Last news in Fakti

24 Май, 2020 19:04 12 978 138

Кисинджър за избиването на арабите от Израел и чипирането на света

  • хенри кисинджър-
  • израел-
  • коронавирус-
  • чипиране-
  • абдел бадри атвана

Страхът победи здравия разум

Кисинджър за избиването на арабите от Израел и чипирането на света - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Истинска бомба! Това е реакцията на много наблюдатели за последната статия на Есам Мараи в изданието Rai Al Youm (Великобритания) за позицията на големия дипломат и експерт по международни отношения Хенри Кисинджър по повод теорията на конспирацията за коронавируса.

Посланието на Кисинджър е кратко: страхът победи здравия разум

***

Днес, когато всички ние се намираме на прага на един нов, непознат свят, е изключително важно да проучим едно важно явление в реалността и да го възприемем такова, каквото е. След това, опирайки се на логиката и здравия разум, да направим съответните изводи за това, какъв ще бъде светът след пандемията на коронавируса и да приемем последствията каквито и да са те, дори да са странни, тревожни и дори плашещи.

Няма да се спирам на влиянието на коронавируса на икономиката, финансите или бизнеса, но ще фокусирам вниманието ви върху световната администрация, която се оглавява от групичка хора, стремящи се към управлението на цялото население на планетата.

Позволете да започна този разговор с факта, че в продължение на доста време глобалното общество беше разтревожено от проблема с пренаселеността на планетата и недостига на храни. По-конкретно бе поставен за разрешаване въпроса: колко трябва да е оптималното количество на населението на земята, за да няма продоволствен проблем. Темата е предизвиквала интерес още в древността, с нея са се занимавали мислители, философи, икономисти, държавни и частни научни институти.

- В тази връзка ми се иска да припомня една конференция, която се е състояла в началото на 1930 година в мексиканския град Кокойок. На нея присъствали хора, силно заинтересовани от решаването на продоволствения проблем от пренаселването на планетата. На конференцията били представени данни за продоволствените ресурси през последните години и темпото, с което се увеличава населението. Била представена и формула за статистически проучвания, които да помогнат за решаване на проблема. В крайна сметка бил направен изводът, че трябва да се ограничи увеличаването на населението, тъй като ако това не се направи, гладът и онкологичните заболявания ще доведат до пълната гибел на човечеството.

- Искам да припомня и друга среща – Международната конференция, посветена на населението на Мексико през 1984 г., на която участниците били единодушни, че нарастването на броя на жителите на страната оказва отрицателно влияние на качеството на живот и влошава здравословното състояние. Това с огромна сила се отнася за слабо развитите страни.

- По време на много други международни форуми винаги се е повдигал проблема за пренаселеността и влошеното благосъстояние на хората. Искам специално да спомена конференцията в Индонезия през 1992 г., на която страни от Азиатско-Тихоокеанският регион обсъждаха връзката между развитието на държавата и увеличаване числеността на населението. На конференцията бе поставена стратегическа цел – ограничаване на раждаемостта до 2 деца от една жена за целият период на нейния живот. Проектът бе със срок до 2010 г.

От всичко това можем да направим извода, че дисбаланса между числеността на населението и достъпа до световните ресурси се явява отдавнашен и тежък проблем за човечеството. Дори повече от това, световните войни и епидемии вече се разглеждат като нещо положително, защото премахват този дисбаланс.

А сега нека преминем към друг въпрос, който няма нищо общо с ръста на населението на земята. Става въпрос за разпада на Съветския съюз. Припомням, че това се случи на 25 декември 1991 г., когато 11 съюзни републики обявиха, че излизат от състава на СССР. Тогава Съединените американски щати отпразнуваха датата като победа, а тогавашният държавен секретар Хенри Кисинджър обяви за нов враг на САЩ и целия свят - исляма.

Преди дни Кисинджър даде скандално интервю, в което заяви, че Третата световна война е на прага ни, а първият удар ще бъде срещу Иран. Нещо повече, според него Израел трябва да ликвидира колкото е възможно повече араби и да превземе половината от близкоизточния регион.

Казаното е чиста реалност, без никакви преувеличения. Такава я виждаме, чуваме и чувстваме. Затова нека погледнем напред и да си представим какво ни очаква в близко бъдеще. Колкото по-бързо и сериозно го направим, толкова по-ясно ще открием кои са заинтересуваните лица.

По време на пандемията на коронавируса се появиха множество теории на конспирацията. Нека тогава потърсим очертанията на новия свят, в който предстои да живеем.

Съществува теория за „чипирането на хората“, в която участват Хенри Кисинджър и компютърният магнат Бил Гейтс. Според тази теория на всички хора ще бъдат внедрени под кожата електронни чипове с размер на оризово зърно. С помощта на този чип всеки човек ще бъде превърнат в компютър, който ще се управлява от глобална централа. Целта е да се използва коронавируса като повод всички хора да бъдат ваксинирани, т.е. да бъдат чипирани.

Чипът ще съдържа цялата информация за дадения човек: финансово положение, социален статус, религия, етническа и расова принадлежност и др.

САЩ фокусират своето внимание върху това, нито един човек на земята да не бъде пропуснат от чипирането. Ще се използва дори натиск, за да се съгласят всички хора да им бъден поставен чипът.

Световният център ще може да контролира всички финансови операции и социални контакти на населението чрез чипа. Ще контролира също продължителността на живота и ще принуждава хората да изпълняват разпореждания, предавани чрез електромагнитни вълни. Тези разпореждания ще се изпълняват независимо от мнението на хората. Центърът ще може също да привежда пари на когото прецени, без да има неговото съгласие.

Д-р Джуди Миковиц заявила на свой ред, че планираното ваксиниране всъщност ще е токсично ваксиниране. Ваксината ще нанесе вреди на хората и ще уврежда мозъка на децата.

Съединените щати имат намерение да повишат смъртността сред населението вследствие на коронавируса. Дори ще задължат здравните организации да завишават умишлено статистиката за смъртността от коронавируса.

На 20 април 2020 във Великобритания бе приет законопроект за поправки в Закона за общественото здравеопазване от 1984 г.. Съгласно тези поправки държавата получава пълномощия да принуждава гражданите да се ваксинират от различни заболявания без да се съобразява дали са съгласни или не са съгласни. Който откаже може да бъде задържан, без дори да има санкция от съда.

Заради всичко изброено досега се налага да се кажат някои важни неща, за да не се подведем по фантазиите на този или онзи.

Първо: Хенри Кисинджър представлява нещо като свързващ елемент между реалния свят и света на фантазиите, в който той с Бил Гейтс работи върху проект за контрол върху цялото човечество чрез някакви чипове.

Второ: Хенри Кисинджър се явява част от някаква група, която благодарение на опита и техническите постижения на Бил Гейтс може да контролира и управлява чипираните хора, както си иска.

За още по-голяма яснота ще добавя, че неотдавна в САЩ се появи декларация, която дава „зелена светлина“ на израелската мечта за окончателно разрешаване на Близко-Източния конфликт. Във въпросната „декларация“ се казва, че израелската държава ще управлява всички арабски страни без изключение. По такъв начин тази държава ще може спокойно да реализира своето управление чрез въпросните чипове. За постигане на този ефект няма да са нужни оръжия, нито войници, самолети и бомби.

Пред нас е власт от нов тип и пълен контрол над всички страни по света. Разбира се, появяват се много въпроси, на които трява да намерим отговор. Такъв въпрос е: как държавите и техните представители могат да се борят с грандиозната опасност, надвиснала над света? Възможно ли е тази опасност да бъде премахната, преди да е станало късно? Как може да се противопоставим на този нов колониализъм? Имаме ли сили, желание, мъдрост и смелост да се преборим? Как да оцелеем в задаващия се ураган? Ще допуснем ли на някакви международни институции да узаконят връзката между техническия прогрес и човешките свободи?

Все пак здравият разум още съществува. Не всички се подвеждат по подобни теории. В Швейцария, например, започнаха масови протести и демонстрации против всичко, което бе описано дотук в тази статия. Хората категорично отказват да бъдат опитни животинки, предназначени за обслужването на престъпни групи!

----------------------------------------------------

Rai Al Youm е електронно издание на арабски език с редакция в Лондон. Създадено е през 2013 г. от Абдел Бадри Атвана, кото е бил главен редактор на вестник „Ал Кудс Ал Араби“. Rai Al Youm има и англоезичен вариант. Социологическо проучване показва, че 95% от читателите на изданието са араби в различни страни по света.

----------------------------------------------------

На 9 април 2020 г. Хенри Кисинджър заявява пред The Wall Street Journal: Политическият и икономическият хаос, предизвикан от коронавируса, може да продължи поколения напред. Щастието на хората и разцвета на нациите ще се случи само ако има доверие между гражданите и правителствата. Това означава институциите да бъдат прозрачни и да положат всички грижи за населението. Всяка власт трябва да е готова с план за следкризисното време.

