Last news in Fakti

21 Май, 2020 16:00 19 809 67

Наглостта им няма граници

  • ддс-
  • нзок

В обобщение, здравноосигурените лица ще са принудени от една страна да заплащат допълнителни здравни застраховки към частни застрахователи, а от друга, ще поемат 10% от лечението си винаги

Наглостта им няма граници - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще обобщя двете най-важни новини от днес (вчера - бел. ред.):

Първата е, че ще намалим ДДС-то на заведенията, въпреки че хората ще продължат да си го плащат към тях гарантирано. Това означава, че в бюджета ще има по-малко постъпления, които ще се компенсират от… повишено на 24% ДДС за всички останали стоки и услуги. Какво означава това, скъпи приятели? Че вместо да се въведе по-ниско ДДС за основните стоки и услуги, каквото е в цяла Европа, то у нас ще се вдигне, но пък ще подарим едни допълнителни печалби на най-крадливите предприемачи в България. А че са най-крадливи призна самият Борисов, уговаряйки ги „най-сетне да си изкарат бизнеса на светло“, след като им прави този подарък. Та вместо да ги вкара в затвора, ще им прави подаръци, които в крайна сметка ще платим ние с очакваното повишение на ДДС на 24%.

Второ, вече стана ясно, че здравната ни система издиша отвсякъде, тъй като от една страна богатите плащат много по-малко здравни осигуровки от бедните, а от друга, прекалено много средства се наливат към частниците, докато липсват средства за държавните болници, които са единствените, способни да отговорят на една здравна криза. Та точно в този момент здравният ни министър Ананиев отново започва да прокарва идеите си за… допълнително приватизиране на здравеопазването. Ананиев ясно заяви днес, че не се е отказвал от своите два модела, които предложи през 2018 г., и сега е моментът да се приложат. Едва ли си спомняте за тях, затова ще ви ги припомня накратко:

Първият предложен от него модел пренасочва здравните вноски от НЗОК към частни застрахователи по желание на осигуреното лице, като НЗОК не само ще изгуби част от приходите си, но и ще се превърне в гарант в случай, че фалира някой от собствените ѝ конкуренти. Рискът винаги ще се прехвърля върху НЗОК, а приходите ще влизат в джобовете на частни застрахователи.

Вторият модел пак вкарва частни застрахователи и се крепи на три стълба: задължително осигуряване, задължително застраховане и доброволно застраховане. Задължителното осигуряване е към НЗОК, като НЗОК ще покрива само основен пакет от услуги. Задължителното застраховане към частно застрахователно дружество пък ще покрива допълнителни услуги, ако, разбира се, реши да ги покрие. Надявам се, че сте гледали разни американски сериали, които да ви разяснят колко са коректни частните застрахователи и колко гениални методи използват, за да избегнат да плащат каквото и да било. Та вторият стълб ще поема разходите над определена „гранична линия“ и условно ще струва 12 лв. За да изясни метода на прилагане на предложената реформа, Ананиев даде следния пример: При гранична линия от 700 лв. и болничен престой на същата или по-ниска стойност разходите се разпределят както следва: 90% от 700 (630 лв.) се заплащат от НЗОК и 10% (70 лв.) се доплащат от пациента. Няма значение, че се е осигурявал цял живот, ще доплаща и това е. Пациентът освен това ще заплаща и „допълнителните екстри“, които е избрал сам по време на лечението. За какви „екстри“ става въпрос не уточнява, но ще припомня, че и сега пациентите си плащат за неща като марли и бинт.

В обобщение, здравноосигурените лица ще са принудени от една страна да заплащат допълнителни здравни застраховки към частни застрахователи, а от друга, ще поемат 10% от лечението си винаги. Плюс „екстри“ като бинт, разбира се.

В крайна сметка, новините днес бяха едно „преслушване“ дали ще има реакции срещу увеличаването на ДДС и допълнителната приватизация на здравеопазването. Всеки народ си заслужава съдбата.

Нямам никакво съмнение в това.

Ще има ли реакции?

Народе???

Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 130 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valio

    290 11 Отговор
    Докато не излезе народа да изрине тези боклуци от парламента и МСъвет нещата няма да се оправят......

