Last news in Fakti

31 Май, 2020 10:00 5 642 38

Господ ще разпознае своите

  • ал-уатия-
  • либия-
  • маршал халифа хафтар

Русия наистина бе унижена, не в боя, а след него

Господ ще разпознае своите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С този призив започва избиването на албигойците – последователи на богомилите, през тринадесети век в Южна Франция. Няколко века по-късно, по време на Вартоломеевата нощ, с него се оправдават католиците, след изтребването на протестантите.

Един ден, след като приключи войната в Либия, победителите вероятно ще потърсят Всевишния за повече яснота в случилото се. При всички положения истината няма да дойде нито от „Ройтерс“, нито от „РИА Новости“.

Превземането на самолетната база „Ал-Уатия“, от турско-сирийските наемни части е типичен пример. Победата на пазителите на Ал Сарадж – спуснат от ООН в столицата Триполи, бе оповестена като края на маршал Хафтар и неговата „измислена“ армия. Руснаците – унижени и уплашени – избягали като плъхове.

Русия наистина бе унижена, не в боя, а след него. Във всяка битка, в която електрониката играе по-голяма роля от човешкото умение, може да се появят фатални „къси съединения“. Това сполетява противосамолетните ракети „Панцир“, разположени около базата. Подобна е съдбата и на други шест ракети, руско производство. Обичайно „Панцир“ реагират само за 2 секунди и действат в обсег от 20км. На 19 май радарите на руските съоръжения не реагират, по необясними засега причини. Без противовъздушна защита, Либийската Национална армия се отдръпва на 2км от южните предградия на Триполи. В резултат на тази маневра, дроновете „Байрактар“(произведени в заводите на сина на Ердоган) бомбардират необезпокоявани изоставените от противниците си позиции.

Превземането на базата „Ал-Уатия“ от турско-сирийските части бе чествана в столицата Триполи, като национален празник. На площада на „Мъчениците“ бе докарана една от обезвредените руски ракети. Деца и възрастни се катериха върху нея. Руското знаме бе погазено с викове „Алах Акбар“.
Ракетите „Панцир“ са гордостта на военнопромишления комплекс на Москва. Подигравката с руското знаме, тъпкано от ликуващи джихадисти бе заснето и съответно разпространено чрез „нета“ по целия свят.

Тържествата още не бяха завършили, когато ято от бомбардировачи започва да се върти над базата „Ал-Уатия“ и да пуска бомби. Всяка една от тях тежи 500кг. След трийсетина рейда, от най-голямата в Северна Африка база, не остана тухла върху тухла. Часове след това, американското командване за Африка съобщи, че са заснети десетина „Миг 29“ и няколко „Сухой“, току що пристигнали на базата „Ал Жуфра“, все още под контрол на силите на маршал Хафтар. За сетен път американците виждат руснаци навсякъде! Първо самолетите не са Великденски яйца. И второ, те не се боядисват за една нощ. В София е пълно с Мерцедеси.

Значи ли това, че столицата ни е залята с германци? Кадафи царува 42 години в Либия. През това време всички висши офицери учиха във военната академия „Фрунзе“. Либийският диктатор не закупи една американска пушка. За сметка на това стотици « Мигове » и танкове от Т-52 до Т-54 напълниха хангарите и казармите. Поддържането на този огромен парк от оръжие, както и снабдяването му с резервни части, изисква намесата на руски специалисти. Когато маршал Хафтар разбра, че няма достатъчно войници за да превземе Триполи, той се обърна към ЧВК фирми. (Частна Военна Компания)

Изборът е доста широк, защото пазарът е във възход. Първоначално между избраните беше и американската компания „Academi », на бившия офицер от US Navy – Ерик Принц. Халифа Нафтар прекарал 20 години от живота си в САЩ, даде възможност на американските войници да покажат способностите си. Освен това Ерик Принц е брат на министърката на образованието на САЩ - Бети Девос, една от най-отявлените поддръжнички на Доналд Тръмп. За съжаление американците разочароваха, защото се оказаха много по-слаби бойци от тези на Вагнер. Либийците им благодариха и изпъдиха.