Материалът е публикуван във "Фрог нюз"


Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    175 8 Отговор
    Трябва да се знае че Кисинджър е страшен манипулатор.Той е издействал не една или две злини.По голям хамелеон в политиката едва ли е имало.Какво може да се очаква от евреин.
  • 2 Русороб

    45 92 Отговор
    Да плачеш ли, да се смееш ли от този пасквил ;)

    Коментиран от #12, #46

  • 3 Потрес

    112 9 Отговор
    Не ме занимавайте с такива чучела! Кажете кой и каква отговорност ще понесе за тоталната криза във Варна с кафявите води в морето?! Алооооо булю булю

    Коментиран от #103

  • 4 То защото

    98 4 Отговор
    не достигат храни , затова изпотрепаха домашните животни !

    Коментиран от #44

  • 5 Последния софиянец

    162 8 Отговор
    Имам чувството че в България вече има милиони чипирани. Отнели са им всичко, а те продължават да викат Хайл Бойко!

    Коментиран от #123

  • 6 Юсуффф

    43 5 Отговор
    По инициатива на Джаред Кушнер/зет на Тръмп/ и ключова фигура в Белият дом е наел Big Pharma за създаване на ваксина и наблюдение на операцията Warp Speed .Целта е да се разработят и произведат 300 милиона дози нова ваксина, която според да имунизира цялото население на САЩ срещу Covid-19 до края на годината.За да гарантира, че големите фармацевтични компании дават всичко от себе си за този медицински проект, правителството на САЩ напълно ги компенсира за задължения, ако получателите на ваксина умрат в резултат на бързата ваксина или развият сериозно заболяване.FDA и NIH са се отказали от стандартното предварително тестване върху животни в тази ситуация.

    Коментиран от #25

  • 7 Гойко Митич

    74 2 Отговор
    Отявлен мръсник и консултант на deep state.Когато и да умре винаги е адски късно.Периодично му сменят кръвта с донори млади и здрави хора.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Едмон Дантес

    95 1 Отговор
    Никога и за нищо не трябва да му се вярва не този.Един от главните идеолози за Нов световен ред.
  • 10 GADNO EVREISKO KOPELE

    40 2 Отговор
    laze kakto vinagi
  • 11 Благой от Софстрой

    52 2 Отговор
    Мръсен и с лош аромат сапун.
  • 12 Почвай да квичиш

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    свиньо!
  • 13 След малко

    32 6 Отговор
    Тоя ще намеси и Хан Тервел за избиването на арабите!

    Коментиран от #24

  • 14 Къртев 💬

    78 2 Отговор
    Няма да е чипиране, но определено се действа в тази посока. Неограничената власт над човечеството е план, който е променян многократно, но никога не е стигал до край. Този път може и да стигне, защото глобализацията затри идеализма за държавност и принадлежност към народите. Просто "демократичния" капитализъм изкупи ценности, като морал, чест и достойнство. Изкуствено напечатани, парите нямат стойност, но създават власт за печатащите ги. Същите тези си купиха властта в държавите по света, чрез медии, политици и разузнавателни служби.

    Коментиран от #17

  • 15 Боцо

    15 35 Отговор
    Щом започнахте да публикувате от фраг нюз скачайте в кенефа и пускайте водата след себе си.
  • 16 Име

    38 2 Отговор
    Кисинджир е на 96 години, от него ли ке страхувате?Освен тона в Библията пише, че числото на звяра ще се приема доброволно.
    Откр.14 : 9... Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
    10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му....
  • 17 наци

    4 26 Отговор

    До коментар #14 от "Къртев 💬":

    Естествената ти простотия е по-лоша от изкуствения интелект. Даже знам кой си или просто си цитирал един полуумен от фейсО.

    Коментиран от #21

  • 18 След 1944 г.,

    35 4 Отговор
    България е в схемата, за редуциране на населението. Едно дете, за да го осигуриш, макс, за второ мъжко, за да ги нашариш. Кисинджър бе чест гост на ТЖ. Безимотният, без средства за производство, е най-зависимият човек!

    Коментиран от #37

  • 19 мръсникидиотаму

    6 10 Отговор
    На снимката,миньора от Перник,да му се кунфискуват парите и в Сибир
  • 20 Правителствата са продажни

    32 1 Отговор
    "Конспирацията" е РЕАЛНОСТ!
    Сатанистите още през 1979 г. строят Georgia Monument (вж. Georgia Guidestones в гугъл), където на седем езика са издялани 10-те сатанински заповеди, уж като грижа за човечеството;).

    Първата сатанинска заповед изисква човечеството да се поддържа под 500 милиона! 500 милиона, но не пише души! 500 милиона биороботи(!) - явно че това са имали предвид сатанистите. Един от защитниците на сатанинските заповеди е х. кисинджър.

    "44 Вие сте отъ баща дявола,
    и желаете да вършите похотите на баща си.
    Той беше открай човекоубиецъ
    и не устоя на истината;
    защото въ него няма истина.
    Когато изговаря лъжа,
    от своите си говори,
    защото е лъжецъ
    и на лъжата баща."

    Исус Христос в спор с книжниците и фарисеите от Божия храм.
    Евангелие на Иоан, глава 8.
  • 21 Къртев 💬

    22 1 Отговор

    До коментар #17 от "наци":

    Нямам, нищо против изкуственият ти интелект. Дано се развива правилно и да достигне поне до основите на естествения. Честит празник!
  • 22 HohoBoho

    20 7 Отговор
    Тази статия отразява позицията на "на Есам Мараи в изданието Rai Al Youm (Великобритания)", а не на Кисинджър.
    ...и съдържа вътрешни противоречия /или преводът е лош/
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Професор

    18 13 Отговор

    До коментар #6 от "Юсуффф":

    Юсуфчо, ами шефът на ваксиноразработките от компанията Модерна е марокански ислямист-арабюха, защо така? Май вие, ислямистите, искате да ни чипирате :-)

    Коментиран от #31

  • 26 Някой

    9 14 Отговор
    Каква конспирация бе, допреди месец Путин канеше Тръмп на парада на червения площад, а то такъв просто нямаше.Ако Путин не е в час с конспирацията, тогава кой. Ако има световно правителство, причините ще са форсмажорни-срив на икономиките, глад, войни.

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ква е статията не знам

    32 3 Отговор
    Но е факт, че има желание за премахване на много хора. Лошото е, че повечето ще са невинни жертви, докато мръсниците ще оцелеят!!! Досега политиците размножаваха хората, като подпомагаха азиатци и роми да се множат. Целта на този занаят беше създаването на световен хаос и борба за оцеляване. Благодарение на това се създадоха Уолстрийт спекулациите, а печатниците за пари почнаха да бълват трилиони долари в нечии джобчета. Тази схема стана излишна, защото беше заменена от нова схема. Затова изкуствено родените хора се превърнаха в излишък. Сега е на ход масово изтребление. В момента няма няма да поставят чипове, а ще поставят отрова, която да убие бавно ваксинирания. След това ще започне чипизацията и планетата ще се превърне в глобален затвор

    Коментиран от #32

  • 30 същият

    23 0 Отговор

    До коментар #26 от "Някой":

    Заговорите на сатанинската мафия не изключват глада и войните.
  • 31 XMAN

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Професор":

    Марокански евреин да бъдем по конкретни.Има разлика,нали ?
  • 32 същият

    20 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ква е статията не знам":

    А какво пречи ваксинацията и чипизацията да вървят ръка за ръка до пълната ликвидация на човечеството и замяната му с 500 милиона биороботи според сатанинския план? Не е ли по-рентабилно така за определено дебилното население?
    Нищо няма да стане насила, а само доброзорно!
    Дебилите сами ще поискат да бъдат ваксинирани и чипирани!

    Коментиран от #97

  • 33 Проверил

    6 9 Отговор
    То всичко хубаво, но защо в посочения като източник сайт няма такава статия. Оставям на страни и други факти, примерно като това, че сайта е само с един дописник и е арабски.
  • 34 ZZorro

    17 2 Отговор
    Християни,Будисти,Мюсюлмани-това е реда на ваксочипирането.Само евреите остават чисти .
  • 35 Бат Вес

    27 0 Отговор
    Излиза че прогреса при човеците е достигане на все по- голяма зависимост и робство!
  • 36 В.В.

    33 0 Отговор
    Бжежински и Кисиннджър са двама от най манипулативните ,перверзни и мрачни персонажи в политиката на Сащ...Каквото са казали тия,всичко се е случило и никой хаир не е видял.За щастие и огромна радост Збигнев умря....Дано и другия скоро...От Ковид...Ураааа..
  • 37 357

    36 4 Отговор

    До коментар #18 от "След 1944 г.,":

    Като лъжеш къде гледаш? При ТЖ бяхме 9млн. и той си имаше план след още 10г да станем 10млн. Само че дойдоха послушните демократи и започнаха да изпълняват исканията на Запада- унищожаване на армия,икономика,здравеопазване ,обучение. РЕДУЦИРАНЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДО 5-5.5млн!