    Коментиран от #9

  • 2 Дончев

    248 11 Отговор
    Хора не виждате ли че ни правят на маймуни , да излизаме всички и да ги гиним тия крадци и тая мафия - ГЕРБ , нека да им дадем решителен отпор и да излизаме в събота пред министерски съвет за да им искаме едно единствено нещо - ОСТАВКА И ЗАТВОР за крадците !!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Един шофьор

    221 5 Отговор
    Да направят здравеопазването държавно а не бензиностанциите и билетите.
  • 5 Последния софиянец

    198 5 Отговор
    Ако някой ресторант плаща ДДС значи трябва да си уволни счетоводството. Намаляват нещо дето го няма, а дигат всичко останало. Тарикати!?
  • 6 Данъкоплатец

    174 7 Отговор
    Ами какво да кажа, ако на хората не им харесват нещата и повишените данъци, да излизат и да скачат, иначе мълчанието означава съгласие!
  • 7 Шекспир

    73 3 Отговор
    Тези ще ни докарат до врачки и баячки
  • 8 Красавица

    86 4 Отговор
    Който плаща данъци и такси на кърлежи е мазохист!
  • 9 Хайде де

    106 5 Отговор

    До коментар #1 от "Valio":

    ВалиО,ами да излезем но, излизат 300 човека,
    а патриотите от леглата им се присмиват....
    Човекът го казва—всеки народ си заслужава
    участта..

    Коментиран от #13

  • 10 ГЕРБ-боклуци

    116 8 Отговор
    Бойко отново се подигра с народа...Не мога да търпя лукавата му усмивчица,която казва-”пак ви направих за смях,но ще продължа да ви управлявам и мотая”...

    Коментиран от #35

  • 11 Консултант

    84 2 Отговор
    Работещите в ресторантите ,ако случайно са назначени се осигуряват на МРЗ илии


    Работещите в ресторантите ,ако са назначени са или на 1/2 или на МРЗ.Тази промяна в ДДС няма да доведе до работа на светло.Знаем колко получава един готвач напринер.Но ако тази игра се играе за да се направи ДДС 24% за всички
    ,тива вече показва ,че този нахален министър/който живее в нарушение на закона-без да. плаща наем/вече трябва да си стяга багажа.Нянаме вече търпение да му четем за издънките.

    Коментиран от #36, #37

  • 12 Коректен

    84 7 Отговор
    О бойко чао, айде чао, айде чао, чао, чао
  • 13 един

    85 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хайде де":

    прав си,ние повече разчитаме на такива като Божков,Сретен и тем подоббни мутри ,да свалят Толупа,и е добре че напоследък яко смърди на барут и сяра дано мутрите във власта се изпотрепят
  • 14 Вуцата

    80 6 Отговор
    Стане ли ДДС 24 % ще играе сопата здраво по нечии кратуни!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мда

    84 5 Отговор
    Цялата история с " помощта" за ресторантьорите май е само за да се вдигне ДДС на всичко останало!?! Боко от кога реве, че плащаме ниско ДДС! Хазната отдавна е празна и банския се чуди от къде да изкара пари!
  • 17 ГОРСКИ

    85 4 Отговор
    Слушам че ще намалят ддс - то,а ще увеличават данъците !!! А защо не намалят държавния апарат,уж Европейска народна партия а съдира кожите на народа си!!!!
  • 18 Sssr

    78 5 Отговор
    Излизайте всички и да ги повеждаме към Белене.

    Коментиран от #39

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хора....

    49 2 Отговор
    КАКВО ПРАВИМ ❓❓❓
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ердоган

    69 3 Отговор
    И така не разбрах, България в ЕС ли е или в някакъв Африкански, където куче влачи диря няма... Бедни ми бедни българино, досега ходихте гладни, голи и боси, вече и кожата си трябва да свалите от гърба си. 500 години турско робство, но оцеляхте. Ще оцелеете ли и 100 години под българско робство?