Рядко международното лицемерие е достигало върха, на който по настоящем се говори за Либия. От Вашингтон до Москва, от Брюксел до Ню Йорк, като се мине през Париж, Берлин и Рим се чуват всекидневни призиви за преговори, за примирие, дори за избори. ООН е гласувало някакво ембарго, което никой не спазва. Старателно се избягва думата „война“, въпреки нейното очевидно разрастване. На всички им текът лигите за богатствата, които се крият под пясъците на страната и никой не се сеща, че върху пясъка има хора. Все още се говори за „криза“. А кризата отдавна е зад гърба ни. Втората по сила армия на НАТО изсипва всеки ден бомби, танкове и главорези в Триполи. Ердоган, след като загуби изборите в Истанбул и Анкара, тръгна да възстановява Отоманската империя. Ухажван едновременно от САЩ и Русия, турския президент се напъха в пролуката, която му предостави парализираната от изненада, безгръбначна международна общественост. Нескрит привърженик на политическата и военна ислямска агресия, той изобщо не крие омразата си към християнската цивилизация. В пламенна реч в турския парламент, Ердоган размаха примера на пирата Барберус (Рижавата брада), покорил Средиземно море през 15-век, след като е изтребил Тамплиери и Кръстоносци.

Западните политици слънчасаха преди летния сезон. Друго обяснение трудно ще се намери, за паниката от десетте пребоядисани самолета - руско производство, кацнали в Либия. „Южния флаг на Атлантическия съюз бил заплашен“!? Маршал Хафтар – самопровъзгласил се диктатор, а Ердоган – миротворец може би!? Криза или война, война или криза? Стойностите се обърнаха с главата надолу. Пред прага на Западната цивилизация се разиграва нова „Вартоломеева нощ“, но никой не си спомня за Шарл Мартел и Владислав Варненчик. Едно от обясненията е, че в учебниците нищо не пише за тях. Освен това, за някои хора, които управляват света, историята започва със "Чичо Томовата колиба"...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази

    43 39 Отговор
    Статия е пълна боза с неистини и нахвърляна от тук от там.Агент Божидар се е оплел бая.Няма ли внучета да си гледа.

    Коментиран от #13, #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Търговия с оръжия

    54 5 Отговор
    Ако няма войни военните заводи умират,ако няма болести фармацевтичните компании загиват .Супер богатите нямат интерес ако няма войни и нови болести.
  • 4 Руска Федерация

    58 14 Отговор
    До Божидар Чеков
    писател. Благодарение на РУСИЯ България съществува днес на картата. Факт!!!

    Коментиран от #14, #35

  • 5 Руска Федерация

    36 12 Отговор
    До Божидар Чеков
    писател. Благодарение на РУСИЯ България съществува днес на картата. Факт!!!
  • 6 Хасан

    13 42 Отговор
    Тоя бая е изкукуригал ..несвързани изрази,грешна информация ..една боза и много туркофобия ,ерданофобия и ислямофобия ..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петият Ангел

    6 13 Отговор
    Господ наш Христа ще се разправи скоро с богомилите сатанисти и последователите им масони. Ще прати до един в Казана на вечните мъки.
  • 9 Герчек

    9 30 Отговор
    Турците заслепиха руските радари , Панцири и самолети бяха като муха без глава , Корал се казва това антирадърно съаоражение което е турско производство и много е по ефикасно от всички подобни .
  • 10 Хасан

    12 32 Отговор
    Значи ако Франция,Англия,Русия и САЩ може да са в Либия ,но Турция не може !?

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Презвитер Козма

    11 27 Отговор
    По-жалък пасквил от този, скоро не бях чел. Поне ме разсмя в неделя сутрин. Явно боят е бил здрав, щом всякакви чуждестранни руски агенти се хвърлиха на амбразурата. 😆😆😆
  • 13 Иван

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Тази":

    наистина много измишльотини и неверни данни и за ракети и самолети и тъпкане на знамета и подобни други....ама като има кой да му показва списаванията така е. Много лесно се регулират глупавите статии като тази на пазарен принцип. Все повече хора не четат сайтове, а гледат в ютуб. Като пуснеш такава партенка и нямаш гледаемст плюс много минуси не получаваш нищо и не ти дават реклама. Просто е и такива просто престават да се занимават с партенки, освен ако не са платени пропагандисти, но те си личат веднага, като се вижда, че имат минимален брои подписани.
  • 14 Груйо

    11 12 Отговор

    До коментар #4 от "Руска Федерация":

    Имаш предвид че съществува на картата в такива орязани граници. Прав си, това е до голяма степен благодарение на Русия. Цяла македонска нация и език измислиха за да разделят един народ на две и да посеят омраза между него.
  • 15 Добре де