    Коментиран от #40, #42

  • 38 компот

    36 0 Отговор
    Хубавата новина е,че даже и Кисинджър и Гейтс не са безсмъртни което значи че не са и всесилни.И за тях е отредено парцелче 2 на 1 въпреки силата им.На Началника горе никой не може да изземе функциите.Единствен той има право и решава кой колко дълго ще живее,а другото е илюзията на болните мозъци като Гейтс и подобни.
  • 39 Дааааа

    10 15 Отговор
    А защо никой не казва КОЙ е ЕСАМ МАРАИ?!?! Някакъв Арабски джурналист??? На него ли да вярвам или на собствения си ум???? ПЪЛНА БОЗА Е ТОВА. ИЗМИСЛИЦИ НА КИЛОГРАМ.
  • 40 Запознай се,

    8 4 Отговор

    До коментар #37 от "357":

    С фактите, от НСИ! Или и те лъжат? При Цар Борис трети, болшинството семейства са имали по повече от Две деца! Факт! Ни лъжеж....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Професор

    26 14 Отговор

    До коментар #37 от "357":

    Виж сега, този въпрос ще ти го разясня подробно. За нас, младежите през 1989 г, Западът беше еталон на успешно общество, за разлика от нашето. Имаха пазари, стоки, човешки отношения, обществена сигурност, свобода и развитие, за които ние мечтаехме. И ги поикахме доста ясно. После СССР се разпадна, и ние ликувахме. НО -- докато скачахме на площадите и показвахме пръсти и палци, на Запад стана една много тиха, много незабележима, но отдавна подготвяна трансформация. За две-три години, либералната демокрация бе превзета отвътре от неолиберализма, а в последните 10-ина години, той еволюира в новата глобалистка идеология, неомарксизма. Тази идеология увреди трайно и много лошо самите западни страни, в които се настани. За Източна Европа, която не забеляза всичко това, това беше също ужасно разочарование и й се нанесоха тежки поражения. Но, не забравяй, отвисоко се пада МНОГО ПО-ТЕЖКО -- погледни пораженията в западните страни! Та те вече почти НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, ликвидирани от глобалисткия неомарксизъм, второто пришествие на болшевизма! НО! Стана чудо! Най-голямата капиталистическа страна, САЩ, намери сили да се оттърси от тази чума! Сега ВСИЧКИТЕ НИ НАДЕЖДИ са свързани с успеха на анти-глобалиста, анти-неомарксиста, капиталиста-националист Доналд Тръмп!

    Коментиран от #65, #72

  • 43 Сталин

    23 0 Отговор
    Тоя мръ-сник,е престъпник срещу човечеството,с изказванията си.Трябва да бъде арестуван и съден от,военен трибунал
  • 44 бежанец

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "То защото":

    изпуснал си ДА не достигат...
  • 45 Тито

    15 1 Отговор
    Изкуфел старец гледаи си болната и шизофренична американска нация
  • 46 Кой е той

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Не бързай да се смееш... Хнери Кисинджър на първо място е част от онези, които дърпат конците в Давос и Бохемската гора... Всичко останало е само декор и бутафория за такива като теб!
  • 47 ЦРУ

    16 2 Отговор
    На човек на земята, се падат 7 декара земя. Земеделска.. Това е равно на един ден храна за човек: 1 кг банани, 1 кг картофи, 1 кг царевица, 1 кг мляко, 150 гр сирене, 1кг домати, 1 кокошка, 5 яйца, 50 мл зехтин, 100 гр масло от мляко, 0,5 кг заешко, 0,5 кг шаранова риба, и това само от половината земя. Защото декар дава 4 000 килограма банани, декар - 3 000 кг картофи, 1000 кг царевица, 500 кг пшеница, 300 кг фасул, 500 кг фъстъци, 1000 кг лешници, 5-8 хиляди кг домати. А Сахара е 9 милиарда декара. Което е поне 30 000 милиарда кг банани. Или 9 000 милиарда кг царевица. НО ПАЗАРЪТ РЕШАВА, иска глад. Демокрацията е път към социализъм. И държавна намеса в икономика и работа за всеки, е път към социализъм - липса на богати и мафия. И това е спряно през 1970те. Ето защо няма план маршал за източна европа .
  • 48 ЦРУ

    14 2 Отговор
    Унгарската и пражката революции, бяха започнати от комунисти неевреи срещу болшевици евреи. 10 ноември и другите преврати по него време, бяха пълна победа на евреите в ком партиите, в съглашение с евреите от атлантическата империя. Опиянени от парите и жадни за пари и сила власт. 'La Morale Dell'Immorale'

    Коментиран от #58

  • 49 Studio X

    18 0 Отговор
    Това за чипирането мога да го приема за истина и ще кажа защо.Имам вече второ куче в момента на 11.Първото почина на 13.Още при вадене на паспорт с имунизационна информация при ветеринаря,му слагат чип под кожата,с идеята,ако се загуби,да го открият по чипа.А ако минаваш границата с него,митничаря вижда че то не е откраднато а е твое.С един скенер като на продавачките в супермаркетите се открива чипа и всички данни за приносителя излизат на дисплея.Име,порода,кога е родено,държава,домашен адрес,собственик,лекар ветеринар и т.н..Не знам как е в България,но чипирането на хора също не е далеч.Вместо да носиш паспорти или лични карти,минаваш под вратата скенер и вече се знае кой си.А 5Г мрежата е с такава честота,че може да следи чипирания всяка секунда.Теоретично и практически е възможно.Единственото което поставям под въпрос е влиянието върху мозъка.Въпреки,че при изпробване на 5Г в Холандия,започват да падат птици от небето и след преглед от оринтолози се установява,че са загубили чуството си за ориентация,все още съм скептично настроен за влиянието върху хора,но няма да се учудя ако прочета една теория,която може да го докаже.Това с командите на мозъка,са го правили в САЩ`,по времето на Н.Тесла.

    Коментиран от #51, #113

  • 50 ЦРУ

    6 2 Отговор
    Представи си, че имаш 1000 работника, те ще могат ли да изкупят цялата ти продукция. Ако могат, значи си на нула печалба, и тогава защо да инвестираш. Щом в едно предприятие работниците не могат да изкупят всичко което са произвели, значи така е във всяко предприятие, в цял свят. Следователно артисва продукция. Но банките помагат, като връщат спестените пари за да се изкупи всичко, но спестеното и печалбите на богатите - те не харчат за масови стоки огромните си спестявания, се превръщат в дълг. Банките превръщат спестяванията в дълг. Но се насища нуждата от кредит и възможност да се изплаща, и става криза. Но пазарната икономика дава сила на богатите, и предпочитат война или друго, за рестарт на системата си, отколкото да се откажат от келепирът си.
  • 51 Естествено

    12 0 Отговор

    До коментар #49 от "Studio X":

    Е високочестотните трептения да увреждат както мозъка, така и други чувствителни тъкани у човека. Не знам защо се съмняваш в това. Виж честотите на излъчвателите на 5G е в пъти повече от тези на 4G.

    Коментиран от #55

  • 52 ЦРУ

    10 1 Отговор
    Либерализмът е когато всеки има право на череши ако ги достигне. Консерватизмът е когато най-силните изблъскат стълбите на всички останали. Социализмът е когато се правят стълбите, и всеки се надява на череши. Комунизмът е когато за всички трябва да има череши, като си я посади, и всеки помага това да стане. Но либерализмът е сладък сън, за повече череши, сладка кукичка, сиренце в капанът. И всичко приключва с консерватизмът, край на сладките сънища, проповядвани от бъдещи консерватори.

    Коментиран от #80

  • 53 Различавайте

    3 7 Отговор
    Различавайте думите на Кисинджър от неадекватните им анализи от болния мозък на журналиста. Точно като у нас.
  • 54 ЦРУ

    8 1 Отговор
    Вместо да корумпират елитът на източна европа и своят, в ЕС, да насочат тези средства в изравняване на заплатите на бедните и богатите в ЕС. Чрез вноските в ЕС. Англичаните да не разчитат на евтин и достъпен труд от източна европа, а да пренасочат парите които са давали за ЕС, да им решат проблемът с работниците. За машини и инвестиция в каквото би решило нуждата от кадри. Сега се появиха доста интелигентни и чисти тираджийки, вседно са в офис. Ако професия не е привлекателна, нуждата ще я направи привлекателна. Не трябва да се внася работна ръка, така се спира прогресът. Ако в България се увеличат доходите на поне 60% от немските и до 20г до 100% и повече, ще помогнат средствата които даваме на ЕС. А сега ЕС използва източна европа за икономически инструмент, пък и португалия и испания, за евтини ресурси, работници и почивки, които пари ще купят пак от тях, общ пазар. И ниските заплати и данъци са завинаги. Берем им храната, праим им евтини кабели и салони за автопромишлеността им, наблизо, не чак в индия. ... Не е въпрос на производство, а е въпрос на търсене, в селското стопанство. Няма смисъл да произвеждаш. Макар, дясното, буржоазната икономика да казва, че производството създава търсенето. Мафията внася и изнася, не произвежда. Изнасят заради евтин труд, внасят ако няма производство. Една-две фирми на мафията внася, монопол са, но не могат да са монопол в производсвото. Каква пазарна икономика при световни цени на ресурсите и не световни доходи - ТУК
  • 55 Studio X