    Коментиран от #40, #43

  • 24 Петьо Петров

    68 1 Отговор
    Ами да се изходя и аз по темата,вземам пример от политиците ни.Не знам с какво и дали мислят,че тези мерки ще помогнат.Понеже аз съм просто човече от провинцията,ако може някой по-начетен да ми обясни.Да кажем,че се въведат тези мерки.Хотелите и ресторантите с 9% ДДС,за всички останали по 24% ДДС. Добре,Когато обложиш производителя,прекупвача,превозвача,складовете с тази увеличена ставка,на какви цени ще достига стоката до хотелиерите и ресторантьорите? Минимум с 15% по-скъпо,но вие им спестявате 11%?Нали всеки ресторант като си купува по-скъпи продукти,и цените за клиентите ще скочат,Не вярвам тока и водата да компенсират разликата.Хотелите също,ще вземат всичко необходимо на по-високи цени.Как това ще помогне на туризма,освен,че ще доубие производството и дребният бизнес.Дори и средният!Ще въвеждате някаква масонска идея за държавен глобализъм ли?Пък предложението на Ананиев няма и да го коментирам,то надминава границата на лудостта.Едно време сме били държава на 3 морета,сега я превръщате в държава на 5 човека Вие или сте безумци или искате предсрочни избори.Кажете си направо!

    Коментиран от #27

  • 25 малко история

    46 3 Отговор
    Чак сега разбрах какво е искал да каже Апостолът със записаното в тефречето му: "Народе ????"

    Коментиран от #26

  • 26 ТОЧКАТА

    32 2 Отговор

    До коментар #25 от "малко история":

    мдааа...,,,А Балканският юнак спинка си дълбоко ПАК,,,!!!!!Е,не мисъл на ЛЕВСКИ,а песен на ,,СПЕШЕН СЛУЧАЙ,,...но за едно и също става въпрос.....
  • 27 ТОЧКАТА

    22 2 Отговор

    До коментар #24 от "Петьо Петров":

    НЕ Е ЛУД министъра!!!В предното изречение имаш хипотеза...,,масонска идея за ,,държавен,, глобализъм!!!Ми тва е бе петьо,тва е!!!!А в тази схема ,,,държавата,,прави ТОЧНО ТОВА!!!!!НЯМА Я!!!!Освен за ,,,тези неща,,,...които нещеш да коментираш!!!!!

    Коментиран от #33

  • 28 пенсионера

    48 4 Отговор
    загрижения за пенсионерите, само преди избори, борисов подпомага ресторанти, барове и дискотеки, че кой пенсионер си го позволява тва бе борисов ??? а тия 10% които трябва да долатя при лечение от къде да ги взема ?? от 400 лева пенсия ли, що не дигнеш данъка на богатите , а ???

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 цачо

    37 4 Отговор
    Пълните ли си кошничката гадове?
    И вашето време ще изтече.Народната ЛЮБОВ ще ви настигне!
  • 31 ДО ПЕНСИОНЕРА

    14 40 Отговор

    До коментар #28 от "пенсионера":

    Вместо да коментирате, за толкова много години, нито веднъж не отидохте да протестирате на ПОЗИТАНО 20. Там са участниците в разграбването, приватизацията чрез РМД-та, откраднатите спестявания и пенсионният фонд. Вероятно ви харесваха техните пенсии от 3-8$, хляба 200 лв., празните м-ни, 1$ = 3000 лв. (К. ИМПЕКСОВА, Р.ГЕЧЕВ,ДА и техните производни ОЛИГАРСИТЕ? По време на тяхното у-ние, мълчахте като риби. А днес, когато пенсиите се изплащат от осигуровките на работещите, на децата и внуците ни, много знаете. Нямахте смелостта, да си запазите пенсионният фонд, но колко смели сте да разпределяте и искате от чуждият труд. Присъща наглост както за КРАДЛИВИТЕ червени паразити, както и на техният електорат. Смело предлагат разпределяне на бюджета, стига да не е с техните пари и да носят отговорност. Тази партия е вредна за Б-Я!

