7 Май, 2020 18:48 16 273 38

Някой ден Видин ще влезе в учебниците като пример за абсурд

  • болница-
  • видин-
  • боец-
  • георги георгиев

Никой не тества контактни медици от първа линия и 30 души подават молби за напускане

Някой ден Видин ще влезе в учебниците като пример за абсурд - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някой ден Видин ще влезе в учебниците като пример за абсурд, пише Венцислава Танчева във Фейсбук и обосновава твърдението си:
1. Обявяват епидемия, но не дават на медиците предпазни средства и дезинфектанти;
2. Въпреки това, те не спират да приемат пациенти и да преглеждат болни, защото няма кой друг;
3. Така, от нищото се появява първият пациент с коронавирус. Съответно, на всички медици, които са го приели и преглеждане, взимат проби за тестове. Взимат и от роднините, които са го придружавали;
4. Проби са взети, но тестове не са направени по нареждане на хора от Щаба, призован да ни пази от заразата. По-късно пробите са унищожени;
3 Никой не тества контактни медици от първа линия и 30 души подават молби за напускане;
4. Шефът на щаба се намесва и все пак тестовете почват. Болницата получава и две дарения с предпазни материали;
5. Междувременно, болницата се превръща в огнище на заразата, защото цялата ни здравна система страда от тежък недостиг на хора. Медицински сестри и лекари работят на по още едно-две места, предимно по домове за социални грижи за деца и възрастни;
6. Медици, които не са тествани, но пренасят вируса без никакви симптоми заразяват колеги и пациенти по другите отделения. Пациенти, което също пренасят заразата, са изписани без симптоми и заразяват близки и познати по старческите домове;
7. Болницата е на ръба, огнището се разраства, но за 28-дневна карантина никой не може и да си помисли, защото броят на далите положителна проба расте всеки ден, хора напускат и просто няма кой! Немахорец!
8. През цялото време щабът отхвърля истината, въпреки че все се намира кой да ги пита. Определят въпросите като манипулативни и тенденциозни;
9. Още в края на март няколко медицински сестри се престрашават да заявят, че царят е гол и обещаното не е като даденото;
10. Ден по-късно Жоро от БОЕЦ подава първият сигнал, че нещо не е наред. Подава го до щаба, после организацията го праща и в прокуратурата. Накрая, след седмица на отричане и неглижиране, праща го и в СЗО;
11. СЗО реагира! Алармират българското правителство, че има проблем във Видин. Здравният министър обявява, че почва масово тествате на населението;
12. Тестването се оказва не чак толкова масово, но все пак вади още двайсетина положителни проби, свързани с първите заболели;
13. След още седмица, вместо да разследва по чии нареждания е сътворена истинска трагедия във Видин, прокуратурата повдига обвинение на човека, сигнализирал за проблема!
14. Въпреки тестването и наличието на предпазни средства, броят на заразените медици продължава да расте. Вече са 48. Като добавим към тях напускащите 30, болницата е назад със 78 души от персонала. Това вече е 1/3 от всички! Съвсем наистина, ако някой не командирова там лекари и сестри, МБАЛ "Св. Петка" трябва да затвори;
15. Тъй като болницата в Белоградчик вече затвори, цялата област Видин може да остане без болница...
16. Заболелите от COVID-19 в цялата Видинска област вече са повече от 160 души, а починалите са деветима. Тъй като цялата област е по-малка от Люлин по население, това ѝ отрежда първо място в страната по съотношение между броя на заразените и на местното население.
17. Въпреки зрелищното сбъдване на всички предупреждения, щабът продължава да крие глава в пясъка и да обвинява медиците в немарливост, а пациентите им в безотговорност!
...
А сега умножете видинския случай няколко пъти - по веднъж за Сливен, Пазарджик, Благоевград, Добрич, Спешна помощ-София, вероятно и Ямбол... И ще видите повтарящ се сценарий, който е основната причина България да е единствената държава в Европа, където броят на заразените все още расте.
Просто сега ги намираме, повечето може да са били заразени отпреди Великден...
Е, на какъв език да пропсува човек, че да разберете кога ви лъжат?!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 130 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бгродина