    14 1 Отговор

    До коментар #51 от "Естествено":

    Не казвам нито да нито не.Със сигурност ще има някакво влияние и то негативно,върху мозъчната дейност,но в случая става дума за целенасочено и умишлено,което теоретично е възможно,но все още не съм убеден.Със сигурност ако е някой пъклен план ,хората ще го открият.Иначе аз съм проотив ваксинирането и чипирането.
  • 56 Динко

    10 4 Отговор
    То бива теории на конспирацията,но това вече си е чиста научна фантастика.Щатите и Русия не са вече само те световни сили,как ще избият населението на ядрени държави като Китай,Индия и Пакистан,Северна Корея,Франция.Да не говорим че милиард армия от въоръжени бойци ще застане срещу тях.Тоя кукавелник Кисинджър и Гейтс трябва много да са си повярвали,китайците ли ще дадат да ги чипират или индийците видя се че там нещо тоя вирус не върви явно заради гена.Жъне основно в Европа и САЩ качествено и наред.
  • 57 ЦРУ

    3 1 Отговор
    Каква пазарна икономика при световни цени на ресурсите и не световни доходи - ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО! И понеже само трудът не е на световна цена в пазарна икономика, износителите от тази страна правят той трудът да си е вечно евтин. И в такива страни само големите, износителите са добре, малкият бизнес и работниците оцеляват или се изнасят. И каква полза от пазарна икономика, след като вносът е сладка хапка, огромна. Не може двама трима да държат производството, но толкова може да държат вносът. И имат огромна полза от срив на вътрешното производство, за огромни печалби, и ползват огромно влияние да е така, и пазарно като сриват цените когато е нужно и също политически - купуват всеки политик. Един милиард ново потребление създава един милиард нови заплати, в страни откъдето са произведени продуктите и изтъргувани. Може 50% от стоката да е внос, но крайната цена да пъти над цената на този внос. И ако се пазари стока за един милиард, половин ще отиде за заплати. А този половин милиард отива също за потребление, което създава четвърт милиард за заплати и потребление. Четвърт милиард потребление създава заплати за 125 милиона, и така нататък. Така всеки нов милиард за заплати - потребление, създава нови заплати за един милиард - тоест работни места, и още един милиард за печалба на бизнесът. ............................................................................. ................. .Хората не разбират, че живеят в един ужасен свят. Свят на силните, ДЯСНОТО
  • 58 Професор

    12 8 Отговор

    До коментар #48 от "ЦРУ":

    Виж сега, не ги разбираш тези неща. Евреите, както и българите, биват два големи вида -- леви и десни. Има и малка част центристи, но те обикновено са незначителни. Тези, за които говориш, са леви евреи. Първо бяха болшевики-интернационалисти, после станаха троцкисти, сега са неомарксисти-глобалисти. Десните евреи са израелски патриоти, обичат си държавата, защищават я успешно вече близо 75 години, развиват я, работят и се трудят за нейния успех и ДЪЛБОКО НЕНАВИЖДАТ евреите-глобалисти, понеже последните се борят за ЛИКВИДИРАНЕТО на ВСИЧКИ национални държави, включително и на Израел. Конфликтът национализъм-глобализъм е стар, вникни малко в него. Например, конфликтът Сталин-Троцки: национал-комунист срещу болшевик-интернационалист. Чудиш се защо Сталин е ликвидирал толкова много хора, а и е пратил много повече в Гулаг. Накрая, за калпак, ликвидира и Троцки. Ами защото това са били болшевики-интернационалисти, а той е национал-комунист. По същата причина, Хитлер е ликвидирал много социалисти-интернационалисти, понеже той е бил национал-социалист. За да си свестен националист, задължително ти трябват две много важни неща: 1. Да не си КОМУНИСТ, и 2. Да не си СОЦИАЛИСТ. Иначе ставаш 1. Сталинист, и 2. Нацист. Така че, ориентирай се малко.
  • 59 ЦРУ

    7 0 Отговор
    Милтън Фридман бащата на неолибералната икономика и световен ред, преди 20г предсказа провал за Китай и благоденствие за Индия. Китай планира и не прави приватизация. ДНЕС:В Китай поръчват по 10 броя Tesla Model 3 на минута В Китай, Long Range Model 3 се продава за около 340 000 юана или малко над 48 хиляди долара, след държавните екосубсидии. AWD Performance пък е на цена от 419 800 юана или малко под 60 000 долара.Шок: индийският автомобилен пазар с нулеви продажби през април.
    В Китай има ленинизъм. Няма приватизация, 70% от БВП се прави от държавата(не-частен-капитал), 50% от работната ръка е на държавна работа. КАПИТАЛИЗМЪТ Е ЧАСТЕН, ИЛИ ДЪРЖАВЕН, ИЛИ СМЕСЕН. КАПИТАЛИ=ИНВЕСТИЦИИ, КАПИТАЛИСТ=ИНВЕСТИТОР. Търговско дружество извлича печалба, не търговско има разходи но не извлича печалба. Преди църквите се издържат от лепти, но след това миряните дават земя, и църквата сама се издържа. Приватизацията беше отнемане на самоиздръжката на държавата, и на дневен ред има данъци за издръжка на държавата. НЕ Е ЛИ ЧУДНО ЧЕ МЕДИЦИНАТА БИЛА ЧАСТНА И ТЪРГОВСКА, А ОБРАЗОВАНИЕТО НА МЕДИЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е БЕЗПЛАТНО? .......
  • 60 ЦРУ

    7 0 Отговор
    Унгарската и пражката революции, бяха започнати от комунисти неевреи срещу болшевици евреи. 10 ноември и другите преврати по него време, бяха пълна победа на евреите в ком партиите, в съглашение с евреите от атлантическата империя. Опиянени от парите и жадни за пари и сила власт. 'La Morale Dell'Immorale'

    Коментиран от #64

  • 61 ЦРУ

    9 2 Отговор
    Хората не разбират, че живеят в един ужасен свят. Свят на силните, ДЯСНОТО! Кой силен ще позволи друг да го настигне. Англия проповядва свободен пазар когато е мега силна от държавна намеса - дирижиране и инфраструктура. МВФ и Световната банка, не отпускат пари за изграждане на съвременна инфраструктура и мощности, а само за пазаруване от вече силните. Така и със субсидиите от ЕС. Силният издърпва стълбата. .
  • 62 ЦРУ

    7 2 Отговор
    ГЕРБ ГОСПОДАРСКИ ЕЛИТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    ... Хората не разбират, че живеят в един ужасен свят. Свят на силните, ДЯСНОТО! Кой силен ще позволи друг да го настигне. Англия проповядва свободен пазар когато е мега силна от държавна намеса - дирижиране и инфраструктура. МВФ и Световната банка, не отпускат пари за изграждане на съвременна инфраструктура и мощности, а само за пазаруване от вече силните. Така и със субсидиите от ЕС. Силният издърпва стълбата. .Доброто и лявото не съществуват. Дясното е чорбаджийството, лявото е неговата опозиция. Без зло няма добро, без болка няма лечение, без развала няма поправка. Лявото идва след пълна катастрофа на обществото. Но когато обществото е излекувано, лявото изчезва, докторът си отива, лекът е ненуже. БКП станаха чорбаджии. ГЕРБ господарски елит на република България.
  • 63 БЛУДНИЯТ СИН

    1 0 Отговор
    Кагато се запознах с интервюто на Михалков, и набрах за търсене патент 666, и от телевизора се обажда Джейми Оливър - казва 666 калории във всяка порция. А ЗАЩО Б. ГЕЙТС Е СЛОЖИЛ ТЕЗИ ТРИ ШЕСТИЦИ? ... 666 ще е човешко число, тоест империята-звярът ще има 666 милиона души. ... ИЛИ НЕЩО, НЕЩО - КАТО ЧИП С КРЕДИТ ОТ 666 УНЦИИ ЗЛАТО ВИРТУАЛНА ВАЛУТА. По рождение валута за живот, ако свърши - евтаназия или робство.
  • 64 Професор

    7 13 Отговор

    До коментар #60 от "ЦРУ":