    Коментиран от #34, #52

  • 32 Брей

    35 2 Отговор
    Чакаме да се огласят офшорните сметки на държавни служители.Това беше изискано от бившия гл.прокурор Цацаров.
  • 33 Петьо Петров

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "ТОЧКАТА":

    Не мисля,че има и нужда да коментирам повече,на всички е ясно.Просто се опитах да не прозвуча грубо.
    Бъдете здрав!
  • 34 Петьо Петров

    37 3 Отговор

    До коментар #31 от "ДО ПЕНСИОНЕРА":

    Извинете ме,не мислите ли,че коментара ви звучи меко казано грубо?Не мислите ли,че гледате през изкривена призма? Не мислите ли,че всички без изключение са виновни за батака в нас.Да,Батака,подходящо е.На 5 май 1876г.е извършено Баташкото клане.Бедността няма цвят,както и властта,освен в предизборните си лозунги.Клането продължава над 30 години.Живеем в в криворазбрана и извратена демокрация.И мисля,че ако свалите партийните си очила,ще видите сам,че всичко,което се прави в момента е някаква лудост.Така,че ако имате съвест се извинете на пенсионера,той не е виновен,че 30 години са го крали и колили,бавно и мъчително с тъпото на ятагана.Сега усеща острието и простенва от безсилие и мъка,че не може да издържа вече.Преди 10 години може и да е работил и да е оцелявал,сега вече не може.Поклонете му се,а не го плюйте по партийна линия,той не е крал!Да уточня,не съм привърженик на никоя партия,само съм човек. Спирам дотук,че ще премина добрият тон,стана ми някак отвратено.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 HohoBoho

    14 1 Отговор
    Всичко в тази публикация е вярно.
  • 39 ИСТИНАТА

    6 43 Отговор

    До коментар #18 от "Sssr":

    Много сте умни по телефоните, със същият патос да бяхте се защитили, когато комунистите разграбиха, приватизираха и фалираха д-вата, когато ограбихаспестяванията на нашите родители, когато ви откраднаха ПЕНСИОННИЯТ ФОНД, над 200 млрд. $. По времето на Станишев, изнесоха 55-60 млрд.евро и спряха европейските субсидии за корупция. К. ИМПЕКСОВА е единсъвеният зам.м-р, уволнена за корупция. Т.Живков, остави огромен външен дълг на Б-Я и 3 икономически фалита. Вие къде бяхте? На Луната ли сте живяли? Мълчахте, мълчите и сега за миналото. С мълчание, миналото не изчезва. За разлика от вас, много го помнят. Помнят Чернобил, икономия на тока, празните м-ни. На кой свят сте живяли? Недъгаво и просто племе, вие не заслужавате ББ. Най-успешният бг премиер. Заслепени от червената алчност, която ви използва за собствените си интереси. 2 пъти изпразват партийната си каса, дължат 4 млн.лв.надвзети субсидии. Съзнават, че единственият им шанс е да се доберат до властта и пълната хазна. Когато фалират отново д-вата, каква песен ще пеете. Докато дремехте по времето на СОЦА, всички д-ви се развиваха икономически. Иска ви се като европейските д-ви, но първо трябва да имате европейско мислене, което не притежавате. Само мрънкате, вечно недоволни и искащи. Гади ми се от вас!
  • 40 ДО #23

    3 24 Отговор

    До коментар #23 от "Ердоган":

    Само некадърните, неграмотните и мързеливите, могат да пишат подобни глупости. Няма друга д-ва, с такова мързеливо и недъгаво племе. Факт е, че не смеете да пишете истината за разграбването и фалита на Б-Я, ясно съзнавате истината и се срамувате от собственото си робско мислене. Ако очаквате реки от мед и масло, от безвъзмездно раздаване от комунистите означава, че сте безотговорни. Не е лесно да се управлява д-ва, с мързеливи искачи. Това, че си поставяте минуси за истините означава, че използвате главите си, само за декоративно приложение към зад@ника. Най-тежкият товар на земята, е празна глава. Никой, на никого не е длъжен. Имате право на избор за професии, за образование, използвайте го. Не очаквайте с телефоните и обидните квалификации, а обърнете внимание на собственото си развитие. Животът е лична привилегия и всеки го живее такъв, какъвто си го направи.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Барабанчик

    16 2 Отговор
    Вече съм го казвал - кат препия и сутрин от огледалото ма гледа Ананиев. Толкова за него.
    Сега искам да пошепна нещо на пенсионера. Виж какво драги, туй, че ш ти скочи ток, парно,стоки от първа необходимост да не те плаши. Ще разбереш колко е загрижена власта за теб докато отмаряш след обилния и евтин обяд в ресторанта на хотела нейде по курортите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 МИХАЙЛОВ