    88 6 Отговор
    Че тая дивотия е навсякъде!!
  • 2 Аз ако съм лекар и

    60 15 Отговор
    Ако по стечение на обстоятелствата работя у виднската болница просто като виждам къде отиват нещата ще замина за европата без никакви молби за напускане и без никои да уведомя сега в европата е силен глад за лекари и ще ме вземат веднага и парите са космически и не ме еболи за никва клетва хипократова аз ше лекувам тези дето ми плащат и бедните да умират😂😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 3 Гербав трол

    107 12 Отговор
    13. Cлeд oщe ceдмицa, вмecтo дa рaзcлeдвa пo чии нaрeждaния e cътвoрeнa иcтинcкa трaгeдия във Видин, прoкурaтурaтa пoвдигa oбвинeниe нa чoвeкa, cигнaлизирaл зa прoблeмa!

    Така се прави в тоталитарните диктатури - който критикува диктатора лошо му се пише. А нашия диктатор се казва Бойко и ползва един каскет за да разчиства опонентите му.
  • 4 Таня

    79 7 Отговор
    Много точно е написано. След години някой прокурор ше направи нужното. Няма да е все така - за виновните ще има възмездие.

    Коментиран от #6

  • 5 Гербав трол

    67 6 Отговор

    До коментар #2 от "Аз ако съм лекар и":

    Мислиш ли че няма да изчезнат веднага лекарите там но проблема на по-възрастните е че не знаят език. Скоро България ще остане без лекари в следствие на политиката на ГЕРБ защото от младите никой не остава в кочината.

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 одъртял комсомолец

    48 13 Отговор
    Отдавна съм казал, че болниците и докторите в тях са най- големият проблем по отношение на епидемията. Ако бяха поставили всички болници под карантина, сега заразените щяха да са като максимум на половина. През последните 30г докторите в тая държава знаят една единствена думичка: ДАЙ! Преди няколко дни отивам в един частен медицински център за медицинско за почване на работа. За да оправдаят сумата от 40лв, докторката реши задължително да ми мери кръвното и да ми слуша гърдите. Бас държа, че нито стетоскопа беше дезинфекциран преди това, а за дезинфекция на парцала от апарата за кръвно и дума не може да става. През цялото време дъртата доктореса ме пипаше с голи ръце без ръкавици, а като капак аз бях с маска щото така са наредили от щаба, но не и тя. После нямали облекла и оборудване. Айде бе. Вари го печи го, Мърльото си е мърльо.

    Коментиран от #25

  • 8 гост

    11 43 Отговор
    Това изобщо не е вярно.Спешна помощ във Видин получи защитни облекла и всичко необходимо,когато получиха всички медици от спешните звена в страната/просто имам човек там и ми се похвали на втората седмица от карантината.Не му станал костюма,много е едър./.Смятам,че инфекцията в болницата тръгна точно от немърливост,подцениха ситуацията , инфекцията тръгна от санитарка в нервно отделение.
  • 9 Васил

    64 7 Отговор
    Цяла България е един абсурд всичко е оставено на самотек поради факта че имаме селянин за премиер без капка мозък.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 333

    36 1 Отговор

    До коментар #11 от "annybody":

    Тролиш ли, тролиш ли?
    Последно кремълски или капиталски, че май са коренно различни неща.
    Троли колкото искаш.
    От 2000 насам, най-ниския ръст на икономиката ни (БВП) е при ББ или БХ. Най-високия по негово време е колкото най-ниския в началото на века. Средния сигурно е наполовина от средния от 2000 до 2009-та. Икономика не се прави с магистрали, стадиони, спортни зали и прочее. Прави се с адекватни икономически политики. Такива липсват. Съсипаха бизнеса на маса хора, които после емигрираха. По едно време НАП имаха да връщат 350 милиона неправомерно събрани пари. С лихвите. Мораторни лихви по 10% на година за две години средно. През 2008-ма държавния дълг ни е 13% от БВП, през 2018 е 23%.
  • 13 Отвратен

    23 2 Отговор
    Гарантирано от Герб, гласувайте за Бойко Борисов и на следващите избори!