    Виждам, че продължаваш да ОТКАЗВАШ да вникнеш в това, което ти се говори. Не считам това за лошо качество, даже смятам, че благодарение на това качество ние, българите, сме оцелели като нация през хилядолетията. НО, това довежда и до особена форма на НЕРАЗБИРАНЕ на света, което пък води до национални катастрофи, за които все някой друг ни е виновен -- от Цар Фердинанд до четирите годишни времена и малшансът да сме на Балканите. ТА -- продължавам да обяснявам. Национал-комунизмът, известен още като сталинизъм, се запази и се реализира успешно в комунистически Китай. Добър строй ли е за хората там? Милиони ще ти кажат ДА, милиарди ще ти кажат НЕ. В Китай има особен вид частна собственост, тя в ВРЕМЕННА -- за 10-20-30 години, или докато Партията реши. Наричат го лийзинг. Национал-социализмът предизвика война и се самоунищожи, но знаем, че запазваше частната собственост, САМО ако тя е готова да служи, и фактически служи на държавата. Иначе ти се конфискува. Това е разликата между двете. Между другото, дефинирана е от самия Сталин в едно негово интервю докато Германия и СССР са съюзници. ТА -- във всички останали неща, национал-комунизмът и национал-социализмът са били доста близки. Когато ТИ поставяш ВСИЧКИ евреи под един знаменател, ти се самоидентифицираш или като национал-комунист, или като нацист. И двете доктрини са отвратителни, така че, освести се, ако си български патриот.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ушанка

    0 10 Отговор

    До коментар #65 от "edin ot":

    Личи че си от ДС

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хммм

    12 1 Отговор

    До коментар #67 от "Ушанка":

    Това дали е от ДС или не,обаче не е логически свързано с истинността,която казва а само с неговата личност. Коментирай написаното от него. Ако нещо не е така,опровергай го,но с аргументи.
    И второто ,което е; покажи ми една държава без подобна служба? В САЩ примерно са...13 на брой такива служби.Някой дори тук из форумите ме опроверга ,че не били 13 ами над 20 служби за национална сигурност.

    Коментиран от #78

  • 72 Хммм

    11 2 Отговор

    До коментар #42 от "Професор":

    Абре професоре,кога в Западна Европа е имало либерален модел? Още след ВСВ на Запад започва изграждането на социална държава.И основният принцип на Европейската социална държава е изграждането на социално-справедливо общество на принципите на равнопоставеността за всички членове на обществото,с еднакви прави при разпределение и ползване на обществения продукт.
    Така в света се оформят два различни обществени модела;либералния представляван от САЩ и социалния на Европа с най-добри представители Швеция,Холандия,Норвегия,Германия....САЩ никога не са градили социална държава.Винаги са имало либерална държава,която след издигането на неолиберализма през 80-те за държавна идеология се трансформира в неолиберална държава стъпила на фунтаментализма на глобалния пазар и новата неолиберална идеология.
    Както либералната,така и неолибералната държава на САЩ коренно се различават от социалната на Европа .Социалната държава на Европа гради социално -справедливо общество , а неолибарлната държава на САЩ в социално-несправедливо общество.Социалната държава на Европа или наричана още Кейнсианската държава е заложила на голямата държавна собственост в икономиката. Кога в САЩ 50% от икономиката е била държавна собственост,както при западняците преди 90-те години на миналия век?

    Коментиран от #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хммм

    14 4 Отговор

    До коментар #73 от "Професор":

    Защо бре професоре,българските роми като знаят по няколко езика ....много ли са умни? Ти ги направи всичките професори ;)))Да знае човек езици,не е критерии нито за интелект,нито за разум,нито за здрав разум.

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Професор

    5 6 Отговор

    До коментар #75 от "Хммм":

    За тебе не е, верно. Ти си си умен и без да говориш нито един език, и без да знаеш и да разбираш от НИЩО. Природно си надарен. С една дума, УКУМУШ МОМЧЕ си.

    Коментиран от #79

  • 78 Професор

    6 8 Отговор

    До коментар #71 от "Хммм":

    Каква "истина" е казал? Че всички евреи са зли врагове на цял свят, и че той ги е разкрил че са всъщност цигани като мен, понеже е много умен. Тази "истина" ли?

    Коментиран от #81

  • 79 Хммм

    12 4 Отговор

    До коментар #77 от "Професор":

    Не,не съм момче,а момиче....Атина Палада
    И за да не ме наричаш "Богиньо" смених ника.
    Определено в някои твои коментари пишеш много НЕистини.Дали е от незнание или от друго...ти си знаеш най-добре!
    Следващото....ти не понасяш чуждо мнение. А това говори лошо за теб,като личност. Никой не иска от теб да не защитаваш своята позиция,но я защитавай с аргументи и достойнство ,без да обиждаш събеседника си. Така на първо място ти обиждаш себе си,но не го осъзнаваш или може би не го разбираш.
    Сори,нищо лично...

    Коментиран от #82

  • 80 Професор

    8 13 Отговор

    До коментар #52 от "ЦРУ":

    Неомарксизмът е, когато в главите на хората се насажда една отвратителна каша, защото НЯМА ЧЕРЕШИ. Капитализмът е много лош строй, христичнството свързано с него е много лоша религия, а демокрацията, в която капитализмът е успешен, е много лоша система. САМО ДЕТО е реално-съществъваща система и ДОКАЗАНО изгражда доволна средна класа, докато всички останали са или утопии, или ДОКАЗАНО са довели обществата си до пълни катастрофи. Така че, ти си или задръстен утопист, или целенасочено-зъл проповедник на доказано пропаднали обществени системи.
  • 81 Хммм

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Професор":

    Става въпрос за коментар #65
    Защо веднага го наричате,че е от ДС? Ами коментирай 65 коментар.Опровергай го. Има ли лъжа в този коментар,няма ли....хайде коментирай написаното.Не ми врачувай дали е от ДС или не.

    Коментиран от #83

  • 82 Професор

    8 7 Отговор

    До коментар #79 от "Хммм":

    Браво, укумуш момиче излезе. Учи езици, помага. Прочети внимателно какво съм написал и ще видиш, че е така.

    Коментиран от #87

  • 83 Професор

    9 4 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Аз не съм му казвал, че е от ДС. Отговорих му в коментар 66. Човекът е национал-комунист и про-комунокитайски активист. Той сам го казва. Какво да коментирам повече? Плюс това, ЕС не е като СИВ, а е като СССР. Какво да говорим оттук нататък?

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Хммм

    7 2 Отговор

    До коментар #76 от "Професор":

    Е,сега професоре,тук на този ти коментар какво да кажа? Освен,че всичко е точно така. От социални държави, а не от либерални,както ти казваше , западняците ги превърнаха в просяци. И то в буквалния смисъл на думата -просяци.Защото те живеят от заеми сега. А за нас от Източна Европа...не ми се отваря и дума.
  • 86 Хммм

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "Професор":

    Ами както виждаш,че аз не съм репликирала теб,а коментар 67-ми. Не да ми гадае че е от ДС,ами да коментира написаното.
  • 87 Хммм

    9 4 Отговор

    До коментар #82 от "Професор":

    Има много неистини в коментарите ти.Може би от незнание.Колкото до езиците....по неволя говоря 4-ри езика. Но никак не са ми помогнали в живота. Първата ми приемна страна след напускането на Бг беше държава в Западна Европа...след години се изместих в друга държава от ЕС...тук съм вече 7-ма години + английски.
    Е и? Никой не го интересува дали знам езици.А колко са ми знанията относно работата за която ме наемат. Това с езиците е някакъв български комплекс,от който ти не си се отърсил.

    Коментиран от #89, #92

  • 88 Професор

    11 7 Отговор

    До коментар #84 от "Ало професорчето":

    Пак говориш дивотии. В Америка дойде на власт анти-Соросоидът, анти-глобалистът, анти-неомарксистът Тръмп, аз ти обяснявам че това е сериозен ЗАВОЙ в Америка, ТИ упорито отказваш да разбереш. Няма човек, който да е говорел повече от мен на този форум срещу соросоидалния глобализъм. Но, забележи, Сорос е считан също така и за враг на Израел, Нетаняху го характеризира съвсем точно като такъв. Защо ТИ отказваш да разбереш, че евреите от Израел, точно като нас българите, си милеят за държавата и НЕ ЖЕЛАЯТ тя да изчезне в глобалистката утопия?

    Коментиран от #90

  • 89 Професор

    8 6 Отговор

    До коментар #87 от "Хммм":

    Кажи една неистина, да ти пиша две. Хем ги разбираш нещата, хем отказваш да си ги обясниш задълбочено. Казах ти, либералната демокрация беше еднаква система както в Америка, така и в Западна Европа. До едно време. После в Западна Европа социалните елементи взеха връх, защото цицаха от Америка мощно и не си плащаха сметките. Но неолиберализмът се загнезди както в Америка, така и в Западна Европа. После еволюира естествено в неомарксизъм. Америка намери сили поне да се ОПИТВА да се оттърси от него, Западна Европа -- даже не се и опитва. Сега гравитира към комунистически Китай, едно сюрреалистично сдобряване между Сталин (еволюирал в Си Дзипин) и Троцки (представляван от Меркеломакарон). Заедно срещу стария добър капитализъм, предлаган от Тръмп. Няма нищо учудващо.