    27 3 Отговор
    ....ОБЩА ПОЛИТИЧЕСКА СТАЧКА
    И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ...
    И БЛОКИРАНЕ НА СОФИЯ
    С ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИСКАНЕ -
    НЕЗАБАВНА И БЕЗУСЛОВНА
    О С Т А В К А
    НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
    НА МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ
    И НА НЕЙНИЯ
    ГЛАВЕН КАСКЕТ ГЕШЕВ
    И РАЗПУСКАНЕ
    НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...
    ...САМО ДЕСЕТИНА ПРОЦЕНТА
    ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ
    ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦИТЕ
    - ТОВА СА ОКОЛО 150 000 БЪЛГАРИ
    .....И САМО СЛЕД ТРИ ДНИ
    ХУНТАТА - ГЕРБ ЩЕ ПАДНАЛА
    И ИЗХВЪРЛЕНА
    ОТ ВСИЧКИ ВЛАСТИ...
    ...СОФИЯНЦИ ТРЯБВА
    ДА ОСЪЗНАЯТ СВОЯТА СИЛА
    И ОТГОВОРНОСТ
    ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ...
  • 48 безпартиен

    19 1 Отговор
    От 7 млн.български граждани 2.5 млн. са пенсионери700 хил.малолетни и непълнолетни,1 млн.чакащи заплати от държавен или общински бюджет,1 млн.цигани без образование,трудови навици и професионална подготовка!Та колко останаха да произвеждат и да плащат за всички останали?Това си е направо фалит!И с какво можем да се конкурираме с другите?С износ на зърнени храни и работа на ишлеме!Само от това могат да влязат "свежи" пари в държавата!Други инвестиции освен от работещите на запад българи не се виждат!Нали само в МВР има около 4500 души пенсионирани и продължили да работят на същите длъжности с пенсия и заплата!А колко са всички с такива от бюджета?След като искат да работят защо са се пенсионирали?Няма кандидати или са много необходими специалисти без които закриваме държавата?
  • 49 1122

    26 4 Отговор
    НАВИТ СЪМ! Писна ми от тая пасмина вече!Тия от ГЕРБ тотално ни вземат за глупаци вече!Питам защо ?, намаляват ДДС на хотелиери и ресторантьори ,а за най важните неща като здравеопазването,храните и детските дрехи и храни нищо не намаляват? Защо бе ДРУГАРИ ДЕПУТАТИ? Защото хотелите и ресторантите са ваши и на ваши колеги от ВИС,СИК и други подобни мафиотски структори ли,за това ли им намаляте данъците.Няма да ходим във вашите хотели и заведения и без пари да ги направите,защото всичките са правени с крадени пари от НАРОДА !
  • 50 Овчаров

    15 1 Отговор
    Опасявам се, че на овцете по тази географска ширина, страшно им харесва да ги стрижат и доят.
    Не е далеч времето, когато тук ще останат овце само от по-тъмните породи.
    Просто са по-адаптивни.
  • 51 Гражданин

    15 1 Отговор
    Оказва се че ние сме малък, но за сметка на това много прост, страхлив и мързелив народ.
  • 52 пенсионера

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "ДО ПЕНСИОНЕРА":

    какъв чужд труд ме издържа, ти нямаш хабер, това е системата в цял свят, работиш, осигурявашсе, после получаваш пенсия за труда който си положил !!! за тия 30 години крадене, няма невинни !!
  • 53 Търпение

    8 2 Отговор
    Знаете, търпението ни се изчерпва на всеки 500 години. Така, че към 2440 г. се очаква да стане народа.
  • 54 Айдебг

    7 0 Отговор
    Престанете да се оплаквате. Човека Ви го каза, че трябва да се радвате, че той ви се падна да ви управлява. Иначе каза , че другите са по-зле от него. И като са по-зле защо да ги избираме. Май трябва да се самоуправяме. Тя и жената май като тях ма оставя сам да се оправям. Айди.бг
  • 55 Хаджиментов

