си измиват очите с извън редното положение.

Оценка:
-1 +2

6666
78 Отговор

До коментар #32 от "Някой си":


Много правилен коментар. Тези които са пратив вземаните мерки са прости необразовани вредни елементи или малко по- образовани но платени мръсни червено- лилави тролове

Коментиран от #80, #81


Оценка:
-2 +1

Аве Адолф Хайлллл
79 Отговор
Подходящо време за всеки нещастен адвокат да "блесне" , така се събират бъдещи клиенти .....

Оценка:
-2 +0

Айде бе
80 Отговор

До коментар #78 от "6666":


Айде бе , верно ли ... аз съм с две висши образования, едното ми е медицинска академия , като имам и докторска степен по другото ... говоря три езика и разбирам шест ... чета всякаква информация.
Най отговорно заявявам, че случката с ковид - 19 е 80 % фейк.
Още на 17 март Китай официално обяви лекарството ,което ползва основно - Фавипиравир или Авиган , японско , откупиха лиценза и го произвеждат ... 15 дена след това, а именно на 31 март , Китай официално обяви край на епидемията в тяхната страна.
Инфекцията на Ковид е средностандартна по сила т.е. горе -долу малко по силна от вирусна инфекция от грипен вирус тип А / испански /,H0N1 и слеващите щамове ...
Предпазването е като при грипна епидемия - избягване места с много хора - опери, ресторанти ,стадиони и т.н., дезинфекция на ръцете и повръхностите и при желание маска.
Лечението е стандартно , ако вирусът предизвика възпаления на тъкани, поради отслабване на имунитета и преминаването на условнопатогенната флора в патогенна, лечението е антибиотично и симптоматично до преминаване на възпалението ... ако организмът е слаб и отишъл за лечение , когато възпалението е в мащаби ,които не могат да бъдат повлияни от лечението - умира.
Също така обикновено , преди да се развият възпалини процеси , може да се лекува вирусната инфекция - стандартно с потивовирусни средства , обикновено това са директни инхибитори на вирусната полимераза, или нуклеотидни инхибитори на обратната транскриптаза, обик

Оценка:
-0 +3

ПРОДЪЛЖЕНИЕ
81 Отговор

До коментар #78 от "6666":


....или са нуклеотидни инхибитори на обратната транскриптаза, обикновено познати като НИОТ, и действат, най -общо казано , като пречат на нормалното действие на ензимите ( обратна транскриптаза и полимераза), които са от съществено значение за самовъзпроизвеждането на вируса.
Кво шИ кажеш сИга умнико ... имаш ли аргументи.
Лошото е ,че страната се ръководи от толкова тъ.пи , като тебе субекти , по -лошото е, че са и престъпници ...а най -лошото е , че 80 % от вас са ... знаете какви ... човека ви го каза преди доста време .
Ай у лево.

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.