    Коментиран от #93

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Професор

    4 4 Отговор

    До коментар #87 от "Хммм":

    Абе най-важният език е този, дето го говориш отблизко. Всички останали са за камуфлаж.
  • 93 Хммм

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "Професор":

    Аз не зная в Западна Европа да е имало либерална система..или да го кажем -класически либерализъм. След ВСВ и Западна и Източна Европа градяха социализъм.Обаче в Източна изравниха доходите ,докато в Западна нямаше изравняване на доходите,имаше и пазарна икономика.Техният модел се оказа по-добър от модела на Източна Европа.
    Останалото ...за навлизане на неолиберализмът в Европа е така.Или до го кажем съм на същото мнение.
    Но за Китай грешиш. Така мисля аз.

    Коментиран от #94

  • 94 Професор

    7 7 Отговор

    До коментар #93 от "Хммм":

    Виж сега, не е точно така. На Запад се намесиха американците и предложиха План Маршал ПРИ УСЛОВИЕ, че правните и социалните системи в Западна Европа бяха направени по американски модел. След като западноевропейците се сапикясаха въз основа на създадената и финансираната от американците система, ТЕ САМИ си избраха да еволюират в посока социална държава, понеже мислеха че ще си цицат от американците ВЕЧНО. Всъщност, са пълни подлеци -- цицат пари и до днес от Америка, за да я плюят. Добре, ама партито свърши... Затова сега се опитват да се преориентират към... комунистически Китай.

    Коментиран от #96

  • 95 Бай Иван

    7 0 Отговор
    Този , дето ги мисли тези работи за числеността на планетата , защо не ни даде личен пример и да си тръгне от този свят нем няма да повишава количеството на въглеродния двуокис и няма да харчи средства за живеене . С тези средства от един негов ден сигурно ще може да се изхрани цяла провинция където и да е. Също и няма да източват млади жребци за да го правят жив , а той да се вживява като Господ.
  • 96 Хммм

    7 5 Отговор

    До коментар #94 от "Професор":

    Абе план Маршал е ясно. Но те си изградиха сами социалната държава.В самото начало...дали е имало такова условие...не зная.
    А сега...казваш се ориентират към Китай?! В момента е ;всеки се спасява поединично. Европа е фалирала.САЩ са фалирали. Всеки търси по някакъв начин да се измъкне от дупката. Плюс това ,икономическият център се измести на Изток. Ако това не си разбрал,тогава........
    Идеята ми е,че няма логика Китай да търсят глобалния пазар,както ти ги обвиняваш. Просто не намирам логика в това.

    Коментиран от #99, #100

  • 97 До 32

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "същият":

    Няма смисъл да се чипирват хора, които ще бъдат убити!!! А след като започне масово измиране, ще започне и масова престъпност и страх, затова останалите живи сами ще искат да бъдат чипирани. Най-вероятно ще им кажат, че са медицински чипове за следене на здравето. Но дори да не слагат чипове хората са предостатъчно следени с телефоните. Определено и абсолютно на 100% е сигурно, че в сегашните ваксини няма да има чипове, а ше има био оръжие! Някой трол нарочно раздухва лъжата за чипирване, за да отклонява вниманието на стадото
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Професор

    11 7 Отговор

    До коментар #96 от "Хммм":

    Не е така. Изградиха "социална държава", понеже не влагаха достатъчно пари за отбрана, тъй като очакваха, че Америка ще им плаща отбраната завинаги. Да, ама не. Освен това американците им купуваха стоките с десетилетия, докато те лющеха мита на американските стоки най-безпардонно. Ти не знаеш какво представлява Китай, но аз съм бил там и знам. Официалният вестник на английски език на ККП се казва Global Times. Те са най-големите радетели на глобализма навън (вън от Китай), и на национал-комунизма вътре в страната. Това ги устройва идеално -- цял свят им купува боклуците, разрушава си собствените икономики, а китайската икономика се развива прекрасно. Само дето вътрешният им пазар е недостатъчен да ги изхрани, ако Западът скъса с глобализма и започне да си възстановява собствените си национални икономики. Именно ТОВА обеща да прави Тръмп и ЗАТОВА китайските комунисти пикаят газ. АКО ей сега американците СПРАТ да внасят стоки от Китай, или започнат да ги обмитяват ГРОЗНО, в Китай ще станат гладни бунтове, а ККП ще бъде свалена от власт. Само дето ЗАСЕГА Тръмп не е готов за това. Но ще стане готов във втория мандат, дай Боже.
  • 100 Професор

    9 9 Отговор

    До коментар #96 от "Хммм":

    Само още една бележка. САЩ има ОГРОМНА икономика в сравнение с останалите. Китай може да изглежда че има голяма икономика, но съотнесена към броя на населението е нищожна. Оттам идва и проблемът им с ГЛАДА, ако Западът, и главно САЩ, спрат да им купуват стоките. Днешен Китай е ПРОДУКТ на западния глобализъм, иначе щяха да са в 18-и век. Второ. САЩ НЕ МОЖЕ ДА ФАЛИРАТ. Всеки друг МОЖЕ, не и САЩ. Причината е -- доларът е СВЕТОВНАТА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА. Хайде, който му стиска, нека направи някоя друга валута световна парична единица. Знаеш ли КАКВО ще стане? Всички тези страни са изпонакупили американски дълг. В момента, в който опитат да използват друга валута, Америка ще ОТКАЖЕ да го плаща и тутакси си оправя СОБСТВЕНИТЕ финанси, затваря врати, и адио маре -- ще си търгува в Америка само (Севрна и Южна) и -- пей сърце. Ще въведе обратно златен еквивалент, ще си преместим парите в златните и северните мини дето ги има колкот искаш по цяла Америка, и чао, бао, мяо. ЕТО ЗАТОВА никой никога няма да премахне долара като световна парична единица. А докато той е такава и Америка го печати, САЩ НЕ МОЖЕ ДА ФАЛИРА. Запомни го това. Сега китайците пробваха биологично оръжие, ще видим резултатите. Съвет: ако знаеш английски, гледай всеки делничен ден Tucker Carlson Tonight show. Има го на YouTube. Обяснява всичко.

    Коментиран от #101, #102, #106

  • 101 Хммм

    9 4 Отговор

    До коментар #100 от "Професор":

    Професоре, за каква икономика на САЩ говориш? 80% от икономиката е услуги. бре:))) Живеят от заеми. Няма и как да спрат да купуват китайски стоки при положение, че не ги произвеждат. Митата да вдигнат на стоките, при положение, че нямат производство на същите също не е правилен избор. Сега нямам време да пиша за останалите неща, които засягат.... например като това да спрат да плащат дълга, че трябва да се стягам за работа, но някой друг път ще продължим темата

    Коментиран от #104

  • 102 Хммм

    8 3 Отговор

    До коментар #100 от "Професор":

    И САЩ няма собствена валута. Долара се печати от частни лица.

    Коментиран от #105, #115

  • 103 рада дълбоката

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Потрес":

    Т.е не ни занимавайте с глобални проблеми след като ние и у нас си имаме достатъчно - от една страна си прав защото наистина проблемите в страната са много но от друга нали ние (и най вече скачащите зайци )"мечтаехме " за тази глобализация а с нея идват както активите така и пасивите които за съжаление никнат един след друг . Нищо лично но "не ме занимавайте" няма да ни реши проблемите както у дома така и извън него колкото и НИЩО не зависи от нас !

    Коментиран от #107

  • 104 Професор

    7 6 Отговор

    До коментар #101 от "Хммм":

    Сега ще видиш как ще си възстановят производството, ще разпределят нещата също така в Мексико и Канада, и постепенно ще престанат да купуват на китайците боклуците, а самите китайци ще ядат стоките, които произвеждат, но няма кой да им ги купи. Например, ше ядата респиратори, маски, мивки, кранове и всякалви други стоки. Дано не им преседнат...

    Коментиран от #116

  • 105 Професор

    7 8 Отговор

    До коментар #102 от "Хммм":

    С това изби рибата и доказа това, за което споменах. Уверено говориш за неща, от които хал хабер си нямаш. Представи си, ако убедиш много хора да гласуват за теб и си много богата за да си финансираш предизборна кампания. Избират те. Следва поредна национална катастрофа. Пак по същата причина -- тотално НЕРАЗБИРАНЕ какво става.
  • 106 вещ

    5 3 Отговор

    До коментар #100 от "Професор":

    Професоре , доказано в историята ,че на всяка Империя и идва края по една или друга причина или по един или друг начин . Аз няма да се опитвам да гадая кога това ще се случи с НОВАТА империя на злото но дори ако човечеството не се справи само е възможно дори и някой "друг" да му помогне .Та запомни добре , Видов ден има но това не означава ,че видиш ли , трябва да седнем и да го чакаме !