    17 6 Отговор
    На Хасан му цъкат само минуси,няма ли да е по добре да му отговорите на въпросите му? Какъв чеп го дирят там Франция,Сащ,Русия,Египет,ОАЕ? И на мен ми е интересно

    Коментиран от #18

  • 16 Аферим Комши Маашаллаах

    11 17 Отговор
    Русия , Франция , Гърция , Израел , Китай , СА , Египет , ОАЕ са държавите подържащите превратаджията Хафтер но безсташният турски войник свикна вече да се бие с/у най- малко със седем държави , от 250 год. насам все тъка се войувало с/у турците и още тъй продължават .
  • 17 Юсуффф

    8 10 Отговор
    Божидарчо от писане на щуротии чак измисли турско-сирийски части.
    Нерде Сирия ,нерде Либия бе човече.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Едмон Дантес

    7 5 Отговор
    Прав е Бойко за онова определени Мисирки.Сяда някой и пиши кво му скимне,защото някой поръчал или е убеден турборусофоб.

    Коментиран от #26

  • 20 Благой от Софстрой

    8 3 Отговор
    Ако питам автора на статията за заглавието,ще се чуди и мае как го е измислил и какво значи.
  • 21 Един

    12 2 Отговор
    Добре че България няма петролни залежи...
    Ирак, Судан, Либия и т.н.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Религиите

    9 4 Отговор
    са най-големия враг на човечеството, най-големия боклук на планетата. В цялата история, религиозните са единствените, които са избивали само невинни хора

    Коментиран от #27, #30

  • 24 падналия ангел

    20 5 Отговор

    До коментар #17 от "Юсуффф":

    Турците са прехвърлили над 10 000 зелени от Сирия да се бият за триполитанците. Вчера се е гътнал командващия на групировката "Султан Мурад" - Мурад ал-Азизи в района южно от летището в Триполи. Гр Себха са си го върнали хафтаровците. Вагнеровците не бягат, Хафтар е отказал предложеното от Путин примирие и той си прибира своите за да му дойде акъла на Хафтар.

    Коментиран от #28

  • 25 Ердо

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Тц, на тях всичко им е позволено щот било демократично да завладяваш и крадеш
  • 26 Eл Булгаро

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Едмон Дантес":

    Пише се "пише", а не "пишИ". Марш обратно в трети клас!
  • 27 Ленин

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Религиите":

    Благодаря ти, че си съгласен с мнението ми за религията като опиум за народите!
  • 28 Да бе да

    6 17 Отговор

    До коментар #24 от "падналия ангел":

    Прибира си ги Путин,досега защо не си ги прибра?Турците като взеха да ги пукат като пуканки с дронове,ошашавиха се къде да избягат,пардон “изтеглят”

    Коментиран от #29

  • 29 падналия ангел

    13 7 Отговор

    До коментар #28 от "Да бе да":

    Виж сега, ти си черпи информейшъна от хаберлера, щото там е к'вото каже Султана. За разлика от теб мога да черпя информация от източници на четири различни езика. Аз с аклъсъз инсанларъ няма да се занимавам! Пък ти си припадай по Ердо, нищо, че всяка година е на килимчето в Кремъл!

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #23 от "Религиите":

    Ами според статистиката религиозните войни са много по малко от войните за власт,територии и богатство ...Хитлер е избил много повече отколкото всяка друга война
  • 31 Хасан

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "падналия ангел":

    Ами нито Русия ,нито Франция и Сащ имат визия за развитието на Либия ..само ако надделее Сарандж ще има мир и просперитет и няма да има бежанци към Европа

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да бе да

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "падналия ангел":

    Ти наистина си паднал ангел,на твоите пропагандни източници ли да вярвам или на това което виждам във ютуб видеа или турски и чуждестранни канали,които показват турските дронове,а?дай линк да видим кои са твоите източници?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ernesto Che

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Руска Федерация":

    На картата съществува. А реално това държава ли е.
  • 36 Нилето

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: за някои хора, които управляват света, историята започва със "Чичо Томовата колиба"

    Ха ха ха ...светът се управлява от обикновенни забогатели с бандитизъм тъпаци .Краят им настъпи :)))))
  • 37 Ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тази":

    Сравни албигойците ,последователи на богомилите,с руснаците.Добре е.Защото по този начин католиците приравнява с талибаните.Много бла- бла,а всичко изсмукал от върха на ноктите си.
  • 38 Хубабуба

    1 1 Отговор
    Пълни несвързани простотий взети от автора от някаква руска въигребуха и качествено предъфкани