    11 1 Отговор
    Значи, ял не ял - плащаш на мутрорнтьорите. Ако си на ресторант - директно. Иначе - през държавата.
    Я по-добре да си пазарувам от комшиите, а и там да си ходя на ресторант. И без това в Сърбия, Македония, Гърция и Турция има по-качествена храна, по-качествено обслужване и по-качествени стоки.
  • 56 Съединението прави силата

    5 5 Отговор
    Мислите, че на някой му пука къде ще ходите. Ходете ако искате и на луната. Заритали сме за 200 - 300 000 туриста от България. По нашето черноморие плажуват по около 2 000 000 туриста всеки ден. Мислите ли , че ще промените нещо с вашето отсъствие. Да ще изнесете един милярд в чуждата икономика. Добре, че нашата икономика не разчита на Българите, че сме умрели отдавна. Иска ми се да се уважаваме като народ но тук аз не виждам нация а хора , които се радват когато комшията е зле. Или ще изкореним тази си черта или ще ни мачкат всички но по отделно. Съединението прави силата.

    Коментиран от #57, #59

  • 57 Хаджиментов

    12 0 Отговор

    До коментар #56 от "Съединението прави силата":

    Когато бизнеса по курортите изсветлее, когато се види кой с какви пари и откъде е направил огромните хотели, доколко законно е строителството, когато се научат на обслужване и УВАЖЕНИЕ към клиента, когато се създадат условия за истинска почивка, а не за денонощна безкрайна вакханалия, когато се възстанови бетонираната природа, може и много от българите да се върнат по Черноморието. Но как ще стане?

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хммммм

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "Съединението прави силата":

    Съединение между грабители и ограбвани е невъзможно...
  • 60 незнайко

    4 0 Отговор
    КАПИТАЛИЗМА НЕ ПРОЩАВА НИКЪДЕ !!!
  • 61 точка

    4 1 Отговор
    Ей, много сме смели зад монитора /хунта, бунт, стрелби, фойерверги и др. глупости/, а като трябва да направим нещо, си стоим в насраните гащи и чакаме някой друг да свърши работата. И лаем ли, лаем, до следващия пост.

    Коментиран от #63

  • 62 Жалко

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хаджиментов":

    За съжаление сте прави. И знаете ли. Когато Атовете се ритат , магаретата страдат. Иначе казано страдат хората, построили по честен път най-често хотелчета от семеен тип. Те наистина разчитат на сезона да изкарат прехраната си. Но покрай сухото гори и мокрото.

    Коментиран от #64

  • 63 Точно

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "точка":

    Прав си! Но ако погледнем историята си ще видим, че ние винаги сме чакали някой друг да ни свърши работата. Доколкото си спомням , ние сме единствената страна , която не се е освободила сама от турско робство. Повечето са искали ама не им е стискало. А и къде от мързел. Абе всеки ще си намери свое ОСНОВАТЕЛНО оправдание. В канцеларията на командира ми в казармата пишеше. Който иска търси начин, който не причина. Каже ли ви някой искам но не става - не иска.
  • 64 Хаджиментов

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Жалко":

    Така е, но кой разреши в малки селца и градчета да се строят огромни хотели. Оставете Слънчев бряг - вижте Созопол, Черноморец, Приморско, Китен, Лозенец, че и още на юг.
    Тези селца и градчета трябваше да се оставят за семеен туризъм, с малки семйни хотелчета и поминък на местните. Сега инфрастуктурата изнемогва, а плажовете са препълнени.
  • 65 Анонимен

    2 2 Отговор
    ББ е слаба ракия пред Тодор Живков. Целият свят по бибиси за ТЖ, хитър, но сложиха слабата ракия, за да си оправят техните навън игри
  • 66 Анонимен

    1 1 Отговор
    До 61,що да излизаме, отвън сте оше по огладнели. Той ако може ББ що мислиш, че няма да помогне, но пари явно няма. Питай Юнкер, ББ го командват отвън, а ти 61,кой си, пиши име, иван, станислав, тошко, драган.. Ум не им трябва, а пари... Кой намазал 30 г и от 1944 и от преди... Късмет. Кой няма късмет излиза извън България и се спасява по единично или с родата си. В лондон на полето ви викат. От работа не се умира, а се калява човек. Чакат на ББ да им подхвърли.. Поне пред джамиите идете, там хранят бедните циганета, ще ви нахранят и вас...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.