    Коментиран от #108

  • 107 Професор

    13 3 Отговор

    До коментар #103 от "рада дълбоката":

    Не сме искали никаква глобализация. Искахме национален капитализъм в рамките на мощния икономически съюз ЕИО, получихме глобализация в рамките на слабия политически и неомарксистки ЕС. И досега си мислим, че второто е първото, че лявото е дясно, и че мечтите ни са се сбъднали. Пропуснахме трансформацията на първото във второто от много скачане. Сега пак пропускаме какво става в САЩ, мислим си, че глобализмът оттам идва, а той оттам си отива. Хайде кажете, как да нямаме национални катастрофи при това положение?
  • 108 Професор

    7 4 Отговор

    До коментар #106 от "вещ":

    Виж какво, САЩ, ако за тях говориш, нямат характеристиките на империя. Трябва да си много предан комунист или китаец и да не разбираш изобщо как е устроена тази страна за да твърдиш друго.
  • 109 Пинокио

    8 0 Отговор
    Не забравяйте Сорос! Той и групата олигарси в сянка организират почти всички знини по света! Например - подмяна на историята, промиване на мозъци, корумпиране на висши политици.
  • 110 бачо Илия

    6 3 Отговор
    Когато господ прибере поколението на Кисинджър нещата ще се оправят. Историята помни много по-страшни времена, така че спокойно си гледам напред.

    Коментиран от #111

  • 111 Ушанка

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "бачо Илия":

    И при нас алах като прибере Доган
  • 112 pasi

    6 0 Отговор
    Ама този не умря ли това е великия ционист на века той и бил Гейтс като краставите магарета през баири се намериха тези двамата ционисти трябва да се хлопнат зад решетките и да не излизат от там. Това са гадни рептилии които мразят човечеството ...
  • 113 pasi

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Studio X":

    Щото в България не са го прилагали кгб с ония куфарчета където нашите милиционери бяха избрани да им тестват контролирането на мозъка пример професор Натанов и дъщеря му и двамата покойници ...
  • 114 ЦЕННОСТ

    3 0 Отговор
    ЦЕЦО ГУМЕНКАТА НЕ БЕШЕ ЛИ ТОЯ КИСИНДЖЪР - МНОГО СИ ГО ОБИЧАМЕ НИЕ НЕГО - ГОЛЯМ ПОЛИТИК И ЛЪЖЕЦ ИЗЛЕЗЕ !
  • 115 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #102 от "Хммм":

    Ама наистина хал хабер си нямаш, Тръмп върна ФЕД в държавни ръце. Още ли не си разбрал?

    Коментиран от #117

  • 116 Хммм

    4 4 Отговор

    До коментар #104 от "Професор":

    Hallo.... Wie geht es ihnen Professor?
    Погледни професоре какво си написал;)
    "САЩ имат огромна икономика в сравнение с останалите"(...)
    "Сега ще видиш как ще си възстановят производството ,ще си разпределят нещата в Мексико и Канада,и постепенно ще спрат да купуват от Китай"(...) край на цитатите!
    Двете твърдения от теб са взаимоизключващи. Ти избери кое е вярното ,и кое грешното;)) и ще дойде ред и на дълга на САЩ ,както и за гладуващите в САЩ и Китай .
    Да,това,че глобалния пазар доведе САЩ до разруха и направи Китай първа икономическа сила..си прав. Или да кажем..и аз мисля така.А за Европа...тя не знае и на кой свят се намира в момента;)
    Колкото до другата ти реплика...за избиването на рибата де;))) Кое не е така? Че долара не е на американското правителство ли? Ами не е! Някога Кенеди се опита ,но не успя.......

    Коментиран от #118, #120

  • 117 Професор

    2 4 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    Не е той, а е тя. Не разбира от дума.
  • 118 Професор

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "Хммм":

    Няма никакво противоречие. Канада и Мексико имат ресурсни икономики -- Канада за суровини, Мексико за селскостопански стоки и туризъм. Не влияят на независимостта на американската икономика, подпомагат я. За американския долар. Провери как се управлява Федералния Резерв в момента, Просто провери.

    Коментиран от #119

  • 119 Хммм

    5 0 Отговор

    До коментар #118 от "Професор":

    ОК,за ресурсите на Канада и Мексико,но с това възстановяване на производството в САЩ,говори ,че не е такава огромна икономика в сравнение с останалите,както ти го пишеш.
    За ФЕД...Да,още през декември на 2019г Тръмп с молба към ФЕД да намалят лихвите. Малко преди налагането на карантина в САЩ, Морганите и останалите съсобственици на долара спешно по нощите се събраха във ФЕД и заковаха лихвените проценти до....нулата. Ако на теб това не ти говори нищо....е отделен въпрос.
    Иначе съм на същото мнение,че Тръмп ще се опита през втория мандат да извади САЩ от дупката...Много е трудно,почти безнадеждно,неспасяемо за САЩ,но....той ще опита.Само дай Боже да бъде преизбран....така има надежда поне малка и за нас в Европа.Дано се намери решение и бъде спряна тази лудост с този глобален пазар.
    Все пак т.н. "дълбока държава" в САЩ са пуснали пипала навсякъде....и в САЩ и извън САЩ.

    Коментиран от #122

  • 120 Eleonora

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Хммм":

    Кенеди всъщност полу- успя...,но го kill-наха малко след като подписа документа за възвръщането на федералния резерв.Тръмп изглежда май да е Kennedy's Nachfolger(нямам предвид с kill-ването, дано не)- успя на 29.03.20 да възвърне, след едно столетие, контрола в/у фед.резерв и го повери на двама представители от финансовото министерство. Добри изгледи за $....😉

    Коментиран от #121, #126

  • 121 Хммм

    5 2 Отговор

    До коментар #120 от "Eleonora":

    Не правиш разлика от членове на управителния съвет, които се избират от президента и собственост. Знаете ли кога американското правителство (което и да е то) ще си върне контрола над долара? Точно никога! По скоро ядрена война ще стане, отколкото това. Кенеди си повярва, че е лесно....
  • 122 Професор

    5 7 Отговор

    До коментар #119 от "Хммм":

    Богиньо, много се плашиш. САЩ са ОГРОМНА икономика, която може много бързо да се диверсифицира и да си възстанови широкия периметър на дейности, за да може страната да е икономически абсолютно независима. Сега проблемът на САЩ се свърза ДИРЕКТНО с пагубната глобализация, покрай вируса и жертвите свързани с него нещата изкристализираха съвсем ясно. Няма връщане назад, хората в САЩ са въоръжени до зъби, Тръмп им предлага работа и заможен живот чрез възстановяване на икономиката и производството. Ако се наложи, те ще защитят тази цел с оръжие, стой и гледай. Ти съдиш за нещата с европейски аршин, в Европа хората бяха поробени отново от неомарксистката идеология, оръжието им им бе отнето и си загубиха гласа, правата и свободата.

    Коментиран от #124

  • 123 на плаж но не в БГ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Така е ! По - лошото е , че няма алтернатива на хоризонта ! Още по-лошото е , че народа не се държи като такъв ! Еснафщината е основна черта от векове !
  • 124 Ало професорчето

    6 3 Отговор

    До коментар #122 от "Професор":

    Понеже този сайт не е независим български сайт, трият про-българските постове... Така и постовете ми с твоята нескромна особа бяха изтрити...

    Между другото, какво е това неомарксизъм?
    Аз, като чиляк от старото поколение, отлично зная що е то марксизъм, а именно - разобличение на капиталистическата система за лъжи, кражби и експлоатация на едни хора от други хора, както и даване на научна перспектива за построяване на нова обществено-икономическа система с обществена собственост върху средствата за производство и премахване на скритата експлоатация на наемния труд от господарите на капитала.

    Та, би ли обяснил, като истинско професорче, що е то неомарксизъм?

    Не че Тръм е по-лош от сатанистите, с които си има вземане даване.. Нещо ново, освен старата система и нова война, предлага ли малко обърканият твой гуро, г-н президентът на САЩ?

    Ами че те, сатанистите, предлагат същото го*но, но в нова опаковка + ваксинация + чипиране + 5G + тотално робство + ликвидация на човечеството като такова...

    Коментиран от #127

  • 125 Матей

    4 1 Отговор
    Пасквил,пасквил,ама звучи правдоподобно,а като добавим и 5-Г технологията,започва да изглежда твърде притеснително.И освен това,обществото има ли готовност да реагира,да защити основните си човешки права и свободи?Изглежда,не,дори и хабер си няма,оспорва се и се осмива всяко съмнение в нечисти и сатанински намерения на световната клика от супер-милиардери.Та може ли да им мигне окото на тия айдуци да изтребят няколко милиарда население,а другите да превърнат в белязан добитък.Мисля,че абсолютно никакви задръжки нямат и ще го направят,имат и техническа и административна и финансова и каквато си щете възможност.Тогава?
  • 126 лоши изгледи

    1 2 Отговор

    До коментар #120 от "Eleonora":

    Защото доларовите банкноти, както и всички останали са неудобни и твърди за тоалетна хартия.
    Може би само парите на Ким имат някакво покритие...но може би...
  • 127 Професор

    5 3 Отговор

    До коментар #124 от "Ало професорчето":

