3 Април, 2020 12:02 2 692 16

Симов: БСП предлагаше замразяване на депутатските заплати

  • депутати-
  • заплати

И сега ще си позволя да наблюдавам как представителите на ГЕРБ в зала ще преписват аргументите на БСП от преди две години и ще твърдят, че ги споделят напълно и пламенно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Симов във "Фейсбук"

Ще напиша нещо гневно и спирам да говоря по темата. Чета (и се кефя) на справедливото възмущение на хората от бездарното, нагло и самодоволно дрънкане на Цвета Караянчева.

Но не приемам обобщената формулировка "депутатите". Разбирам, че така е по-готино. Схващам, че е по-пламенно. А пък и някои хора с подобно обобщение могат да прикрият факта, че тайно подкрепят ГЕРБ, въпреки, че иначе на думи са демократично десни и пълни с евроатлантически ценности до гърлото.

Много преди тази криза, още от началото на Народното събрание БСП досега 3 пъти (3 пъти!) е предлагала замразяване на депутатските заплати и то на нивата от края на предишния парламент. Крум Зарков в профила си е пуснал свое изказване в което прекрасно е обобщил нашите аргументи.

Сега сте гневни на Цвета Караянчева нали? Е ние тогава, да ви припомня, получихме Цвета Караянчева на куб.

Минах не през една и две телевизионни битки с представители на ГЕРБ, които ми казваха, че ние сме популисти, сиромахомили, че сме нагли, че искаме да трупаме политически точки, че правим елементарна политика...

Вижте и дебатите в зала - как целият парламент се обръщаше срещу БСП, за да ни обясняват колко сме зле и как се заиграваме с елементарните народни страсти. Заради това ще си позволя да не приема тъпото обобщение "депутатите".

И сега ще си позволя да наблюдавам как представителите на ГЕРБ в зала ще преписват аргументите на БСП от преди две години и ще твърдят, че ги споделят напълно и пламенно. Същите хора, които ни заливаха с помия и твърдяха, че сме политически използвачи...


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъвчето

    27 0 Отговор
    Това са 240 хрантутника които трябва да ги изгоним с тояги.

    Коментиран от #12

  • 2 Да има ГЕРБ първо ги увеличиха

    17 1 Отговор
    И тогава ще ги замразяват. НЕ става ГЕРБ да ни Управляват.
  • 3 Ебре

    4 19 Отговор
    Абре "опозиция" вървили поръчката, изпълнявате ли ударно петилетката на Костов.
    Еййй смешници, вие даже за плужеци не ставате бе. Вие сте "опозиция" командвана от Сащ чрез Бушон Курнелова. Вие сте опозиция и лява партия колкото аз съм Дарт Вейдър. НЕЩАСНИ БЕЗГРЪБНАЧНИ АМЕРИКАНСКИ МЕКОТЕЛИ.
  • 4 фактология

    10 17 Отговор
    Саше не ти минава номера..Кой не се съгласи за субсидия от 1 лв. Аз или твоята партия.Кой предложи субсидията на 8 лв.Що се отнася до замразяване на заплатите,ако действително искахте да го направите то можеше да дадете пример с публично само-замразяване.Така, че другите искат или не щяха да го направят,но не ви стиска.Ако замълчиш ще направиш най-добре.Не си по-различен от старата номенклатура в БСП.А Крум Здравков го остави.Не си лъжица за неговата уста.Под нивото си му.
  • 5 тариката

    19 0 Отговор
    замразяването на заплатите им на ниво 2019 е пълен тарикатлък, в момента средната заплата пада заради безработицата и намаляването на заплатите на работниците, така че при преизчисляването на базата на средната, означава намаляване на заплатите им !!! тва са пълни тепегьози, изр.....
  • 6 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    ЗАЩО ЗАМРАЗЯВАНЕ , А НЕ НАМАЛЯВАНЕ -ЗА ОТЦЕЛЯВАНЕ БЕ " нищо не допринесъл за България -путьо" ??? Кой натресе формулата за заплатите на " плампам -ментърите " от "ПЛЯМПАМЕНТА" ?????
  • 7 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    САМО ДА НАПОМНЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМА "СЛАВИ" - НЕ ДОСТИГНАЛИ Х ГЛАСА ... АЙДЕ БЕ --- ВСЕКИ ЛИКВИДИРАН ПАРТИЕЦ-Е В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО И КОЛЕКТИВНИЯ НИ ЖИВОТ !!! САЩ ДА ГО "ДУХАТ" !!!
  • 8 КАК

    14 0 Отговор
    въобще са си мислели за увеличаване на заплатите, когато частния сектор не работи, стокооборота е на критичният минимум и народа се бори да оцелее физически и финансово?!? ПЪЛНО БЕЗОЧИЕ /-(
  • 9 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    14 2 Отговор
    КАК БЕ ПОД СУРДИНКА ИЛИ НАУМ ПРЕДЛАГАХТЕ ? КАК ОНЯ БЕЛОВЛАСИЯ ДОЛЕН СИДЕРОВ И ОНЯ ОТ ВОЛЯ ПРЕДЛОЖИЛ НАМАЛЕНИЕ ПОД ВОЛА. ВСИТЕ УЖ ПРЕДЛАГАХТЕ НАМАЛЕНИЕ НО ВСИТЕ ДИГНАХТЕ РЪКА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ. ДА ВИ ИЗСЪХНАТ РЪЧИЧКИТЕ ДЕ ДИГНАХТЕ И ЕЗИЦИТЕ ДЕ ИЗЛЪГАХТЕ!УЖ СЕ ДЪРЛЯТЕ И ГОВОРИТЕ ТОВА ЗА НАРОДА,ОНОВА ЗА НАРОДА НО СЕГА ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА БЪРЖЕ ГО ЗАБРАВИТЕ ВСИТЕ 240 ДЕПУТАТИ ЛАКОМИ.
  • 10 КурНелия

    1 3 Отговор
    Ами предложихме, ама би било популизъм и с кеф си ги взехме увеличени с 50%
  • 11 ????

    4 2 Отговор
    Другарю Симов, е и?! Взехте ли си УВЕЛИЧЕНАТА ЗАПЛАТА?! Взехте ли ПАРИТЕ от УЙДОРМАТА 8 лева?! ВЗЕХТЕ ги!? За какво е нужно това обяснение?! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????
  • 12 Сатъра

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "лъвчето":

    Защо трябва налага се спешно да се махнат от парламента не с тояги а с автомати.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 чичо

    1 1 Отговор
    Симов,сега е добър момент за дарение от субсидии.
  • 15 Матей

    2 0 Отговор
    Вярно е,че някакви загладени пуйки и патки се фръцкат като гръцки кокони,кой може да им каже копче,и време ли е за такива по върховете на властта ,при такова тричаво положение!?Някой замисля ли се изобщо какви хора трябва да застанат начело на държавата в такъв момент и макар изкуствено причинено,но реално драматично състояние за повечето граждани?Да си събират ума,щото улицата може да ги помете безследно в близките месеци.
  • 16 Извинявам се...

    3 0 Отговор
    Може и да е вярно ,, там всички са "почтени"...