    Коментиран от #19, #28, #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тулуп по неволя

    20 1 Отговор
    Това е за Гешев, ако е вярно. Само че, кой трябва да е обвиняемия. ББ, НОЩ или здравния министър. Не истината е по прозаична и е свързана с положението в Държавата. Само няма кой да каже , че царя е гол или царят е ексхибиционист.

    Коментиран от #16

  • 16 аха

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "тулуп по неволя":

    Как си го представяте,Пеев ---- Доан ,да съдят властта ? Няма как. Просто шоу до достигане на абсурда.
  • 17 Гост

    19 2 Отговор
    Ананиев, дай си оставката преди да са те изхвърлили с шутове!
  • 18 Тодор Живков

    27 3 Отговор
    Това е типичен пример за управлението на Борисов. Целта на извънредното положение, щаба и другите циркаджийски номера е да се откраднат още пари, малко цирк на Борисов и сие. А не че им пука за хората.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Отвратен":

    Гарантирам, че ще гласуваме пак..
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 26 Отговор
    По какво се познават тролове? По това, че независимо от темата в статията, те плюят Борисов. Колкото повече тролове има, значи вървим в правилната посока.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Далавера

    13 3 Отговор
    За едно е права със сигурност 160 болни си е огнище а правителството вместо да вземе мерки се опитва да махне извънредното положение което не отърва на банки ,колекторски фирми и други подобни за да почнат да ни обират до стотинка ! А как и от какво да живее народа който не е на работа не ги е грижа не е преоритет.
  • 23 Няма как лекар да не знае език

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гербав трол":

    Поне английски на добро разговорно ниво..най валкото литературата им по време на обучение е била и на английски
  • 24 Мафия

    6 2 Отговор
    То да е само Видин идете да видите каква е мафия кметството в Макреш. Целенасочено затриха селата около Макреш Къде го има това населено място да дадеш права да се сложат 200 кошера с пчели и куп други простотии които правят
    .
  • 25 доктор ох сърби

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "одъртял комсомолец":

    Ела, бе, аз съм докторът, който казва само "НА"!
  • 26 щктп

    3 2 Отговор
    Карантина му е майката. Не тестване. Трябва пълноценна карантина във Видин . Иначе ще има пълноценна карантна за цяла България. А пълноценна карантина досега е имало само в Банско.
  • 27 шщтшщ

    4 0 Отговор
    Лекар с английски няма как да се реализира в Англия без тежък изпит по обща медицина , специалността и английски над средното за англичанин. Така , че това го забравете! Може в малката Ирландия , но там са малко бройките.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СЛЕДВА

    4 0 Отговор
    СПАСИТЕЛЯТ ( БОЙКО) И НОЩ - ТА (Щабът). Накрая е крематориума.
  • 32 Нина

    2 0 Отговор
    Този областен управител, РЗИ ,ХЕИ и шефове на Социалните и болниците, и на отделенията трябва да бъдат уволнени и съдени.Тези хора от щаба толкова ресурси хвърлиха,а тези ще счупят държавата наистина.
  • 33 Аре стига

    0 2 Отговор
    вече превъзнасяне около поредния сезонен грип, а?
  • 34 Очевидец

    0 2 Отговор
    Фактите са изкривени в тази статия. Не знам каква й е целта, но се редуват щипка истина, щипка манипулация. Който няма умението критично да мисли и да съпоставя информяция от различни източници ще приеме информацията за чиста монета. Вместо да четете преразкази на преразкази, просто гледайте брифингите и ще видите как се казва едно, а на другия ден журналистите колко са преиначили информацията!
  • 35 Учената

    1 0 Отговор
    Не Знам къде е кмета на Видин.Защо не действа, все пак е лекар и се очаква да предприеме мерки
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.