    Да, мерси за въпроса. Ще обясня. Неомарксизмът е втори опит за глобализация след болшевизма. За разлика от последния, който проповядваше директна антикапиталистическа революция и насилствено завземане на властта, неомарксизмът е идеология целяща разграждането на капитализма отвътре, чрез политическо овладяване на неговата система за управление. В този смисъл, неомарксизмът е много сходен с нацизма, който овладя властта в Германия също с политически маневри отвътре, а не с революция. Основните идеологически компоненти на неомарксизма са 10, ще ги изредя по историческия им ред на проявяване: 1. Феминизъм; 2. Мултикултурализъм; 3. Джендеризъм; 5. Разбиване на семейството; 6. Антихристиянска пропаганда и атеизъм; 4. Реформа в съдебната система толерираща престъпността и пороците; 5. Представяне на пороците и перверзиите като "права на личността"; 6. Умишлено дегенериране на образователната система и поощряване на псевдонауки, предимно в социалната и хуманитарната области; 7. Анти-индустриална агитация, представяна като "защита на природната среда" и развиване на псевдонауки целящи за всяко явление да се обвини индустриалния капитализъм с цел да бъде задушен и ликвидиран (пример: глобално затопляне, коронавирус); 8. Глобализация като средство за ликвидиране на националните капиталистически държави; 9. Непрекъснато развитие на командно-административната система с цел създаване на огромни умишлени пречки за правене на бизнес; 10. Поощряване на неконтролирана мигр

    Коментиран от #130

  • 128 Професор

    5 3 Отговор
    Неомарксизмът е втори опит за глобализация след болшевизма. За разлика от последния, който проповядваше директна антикапиталистическа революция и насилствено завземане на властта, неомарксизмът е идеология целяща разграждането на капитализма отвътре, чрез политическо овладяване на неговата система за управление. В този смисъл, неомарксизмът е много сходен с нацизма, който овладя властта в Германия също с политически маневри отвътре, а не с революция. Основните идеологически компоненти на неомарксизма са 10, ще ги изредя по историческия им ред на проявяване: 1. Феминизъм; 2. Мултикултурализъм; 3. Джендеризъм; 5. Разбиване на семейството; 6. Антихристиянска пропаганда и атеизъм; 4. Реформа в съдебната система толерираща престъпността и пороците; 5. Представяне на пороците и перверзиите като "права на личността"; 6. Умишлено дегенериране на образователната система и поощряване на псевдонауки, предимно в социалната и хуманитарната области; 7. Анти-индустриална агитация, представяна като "защита на природната среда" и развиване на псевдонауки целящи за всяко явление да се обвини индустриалния капитализъм с цел да бъде задушен и ликвидиран (пример: глобално затопляне, коронавирус); 8. Глобализация като средство за ликвидиране на националните капиталистически държави; 9. Непрекъснато развитие на командно-административната система с цел създаване на огромни умишлени пречки на бизнеса; 10. Неконтролирана миграция с цел ликвидиране на националните държави и на техни

    Коментиран от #129

  • 129 ТОЧКАТА

    4 4 Отговор

    До коментар #128 от "Професор":

    абе ампе...НИЕ сме чели и слушали за АЙН РАНД!!!!!!ТЯ е идеологът на неолиберализма а не МАРКС!!!!!!ти си тотален долен хибрид...Поне ,,,КАПИТАЛЪТ ,,,прочети,....

    Коментиран от #133

  • 130 До господина с ник професор

    1 5 Отговор

    До коментар #127 от "Професор":

    Ако наистина си професор по нещо, каквото и да е, би трябвало да си в състояние да отсяваш плявата от зърното.

    Това, което си описал като "неомарксизъм", е сатанизмът на капитализма, като катастрофа на капиталистическата обществено-икономическа система. Описал си именно гнилоча и разпада на капитализма, който от прогресивна за времето си нарастваща възпроизводствена система на производствения капитал, стигна до задънена улица в резултат на безкрайната си алчност, водеща до войни и самоизяждане, и до паразитните явления описани от теб, и преди всичко до паразитния финансов капитал, подкрепен от IT индустрията с нейните "електронни пари", които са откъснати от същността на истинските пари и са електронни близалки за комарджии..

    Това, което си описал, Маркс го критикува, като описва паразитния търговски и банков капитал, който извлича печалба не чрез производство стоки, а директно по формулата "пари - повече пари".

    Това, което си описал като "неомарксизъм" е елементарна клевета, набеждаване на Маркс за недъзите на системата на капитализма, която той критикува като система на лъжа и скрита, но узаконена кражба на богатствата на народите от собствениците на капитала. Именно враговете на Маркс, собствениците на мега капитала са тези, които му приписват своите грехове, а немислещите професори разпространяват лъжите и клеветите на дявола и наричат собствената си капиталистическа клоака на негово име.

    Отсей истината от лъжата, ако можеш да мислиш.

    Коментиран от #131

  • 131 До господина с ник професор

    2 3 Отговор

    До коментар #130 от "До господина с ник професор":

    (продължение)

    Маркс разкрива основното противоречие на капиталистическата обществено-икономическа система: частна собственост върху капитала - производствен и финансов - и обществен характер на производството на стоки и услуги.

    Маркс предлага друга формула: обществена собственост върху капитала - производствен и финансов, - която да съответства на обществения характер на производството на стоки и услуги.

    Предлага изход от задънената улица на капиталистическата система чрез обществена революция, ключов елемент на която е преминаване на капитала от ръцете на сатанистите в ръцете на народите, на обществата, респективно - в ръцете на държавите, доколкото обществата са нации и съществуват в държави.

    Коментиран от #132

  • 132 Професор

    5 1 Отговор

    До коментар #131 от "До господина с ник професор":

    Виж какво, виждам, че си учил старателно марксизма, който критикува капитализма от 19-век. Ало, другарю, оттогава минаха ДВА ВЕКА. Марксизмът се провали в най-важния си тест, тестът на реалния живот. Частната собственост БЕШЕ ликвидирана в някой страни, КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЯХ, философе? Именно понеже капитализмът показа гъвкаводт и АДРЕСИРА недъзите си, като ги коригира по забележителен начим през втората половина на 20-и век, троцкизмът еволюира в неомарксизъм, за да пребори капитализма отвътре, а не чрез "революция". Защо? Защото корекцията на капитализма ВКЛЮЧИ успешното изграждане на работническа СРЕДНА КЛАСА, чиито труд беше защитен, и чиито доходи и стандард на живот ги направи доволни граждани на техните капиталистически страни. ТЕ никога нямаше да ти се занимават с революции. Има водещи философи и учни, които обясняват тези неща днес. Затова ти препоръчвам, ВЗЕМИ дебелите книги от 19-и век, които четеш, и се ХАЛОСАЙ с тях по главата, белким почнеш да уважаваш какво ти говоря.

    Коментиран от #134

  • 133 Професор

    5 2 Отговор

    До коментар #129 от "ТОЧКАТА":

    Айн Ранд е добра писателка, сигурно си чел Атлас Вдигна Рамене. Престанете да ми преподавате литературни произведения като философия и да ми набивате провалилите се в цял свят класически марксистки клишета. Има водещи съвременни философи и професори, които обясняват нещата, които се случват днес. Спорейки с мен, спорите с тях, БЕЗ ИЗОБЩО ДА ПОЗНАВАТЕ тяхната работа. Найл (не Нейл) Фъргюсън. Джордан Петерсон. Прочели ли си ПОНЕ едно нещо от тези световноизвестни учени и философи? Разбира се, че НЕ. НО -- разбира се, ТИ ЗНАЕШ как стоят нещата, понеже си чел Маркс и Айн Ранд. И скучна, и грустна, и съклет...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 До Факти

    1 0 Отговор
    Не трябваше да изтривате последните три поста от спора ми с недоучения господин, който си е повярвал, че е професор.
    Нервите не ви издържат. Нито вашите, нито неговите.
    Капитализмът, както и всяка друга обществено-икономическа система е краен.
    Защото освен основното противоречие на капиталистическата система, описано от Маркс - частен капитал-обществено възпроизводство има и друго неразрешимо от капитализма противоречие, което се прояви безмилостно след ВСВ, а именно:
    Безкрайна алчност за пари и вещи, и свързаният с това безкрайно нарастващ възпроизводствен капиталистически процес и крайните ресурси на планетата Земя.
    За това са фантастичните напъни за колонизация на Луната и на Марс, но и те са крайни, а и непостижими засега...
    Затова, вместо напред, капитализмът, чрез сатанистите, се обръща назад - към контрареволюцията.
    Контрареволюция, която да съкрати човешкия род и да го върне към робството на фараоните, разбира се, - модерно, цифрово.
    Защото при робовладелския строй няма разширен до безкрайност възпроизводствен процес. До ерата на капитализма възпроизводствения процес е бил единствено възстановителен, прост възпроизводствен процес.
    Това е логиката на шепата свръхбогаташи.
    Тръмп не е в състояние да реши дилемата БЕЗКРАЙНО РАЗШИРЕНО ВЪЗПРОИЗВОДСТВО НА КАПИТАЛИЗМА - КРАЕН (ОГРАНИЧЕН) ПРИРОДЕН РЕСУРС.
    Господинът с ник "професор" да чете и да се учи!
    Капитализмът е обречен. Като не харесва социализма, да се подготви за робство.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.